08 januari 2018, av Jörgen

Dresden 13-14 januari

Nu är trupperna till kommande världscupshelg i Dresden uttagna. Program:

Lördag 13 januari – Sprint i fristil
Kvartsfinalerna startar 12.20

Söndag 14 januari – Teamsprint i fristil
Semifinalerna startar 09.15 finalerna 11.15

Damer Herrar
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Anna Dyvik, IFK Mora SK
Hanna Falk, Ulricehamns IF
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK
Stina Nilsson, IFK Mora SK
Jonna Sundling, IFK Umeå.
Johan Häggström, Piteå elit
Karl-Johan Dyvik, IFK Mora SK
Emil Johansson, IK Jarl
Emil Jönsson, Anna&Emil skidklubb
Teodor Peterson, IFK Umeå
Karl-Johan Westberg, Borås SK

382 kommentarer till ”Dresden 13-14 januari”

Vad tror vi om alla dessa som inte var med i touren utan (förhoppningsvis) kunnat träna på bra på hemmaplan?

Sundling bör gå bra speciellt som det handlar om fristil. Hon ligger bra till för en OS-sprintplats just nu. Anna Dyvik har pressen på sig om hon vill till OS.

Inlagd: 2018-01-08, 15:53
Skriven av: Jörgen

Emil Jönsson vann sprintcupen 2012/2013. Under den säsongen vann han även sin senaste sprint.

Under OS i Sotji nådde han OS- final.. i finalen gjorde han som Bradbury..tog medalj på andras misstag.

I sprintstafetten så ramlade tyskarna och ryssarna diskades pga doping. Välförtjänta medaljer för trogen tjänst men mycket beroende på andras fall.

Efter OS tog allt slut för Jönsson. Pallplatser var långt borta..även finaler. Jönsson har sagt att han åker inte till OS om han inte kan prestera.

Jönsson har, i princip, inte presterat på många år. Han är inte ens nära en OS-final.

Förstår inte varför Grip daltar med en åkare som fyller 33 år i år..och som debuterade redan 2006/2007.

Medalj är inte att tänka på..inte en OS- final heller..dags att Grip visar att han är en ledare som ser det som vi andra sett i flera år..

Inlagd: 2018-01-08, 16:37
Skriven av: Vasstrader

Ok, väntat lag till Dresden…
Möjligtvis överraskad av Maja Dahlqvist plats, även om jag tror mycket på henne om hon skulle få rätt coachning…

Här på radion nyligen angående skillnaden mellan Sverige/Finland och Norge när det gäller elitbredden…
Där sades det att man hade 63300 aktiva medlemmar i klubbarna runt Holmenkollen…?

Kan det stämma verkligen?

Såg att Norge hade över 500 startande i NM förra säsongen, så visst finns det massor av aktiva ;-)

Tur dom är så dåliga i Fotboll och hockey, annars vore ju dom odrägliga! ;-)

Inlagd: 2018-01-08, 19:00
Skriven av: ErrkaPetti

…hörde på radion skall det stå i mitt föregående inlägg…

Önskade man kunde redigera inlägg i efterhand…

Inlagd: 2018-01-08, 19:02
Skriven av: ErrkaPetti

Errka, Maja åker väl antagligen för att hon gjorde hyfsade overall resultat i Piteå, plus att hon lede volkswagen cup just nu. Helt rätt av landslagsledningen. Hade det varit distanstävlingar hade kanske Lisa Vinsa förtjänat platsen, men hon är ju defintivt ingen sprinter. Lisas tid kommer, gillar verkligen hennes inställning!

Inlagd: 2018-01-08, 21:19
Skriven av: V Vittoz

Vasstrader: ironisk och cynisk är du ofta men förvånansvärt klarsynt också mellan varven, och med glimten i ögat :)

Inlagd: 2018-01-08, 21:47
Skriven av: Kallner

Vasstrader,
Inte svårt att begripa varför Grip hoppas på Emil till OS. Om du tänker efter lite förstår du.

Inlagd: 2018-01-08, 21:53
Skriven av: GKA

Vasstrader.. ”förstår inte varför grip daltar med en åkare som fyller 33 år i år.. och som debuterade redan 2006/2007”..
Er det ”vrakgodset” fra Lerdala du omtaler, som daffet seg inn til en 13 plass før siste løpet under Tds .. ;-)

Inlagd: 2018-01-08, 21:58
Skriven av: pelle

Dahlqvist är ju om möjligt ännu mer fristilsspecialist i sprint än Sundling. Och blev näst bästa svenska (minus Kalla) i den klassiska sprinten i Piteå. Så hon tycker jag också har förtjänat platsen till Dresden.

Inlagd: 2018-01-08, 22:25
Skriven av: Per

Någon som har banprofilerna till helgen?

Nej, men allvarligt talat så blir det kul att se Jonna Sundling i världscupen igen. Det var ett tag sedan. Lite jippobetonat är stadssprintarna fast kan vara lite småtrevligt ändå.

Vad tror ni om Emil Jönssons chanser till OS? Är det kört?

Inlagd: 2018-01-08, 23:45
Skriven av: peter skigames

Undrer om de i fremtiden vil kjøre med lagtaktikk under OL og VM. Tenk Skiathlon for damer. Norges taktikk burde jo være å kjøre så hardt som mulig på klassiskdelen for å slite ut Kalla. Hva med å ofre en løper som bare kjører klassisk delen? F.eks. Østberg kunne kjørt alt hun kan. Da tror jeg gullsjansene til Norge hadde økt.

Inlagd: 2018-01-09, 06:39
Skriven av: Sven

Jag vet inte, ökar chansen om en löpare från Norge inte satsar på att vinna över huvud taget?
Och om ingen följer ”haren”, blir det väl meningslöst (eller så vinner hon om försprånget blir tillräckligt), om alla konkurrenter följer, så blir alla slitna, även de från Norge?
Eller skulle det vara så smart och säkert att medvetet låta konkurrenterna dra iväg med haren, och sedan hoppas på att plocka in ett tydligt försprång.

Att ha någon som drar och bara klyver vind i täten har ju alla nytta av. Jag tror mera på samarbete än att offra någon, men även ett sådant kan starka konkurrenter dra nytta av, Dario har visat den smygande taktikens effektivitet några gånger.

Det är en vansklig strategi att köra slut på andra som primärt mål, man måste trots allt vara starkare än de andra dessutom.

Inlagd: 2018-01-09, 08:19
Skriven av: Björn

Har inte Norge kört just den taktiken varje gång mot Kalla? I synnerhet kört hårt in emot skidbytet där Kalla ofta fått problem på banor som börjar tufft. Har ju funkat rätt bra emellanåt. Problemet är väl att Norge kommer ställa upp med fyra åkare som alla har en egen chans på medalj så att få någon att offra sig och köra all-in på klassiska blir nog svårt. Dessutom lär inte Haga vilja ha för högt tempo på den klassiska delen. Men en lagtaktik med gemensamt dragarbete lär vi få se. Men det är inte bara Kalla man ska slita ut, Pärmäkoski, Diggins och von Siebentahl finns med i matchen. Dessutom brukar det de senaste säsongerna gå lite mer försiktigt på mästerskapsloppen från början. Är ju dessutom första distansen så det kan finnas en viss osäkerhet om var man står jämfört med de övriga.

Inlagd: 2018-01-09, 08:51
Skriven av: Anders

Stadlober menade jag snarare än von Siebenthal.

Inlagd: 2018-01-09, 08:53
Skriven av: Anders

peter skigames: Jag vill veta stigningen på banan. I grader och procent. ;-)

Sven: Har också tänkt att det borde vara den uppenbara norska taktiken i skiatlonen. I synnerhet som Kalla har sett klart starkare ut i skate i år. Men tanken att låta Östberg offra sig för Weng tror jag är ganska avlägsen (än mindre Jacobsen/Haga som ju har sin starka del i skaten) så det gäller nog att alla fyra är med och bidrar i så fall. Alternativet vore att satsa på att låta Kalla spela ut sina kort under skatedelen för att sedan ta henne i en spurt. Men då är risken att åkare som Diggins och t.o.m. Stina är med in på slutet och det vill de ju definitivt inte så Kalla får nog räkna med hårdkörning från norskorna på den klassiska delen (ingen nytt och radikalt i och för sig).

Inlagd: 2018-01-09, 09:09
Skriven av: Per

Vasstrader:

Visst, Jönsson har inte rosat marknaden på 4 år, det är sant.
Men han har haft en del semifinalplatser vilket då innebär att hans prestation är i nivå med Wikéns de senaste åren, och hon är ju också inne på sista delen av karriären (rimligen)

Vad som talar för Jönsson är:
– som 33 åring kan man ha många år kvar på topp inom längdskidåkning para alla andra pusselbitar finns där

-Det pågående generationsskiftet på herrsidan gör att det är lättare att kvala in i ett herrlag i dag än på många år

-De som talar främst för Jönsson är kanske att han är en mycket bra komplementåkare.
Jag tror kanske att hans tid som top 4-sprinter i Sverige för alltid är förbi, men om någon ordinarie är sjuk känns Jönsson som en väldigt rimlig reserv.

-En Jönsson i någorlunda form är och har sedan länge varit ett rimligt startalternativ på ett stafettsträcka. (De få gånger han fått chansen har han gjort det utmärkt..)

-Även om Jönsson är starkare på klassisk så är han även ett alternativ i en spritstafett om Calle/Hellner inte vill och/eller Svensson inte är på banan.

Jag TROR att Jönsson kommer att göra ett lite framsteg till helgen, säg kvartsfinal med viss mersmak och en habil insats i sprintstafetten.
detta plus en semifinal nästa helg och kanske ett tom 20 i distansloppet gör att han enligt ovan kravlar sig med, dock utan löfte om att få åka.

Inlagd: 2018-01-09, 09:13
Skriven av: Ernström

peter skigames: Jönssons OS öde avgörs i Planica, kört är de inte men ser inte jätte bra ut heller…kan tänka mig att även Thorn är sugen på den platsen utgår från att Svensson Calle Teodor är dom givna…

Inlagd: 2018-01-09, 09:22
Skriven av: jossa

Om norskorna absolut ville vinna damernas jaktstart skulle de kunna titta på herrarnas lopp från Vancouver OS. Jag tänker mig Haga i Johan Olsson roll, Kalla i Legkovs och Björgen och/eller Weng i Hellners roll. För att renodla taktiken kan alla norskor placera sig långt fram vid skidbytet för att sedan släppa loss Haga ensam på fristilen. Den icke-norska som är starkast (Kalla) försöker gå ikapp, och ger alla andra luftsug. Eftersom Haga är en högkassig fristilsåkare blir det ett högt tempo under fristilen, och eventuella spurtfantomer (läs Stina och Falla) lär inte finnas med till slutet. Om Haga blir infångad innan upploppet (vilket är troligt) blir Kalla ändå ett lätt byte mot slutet för andra norskor än Haga, eftersom hon fått dra upp Weng, Björgen och kanske även Flugan utan hjälp (ungefär som att Legkov var chanslös vid spurten i Vancouver). Som väl är så är detta scenariot orealistiskt eftersom alla norskor vill maximera sina egna chanser till medalj och helst seger. Och naturligtvis vore planen inte helt vattentät i vilket fall. En spurtstark åkare som Diggins (i Angerers roll) skulle också ha nytta av norskornas tänkta taktik om hon (mot förmodan) klarade av att hänga med ända in.

Inlagd: 2018-01-09, 09:47
Skriven av: Henry

Henry: Problemet med Haga taktiken är väl hur bra hon själv klarar av att hänga med och hur pigg hon är om hon hängt med. hennes klassiska del i Lillehammer var inte jätte bra och i Toblach hade hon också jobbigt i klassiskt..+ att de i dom lopp är många dragvilliga om Norskorna inte skulle dra skulle kalla ändå få hjälp Diggins brukar inte tveka även finskorna Stadlober ja många skulle dra hår..

Inlagd: 2018-01-09, 10:39
Skriven av: jossa_h@hotmail.com

Henry, vem är Södergren i loppet ;-)

Undrar om inte Kalla oavsett norsk taktik gör det bäst att vara passiv under loppet. Säg den klassiska delen samt första halvan på skejten. Funderar även på just Haga, kan hon hålla samma höga nivå under OS? Blir en tuff stafett att vänta om Ragnhild ska hålla den nivån.

Ernström, om nu Thorn blir uttagen så har vi 7 åkare om vi räknar in Svensson och Burman. Ja, det låter som ett troligt scenario med Emils uttagning, fast i ärlighetens namn har han inte rosat marknaden på sistone.

Inlagd: 2018-01-09, 11:00
Skriven av: peter skigames

Jossa: Som sagt tror jag inte norskorna kommer köra en utpräglad lag-taktik. Skidåkare är individualister och tänker inte som ett lag i normalfallet. Men om de verkligen ville lagköra tror jag det vore smart av dem att hålla igen på klassiskt för att ha Haga kvar i matchen. Kalla och Diggins skulle lita på sin fristil och skulle vara nöjda med ett halvhögt tempo tidigt i loppet. Pärmäkoski och Stadlober skulle antagligen hålla viss fart, men de skulle antagligen behöva hjälp av fler om de vill sänka Haga redan på den klassiska sträckan. Om inte norskorna alls hjälper till att hålla farten på klassiskt skulle tempot inte bli jättehögt är min gissning (som i och för sig kan vara fel). Norge skulle då ha fyra starka namn kvar till uppgörelsen i fristil. Om någon ville göra ett jobb i stil med Södergrens i Vancouver (gå upp i täten i och sedan bromsa för att hjälpa en undflyende Haga) skulle de bli ännu mer svårslagna. Flugan är kanske den med minst chans att vinna själv, men skulle vara skicklig på att genomföra Södergrens roll om de verkligen ville köra en lag-taktik som i cykel (för att svara på Peters fråga).

Inlagd: 2018-01-09, 11:33
Skriven av: Henry

Peter: Ja, Kallas taktik är rätt självklar. Det är norskorna som får sätta upp tempot under den klassiska delen. Kalla hakar bara på. Sedan kan Kalla göra lite olika taktiska val under skate-delen.

Inlagd: 2018-01-09, 13:33
Skriven av: Per

Att de norska damerna i förväg skulle prata ihop sig om en smart taktik för att knäcka en eller annan speciell åkare finns nog inte på kartan. Rivaliteten är för stor och skillnaderna i temperament ställer också till det. Det kommer som vanligt att bli hög fart från början för att hänga av så många som möjligt och massor av norska åkare i täten som kan se ut som lagkörning men det beror bara på att de alla är så bra.

Inlagd: 2018-01-09, 13:50
Skriven av: Tobbe H

det var dock kalla som spräckte fältet sist på den klassiska delen, och det på en bana som antagligen va tuffare än den som kommer på OS…

Inlagd: 2018-01-09, 14:06
Skriven av: Ernström

Ernström: Det var faktiskt Weng som drog isär fältet i Lillehammer. Om Kalla istället hade gjort det hade hon sannolikt inte vunnit. Men ännu viktigare: Eftersom Kalla vet vad norskornas taktik måste vara (av de skäl som redovisats här med ett antal andra farliga skate-åkare som annars blandar sig i + att Kalla visar betydligt bättre skateform i år) finns det ju inte något skäl för henne att göra något annat än att köra så snålt som möjligt på den klassiska delen. Undantaget är om norskorna har dåliga skidor och det märker hon snabbt.

Inlagd: 2018-01-09, 14:20
Skriven av: Per

Jag tror på ett halvhögt tempo under klassiskt i damernas jaktsart i OS. De allra bästa för dagen är gissningsvis Weng, Kalla och Björgen, och jag tror ingen av dessa vill ge fördelar till de andra genom att dra för mycket tidigt i loppet. De som mest hjälper till med farthållningen på klassiskt blir antagligen Pärmäkoski, Stadlober och Flugan. Åtminstone om alla lagen fixar vallningen. Den av Weng, Kalla och Björgen som känner sig starkast för dagen kommer gå ”all in” i den tuffaste stigningen under fristilens sista varv. En skillnad är att Kalla antagligen vill ha en flackare men längre stigning (där hon kan göra ett ryck på trean), medan Weng och Björgen gärna skulle ha en brantare stigning där de kan göra ett ryck på tvåan.

Inlagd: 2018-01-09, 14:25
Skriven av: Henry

Sven: Tidigt 00-tal hade Norge uttalat att de skulle offra Hjemeset på klassiska, men någonting strular för honom (kan ha varit vurpa eller stavbrott) så han kom aldrig fram.

Minns inte heller vem man ville hänga av. Kan ha varit Vittoz och Di Centa till förmån för Estill i Oberstdorf 2005.

När Norge fick bästa spurtare i Northug var såklart inte taktiken aktuell längre.

Inlagd: 2018-01-09, 15:06
Skriven av: Thorrez

Thorrez: 2005 var de stavbrott fick han (kan även varit fall också), de märkliga när han fick de var de Estil som gick upp i täten och höjde tempot ,Hjemeset hade dragit en del innan men var aldrig i täten av loppet…

summeringen blev att de var Estil själv som drog sönder fältet rätt bra i den klassiska delen och var fyra åkare i täten

Inlagd: 2018-01-09, 16:19
Skriven av: jossa

En sak som talar för Emil Jönsson jämfört med många andra åkare: Han kan vara rolig och glad och massmedial i många lägen…
Att se/höra en intervju med Hellner eller Calle efter ett lopp är skittrist (dock älska jag dom som elitidrottsmän)…

Vem av skidtjejerna är mest lik Emil på den punkten?

Inlagd: 2018-01-09, 16:21
Skriven av: ErrkaPetti

Med facit i hand gjorde nog Jönsson fel som satsade mest mot sprint i år. Klart utsikterna att vara en av dom fyra bästa svenskarna var/är goda, men om farten inte finns där att utmana dom bästa är det mest konstgjord andning.

På distans gjorde han däremot en massa fina insatser ifjol, följde med täten runt i två stafetter och Quebec, vann SM intervall, slog Rich i Kollen och var knappt slagen av Burman och Rich i VM-intervallen.

Hans bästa chans på OS-medalj i år är och var stafetten. Och femmil i klassiskt hade inte varit fy skam. Drömmen om något individuellt som inte finns kvar gör nog att det inte blir något OS alls.

Inlagd: 2018-01-09, 16:54
Skriven av: JohanA

Svagt norskt lag till Dresden denna helg?

https://www.skiforbundet.no/langrenn/nyhetsarkiv/2018/1/dresen/

Inlagd: 2018-01-09, 16:58
Skriven av: ErrkaPetti

Errka: I vilket avseende talar det för Jönsson? De kan väl hyra in en ståuppare om det behövs.

Inlagd: 2018-01-09, 17:03
Skriven av: Tobbe H

”Errka: I vilket avseende talar det för Jönsson? De kan väl hyra in en ståuppare om det behövs.”

Haha! Kul!

Men, jag menar allvar – Skall man få den breda massan att följa en sport som skidåkning (bl.a) så vill det väl till att man har lite positiva och glada utövare?

Som sagt, jag älskar verkligen Hellner och Calle som idrottare, men, några charmtroll har dom väl aldrig varit?

Inlagd: 2018-01-09, 17:41
Skriven av: ErrkaPetti

”Vem av skidtjejerna är mest lik Emil på den punkten?”’
Den mest olike men roligaste att lyssna på är helt klart Stina tycker jag. Spelar ingen roll vilka frågor som kommer .Hon vägrar att svara på dom till reporterns frustration.Samtidigt tycker hon nog själv att hon har gjort en jättesmidig intervju när det är färdigt. Jag ler varje gång jag hör henne :)
En annan sak .När Rickardsson diskuterades i förra tråden var det någon som kollade att han hade ett odds på 41 på 5 milen i OS, Var tvungen att för första gången gå in och titta på en bettingsite. Kalla har alldeles för låga odds tycker jag i loppen.
tex Skiathlon Kalla 2,75 Weng 12,5 i odds Det är ju rent sjukt .12,5 ggr pengarna på Weng är ju väldigt högt hon kan ju mycket väl vinna Lika stor chans som Kalla i alla fall.

Inlagd: 2018-01-09, 19:30
Skriven av: karlp

Ja, Weng är ju en betydligt bättre spurtare än Kalla också.

Inlagd: 2018-01-09, 20:19
Skriven av: Kallner

Sverige har inte råd att schabbla bort ännu en talang ( Viktor Thorn). Lars Nelson slutade för tidigt, Quicklund slutade för tidigt. Nu är det viktigt att vi tar han om våra framtida skidåkare.

Det är en självklarhet att skicka en skidåkare till OS som vi kommer att ha nytta av i många år framåt..än en avdankad Emil Jönsson spm gjort ditt i sptinterspåren.

Jönsson har aldrig varit någon distansåkare..och kommer aldrig att bli.

Inlagd: 2018-01-09, 20:43
Skriven av: Vasstrader

karlp: Ja, det var väl stor skillnad om det ska vara någon alls. Bra bettingläge med 12 ggr pengarna på Weng i skiatlonen. Hon var ändå tvåa i sämre form än nu i Lillehammer. Bisarrt högt odds.

Inlagd: 2018-01-09, 20:46
Skriven av: Per

Oddssättaren går efter dom senaste loppen i skiathlon och då har Kalla kommit före Weng därav dom lite konstiga oddsen.

Inlagd: 2018-01-09, 20:59
Skriven av: GKA

Nu har jag lagt mina bet
Rickardsspon 41 ggr 50 km
Hellner 18 ggr 15 km
Weng 12 ggr Skiathlon.
Man vill ju mest tro på Kalla med det är rena skamoddsen på henne

Inlagd: 2018-01-09, 21:07
Skriven av: KarlP

Errka Petti:
Grunnet NM er det få og ikke alle de beste sprinterne fra Norge i Dresden. Skal vi tippe ”Landskamp” S-N, med skalaen 7,5,4,3,2,1?
Mitt tips Kvinnor: S:9- N:7
Herrer: S:2- N: 10
Tar du utfordringen? Andre invitteres Med!

Inlagd: 2018-01-09, 21:08
Skriven av: lars ola thorud

Här är banprofilen, ser rätt flack ut!

https://www.skiweltcup-dresden.de/weltcup/strecke/

Dessutom ser den exakt ut som Umeå Stadssprint som kommer nu till våren. (Inte världscup, men FIS-race) http://www.umeastadssprint.se/

Inlagd: 2018-01-09, 22:10
Skriven av: mickedata

Jag håller helt med JohanA angående Jönsson. Med facit i hand borde han gjort en bredare satsning inför denna säsong, å andra sida hade ingen nämnt honom som distansåkare om Burman och Thorn presterat på topp denna säsong.

vasstrader,
Emil Jönsson är i sina bästa stunder en 10-top åkare på 15 km (främst klassiskt).
Med det är en Jönsson i toppform en väl så säker top 6 i Sverige på distans som på sprint.

Om Jönsson är en föredetting eller inte beror mycket på hans huvud och på att han hittar rätt i träning och fokus och få vara skadefri.
jag delar analysen att han nog aldrig kommer att få någon mer individuell medalj och även kommer att ha svårt för pallplatser i VC. Men med tanke på hur det ser ut i det svenska laget på herrsidan och hur VC ser ut nu med tourer och mängder av masstarter och få lopp över 15 K kan Jönsson vara en tillgång flera år till. åtminstone över nästa års VM.

Inlagd: 2018-01-10, 09:20
Skriven av: Ernström

Northug sjuk och står över NM sprinten. Fortfarande en minimal chans att ta sig till OS genom tävlingar i Planica men det ser sannolikt mörkt ut nu.

Northug, Hattestad, Röthe, Glöersen – många norrmän med tidigare medaljer och spetskompetens som antingen gett upp OS eller får svårt att ta sig dit.

Inlagd: 2018-01-10, 09:54
Skriven av: Anders

En fråga till er norrmän på bloggen: Hur ser det norska OS-laget ut, bedömer ni? Vilka platser är öppna och vem slåss om de platserna?

Inlagd: 2018-01-10, 13:43
Skriven av: Per

Om jag tolkar det rätt är följande norrmän uttagna. Sex damer och fyra herrar. Det var 17 totalt i Sotchi. 10 herrar och 7 damer. 7 platser återstår att fylla med 2014 som mall.

Damer uttagna
Björgen, Falla, Haga, Jacobsen, Weng, Östberg

2 sprintplatser och 0 distansplatser återstår?

Herrar uttagna
Holund, Kläbo, Krüger, Sundby.

3 sprintplatser, 2 distansplatser återstår?

Inlagd: 2018-01-10, 13:55
Skriven av: Per

Både Northug och Björndalen missar sannolikt OS. Likaså Emil Jönsson. Generationsskifte på G.

Inlagd: 2018-01-10, 15:50
Skriven av: Vasstrader

Av vad jag har förstått planerar Norge att fylla truppen, dvs 20 åkare. Förmodligen 12 herrar och 8 damer.

Sedan är det en sak att bli uttagen i truppen, en annan att få åka någon distans. De två damerna som tas ut i tillägg till de redan klara 6 lär bara få åka ifall någon blir sjuk eller fullkomligt krossar de övriga i återstående lopp. På herrsidan är det fortfarande mer öppet kring platserna på de olika distanserna.

Sprinten är nog där det är öppnast fortfarande med tre platser på herrsidan att slåss om bakom Kläbo. Golberg, Brandsdahl, Iversen, Krogh, Skar, Fossli, Northug, det är många om budet.

På herrsidan på distans lär Kläbo få åka det han vill men frågan är om han vill åka mer än skiathlonen. Då öppnar det upp för Tönseth, Dyrhaug, Iversen och Krogh att sno åt sig någon plats. Sedan kan eventuellt Glöersen ta sig in på 15 fritt med toppinsats på NM.

Men skulle jag gissa i dagsläget blir det Harsem & Murud på damsidan.

Krogh, Iversen, Tönseth, Dyrhaug lär i stort sett vara klara.

Inlagd: 2018-01-10, 15:54
Skriven av: Anders

Vasstrader är envis som få..
men vi får väl se;)

Möjligen missar Björndalen men jag tror vi ser både Northug och Jönsson i OS.

Inlagd: 2018-01-10, 15:54
Skriven av: Ernström

Jönsson och Haag har talat länge om att sluta med tävlandet. Motivationen?

Inlagd: 2018-01-10, 16:12
Skriven av: GKA

Anders: Ska de verkligen ha med 12 herrar? Om Kläbo bara är frisk och Sundby, Holund, Kruger kör det mesta lär ju flera av dem inte åka alls. Efter det klassiska loppet i Val di Fiemme tror jag inte att de sätter in några kapacitetssvaga åkare på distans. Den erfarenheten missgynnar även Northug som nog måste kvalificera sig i sprint. (Val di Fiemme måste vara första gången på flera år som Sundby inte orkat i en masstart trots att material och form förmodligen var helt ok.)

Inlagd: 2018-01-10, 16:51
Skriven av: Per

Per: Jag har också läst om typ 12 norska herråkare till OS. Sådan som Klæbo, Holund och Kruger ska väl inte åka alla distanslopp utan att man tänker sig ganska stor spridning mellan de olika distansloppen.

Inlagd: 2018-01-10, 17:00
Skriven av: swestam

Tror varken Northug eller Jönsson kommer få åka till OS.

Inlagd: 2018-01-10, 17:01
Skriven av: Kallner

Northug måste upp på pallen i Planica..annars inget OS.
För Jönsson gäller ungefär samma kriterier.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/G1QPrQ/kravet-pa-northug-maste-upp-pa-pallen

Inlagd: 2018-01-10, 17:05
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Du verkar notoriskt vägra svara på kniviga frågar? att du skulle missat dom är osannolik.

Någon pallplasts för Jönsson kommer inte krävs för att ta sig till OS kan räcka med en semi då är då chansen god..

Inlagd: 2018-01-10, 17:29
Skriven av: jossa

Per

Läget för norska laget enligt Aftenposten:
https://www.aftenposten.no/100Sport/vintersport/langrenn/Na-starter-jakten-pa-de-siste-OL-billettene—Har-aldri-vart-sa-apent-som-na-248141b.html

Inlagd: 2018-01-10, 17:40
Skriven av: Slakmota

Norska kommentarer till Aftenpostens spekulationer:
http://vgd.no/sport/vintersport/tema/1838002/tittel/langrennssesongen-2017-18/side/63

Inlagd: 2018-01-10, 17:52
Skriven av: Slakmota

Jossa

Emil har själv sagt att han är i OS för att prestera på topp..finalplats/ medalj..

Varför skulle han åka till OS om han inte hade de ambitionerna.

Jönsson har redan deltagit i två OS..hans kravbild är någon helt annan än t ex Thorn..

Är det inte realistiskt att Jönsson uppnår de krav som är på honom skall han inte åka. hur många pallplatser har Jönsson i sprint de senaste två åren?

Inlagd: 2018-01-10, 17:57
Skriven av: Vasstrader

När var Emil topp 3 i WC senast, Svar 2014.

Inlagd: 2018-01-10, 18:11
Skriven av: GKA

Vasstrader: Så för Jönsson gäller en helt annan krav bild än för alla andra att ta sig till OS typ topp 6 eller pallen för? klart Jönsson själv vill åka till OS om han tar en semi i Planica då är de ändå klarat uppåt form

Jag utgår att Thorn är rätt klar för OS ändå..

Du undviker fortfarande svara på vissa frågor. du haft på dig några dagar nu…

Inlagd: 2018-01-10, 18:23
Skriven av: jossa

Jossa

Självklart Jönsson har en helt annan kravbild än en ung åkare som precis börjat sin karriär. Jönsson skall naturligtvis inte ta en yngre förmågas plats när man ser klart och tydligt att hans karriär går rakt nedåt.

Jönsson måste nå en finalplats i Planica om det ens skall diskuteras. Annars åker Jönsson till OS som turist.

Inlagd: 2018-01-10, 19:06
Skriven av: Vasstrader

Tror knappast att Jönsson ens i gammal sprintform haft så mycket att hämta idag. Konkurrensen är så mycket hårdare nu. Att gå upp i täten och bromsa gick bra förr men inte nu.

Inlagd: 2018-01-10, 19:09
Skriven av: karlp

Vasstrader: fortfarande inte svarat på vissa frågor?

Thorn lär ju komma med ändå så Jönsson petar ingen yngre heller i truppen om de råkar gå bra för han vilket jag har svårt tro som de sett ut men man ska aldrig utesluta något helt speciellt när de gäller sprint

Inlagd: 2018-01-10, 19:25
Skriven av: jossa

Tilläggas ska väl att om Thorn missar rejält i båda loppen i Planica kan han ligga lite farligt till.. men jag har svårt se att han ska göra de hans kurva känns uppåtgående…även om Piteå loppen är lite svårt värdera så såg han starkt ut på 30 milen på dom tunga delarna

Inlagd: 2018-01-10, 19:34
Skriven av: jossa

jossa: Nej, man ska aldrig utesluta något i sprint, återigen kan ju Jönsson göra en Bradbury. Eller ta en medalj i efterhand om nån visat sig vara dopad men på egen kraft ser det väl ändå omöjligt ut.
Oavsett uttagsregler så måste Jönssons ambitioner vara högre än en 8.e plats som är grundkriteriet från kommittén.

Inlagd: 2018-01-10, 20:57
Skriven av: Kallner

Kallner: ambitionen må vara högre än så men för att ta sig till OS bör i de stora hela gälla samma kriterier för Jönsson .. visst om de är jämt mot någon yngre så ligger dom bättre till men vad är de som hindra Jönsson och en yngre att komma med om båda åker bra? åtta herrar är väl inte omöjligt få med..

och grundkriteriet från kommittén är inte att man måste varit topp 8 eller kriteriet lämnar en del till tolkning

Inlagd: 2018-01-10, 21:06
Skriven av: jossa

Kallner: här kan du läsa kriterierna står inget att man måste varit topp 8…snarare att man kan uppgradera..

”2.1) Grundkriteriet: Uttagen aktiv ska ha uppnått resultat och visat sådan form att han/hon bedöms kunna konkurrera om minst åttonde platsen på OS. Grundkriteriet ska uppnås i högsta internationella konkurrens med olympisk räkning, dvs. med beaktande av det antal aktiva per nation som reglerna medger för OS-deltagande. Även om resultat för grundkriteriet saknas kan en aktiv undantagsvis tas ut till OS, om de sportsligt ansvariga i OSF och SOK bedömer att den aktives aktuella nivå motsvarar grundkriteriet.

2.2) Framtidskriteriet: SOK kan ta ut OS-deltagare, som inte uppfyller grundkriteriet, men som gemensamt av de sportsligt ansvariga i OSF och SOK bedöms vara en löftesrik deltagare till nästkommande OS. OS-deltagandet ska bedömas vara en bra lärdom för den aktive och en bra investering inför kommande OS med sikte på medaljnivå. Den aktive måste dock ha bedömd förmåga att prestera på hög nivå redan vid sitt första OS.

2.3) Aktiv som har uttagits som deltagare i lagenhet får efter OSF:s bedömande och efter samråd med SOK delta i individuell OS-tävling, även om han/hon inte skulle fylla kraven enligt 2.1.

3. Kriterier för uttagning av aktiva – lag
Lagkriteriet för lagbollspel och övriga lag: Lag tas ut till OS om resultat uppnåtts så att laget bedöms kunna konkurrera om minst åttonde platsen på OS. Lagkriteriet skall uppnås i högsta internationella konkurrens.”

Inlagd: 2018-01-10, 21:17
Skriven av: jossa

Ordagrant lyder kraven från SOK så här:

2. Kriterier för uttagning av aktiva – individuell OS-deltagare

2.1) Grundkriteriet: Uttagen aktiv ska ha uppnått resultat och visat sådan form att han/hon bedöms kunna konkurrera om minst åttonde platsen på OS. Grundkriteriet ska uppnås i högsta internationella konkurrens med olympisk räkning, dvs. med beaktande av det antal aktiva per nation som reglerna medger för OS-deltagande. Även om resultat för grundkriteriet saknas kan en aktiv undantagsvis tas ut till OS, om de sportsligt ansvariga i OSF och SOK bedömer att den aktives aktuella nivå motsvarar grundkriteriet.

2.2) Framtidskriteriet: SOK kan ta ut OS-deltagare, som inte uppfyller grundkriteriet, men som gemensamt av de sportsligt ansvariga i OSF och SOK bedöms vara en löftesrik deltagare till nästkommande OS. OS-deltagandet ska bedömas vara en bra lärdom för den aktive och en bra investering inför kommande OS med sikte på medaljnivå. Den aktive måste dock ha bedömd förmåga att prestera på hög nivå redan vid sitt första OS.

2.3) Aktiv som har uttagits som deltagare i lagenhet får efter OSF:s bedömande och efter samråd med SOK delta i individuell OS-tävling, även om han/hon inte skulle fylla kraven enligt 2.1.

Inlagd: 2018-01-10, 21:19
Skriven av: peter skigames

Så för att Emil ska bli uttagen enligt de individuella kraven så krävs en semifinal i Planica tycker jag.

Inlagd: 2018-01-10, 21:21
Skriven av: peter skigames

Det var lite kul. Jossa hann före :)

Inlagd: 2018-01-10, 21:24
Skriven av: peter skigames

Peter: Med tolkningen semifinal borde även Anna Haag och Linn Sömskar kunna tas ut i sprint då de var 10:a och 11:a i den klassiska sprinten i Ruka. :-)

Inlagd: 2018-01-10, 21:47
Skriven av: Per

Per: Japp de hade man kunnat göra om man velat men man avvaktar sista sprintplatsen så klart till Planica och Haag är inte aktuell ändå för sprint…hypotetiskt kan Jonna eller någon annan bli uttagen på en tolfteplats föra Sömskar också på senare visad form..

Inlagd: 2018-01-10, 22:03
Skriven av: jossa

Per: Absolut. Fast annat läge där. Är väl en kamp mellan 3-4 st om en sprintplats på damsidan. Försökte bara visa var skamgränsen är för Emil i Planica om han tänker åka till OS. En semi kan godtas för att motivera att han kan konkurrera om en 8:e plats. Tycker du annorlunda?

Inlagd: 2018-01-10, 22:06
Skriven av: peter skigames

Frågan är bara hur Emil ska kunna krångla sig vidare till en en semi.Nej Emil får stanna och sköta om blommorna. Inte dåligt det heller.

Inlagd: 2018-01-10, 22:25
Skriven av: GKA

Peter: Med en semi där Emil är med i matchen om en finalplats tror jag att han blir uttagen. Någon annan finns inte. Men i ärlighetens namn tror jag inte att Emil går till semi i Planica. Risken är stor att det bara tas ut tre sprintåkare på herrsidan. Dock lär fyra köra i Korea ändå eftersom Thorn lär tas ut på framtidskontot i distans. Då får han säkert köra sprinten också.

Noterade precis f ö att Sundling och Nordström har mötts i klassisk sprint i år. I semin i Gällivare. Sundling var överlägsen Nordström i det heatet. Stina drog på allt hon hade hela vägen och fick med sig en ryska och Faendrich till final. Sundling precis utanför final. Med Sundling hängde ändå med i Stinas tempo, vilket Nordström inte gjorde då. Haag var femma i heatet.

Inlagd: 2018-01-10, 22:32
Skriven av: Per

jossa: ”ska kunna konkurrera om minst åttonde platsen på OS”. Det är väl ändå ganska tydligt?
Dessutom krävs högsta internationella konkurrens. Jag undrar om Emil ens själv vill vara OS aktuell på sprint om han ”bara” skulle komma 8.a. Speciellt med tanke på de skrala resultat han har hittills under säsongen.
Går han till en final är det lite annat.

Inlagd: 2018-01-10, 22:43
Skriven av: Kallner

Per: Tror heller inte Emil fixar en semi och jag delar din åsikt om det du tänker om Thorn. Blir mest naturligt.

Inlagd: 2018-01-10, 22:48
Skriven av: peter skigames

Kallner: Så du menar att man inte kan konkurrera om topp 8 i OS om man är i semi i en WC sprint? han kan hypotetiskt bli 12 men ändå bara bara .0.5 sek från final

Skulle Planica inte vara högsta internationella konkurrens?

Skulle Jönsson mot alla odds vara i semi så klart han är jätte sugen på OS då har han ju en väldigt positiv form kurva också..

Inlagd: 2018-01-10, 23:03
Skriven av: jossa

tilläggas ska väl att om Jönsson är i semi och Thorn är bättre så blir de tufft att komma med..

Men vad krävs för Thorn då två dåliga distans lopp vad hände då? utanför topp 30 framtidskriteriet är ändå:

Den aktive måste dock ha bedömd förmåga att prestera på hög nivå redan vid sitt första OS.

Inlagd: 2018-01-11, 08:18
Skriven av: jossa_h@hotmail.com

Formuleringen ”kunna konkurrera om minst en 8:e plats” är en ganska snäll formulering mot skidåkare. I många idrotter – säg 400 meter löpning till exempel – måste man vara åtminstone topp10-12 i kapacitet för att kunna bli 8:a med lite tur på ett stort mästerskap. I skidåkning känns det som att alla som är topp 30 har en fullt realistisk distans att bli topp 8. I sprint kan man få en bra rygg i ett snabbt heat, och vips är man i semifinal på tid, trots en fjärdeplats i heatet. Har man väl nått semi kan ingen säga något annat än att att man konkurrerar om topp 8. I distans kan laget träffa rätt med vallan. Om man sedan får en bra rygg på något av varven i intervallstart kan man med lite tur bli topp 8, även om man inte är mer än topp 30 prestationsmässigt. När ens favoriter har otur är detta något av en förbannelse, men annars är det en del av tjusningen med sporten.

Inlagd: 2018-01-11, 11:14
Skriven av: Henry

Stavås Skistad 4:a i prologen i NM, född 99. Där kommer Stina få någonting bita i inom ett par år.

Inlagd: 2018-01-11, 12:06
Skriven av: Peter

Henry: Intressant. Visst är det så med tur och otur med vallningar, rätt ryggar osv. Fast tycker ändå man kan utläsa i kriterierna att det duger inte med något turresultat. Estelle Alphand är ett lysande exempel där hon gång på gång visat sig konkurrenskraftig och vips igår kom OS-biljetten.

Är lite färgad när det gäller längdskidåkning kan sägs, hade varit förödande med att ej fylla kvoten i något lopp. Oavsett kvaliten på fjärdemannen. Har mig veterligen aldrig hänt att kvoten ej fyllts på mästerskap om man bortser från sena sjukdomar.

Inlagd: 2018-01-11, 12:08
Skriven av: peter skigames

Peter: Nja, får se om hon kan matcha Lundgren och Karlsson på JVM först.

Inlagd: 2018-01-11, 12:19
Skriven av: swestam

Det finns 2 saker ni glömmer som talar för Jönson:

1. IOK:s kriterier är inte definitiva, dvs. skidförbundet kan vädja om ett undantag om det finns bra argument.

2. Det främsta argumentet för Jönsson är att IOK redan tagit ut ett stafettlag vilket gör att därför bör ha 5-6 tankbara stafettlöpare i lagen.
Sverige har på senare tid varit ganska skonade för sena insjukningar när inför en stafett. men ser man på andra lag så sker det i något lag vid nästan varje mästerskap.
Som ni vet får man inte ändra om i en redan anmäld laguppställning utan reserven måste in på den sjukas plats.

Slutsats:
även om Jönsson inte kvalar in i sprint, eller i det ordinarie stafettlaget så har han en rutin och en grundtrygghet som Grip gärna vill ha på plats ifall någon insjuknar.
Staffeten är ett av våra givna medaljchanser och det viktigaste loppet av alla medialt/ekonomiskt(sponsorer…) Att då lämna Jönsson hemma som i en nödsituation hade varit tänkbar på de flesta stafettsträckor är vansinne.

det finns också goda chanser för att Jönsson INTE hade varit sista svensk i mål om han slängs in i något av distansloppen,

Inlagd: 2018-01-11, 12:25
Skriven av: Ernström

Varför går det inte att få live-resultat från NM? Inga av dessa länkar tycks funka. https://www.skiforbundet.no/langrenn/livetiming/

Inlagd: 2018-01-11, 13:00
Skriven av: Per

Hoppas du har rätt Swestam ,hon såg lite tung ut i kvarten och tjuvskatade friskt ,men en talang det är hon.

Inlagd: 2018-01-11, 13:00
Skriven av: Peter

Ernström: Fast om Svensson, Thorn och Burman alla blir uttagna (vilket är rimligt om man även tänker på 2022) har de redan sex tänkbara stafettåkare. Därtill går Teodor just nu före Emil på en stafettsträcka.

Inlagd: 2018-01-11, 13:02
Skriven av: Per

Peter: Och hon lyckades inte utnyttja att Weng-tvillingarna fällde varandra i semifinalen

Inlagd: 2018-01-11, 13:31
Skriven av: swestam

Hur ser ni loppen? Kommer inte runt geo-blockeringen från NRK just nu.

Inlagd: 2018-01-11, 13:38
Skriven av: Per

Per: Jag kollar här utan blockering: https://www.nrk.no/sport/direkte_-langrennssprint_-nm.-1.11849933

Inlagd: 2018-01-11, 13:40
Skriven av: swestam

Herlig og se att skidronningen har tempo i kroppen, i en alder av 37 år .. ;)

Inlagd: 2018-01-11, 13:49
Skriven av: pelle

Starkt av Björgen. Lär köra sprinten i OS. Synd om Harsem som det i så fall blir på bekostnad av.

Inlagd: 2018-01-11, 13:50
Skriven av: Per

Angående Skistad Stavaas så får man betänka att hon är väl fysiskt utvecklad för sin ålder. Precis som Victoria Carl.

Inte säkert att hon kommer bli så mycket bättre som senior. Senaste JVM hade hon det tufft. Men då var ännu yngre och höjden var hög vilket inte passar hennes kroppskonstitution.

Inlagd: 2018-01-11, 13:54
Skriven av: Jan

Såg Stavås i ungdomskampen för ett par år sedan och då var hon helt överlägsen mot Frida Karlsson.
Jag tror att Karlsson har utvecklats mer än henne sedan dess, Hoppas det blir någon form av sändningar från jvm för det vore spännande att följa deras dueller.

Inlagd: 2018-01-11, 13:55
Skriven av: Peter

Kläbo helt brutal! Sedan fick ändå Teo ett kvitto på att han är i nivå med nästa Norge-gäng. För det var ungefär samma åkare i NM-finalen som i Piteå-finalen där Teo var trea.

Inlagd: 2018-01-11, 14:10
Skriven av: Per

JVM-sprinte går ju i år i fristil och jag vet inte hur Stavås är i fristil, men blir väldigt intressant att följa.

Sedan om man kollar på en stor norsk sprintstjärnan på tjejsidan, Amalie Ous som tog JVM-guld, så har hon ännu inte fått något lyft internationellt på seniornivå (men hon kanske behöver något ytterligare år på sig):

Inlagd: 2018-01-11, 14:22
Skriven av: swestam

Ernström

Jönsson är inget alternativ till en stafett.

Vi kommer att ha Svensson/ Burman/ Rikardsson/ Hellner och Halvarsson….

Sedan har vi Viktor Thorn vid behov.

Ungefär som mär tjejerna hade Magdalena Pajala som reserv under OS 2010.

Jönsson måste kvala i sprint och då är det finalplats i Planica som gäller. Han har inte bevisat något på länge och i hans ålder skall man inte åka med bara gör att delta..utan för att prestera.

Inlagd: 2018-01-11, 14:25
Skriven av: Vasstrader

Jossa

Jönsson har inge bra form..om han gör ett bra lopp. Jönsson måste göra flera lopp på raken för att se att han har ” återuppstått” Trenden sedan 2013 är klart nedåtgående.

1. Drygt 5 år sedan han vann en sprint.
2. 4 år sedan han var på pallen.
3. Längesen han var i en final i en sprint i VC.

Inlagd: 2018-01-11, 14:29
Skriven av: Vasstrader

Tja… Får jo Stavås Skistad samme utvikling som Klæbo har visst siste år, kan det bli meget interessant.. Hvem visste av Johannes kvaliteter foran fjorårsesongen?

Inlagd: 2018-01-11, 14:30
Skriven av: pelle

Nåväl vi får väl se..
medger dock att Per har en viss poäng där när det gäller alternativ i stafett.

Mitt stalltips är dock:
Jönsson kommer med i kraft av en kvartsfinal med stolpe ut i helgen+ ett piggt intryck i sprintstafetten.
Detta följer han upp med ett liknande resultat i nästa helgs sprint + att han är 3-e svensk på distansloppet, det räcker

Inlagd: 2018-01-11, 14:32
Skriven av: Ernström

Vasstrader: När ska du svara på vissa frågor du verkar undvika dom? för att du ska ha missat dom är osannolikt ;)

Finalplats för Jönsson är dina egna kriterier helt klart hittar då inte dom på SOK s gillar..hittar på egna kriterier har du ju gjort förut och att åkare slagit åkare fast dom inte åkt samma tävling eller mot varandra :)

Inlagd: 2018-01-11, 14:39
Skriven av: jossa

Ernström: Tror inte helgens resultat spelar så stor roll för Emil gällande uttagningen. Dels är det stadssprint, dels i skejt och så nog halva världseliten inte på plats. Men visst, ett piggt intryck är inte fel han visar upp.

Ska PH och Hans Olsson valla skidorna? :-)

Inlagd: 2018-01-11, 15:38
Skriven av: peter skigames

Ja, helgen är nog viktigare för teamsprinten. Och för sprintcupen på damsidan.

Inlagd: 2018-01-11, 15:43
Skriven av: Per

Peter skigames:
jag håller med. Det är nästa helg som gäller.
Sen kan det ju vara så också att Jönsson inte får en plats att starta ens på distansloppet och då är han nästan i ett Northug- läge..

DOCK, finns en sista brasklapp.
Calles mage. .. Nu är han visserligen diagnostiserad men om han inte är 100% kry när sista uttagningsdagen närmar sig tror jag nog det påverkar uttagnigen på herrsidan ur många aspekter.
Calle är den enda herråkaren som i teorin är aktuell för alla distanser (även om han lär stå över ett par..)

Inlagd: 2018-01-11, 16:24
Skriven av: Ernström

I helg kan allt hända kan bli fågel eller fisk för många när de är stads sprint ..men skulle vara kul se lite uppåt from för några sprint åkare..

Men är nästa helg allt avgörs var dom sista OS platserna hamnar…

Inlagd: 2018-01-11, 16:46
Skriven av: jossa

Ja, Stinas viktigaste mål för säsongen – julen – är ju avklarad så nu kan hon köra utan press.

Inlagd: 2018-01-11, 16:57
Skriven av: Per

Man tycker faktiskt synd om sympatiska Katrine Harsem…
Men, inte så lätt att hålla Marit stången när hon varit hemma och samlat kraft… ;-)

Där gick chansen för en OS-biljett för Harsem…

Inlagd: 2018-01-11, 18:42
Skriven av: ErrkaPetti

Tycker det är dåligt agerat mot Northug av den norska ledningen. Han har i princip ensam tagit alla norska individuella mästerskapsmedaljer på herrsidan på 10-talet. Då är man värd lite ”slack”. Nog hade de kunnat ge honom förtroendet och låtit honom köra touren om han nu ville det? Det är precis som att det ska tillämpas en jantelag in absurdum. Nästan som att målet är att trycka dit Northug lite. Så enormt stark har inte konkurrensen varit på herrsidan just i år i Norge att de inte hade kunnat ge Northug den chansen.

Inlagd: 2018-01-11, 19:27
Skriven av: Per

Tio platser hade alltså Norge på herrsidan i TdS och Kläbo var inte med. Elva åkare bedömdes alltså som bättre val att ge chansen än Northug inför ett mästerskap. Tänk om Johan Olsson hade behandlats så om han hade gjort några risiga inledande lopp under säsongen. Otänkbart.

Inlagd: 2018-01-11, 19:47
Skriven av: Per

Man ska aldrig räkan bort Petter om de bara är en sprint som gäller så kan mycket hända..toppa form kan han allt och så sent som förra året fick han till en riktigt bra from topp till VM jämfört med innan under säsongen

Inlagd: 2018-01-11, 20:10
Skriven av: jossa

Per: håller inte alls med. Han har visat dålig form och inte gjort några resultat. Om han inte presterar nu så ska han väl inte åka. Norge har så många att välja mellan som levererar. Norge är inte i ett ”Jönsson-läge”.

Inlagd: 2018-01-11, 21:28
Skriven av: Kallner

Kan tycka de är lite märkligt som jag uppfatta de behöver Petter tävla och ville få de i tds när han inte blev uttagen. borde han inte då passat på åka alla lopp i Piteå? kanske missat någon fakta varför han inte åkte alla lopp..

Inlagd: 2018-01-11, 22:20
Skriven av: jossa

Kallner: Jag menade att han borde fått chansen i TdS. Nu blir det svårt. Det håller jag med om.

Inlagd: 2018-01-11, 23:23
Skriven av: Per

Hmmm…
Nu när även fröken Falla verkar utebli i sprinten i morgon, så undrar man ju vilka verkliga hot mot Stina Nilsson som finns kvar?
Laurien van der Graff? Belarukova? Diggins/Bjornsen?

Och, hur skall de svenska övriga tjejerna utnyttja läget och skaffa sig många världscuppoäng?

Frånsett Stina/Ida/Falk så borde nog fröken Sundling ha bästa chans… Men, hoppas ju även på vår oslipade diamant Anna Dyvik!

Och, vilken får åka teamsprint med Stina på söndag?

Inlagd: 2018-01-12, 05:54
Skriven av: ErrkaPetti

”borde nog fröken Sundling ha bästa chans… Men, hoppas ju även på vår oslipade diamant Anna Dyvik!” Exakt, det är de två jag hoppas mest på i morgon, de andra tar jag för givet att de ska prestera.

Inlagd: 2018-01-12, 06:42
Skriven av: Peter

Det är så längesen som december 2016 som Jönsson var i final senast i VC. Det var i Lillehammer.

Det är 4 år sedan han var på pallen.

9 mars 2013 var senast han vann en tävling i VC.

Sannolikheten att Jönsson skulle ta medalj i OS är obefintlig.
Att Jönsson skulle ta sig till OS- final är väldigt liten.

Kollar man resultaten de senaste åren så ser man en trend där Jönsson kommer mest mellan 20-30.

Han klarar prologen men sedan är det slut. Där ligger Jönssons kapacitet sedan ett par år tillbaka. På den nivån skickar man inte en en åkare som Jönsson. Den platsen skall tas av någon som svensk skidåkning har nytta av i framtiden.

Inlagd: 2018-01-12, 07:25
Skriven av: Vasstrader

Du är en retsticka du Vasstrader, du vet precis vilka trådar du ska rycka i för att få Jossa att gå i gång, Jönsson-Haag, ha,ha.

Inlagd: 2018-01-12, 07:46
Skriven av: Peter

Per: Norges herrar hade visserligen 10 platser men 4 av dessa var vikta åt topp 20 i sprintcupen. Så Northug konkurrerade bara om 6 platser.

Och att Northug var förstereserv som han åkt i år tycker jag snarare är en skymf mot Augdal, Nyenget, Stenshagen, Stock, Jenssen, Rundgreen och inte minst Glöersen. Med flera.

Inlagd: 2018-01-12, 08:15
Skriven av: Svanen

Peter: Tycker han mer och mer börjar var en fegis som går på med negativ fakta om åkare han inte gillar och enbart positiv fakta om åkarna han gillar. ( han missar att de i båda fall finns bådadera) väldigt dåligt balans.. sedan tycker jag de är väldigt fegt att inte stå till svars för vissa frågor och löften.

Inlagd: 2018-01-12, 09:26
Skriven av: jossa

Errka: Eftersom det är en stadssprint tror jag att många kommer kunna blanda sig i. Mer oförutsägbart än vi är vana vid. Starten och position från början alltid viktig i stadssprinter, särskilt i skate om banan är trång (tänk Düsseldorf). Det gynnar rena sprinters. Stina och Falk är startsnabba medan Ida kräver lite mer uppvarvning under ett heat. Sundling mitt emellan, skulle jag säga. Å andra sidan förefaller banan i Dresden oerhört enkel hela första hälften – bara plant och rakt fram – så där gynnas åkare med hög toppfart på treans växel snarare än åkare med förmåga att växla tempo. Frågan är hur många som kan gå i bredd på första rakan. Påverkar nog karaktären på heaten rätt mycket.

Inlagd: 2018-01-12, 09:28
Skriven av: Per

Per: på förhand känns de väl som de ska passa idag sämre men hon har faktiskt vunnit en och varit på pallen en annan gång..

Kan nog passa alla svenskor bra en stadssprint, Jonna upplever jag några gånger fått rätt dåliga starter och varit lite snäll..Dyvik kan vara rätt hård och rejäl där är de väl formen mer som år osäker Maja har nog farten för att kunna gå långt och så klat även Stina o Hanna som jag håller som våra största hopp

Inlagd: 2018-01-12, 09:35
Skriven av: jossa

Är inte banan i Dresden för platt för att passa Jonna?

Inlagd: 2018-01-12, 09:44
Skriven av: swestam

Slutet på banan är också lite ovanlig. En brant backe utför bara 100 meter före mål. Dvs. utför och sedan målraka. Frågan är om åkarna kommer hinna komma i suget då? Det kommer nog räcka med en mindre lucka på toppen av backen för att vara först i mål i alla fall.

Inlagd: 2018-01-12, 09:49
Skriven av: Per

Falla fortsatt förkyld och kör inte i Dresden. Därmed bara fyra norskor till Dresden. Mari Eide, Tiril U Weng, Lotta U Weng och Amalie Ous. https://www.langrenn.com/maiken-caspersen-falla-maa-droppe-verdenscupen-i-dresden.6077043-1743.html

Inlagd: 2018-01-12, 09:59
Skriven av: Per

Sant, Jonna är för snäll. Hon måste tuffa till sig.Snäll kan man vara före och efter tävlingarna.Hellre en diskning någon gång och vinna då och då. Kan man göra våld på sin personlighet och träna på att bli tuffare?

Inlagd: 2018-01-12, 10:35
Skriven av: Peter

Hoppas att Stina kan vinna och skaffa sig ett försprång i sprintcupen gentemot Falla i morgon. Ställningen i sprintcupen just nu:

223 p – Falla
195 p – Stina
173 p – Pärmäkoski

Sen följer de tre amerikanskorna Bjornsen, Caldwell och Diggins med 144, 137 resp 127 p. Flugan sjua med 123 p.

Inlagd: 2018-01-12, 10:52
Skriven av: Jörgen

Kan vara läge för Falken att smälla till imorgon med ett bra resultat om hon är i form, hon är inte lika snäll som Jonna är (samt hon har lyckats i stadssprint förr).

Inlagd: 2018-01-12, 11:02
Skriven av: Jörgen

Så liten fingervisning om var Bjrögen står kontra Kalla. Slår Slind med 1.17 på 10 fritt där Kalla slog henne med 30 förra helgen. Olika banor och fören men ändå intressant.

Inlagd: 2018-01-12, 11:38
Skriven av: Markus

Jacobsen verkar vara på gång. Bara 0,2 sekunder efter Björgen och hon ledde länge loppet. OS-platsen klar och desdutom var hon klart före Haga som hon konkurrerar med om en stafettplats.

Inlagd: 2018-01-12, 11:54
Skriven av: LarsW

Japp, starka besked av Björgen och Jacobsen. Haga var inte så mycket bakom heller. Kalla hade inte alls samma form i Piteå, norskorna troligtvis just nu i en bättre form. Mot det åkare som åkte båda loppen, Kalla inom parantes:

Kari Öyre Slind 1:17 (0:29)
Emily Nishikawa 2:09 (1:31)
Emilie Kristoffersen 2:12 (1:27)
Marte M Johansen 2:21 (1:44)
Lovise Heimdal 2:29 (1:55)

Visst är lopp svåra att jämföra, Piteåloppet var nog på lättare bana och före, halvminuten kortare åktid för Kalla kontra Björgen, men jag tycker det är tydligt att det skiljer en del i dagsläget.

Inlagd: 2018-01-12, 12:16
Skriven av: Anders

Det blir ikke lett å ta ut laget nå til 10km fritt på damesiden. 5 løpere er vinnerkandidater. Kalla har jo sagt at hun la opp en liten formtopp i starten av sesongen for å få en god følelse. Da var nok de norske i tyngre trening.

Inlagd: 2018-01-12, 12:34
Skriven av: Sven

Ganske sikker på at Kalla ikke hadde vunnet løpet i Piteå om det hadde vært verdenscup. Uansett ikke lett å vite hvor folk ligger i treningen.

Inlagd: 2018-01-12, 12:35
Skriven av: Sven

Angående jämförelsen mellan Björgens segerlopp och Kallas. Börgen slogs om segern med Jacobsen och behövde gå för fullt för att vinna, till skillnad från Kalla. En annan möjlig förklaring till Kallas jämförelsevis korta tidsavstånd mot resten av f’ältet är att hennes vallateam inte var det bästa under fristilen heller (ganska spekulativ, det erkänes, men loppet från söndagen, där det var lättare att jämföra glid, antyder att hennes skidor inte gick särskilt bra). Naturligtvis kan det finnas andra förklaringar också (exempelvis de som nämnts tidigare i tråden).

Inlagd: 2018-01-12, 13:07
Skriven av: Henry

Om Anton Lindblad vinner NM idag är han värd en OS-plats. Oavsett kriterier…

Inlagd: 2018-01-12, 13:33
Skriven av: Per

Per om 5km är han inte ens top 30

Inlagd: 2018-01-12, 13:35
Skriven av: ola

Tycker inte att det är så mycket att jämföra lopp och lopp faktiskt helt ointressant.

Inlagd: 2018-01-12, 14:08
Skriven av: GKA

Han ser ut att klara top 10, imponerande

Inlagd: 2018-01-12, 14:08
Skriven av: ola

Gloersen 2 min efter så inget OS för honom. Vad har hänt med Martina Ek Hagen? Var inte hon en s k supertalang?

Inlagd: 2018-01-12, 14:32
Skriven av: hansq

Martine Ek Hagen har har store sykdomsproblemer det siste året og dette er hennes første konkurranse.

Inlagd: 2018-01-12, 14:34
Skriven av: Sven

Lindblad 10:a, 1.20 efter segraren Kreuger. Han var 1.35 min efter Kreuger i Toblach och knappt 1.40 min efter i Davos så det är ett rätt bra lopp av Lindblad. Kreuger gör kanske inget lopp som sprakar men vinner gör han. Gloeersen och Jespersen kommer inte köra OS fast det kanske var klart sedan tidigare.

Inlagd: 2018-01-12, 14:58
Skriven av: Per

Hans q

Martine föredrar norska Farmen före OS..

När Emil Jönsson låter Hans Olsson valla hans skidor inför ett jätteviktigt lopp så inser de flesta att Jönsson inte har rätt fokus..rätt motivation..lägg ner snacket kring honom..

Inlagd: 2018-01-12, 15:04
Skriven av: Vasstrader

Jacobsen och Björgen har gått jämnt i år i skate. Ett normalt resultat sett till de lopp som har körts i år. (Och Kalla förefaller vara nedtränad om man tittar på resultaten i Piteå ja.)

Inlagd: 2018-01-12, 15:21
Skriven av: Per

Vasstrader: då fick du liv igen när de gäller gnäll på Jönsson och vad han gör men du då? då snackar rätt mycket själv men svar på kniviga frågor vägrar du svara på notoriskt göra.. ska jag tolka de som att du är rätt feg bakom ditt alias Vasstrader när du inte vågar stå upp för dina fel

Inlagd: 2018-01-12, 15:41
Skriven av: jossa

Vasstrader: och vad du lovat

Inlagd: 2018-01-12, 15:43
Skriven av: jossa

Kan ni inte gå bakom knuten och göra upp i stället? Det blir så förbenat tjatigt.

Inlagd: 2018-01-12, 16:05
Skriven av: Tobbe H

Jossa,
Varför ställer du överhuvud en fråga till Vasstrader när du vet att han inte behagar svara.

Inlagd: 2018-01-12, 16:05
Skriven av: GKA

Tobbe H: Är väl svårt när han inte vågar säga vem han är! :)

Inlagd: 2018-01-12, 16:22
Skriven av: jossa

GKA: för jag tycker de är väldigt feg att han inte våga vara rakryggad…

Inlagd: 2018-01-12, 16:58
Skriven av: jossa

Her har dere mine norske OL tips

Damer:
Sprint: Falla, Bjørgen, Østberg, Weng
Teamsprint: Weng, Falla
10km fri: Haga, Bjørgen, Østberg, Weng
Skiathlon: Bjørgen, Weng, Østberg, Jacobsen
Stafett: Østberg, Weng, Jacobsen, Bjørgen
30km: Bjørgen, Weng, Østberg, Jacobsen

Herrer
Sprint: Klæbo, Brandsdal, Golberg, Iversen
Teamsprint: Klæbo, Iversen
15km fri: Krüger, Sundby, Holund, Krogh
Stafett: Holund, Sundby, Krüger, Klæbo
Skiathlon: Holund, Sundby, Krüger, Klæbo
50km: Holund, Sundby, Klæbo, Dyrhaug

Inlagd: 2018-01-12, 18:37
Skriven av: Sven

Det er de jeg tror starter og ikke topp 4:-)

Inlagd: 2018-01-12, 18:37
Skriven av: Sven

Halfvarsson har verkligen de högre makterna emot sig. Nu har han diagnostiserats med magåkomman IBS som väl kanske kan beskrivas som en kroniskt irritabel mage/ tarm. Ingen överraskning att det var något åt det här hållet då hans form varit så uppochner.
Nu slipper han åtminstone fundera över vad det är för fel och får försöka hitta en diet och livsrytm som funkar någorlunda. Men hans OS-form blir väl tyvärr ett stort frågetecken.

Inlagd: 2018-01-12, 19:12
Skriven av: Tobbe H

Jag håller med dig på allt Sven, förutom att jag tror Haga kör tredjesträckan i stafetten.

Inlagd: 2018-01-12, 19:16
Skriven av: Lisa

Sven, läste någonstans att Klæbo bara planerat fyra distanser. Fast han kanske kör femmilen av bara farten.

Inlagd: 2018-01-12, 19:29
Skriven av: peter skigames

”10km fri: Haga, Bjørgen, Østberg, Weng”

I det FIS-fabrikerte fraværet av Johaug – ville jeg byttet ut Weng med Jacobsen på denne distansen, ellers helt enig i alle dine betraktninger.

Men som nevnt er dameklassen relativt uinteressant p.g.a sveitisk korrupsjon og svensk/finsk press for å utelukke Johaug i den hensikt å øke sine egne utøveres muligheter.

Det er herreklassen som gjelder i dette OL.

Inlagd: 2018-01-12, 22:17
Skriven av: Telemark

Kollade lite på NM i efterhand och Björgen gör sitt klart bästa skate-lopp i år. Det gick brutalt fort. Hon har ätit gröt under jullovet. Även Jacobsen höjer sig därmed en nivå jämfört med tidigare lopp under säsongen. Båda på väg mot OS-storform av allt att döma.

Inlagd: 2018-01-12, 22:50
Skriven av: Per

Norge i OS-stafetten kan bli spännande, om de uttagna är
Holund, Kläbo, Krüger och Sundby.

VM 2017
Tönseth, Dyrhaug, Sundby och Krogh

Inlagd: 2018-01-12, 23:29
Skriven av: mickedata

Svenskorna 1, 2, 4, 5, 16, 24 i kvalet i Dresden. Måste vara rekord. Falk vann före Stina. Som väntat små marginaler. Van der Graaf och Eide blir nog största utmanarna till svenskorna.

Inlagd: 2018-01-13, 10:07
Skriven av: Per

Med tanke på att större delen av världseliten saknas skulle det lätt kunna bli helsvenskt på pallen i damloppet.

Inlagd: 2018-01-13, 10:54
Skriven av: LarsW

Dresden är ett stadslopp med allt vad det innebär men Falken vann kvalet före Stina, Dyvik fyra och Dahlqvist femma. Hör inte till vanligheterna att ha fyra svenskor bland de fem främsta i ett sprintkval. Blir intressant att se hur det går i kvartsfinalerna om en liten stund.

Men samtidigt får vi komma ihåg att många av de bästa inte är med. Mari Eide och Ous de enda norskorna som gick vidare. Weng-tvillingarna utslagna.

Teodor sjua bland herrarna och Jönsson 14:e.

Inlagd: 2018-01-13, 11:34
Skriven av: Jörgen

Mickedata

Det intressanta med ett norskt stafettlag i OS är vem som blir detta OS svarta Petter.

2006 : Svartedal

2010: Hjelmeseth

2014: Rönning

Holund, Tönseth eller Holund?

Inlagd: 2018-01-13, 11:35
Skriven av: Vasstrader

Holund, Tönseth eller Kruger skall det stå..

Inlagd: 2018-01-13, 11:36
Skriven av: Vasstrader

Dresdens stadslopp har sämre startfält än i för-OS..

Så Emil Jönsson lär inte kunna räkna in detta lopp som något underlag för OS..

Inlagd: 2018-01-13, 11:37
Skriven av: Vasstrader

Rønning var vel ingen syndebukk i Sotchi. Det var det smørerne som var

Inlagd: 2018-01-13, 11:48
Skriven av: Sven

Vasstrader
Så om Emil Jönsson vinner detta lopp så ska det inte räknas är det vad du säger?:-)

Inlagd: 2018-01-13, 11:49
Skriven av: Janne

Sven

Nja, Nelson kunde tom tappa sedan..och ändå slå Rönning med nästan 30 sekunder. Rönning var orsaken till att Norge inte ens tog medalj i OS.

Det är upplagt för ännu en norrman att falla igenom i OS. Flera debutanter, mycket osäkerhet i det norska laget.

Inlagd: 2018-01-13, 11:52
Skriven av: Vasstrader

Nelson tappade skidan på första sträckan.. klassiskt lopp.

Inlagd: 2018-01-13, 11:53
Skriven av: Vasstrader

Bellingham från Australien vidare från kvalet. Första gången? Roligt för honom men säger lite om startfältet i Dresden.

Inlagd: 2018-01-13, 11:59
Skriven av: LarsW

Janne

Du behöver inte oroa dig.. Emil lär aldrig vinna detta lopp. Det har inte hänt på 5 år och lär inte hända idag heller.. pallplats är också inte aktuellt då han inte varit på pallen på 4 år..
Emil är på en nivå där man skulle bli djupt överraskad om han tog sig final,.. trots ett dåligt startfält.

Inlagd: 2018-01-13, 12:05
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader
Men det handlade inte om han kan vinna eller inte utan att detta lopp ska inte räknas enligt dig. Vinner han även om det troligen inte händer så kommer det såklart räknas för finns några kanoner i detta startfält.

Inlagd: 2018-01-13, 12:09
Skriven av: Janne

Kul med Anna Dyvik som visade lite från fjolårsformen och var den som åkte snabbast från mellantiden in till mål om jag såg rätt. Hoppas verkligen hon hittat storformen nu inför resten av säsongen.

Inlagd: 2018-01-13, 12:11
Skriven av: Janne

Rönning tappade 26 sekunder på Lars Nelson i OS-stafetten.

Jespersen tappade sedan ytterligare 37 sekunder på Daniel Rickardsson på andra sträckan.

Daniel Rickardsson verkar vara i samma form som i förra OS.
Rickardsson åkte ifrån Sundby i tds i klassiskt ..så den norrman som kommer att åka andra sträckan darrar nog redan nu..

Inlagd: 2018-01-13, 12:11
Skriven av: Vasstrader

Janne

Nordström vann i OS-spåren med liknande motstånd..så en seger idag för Jönsson krävs om han skall vara med i diskussionen.

Inlagd: 2018-01-13, 12:16
Skriven av: Vasstrader

Tråkigaste banan ever!

Inlagd: 2018-01-13, 12:25
Skriven av: Tomas

Vasstrader
Du verkar inte ha nå koll på längdåkning med tanke på att du tycker Kläbo och Pellegrino är mediokra.

Inlagd: 2018-01-13, 12:38
Skriven av: Janne

5 utav 5.

Inlagd: 2018-01-13, 12:44
Skriven av: Markus

Svagt av Sundling att inte gå vidare till semifinal i detta startfält. Hon kom inte iväg bra i starten heller som är nästan ett måste på denna typ av bana där det är jobbigt att passera senare även om det går. Övriga fem svenskor vidare.

Inlagd: 2018-01-13, 12:49
Skriven av: Jörgen

Janne

Kan mycket av skidåkning. Vissa påstår att Nordström hade dålig motstånd i för-OS.. då mötte hon Caldwell som gick till final i VM..

Dagens startfältet sämre än tidigare sprintar. Massor av ryssar, finländare och norrmän är inte med.

Klaebo och Pellegrino höjer naturligtvis nivån på tävlingen..

Inlagd: 2018-01-13, 12:57
Skriven av: Vasstrader

Stadaas går lätt om Jönsson.

Nu kommer det stora steget för Jönsson.. att gå till final..

Jag kan lova att det blir svårt:-)

Ett avgörande ögonblick..

Inlagd: 2018-01-13, 12:59
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader
Och tar man Klaebo och Pellegrino så är man värd OS plats. Men som sagt det lär inte hända.

Inlagd: 2018-01-13, 13:01
Skriven av: Janne

Allting kommer ändå att avgöras i Planica då det är klassisk sprint.

Inlagd: 2018-01-13, 13:09
Skriven av: Vasstrader

Jönsson går som enda svensk herre vidare till semi. Om han går till final idag tror ni då att OS-biljetten i sprint är klar? Topp 6 i ett stadslopp i världscupen strax före OS är ett resultat även om många bra norrmän och ryssar inte är på plats. Hm.

Inlagd: 2018-01-13, 13:15
Skriven av: Jörgen

Final räcker nog inte för Jönsson för OS plats

Inlagd: 2018-01-13, 13:17
Skriven av: Janne

Nej, Jönsson måste prestera i Planica.

Inlagd: 2018-01-13, 13:20
Skriven av: Vasstrader

Ska vi bara köra stadssprintar framöver. Ser ju fint ut för damerna.

Inlagd: 2018-01-13, 13:22
Skriven av: Markus

Går han inte vidare från denna semifinal har han definitivt inte i ett OS att höra. Norge kör med C- laget..förutom Klaebo..

Inlagd: 2018-01-13, 13:27
Skriven av: Vasstrader

Sprint skall alltid köras i stadsmiljö. Publikvänligt.

Fast bredare banor..

Inlagd: 2018-01-13, 13:28
Skriven av: Vasstrader

Jönsson vann sin semifinal och gick vidare. Jag tror att om inget speciellt händer i Planica blev detta hans biljett till OS, det blir svårt att bortse från en topp 6-placering i världscupen även om det var i ett stadslopp och flera bra norrmän och ryssar saknades.

Samt, inte minst, upp till övriga svenska herrar att göra bättre från sig förstås – det är med de andra landslagskollegorna och deras resultat som Jönsson konkurrerar om OS-plats i sprinten.

Inlagd: 2018-01-13, 13:38
Skriven av: Jörgen

Såg ut som Dyvik och Nilsson krokade i varandra. Händer lite för ofta att svenskar ställer till det för varandra.

Inlagd: 2018-01-13, 13:42
Skriven av: Janne

Jörgen

Skall Maja Dahlqvist till OS då? Anna Dyvik 5:a?

Maria Nordström vann i för-OSoch 5:a i masstart i mycket tyngre motstånd.

Nej, att slå norska C-laget i ett stadslopp..i sprint ger ingen OS- biljett..

Inlagd: 2018-01-13, 13:42
Skriven av: Vasstrader

Janne

Nilsson skall inte ligga 3:a utan ligga i topp..

Inlagd: 2018-01-13, 13:43
Skriven av: Vasstrader

Det här är en sprintig sprint jmf med sprinten i OS..som handlar mycket om uthållighet..dra inte för stora växlar av en sådan här sprint..

Inlagd: 2018-01-13, 13:46
Skriven av: Vasstrader

Nu är det stora ögonblicket,,hur står sig Jönsson mot Klaebo och Pellegrino..det är nu han skall bevisa vad han går för..

Inlagd: 2018-01-13, 13:48
Skriven av: Vasstrader

Jönsson har NOLL chans.. Pellegrino går från 3:e plats till vinst vilket tyder på att det gick utan problem att åka om..

Inlagd: 2018-01-13, 13:52
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader
Stina ska ju gå ut när dom andra svenskorna kommer och lägga sig bredvid Falk. Stina är så start så ska inte behöva ha några ryggar att gå på.

Inlagd: 2018-01-13, 13:55
Skriven av: Janne

Bra av Pellegrino att slå Kläbo på det sättet, visar att det går att slå honom. Jönsson orkade inte i finalen, inte oväntat. Han är säkert nöjd med finalplatsen i sig. Upp till övriga svenskar att göra det bättre vilket de inte gjorde idag. Men Planica väger tyngre, vi får se hur det går där.

Damfinalen ja anade igår att Falken skulle kunna smälla till, kul att hon verkade ha sin fan club på plats i Dresden. Dahlqvist tvåa var en större överraskning. Snöpligt för Stina med fallet. Dyvik femma trots allt ett fall framåt, uppåtgående form förhoppningsvis. Gäller att prestera i Planica nu. Sundling tror jag kom längre bort från OS nu, hon ska ju vara som bäst i den fria stilen men var inte på topp idag.

Inlagd: 2018-01-13, 13:59
Skriven av: Jörgen

Jag tycker nog att vasstrader och andra Jönsson-skeptiker kan lugna sig lite just i dag.
Detta lopp säger inget om OS-uttagningen, sant. Men det är trots allt en flack stadssprint i fri stil vilket alla vet passar Jönsson illa. Dessutom slog han övriga svenskar som var på plats med marginal. vad mer kan ni begära av honom?
2 fina lopp till nästa helg och han är tryggt med på resan..

PS..
har en magkänsla att Nilssons fall i dag mycket väl kan kosta henne sprintkuppen när säsongen är över. :(

Inlagd: 2018-01-13, 14:06
Skriven av: Ernström

Ha ha! Stina är så förbannad så att hälften kunde vara nog. Hon blir inte nådig att köra mot i morgon i sprintstafetten. Kul för Falk som såg tokfokuserad ut inför starten. Välförtjänt seger som tar henne ett steg närmare en stafett på OS. Planica lär bli viktig som uttagning till den mellan Ebba, Ida, Haag och Falk. Tar detta Emil till OS? Ja, det gör ju i alla fall att kriterierna formellt uppfylls så om ingen annan tokpresterar nästa helg får han nog en biljett. Kul! Dresden betyder inte mycket på OS men det var en viktig självförtroende-boost för Falk m fl. Dyvik kom från ingenstans också. Var ska de få in henne nästa helg. Dahlqvist lär inte få plats i det laget trots dagens resultat. Helt sjukt!

Inlagd: 2018-01-13, 14:10
Skriven av: Per

Hur många OS-svenskar kommer köra i Seefeld förresten? Är det klart?

Inlagd: 2018-01-13, 14:12
Skriven av: Per

Nilsson är för stor för sådana här banor..

Inlagd: 2018-01-13, 14:18
Skriven av: Vasstrader

Lite speedway över stadssprint.Säger inte mycket .

Inlagd: 2018-01-13, 14:25
Skriven av: GKA

Riktigt kul att Anna och Maja fick lite framgång även skönt att se att Falk är på rätt väg även Stina ligger nog där hon ska.. Jönsson i final var klart positivt även de…

Inlagd: 2018-01-13, 14:29
Skriven av: jossa

Ernström: Någon annan än Emil (som inte är Oskar Svensson) behöver göra ett topp-8-resultat i VC nästa helg. Det betyder det ändå. Förut fanns ingen fjärde kandidat alls som SOK hade kunnat godta. Det gör det nu. Så rätt viktigt trots allt misstänker jag.

Om detta kostar Stina segern i sprintcupen? Surt förstås med minus 60 poäng men jag tror ändå att det avgöra i lopp mellan Stina och Falla efter OS. Nu leder i alla fall Stina sprintcupen så läget är bättre än inför avslutningen förra säsongen.

Inlagd: 2018-01-13, 14:36
Skriven av: Per

Vasstrader: Hur får du till att dagens startfällt är sämre än på för OS… avläser man WC ställningarna innan dagens tävlingar på herr och damsidan topp 20 och samma innan för OS så får man fram att de var betydligt fler topp 20 åkare med och även spets åkare med idag..

För OS damer 1 som låg topp 20 i WC innan
Dresden 8 damer topp 20 i WC innan

Herrar:
För OS 4 topp 20 i WC innan..
Dresden 8 topp 20 i WC innan..

Kan finns små fel naturligtvis men då erkänner jag dom

Inlagd: 2018-01-13, 14:38
Skriven av: jossa

Nu kommer Grip och co få jobba med Planica-uttagningen.

Dahlqvist tvåa och Dyvik femma. Båda var nog helt borträknade inför. Men nu såg dom både piggare och snabbare ut än Sundling, oavsett vad man säger om tävlingen i sig var det ett svagt kval och segt i heatet för Jonna. Finalplatser räcker långt i det svenska laget när det gäller plats 4-6. Sen har vi Sömskar, Settlin och Nordström utanför laget här. Egentligen hade alla behövt köra i Planica och göra upp om det. Men nu är det ju så att Stina, Ida och Falk tar tre platser, så hälften ska bort.

SOK kommer pusha för en av 94:orna till OS, garanterat.

Inlagd: 2018-01-13, 14:39
Skriven av: JohanA

Blir intressant att se vilka som tas ut till Planica, ger en fingervisning om vilka som fortfarande är med i OS-bilden också.

Läser förresten på Skidförbundets (och SOK:s) sida att nästa OS-uttagning är den 16 januari dvs innan Planica nästa helg. Finns det flera OS-uttagningar och när i så fall? Tänker på Planica och eventuellt även Seefeld även om det verkar vara för nära inpå?

Inlagd: 2018-01-13, 15:13
Skriven av: Jörgen

Eftersom jag åker skidor på dagen så har jag kollat på play nu. -16 grader men superskönt pass.
Riktigt bra av Jönsson ändå som visade fighting spirit och ganska bra fart. Dock visade finalen att han inte har uthålligheten vilket är ännu tuffare på OS-banorna. Det var korta åktider i heaten idag.
Grymt imponerad av Falken på en bana som också passade henne perfekt. Hon är ju så otroligt stark och supertopp tränad. Hon är sprintern personifierad.
Stina visade det hon skulle men var för ”snäll” i finalen.

Inlagd: 2018-01-13, 15:15
Skriven av: Kallner

Per

Glöm inte framtidskriteriet.. Ekström.. Sverige har en framtid efter OS..och då gäller det att satsa på de som skall ta över..

Emil Jönsson kan inte satsa på en B-tävling..och sedan bli uttagen till OS..i ett stadslopp som är rena rama motsatsen till OS-banan..dessutom i fristil..

Inlagd: 2018-01-13, 15:17
Skriven av: Vasstrader

Jossa

Glömde du medvetet att de svenska damerna stod för spetsen?

Inlagd: 2018-01-13, 15:20
Skriven av: Vasstrader

Oavsett vad som hände idag så väger Jonna Sundlings andraplats i Piteå mer än dagens lopp.

Att slå Kalla i en klassisk sprint ( OS- distans) väger tyngre än att gå till final här..

Inlagd: 2018-01-13, 15:23
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Bara de som är på plats som kan prestera och leverera resultat. Jönssons semifinalvinst och plats i finalen idag kan ingen ta från honom samtidigt som hans konkurrenter om OS-platserna (de andra svenska herrarna) gjorde klart sämre från sig idag, varför presterade de inte också om konkurrensen var så fruktansvärt dålig idag?

Inlagd: 2018-01-13, 15:26
Skriven av: Jörgen

Jossa

Emil Jönsson slog Norges C-lag.. Slog de han skulle men fick stryk av de..som han egentligen skulle slagit för att man skulle tagit hans prestation på riktigt allvar.

Dessa är bättre än de norrmän som var i Dresden ( förutom Klaebo) : Iversen, Golberg, Skar, Fossli, Sundby, Northug jr, Gloersen, Hattestad, Brandsdal, Dyrhaug..samt flera till som var med i NM-finalen..

Om vi utgår från att 6 deltar..så hamnar vi att Norge ställde upp med C-laget..minst 12 är bättre än de som var med idag,.

Inlagd: 2018-01-13, 15:30
Skriven av: Vasstrader

Jörgen

Tänker på framtidskriteriet..vad får Sverige ut av att skicka en Jönsson som kommer att vara långt ifrån medaljer och finalplatser i ett OS?

Bättre att skicka skidåkare som Sverige behöver i nästa OS.. för är det något som Sverige behöver så är det skidåkare som skall ta över efter dagens åkare..

Inlagd: 2018-01-13, 15:34
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader:
du undviker frågan som jag och Jossa ställer:

varför förbättrar dagens insats INTE Jönssons chanser att komma till OS?
han slog alla andra svenskar på plats, trots att Jönsson rimligen är bättre relativt dem på en tuff bana i klassiskt.
Om vi utgår ifrån att Halfvarsson, Svensson, Petersson redan är ordinarie i sprintlaget är Jönssons status gentemot övriga svenskar det enda intressanta. Om sen Norge ställer upp med ett A eller Ö lag spelar mindre roll

Inlagd: 2018-01-13, 15:36
Skriven av: Ernström

Ernström

Varför vill ni förstå vad jag skriver?

Jönsson har satt ribban.. det innebär 16 sprintsegrar i sin karriär..MEN det är 5 år sedan han vann senast..

Kan Jönsson ta medalj i OS..NEJ..i förra OS var senast han var på pallen.. då såg alla vad som krävdes.. Glörsen fällde Hellner,, Hellner fällde Ustiugov..och vips så såg den avsågade Jönsson sin chans för en pallplats..det krävdes alltså att tre föll för att Jönsdon skulle upp på pallen,, efter detta lopp har inte Jönsson varit på pallen.,alltså 4 år sedan..

Hur stor chans är det att Jönsson når final ? Extremt liten.

Jönssons nivå ligger på att han klarar prologen..men blir utslagen i en kvartsfinal. På den nivån skickar man inte en skidåkare som vunnit 16 segrar i sin karriär.

Då är det bättre att skicka en yngre åkare som förväntas prestera i nästa OS.

Inlagd: 2018-01-13, 16:03
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: du missa svara på de jag frågar om som vanligt… hur var de med klassen på för OS jämfört med idag…och massa annat med som du vägrat svara på i vecka nu…

Har de något betydelse för vilka som står för spetsen bara den finns där knappast .. på herrsidan var de ju knappast svenskarna som stod för den..men räknar vi bort Svenska damerna så är de ändå bättre klass än under för OS..

Kollar men på dam tävlingen idag så var de 3 finalister från senaste WC spriten med… och då var ingen Svenska i den finalen

På herrsidan var de även 3 i final för förra WC i final idag..

Om dina jämförelser mot Norge undrar jag hur du kan påstå att Gloersen, Hattestad är så bra nu?

Jönsson slog 3 från NM även ändå

och varifrån får du hela tiden att Jönsson tar någon yngres plats?

Inlagd: 2018-01-13, 16:11
Skriven av: jossa

Jossa

Du förstår inte..vad ger det svensk skidåkning att skicka en skidåkare som är 33 år..varit med i 2 OS tidigare..som kommer att klara prologen men åka ut i kvartsfinal? ( som har ett CV med 16 segrar).

Vad ger detta Emil..mer än att känna av atmosfären av ännu ett OS? Du måste se detta utifrån ett bredare perspektiv.,

Svensk skidåkning behöver skidåkare som är motiverade att ta över efter denna generation. Finns inget bättre än att skicka åkare då till ett OS. Det ger energi för att fortsätta minst 4 år till.

Inlagd: 2018-01-13, 16:20
Skriven av: Vasstrader

JohanA: Håller med att det bästa hade varit om alla fått köra i Planica om fjärdeplatsen i sprinten. Dahlqvist och Dyvik gör det mycket bra idag fast nu var det 2 minuters stadssprint på platt bana vilket relativt sett kan jämföras med skillnaden mellan slalom och super-g. Så tyvärr är det nog inte relevant för Planica och OS dagens resultat. Nilsson-Ingemarsdotter-Falk givna i Planica. Sedan bör Settlin och Sömskar få en ärlig chans att göra upp om det eftersom de har presterat bäst på de klassiska världscupsprintarna hittills i vinter. Sjätte platsen bör nog stå mellan Sundling och Nordström.

Inlagd: 2018-01-13, 16:24
Skriven av: peter skigames

Knivigt läge för Grip, ja :)

Inlagd: 2018-01-13, 16:27
Skriven av: peter skigames

Jossa

Då får vi se om Norge satsar på Riseth, Staadas och Valnes i OS..på dig låter det som att detta var A- laget..

Inlagd: 2018-01-13, 16:29
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: kan du inte svara på de frågor du får… och läsa vad jag skrev..

har du sett mig skriva att Jönssons ska till OS på dagens resultat ? enda jag skrivet i Jönsson fallet är att de är topp 12 i Planica som gäller

Har även skrivit att Jönsson inte behöver ta en yngre åkares plats båda kan komma med…

Men tycker du har rätt mycket att svara på ?

Inlagd: 2018-01-13, 16:29
Skriven av: jossa

Vasstrader: har inte sagt de var något a lag idag men när du drog till med Gloersen, Hattestad som att dom var så bra och skulle plats så är han allt bättre

Inlagd: 2018-01-13, 16:31
Skriven av: jossa

Grip får svårt att motivera hur man kan plocka med Anna Haag..om inte Maria Nordström får åka med..

Maria Nordström körde in som 5:a på 10 km fritt.. OS- distans..

Medans Anna Haag åkte in som 5:a på 10 km klassiskt ( ej OS- distans..

OBS: Nu kommer ni att höra från Jossa att det var ju minsann masstart som Maria var 5 :a;) lik förbenat så är det 10 km fritt..
Dsuutom har hon en go känsla av OS- spåren..

Inlagd: 2018-01-13, 16:33
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: För att de övriga svenskarna herrarna som han konkurrerar med inte är bättre? Svar på din fråga ifall Jönsson får en OS-biljett. Det är upp till de andra svenska herrarna att prestera.

Du är inne på någon mer lovande för framtiden. Det finns en särskild uttagningskategori (som Ebba Andersson blivit uttagen på) och det är framtidskriteriet. Finns dock ingen ung svensk herre i samma högst lovande klass.

Nu är det bara att avvakta hur se det går i Planica men händer det inget med de övriga svenska herrarna där i sprinten där får nog Jönsson sin OS-biljett tack vare dagens världscupresultat, i grevens tid för honom faktiskt.

Sen kan man alltid diskutera – stadssprint ska det räknas egentligen? För flack bana? Fel åkstil? Vilka som var med resp inte var med? Vem ramlade och hade otur som egentligen skulle ha vunnit? Vilka vallade fel och skulle egentligen ha stått på pallen? Det gäller faktiskt alla tävlingar i världscupen, det finns alltid mer eller mindre omständigheter.

Vissa nationella mästerskap och SC-tävlingar har bättre startfält än vissa världscuptävlingar men det är resultat i högsta möjliga internationella konkurrens som gäller och i längdskidor är det världscupen.

Inlagd: 2018-01-13, 16:34
Skriven av: Jörgen

Mina reflektioner över dagen:

– Glad att äntligen Hanna Falk fick vinna igen!
– Glad över både Anna Dyvik och Maja Dahlqvist pigga approach denna dag!
– Tycker även att Stinas fall är lite självförvållat, då man inte lägger sig i mitten av fältet efter halva loppet (risktagandet)…
– Även om det fattades en del damer, så klassen på både Caldwell och van der Graff är världstoppen, och, då står Majas insats och Falkens vinst sig gott!

– Tycker även att herr Jönsson såg superpigg ut idag! Tror på honom i stafettlaget och Oskar Svensson tappar formen…
Tycker vi skickar Jönsson till OS… Se och lära kan dom yngre göra i VM och i Världscupen!

Inlagd: 2018-01-13, 16:43
Skriven av: ErrkaPetti

Rättelse från inlägget ovan:

Det skall stå: om Oskar Svensson tappar formen till OS…

Önskade ibland att vi hade möjlighet att editera inläggen i efterhand…

Inlagd: 2018-01-13, 16:45
Skriven av: ErrkaPetti

Jörgen

Frågan är om man kan räkna in en tävling där Norge kommer med ett C-lag..Ryssland är inte med Chervotkin, Ustiugov, Bulshunov,Harvey, Poltoranin, Cologna, Hakola

Inlagd: 2018-01-13, 16:51
Skriven av: Vasstrader

Jörgen

Axel Ekström är en perfekt åkare att skicka till OS..tillsammans med Viktor Thorn..

Skulle han ha nytta av inför framtiden..och svensk längdskidåkning.

Inlagd: 2018-01-13, 16:54
Skriven av: Vasstrader

Oavsett att banan var lätt och att det var fristil går det inte komma ifrån att Jönsson stärkte sina chanser idag. Sen tror inte jag att han har kapacitet att ta sin från en kvart i OS ändå.
Ida kämpade på bra från sista position men jag tycker ändå att både hon och Teo åkte förvånansvärt otaktiskt. Taktiken brukar ju vara ett signum för dessa två.
Men kul var det att se 4 svenskor i topp ett tag i loppet.

Inlagd: 2018-01-13, 16:56
Skriven av: Kallner

Vasstrader: Tveksamt när det gäller Axel Ekström vars senaste topp 10-resultat var 18 mars förra året i en FIS-tremilstävling i Skellefteå. Han kom på en fjärdeplats med ”storheter” som Björn Sandström, Mikael Norberg och Anders Svanebo framför sig, han behöver göra senare och bättre resultat än så för att bli aktuell?

Viktor Thorn ligger då bättre till helt klart fast då i distans (=konkurrerar inte med Jönsson).

Inlagd: 2018-01-13, 17:13
Skriven av: Jörgen

Fast att komma 2:a i Bruksvallarna före Lucas Bauer och Jens Burman tyder på att detta mycket väl är Sveriges framtid..
http://www.lasarshoppen.se/#sthash.FsvsdVQg.dpbs

Inlagd: 2018-01-13, 17:22
Skriven av: Vasstrader

Vad ger det att skicka Jönsson till OS..som klarar prologen men åker ut i kvartsfinal..och kommer mellan 12-30?

Inlagd: 2018-01-13, 17:25
Skriven av: Vasstrader

Nä, men har vi ingen bättre så…..
Det finns en liten fördel med Jönsson och det är som reservman på stafetten. Jag ser ingen yngre ”sprinter” som har motsvarande kapacitet.
Men risken är sammanfattningsvis att man ”slänger in” Jönsson på femmilen som ”tröst” för att det inte blir nåt annat lopp och nån av de ordinarie är sjuk inför femman.

Inlagd: 2018-01-13, 17:35
Skriven av: Kallner

Vasstrader sade:

”Vad ger det att skicka Jönsson till OS..som klarar prologen men åker ut i kvartsfinal..och kommer mellan 12-30?”

Ser Jönsson som en stark klassisk åkare till stafetten i OS, inte i sprint…

Och, se och lära för dom yngre kan ske i VM och i Världscupen, inte i ett OS – dit skickar man deltagare med stor erfarenhet, eller, yngre med exceptionell framtid…

Lite orolig för både Ida och Teodor – dom såg tunga ut i benen idag (likt tidigare)…

Och vad det anbelangar Jönsson, vet vi om Calle tar sig frisk in i OS?
Mer orolig för Calle på stafett än Jönsson…

Inlagd: 2018-01-13, 17:41
Skriven av: ErrkaPetti

Jag håller helt med ErrkaPetti-
Och den av oss som mest förlitar sig på statistik vet ju också hur det brukar gå när Petersson kör sprintstafett-han står inte distansen ut. Så även där är Jönsson ett alternativ tillsammans med Svennson (även om jag hade velat se Hellner/Halfvarsson där..)

Inlagd: 2018-01-13, 18:10
Skriven av: Ernström

Erka mfl

Märklig argumentation hos vissa.

Anna Haag kom 11:a i tds..efter Sedova, Böhler och von Siebenthal. Kolla man bakom hennes så är det inga skalper hon tar.

Hon kommer 5:a på en icke OS-distans..helt plötsligt skall hon med till OS..

Maja Dahlqvist kommer 2:a på en icke OS-distans..folk argumenterar” inte klassiskt i OS”.

Maria Nordström vinner teamsprinten i OS-spåren och kommer 5:a på 10 km fritt..OS- distans..ändå finns det de som argumenterar emot..

Anna Dyvik kommer 5:a ..och hon är nästan ute ur diskussionen..fast hon har samma placering som Anna Haag..

Det vacklar betänkligt hos vissa i deras argumentation..

Inlagd: 2018-01-13, 18:18
Skriven av: Vasstrader

Ernström

Jönsson är aldrig ett alternativ på teamsprinten..Sverige kör för medalj..tror Calle och Hellner är första alternativet..

Inlagd: 2018-01-13, 18:19
Skriven av: Vasstrader

Hade Jönsson slagit någon av Klaebo, Pellegrino eller Chanavat hade det funnits lite hopp..men han var inte ens nära..

Inlagd: 2018-01-13, 18:26
Skriven av: Vasstrader

Jönsson klarar definitivt inte en teamsprint.
Han var arg och sur efter 5.e platsen idag fast han borde vara överlycklig, vilket han säkert är innerst inne.

Inlagd: 2018-01-13, 18:27
Skriven av: Kallner

När dagens 5:a inte ens får plats i något lag. Önskar att Sverige hade fått ställa upp med 3 lag. Synd att så inte är fallet.

http://medias4.fis-ski.com/pdf/2018/CC/2219/2018CC2219SLTS.pdf

Inlagd: 2018-01-13, 18:35
Skriven av: Markus

Vasstrader: när ska du våga svara på vissa frågor…

Inlagd: 2018-01-13, 18:48
Skriven av: jossa

Marcus sade:

“När dagens 5:a inte ens får plats i något lag. Önskar att Sverige hade fått ställa upp med 3 lag. Synd att så inte är fallet.”

Hmmm… Det kanske är Anna själv som vill avstå, snarare än att vi tror hon blir petad av Ida?

Frågan är dock vilka två som kör i OS i teamsprint?

Svårt att se någon i morgon som rår på Hanna/Stina… Brasklapp dock på van der Graff/Faendrich (stavas det så?)…

Inlagd: 2018-01-13, 18:59
Skriven av: ErrkaPetti

…och Frankrike vinner lätt herrarnas teamsprint i morgon!

Inlagd: 2018-01-13, 19:00
Skriven av: ErrkaPetti

Förresten, vad tycker vi om Marit Björgens suveräna start på 2018?
Tre starter i NM och tre guld…
Inte vara lätt att vara konkurrerande aktiv under Björgens korta karriär över snart 20 år…
Hon vinner ju dessutom både korta och länga distanser.
Bävar hennes form till OS…

Inlagd: 2018-01-13, 19:05
Skriven av: ErrkaPetti

Tror Dyvik petas med det faktum att sannolikheten att Ida åker teamsprint i OS är mycket större. Även om Nilsson, Kalla är förstahandsvalet så är ju Ida där bakom och skuggar vilket gör att landslagledningen gärna ser henne köra innan TS innan OS.

Inlagd: 2018-01-13, 19:10
Skriven av: Markus

Dyvik är inte riktigt i nivå med fjolåret ännu men på uppåtgående. Därför tror jag att hon blir uttagen till Planica nästa helg för ledningen är osäker, där måste hon prestera om hon ska till OS.Själv är jag osäker men hoppas på att det lossnar för henne, det finns mycket talang där.Tycker också det är sorgligt att det inte vill lossna för Jonna. Vi har alla sett hennes talang,den finns ju där.

Inlagd: 2018-01-13, 19:34
Skriven av: Peter

Peter sade:

”Dyvik är inte riktigt i nivå med fjolåret ännu men på uppåtgående. Därför tror jag att hon blir uttagen till Planica nästa helg för ledningen är osäker, där måste hon prestera om hon ska till OS.Själv är jag osäker men hoppas på att det lossnar för henne, det finns mycket talang där.Tycker också det är sorgligt att det inte vill lossna för Jonna. Vi har alla sett hennes talang,den finns ju där.”

Oavsett hur det går till OS 2018 så har vi säkerligen ett megastarkt lag i sprint i VM i Seefeld 2019!

Det vi måste ha är ett friskt lag utan skador och långdragna förkylningar och magproblem…

Maja och Anna samt Jonna blir superintressanta att följa framöver!
Frågan är var vi har Sömskar och Nordström på sprint nästa säsong?
Dom kanske skulle satsa mer på distans? Dom ser starka ut!

Inlagd: 2018-01-13, 20:01
Skriven av: ErrkaPetti

Ahhh! Glömde nämna Evelina Settlin i föregående inlägg…
Tror starka och duktiga Evelina skulle satsa mer på distans som Sömskar & Nordström…

Inlagd: 2018-01-13, 20:06
Skriven av: ErrkaPetti

Falk och Jönsson tror att vc-banorna fortfarande ser ut som de gjorde i Düsseldorf. Det är därför de åker bra här. Jag ber till alla gudar att ingen av de blir uttagna till sprintstafetterna då de endast har åkkapacitet när det är platt.
(Sen har båda kvalificerat sig för OS i min bok, men så fort det blir en stigning så orkar de ju inte tre varv. Orkar inte återigen tappa en säker medalj för attman matchar svaga sprintåkare)

Inlagd: 2018-01-13, 21:12
Skriven av: Lisa

Falk-Stina och Ida-Dahlqvist kör i morgon i teamsprinten.

Inlagd: 2018-01-13, 21:31
Skriven av: Per

Dagens lopp utan värde. Platt bana med stora hål i startlistor. Tyvärr återkommer detta skämt i tre år framåt.

Inlagd: 2018-01-13, 21:52
Skriven av: GKA

Emil-Teo och Häggström-Westberg kör på herrsidan. Lite konstigt andralag sett till resultaten idag.

Inlagd: 2018-01-13, 22:03
Skriven av: Per

Anders Blomqvist och jag är överrens när det gäller Jönsson ” Räcker inte för OS”.

https://www.svt.se/sport/vintersport/svt-s-expert-racker-inte-for-os/

Inlagd: 2018-01-13, 22:06
Skriven av: Vasstrader

Jag tycker det är mycket roligt med platta korta banor. Jag vill ha kortdistans och speed.

Inlagd: 2018-01-13, 22:10
Skriven av: Anna F

Blomqvist har läst mina inlägg här om Jönsson. Ganska exakt lika.

Hatten av för Holmberg idag som gjorde en fin resa i Maximilian.
Vem vann damernas? Britta såklart.

Inlagd: 2018-01-13, 23:55
Skriven av: Kallner

Kallner: tycker nog de han skriver stämmer in bättre med vad andra skrivit här..

Inlagd: 2018-01-14, 09:11
Skriven av: jossa

Dubbelt Sverige vidare från första semin. Swe 1 för Swe 2.

Inlagd: 2018-01-14, 09:30
Skriven av: Markus

USA 1 och 2 först i andra semin. Norge 1 och 2 bara 8:a och 9:a av 10 lag i andra semin.

Inlagd: 2018-01-14, 09:53
Skriven av: Per

Fegt av ledningen. Borde kört Maja och Dyvik istället.

Inlagd: 2018-01-14, 10:06
Skriven av: Vasstrader

Ja du jossa, det är sällan du gör nån glad, mest gnäll över vad andra skriver.

Inlagd: 2018-01-14, 11:13
Skriven av: Kallner

Ungefär samma prestation som Nordström/Mohlin i För-OS..

Inlagd: 2018-01-14, 11:35
Skriven av: Vasstrader

Det som sticker ut är att Maja spurtar ner Stina..

Inlagd: 2018-01-14, 11:37
Skriven av: Vasstrader

Kallner: men är de inte sant. sedan att man inte vågar stå till svars för vad man lovar och när man har fel är svagt..

ska man inte kritisera rätt till om andra skriver fel?

Inlagd: 2018-01-14, 11:37
Skriven av: jossa

Inget formbesked för Stina den här helgen. Bra kört totalt sett dock förstås av svenskarna med det resultatet.

Inlagd: 2018-01-14, 11:38
Skriven av: Per

Vasstrader: vill du ha en analys av för OS igen ? borde vara bättre eftersom dom slår ettan och trean i sprintcupen även några andra länder har bättre lag..

Inlagd: 2018-01-14, 11:39
Skriven av: jossa

Hanna Falk är ingen taktiker..att stumna på denna bana.. tyder på fel taktik..hon är inget alternativ i teamsprint i OS..skulle bara sabba för laget..

Inlagd: 2018-01-14, 11:46
Skriven av: Vasstrader

Kallner sedan är de väl bara när du och Vasstrader går loss med era åsikter jag gnäller mest.. för dom går ofta och syna rätt bra..

Inlagd: 2018-01-14, 11:46
Skriven av: jossa

Teodor/ Emil funkar inte alls.

Inlagd: 2018-01-14, 11:47
Skriven av: Vasstrader

Jossas norrman Staadas verkar vara något att lita på:-) de fick en andra chans..

Inlagd: 2018-01-14, 11:49
Skriven av: Vasstrader

Skitdåligt av Teodor att tappa Pellegrino..tappa 2.54 s på sista etappen..Teodor visar att han inte kommer att leverera i OS..

Inlagd: 2018-01-14, 11:51
Skriven av: Vasstrader

Kommer att bli Hellner/ Kalle i OS i teamsprint..

Inlagd: 2018-01-14, 11:52
Skriven av: Vasstrader

Ett fall framåt för Emil igen. Nu är nog biljetten klar skulle jag tro. Dock är det en minuts längre åktid på OS banorna.

Inlagd: 2018-01-14, 11:53
Skriven av: Kallner

Otroligt fult av Kläbo som bara kör rakt över Hamilton på slutet. Det måste bli diskning och gult kort.

Inlagd: 2018-01-14, 11:57
Skriven av: Per

Team sprint lagen till OS är nog rätt klara om inget händer.. Kalla/Stina och Calle/ Hellner… Ida blir nog res på damsidan på herrsidan vill jag varken se Emil eller Teodor i teamsprint, Teodor har varit de svaga länken 3 gånger av 4 i team sprint Emil i en team sprint i fritt aldrig

Inlagd: 2018-01-14, 11:59
Skriven av: jossa

Emil naturligtvis klar för OS efter dagens lopp. Otroligt starkt. Cred till åkare när de förtjänar det.

Inlagd: 2018-01-14, 11:59
Skriven av: Per

Jag tänker mig inte heller Emil för teamsprint förstås men tycker han förtjänar en OS-plats med sin stigande form.

Inlagd: 2018-01-14, 12:01
Skriven av: Per

Per

Emil Jönsson tackar nej till tds..vet mågon om han verkligen var sjuk?

Sedan åker han till en tävling med sämre motstånd..Han slår INGEN av de som han skall slå igår..de som förväntas vara starka konkurrenter i OS ( Klaebo, Pellegrino,Chanavat och Jouve)

Idag får han möta de sämre i de andra lagen..som är B-åkare elle C-åkare..och kan då konkurrera,

Det här ger inga indikationer om vad som väntar i OS.

Norge ( förutom Klaebo)och Ryssland kommer att ha helt andra åkare..kompletterat med namn som Harvey, Poltoranin, Cologna..

1.I OS är et en helt annan åkstil

2. Dubbelt så lång tid att köra

3. Stora delar av startfältet byts ut.

Det är i Planica ( om startfältet liknar det i OS) är det lopp man skall prestera i för att vara aktuell för OS, Jönsson måste följa upp helgens lopp med att gå till final i Planica i yttersta konkurrens. Då kan man se en stigande form.

Inlagd: 2018-01-14, 12:20
Skriven av: Vasstrader

Nu skall vi vara ärliga..vem mötte Jönsson? Staadas i Norge..var placerar ni honom inom norsk sprint? Hur rankar ni honom?

Var det Noeckler Jönsson mötte i det italienska laget?
Var placerar ni honom en internationell sprint?

Man måste bedömma utifrån det motstånd man har..

Inlagd: 2018-01-14, 12:26
Skriven av: Vasstrader

Hur bedömer jag?

Att Teodor får storstryk av Pellegrino på sista sträckan..Teodor har mycket att bevisa i Planica.

Att Klaebo får stryk i prologen igår, får stryk i finalen igår..och vinner inte heller idag..Går från att varit en solklar vinnare..till position där han inte är någon vinnare..intressant..

Jönsson måste bevisa att han kan vinna mot åkare som anses vara toppåkarna i OS..

Inlagd: 2018-01-14, 12:31
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Det mest intressanta med Emil är väl ändå hur han åker jämfört med övriga OS- aktuella svenska åkare. Finns ingen av svenskarna som har chans mot de åkare du nämner ovan. Ska vi inte skicka några sprintherrar till OS då? Sen ska vi vara nöjda om någon Herråkare tar sig till OS- final, det finns inte mycket som tyder på det efter denna säsong. Emil har absolut ingen chans på medalj i OS, men har någon annan svensk det? Så länge han slår de andra svenska åkarna så ska han väl ha rätt att åka till OS. Man får ju titta på resultaten under säsongen och framförallt på slutet för att göra en rättvis bedömning.

Inlagd: 2018-01-14, 13:27
Skriven av: Paul

Det blir två helt olika diskussioner.

Den första är, är Emil Jönsson en av Sveriges fyra bästa sprintåkarna? Svaret på den frågan är i dagsläget ett rungande ja.

Den andra är, har Emil Jönsson gjort tillräckligt för att klara kriterierna som sätts upp för att få åka OS? Svaret på den frågan är också ja. Det individuella resultatet igår kan man räkna bort. Dagens resultat kan man däremot inte räkna bort, då han klarade SOK:s topp8-krav på en OS-distans. Nej, alla var inte med här. Men alla var inte med på TdS heller.

Så för att knyta ihop det hela, fyller Sverige bara sprintkvoten kommer Jönsson att få åka. Om man mot förmodan inte gör det, så kommer man ha frångått sina egna topp8-principer. Jag ser det som troligare att Jönsson själv avstår sin plats än att han inte blir uttagen i någon sorts kapacitet.

Inlagd: 2018-01-14, 13:28
Skriven av: JohanA

Johan

Frankrike..med ett konkurrenskraftigt lag..åker ut i semi pga fall

Ryssland har -C lag ( saknas Ustiugov, Chervotkin, Spisov, Bolshunov)

Schweiz saknar Cologna

Norge saknar 10 sprintåkare.

I tds saknades bara Klaebo..

Den här tävlingen har minimal betydelse..

I Planica är det klassisk sprint och förhoppningsvis kommer majoriteten av de som är med i OS till den tävlingen..

Teodor och Emil skall försvara två medaljer..vilket inte kommer att ske,, ingen av dem kommer att nå final..

Att åka dit och prestera på en nivå långt under är bara slöseri med resurserna..satsa då på framtiden..

Inlagd: 2018-01-14, 13:48
Skriven av: Vasstrader

Jossa och ni andra

Bedöm motståndet på Jönssons sträcka..hur står de sig bland de allra bästa? Var det toppåkarna vi såg?

Inlagd: 2018-01-14, 13:51
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Noeckler som teamsprint åkare är bra åkt bra i så väl VM 2015 och 2017..och inte varit någon feg åkning heller utan uppe och dragit på sina sista varv…han har varje gång gett Pellegrino bra läge inför avslutningen

Inlagd: 2018-01-14, 13:53
Skriven av: jossa

Vasstrader: jag bedömer frågor av dig när du är ifatt med svar på dom frågar jag ställt dig…

Inlagd: 2018-01-14, 13:57
Skriven av: jossa

Vad Emil gör är att han skiter i tds..inser att han har större chans i Dresden..då de flesta i tds inte ställer upp.. han inser att om han presterar i Dresden..så kanske denna diskussion kommer upp.. ” Jönsson är på gång”.. Jag går inte på det här.. jag har full koll på Jönsson..och mig lurar han inte och hålla på sådär..

Det är likadant med Anna Haag..de där två har helt andra kriterier för Rikard Grip..

Varför skall Anna Haag vara klar för OS? Vi har 5 åkare uttagna som är högst aktuella för en stafett..

Maja Dahlqvist kommer 2:a och 1;a idag..

Anna Dyvik kom 5:a igår..

Maria Nordström kom 5:a på 10 km fritt ( OS- distans)..

Det är något som inte stämmer..

Inlagd: 2018-01-14, 13:58
Skriven av: Vasstrader

Teodor kom 9:a tillsammans med Calle i VM 2015
Teodor kom 8:a med Emil i VM 2017..

Teodor och Emil lär inte vara något alternativ i OS,.

Inlagd: 2018-01-14, 14:02
Skriven av: Vasstrader

På Jönssons sträcka åkte alltså: Nöckler, Krasnov, Hediger, Stadaas, Häggström, Zelger, Bjornsen, Clugnet, Kaeser, Aune, Watson, Thompson…

Idel toppnamn (not)! Vasstrader har en poäng.

Inlagd: 2018-01-14, 14:02
Skriven av: Johan

Även om spektaklet knappt kan kallas för skidåkning så blev i alla fall 2 saker tydliga:

1, Falk är inget vettigt alternativ för någon slags stafett i OS. Hon blir för het och övervärderar sin egen kapacitet och kroknar. Samma scenario som Ulricehamn i fjol.

2: Emil Jönsson känns rappare än på flera år. -Packa OS-väskan!

Inlagd: 2018-01-14, 14:03
Skriven av: Ernström

Ernström

Då får vi se om Jönsson är rappare än någonsin i den klassiska sprinten i Planica. En finalplats skall han ta då.

Inlagd: 2018-01-14, 14:11
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader
OS-stafett är inget ställe där man gamblar,
Vare sig Nordström, Dahlqvist eller Dyvik är rimligen aktuell för ett stafettlag. Ebba, Ida och Haag(välförtjänt) slåss om 2 platser,,

Inlagd: 2018-01-14, 14:14
Skriven av: Ernström

Jönsson skall åka stafett, inte sprint i OS (möjligtvis teamsprint med Calle)…

OS skall befolkas med rutinerade åkare, eller extremt duktiga ungdomar, inte av semesterfolk som skall se och lära…
Det kan dom få göra på VM och i världscupen…

Det lär bli både Anna Haag och Emil Jönsson i det bokade planet till Sydkorea…

Riktigt kul för Maja Dahlqvist denna helg! Tänk om vi kunde få en större uthållighet också, då kan hon konkurrera om en plats till VM 2019 i Seefeld…

Stina ser tyvärr blek ut denna helg… positionerade sig fel flertalet gånger både igår och idag.
Hon har kapacitet att spöa alla utom Hanna på plats…
Dessutom fel spårval av Stina på upploppet (som Maja uttryckte det i intervjun i TV)…

På sprintsidan bland damerna ser väl ändå framtiden riktigt ljus ut…

Inlagd: 2018-01-14, 14:15
Skriven av: ErrkaPetti

Vasstrader,
Håller till viss del med om att en plats utanför topp tio inte är mycket att skryta med. Visst ska det satsas på yngre, men så bör vara fallet om det handlar om två jämnbra åkare. Hellre en Jönsson i kvart/semi än en yngre åkare som kommer in på plats 50 i kvalet. De yngre åkarna måste ju visa att de är bättre än våra mediokra äldre åkare. De gör de inte och då ska de heller inte ha en plats i OS.

Inlagd: 2018-01-14, 14:15
Skriven av: Paul

Underligt att Jönsson måste till final för att ta en plats bland 4 när endast en av övriga aspiranter klarat den bedriften i år…

Inlagd: 2018-01-14, 14:16
Skriven av: Ernström

den stora förloraren den här helgen är helt klart Klaebo.Han hade ju ett ruskigt psykoligiskt övertag ala ’’Northug’ efter vad som hände innan nyår.Det har han tappat nu .Fortfarande har han ju övertaget men andra åkare inser nu att han går att slå.Han åkte rent ut sagt dåligt i sprintstafetten .Tidigare på säsongen hade han lämnat alla bakom sig direkt på första sträckan

Inlagd: 2018-01-14, 14:17
Skriven av: KarlP

Vasstrader,
Och om din favoritåkare Nordström, en femteplats som hon tog i TDS. Det loppet är det största pajaslopp som skådats i VC så länge jag kan minnas. Starkt att komma femma men knappast jämförbart med en 5:e plats i något annat VC-lopp denna säsong.

Inlagd: 2018-01-14, 14:19
Skriven av: Paul

Ni har helt fel inställning.

Vad ger det att Jönsson klarar prologen och åker ut i kvarten?

När han vunnit 16 segrar, har 20 pallplatser, VM och OS medaljer.

Ni tänker helt fel..Jönsson anses vara en turist om han klarar prologen och åker ut i kvarten..

Därför skall man satsa på yngre som man har nytta av i nästa OS..

I stafetten så har vi redan Svensson,Burman, Calle,Rickardsson och Hellner.

Inlagd: 2018-01-14, 14:25
Skriven av: Vasstrader

Paul

Att åka på isigt underlag med en massa åkare runtomkring sig..ställer höga krav på åkaren..

Nordström klarade detta..positionerade sig bra inför spurten..där hon visade sig vara vass..

Gårdagens lopp..och dagens teamsprint..kan nog vissa tycka vara pajaslopp då många av de bästa fattades..

Inlagd: 2018-01-14, 14:29
Skriven av: Vasstrader

Nu råkar det ju vara så att Jönsson, om han är i form, är en mycket habil klassisk sprinter, därtill matchar han Burman och Svensson på 10 klassiskt.

Men allt ger väl sig i nästa helg,.
15 klassiskt med masstart blir ju väldigt intressant som uttagning till första sträckan i stafett. Det vet nog både Burman, Jönsson och Svensson..

Inlagd: 2018-01-14, 14:32
Skriven av: Ernström

Ernström

Underligt resonemang.. du säger att Jönsson ser rappare än någonsin..
Då vill vi se en klar och tydlig TREND.,att han fortsätter att se rapp ut..och att han slår åkare som han förväntas kämpa med i OS..om en finalplats..

Då vill vi se att trenden är stigande..och att når en finalplats..

Inlagd: 2018-01-14, 14:32
Skriven av: Vasstrader

Selvfølgelig går Klæbo å slå, men en bysprint er noe helt annet enn OL sprinten. Det er jo i bakkene Klæbo er suveren. Hyggelig med svenske framganger, men å bruke dette som en vurdering på hvor løperne står er ganske håpløst. Klæbo viste i NM hvor suveren han er i en normal sprintløype

Inlagd: 2018-01-14, 14:34
Skriven av: Sven

Vi pratar om en uttagning,
Han behöver bara slå övriga konkurrenter om en plats i laget, inte övriga i världseliten!

Inlagd: 2018-01-14, 14:36
Skriven av: Ernström

Man märker på forumet att man lätt dras med i framgångar..som egentligen saknar substans relaterat vad som väntar i OS.

Vi får se i Planica vad helgens framgångar gett..

Inlagd: 2018-01-14, 14:37
Skriven av: Vasstrader

Sven

Den ” oövervinnlige” Klaebo är borta. Det psykologiska övertaget har han inte längre inför OS..kom lägligt..och är intressant inför OS..kom ihåg att Northug inte presterat särskilt vasst i OS.. Hellner har fler OS- guld än Northug,,

Inlagd: 2018-01-14, 14:40
Skriven av: Vasstrader

Jag har inte dragit iväg pga helgens framgångar..
jag har långt tidigare varit övertygad om att både Jönsson och Haag ska till OS.
Ni som följt mina inlägg tidigare år vet att jag inte är någon beundrare av Haags person, men hon är ändå given som en av fyra i distansloppen och kanske stafetten i jämförelse med sina lagkamrater.

Inlagd: 2018-01-14, 14:43
Skriven av: Ernström

Det var ju ingen slump eller otur att Klaebo inte gick bättre.Om han hade haft kapaciteten skulle han ha hållit ett mycket högre tempo och dragit sönder fältet.De stora konkurrenterna var ju inte på plats heller.Ustugov skulle nog ha krossat motståndet idag.

Inlagd: 2018-01-14, 14:43
Skriven av: KarlP

Vasstrader: är väl du som saknar de i dina analyser av för OS och klassen där.. försöker höja upp de något otroligt även komma med rena påhitt att Nordström slog kowalczyk och Visnar där även om hon inte gjorde de…

För Jönsson räcker de nog med en semi i Planica för att komma med i truppen..

Inlagd: 2018-01-14, 14:44
Skriven av: jossa

Vasstrader frågar ”Nu skall vi vara ärliga..vem mötte Jönsson? Staadas i Norge..var placerar ni honom inom norsk sprint? Hur rankar ni honom?”

Eftersom han inte vet det själv och måste fråga det så visar det hur lite koll han har på längdåkning.

Svaret är att Stadaas tog sig till sprintfinalen på NM och slog flertalet av de norska sprinters som anses tillhöra toppskiktet i Norge.

Inlagd: 2018-01-14, 14:46
Skriven av: swestam

Jossa

Du läser inte inlägg.. Nordström/ Mohlin slog alla som deltog i teamsprinten i för-OS..

Det krävs final om han skalll anses ha en stigande trend..

Annars kommer man anse att helgens placeringar berodde på dåligt motstånd..Kom ihåg att han inte slig några av de tänkbara semifinalisterna i ett OS..

Klaebo, Pellegrino, Chanavat och Jouve..

Inlagd: 2018-01-14, 14:50
Skriven av: Vasstrader

Swestam

Jag visste vilka som deltog men ville att andra skulle analysera motståndet..vilket var uselt..

Knappt någon från tds var med..enligt dig så skall Staadas med i OS,.men det såg alla i helgen att det var ett skönt;-).

Norge skickade mer eller mindre C-laget..vilket säger ganska mycket om vissa av forumets skribenters kompetens..

Fattar väl vemsomhelst att Norge inte skickar Staadas, Valnes,Northug ( broder) eller Aune till OS;-)..

Swestam framhäver nästan Staadas som en världsåkare vilket gör att vissa på sidan har svårt att se en helhetsbild. Har extremt svårt att bedömma olika insatser.

Inlagd: 2018-01-14, 14:55
Skriven av: Vasstrader

Kasper Stadaas er ingen supersprinter når det gjelder friteknikk. Gikk ikke videre fra prologen en gang sist skandinavisk cup i friteknikk.

Inlagd: 2018-01-14, 14:57
Skriven av: Sven

Vasstrader: Igår såga du klassen på sprint loppen och skrev att den var bättre på för OS har jag för mig sedan fanns de klara siffror på att de var klart bättre klass igår än på för OS..

Jag har svårt se hur man kan slå åkare man inte möter i lopp…

Inlagd: 2018-01-14, 15:02
Skriven av: jossa

Ernström..
Är inte det att gambla.. Ida eller Anna i stafett läs på lite innan du uttala dig är som att välja mellan pest o Kolia
hoppas verkligen vi få ett annat alternativ sista veckorna inför OS
Tyckte oxå Hanna gjorde det bra på sin sista sträcka växlade som två fick ett lite otacksamt läge köra hårt eller vänta in de andra …. undra va som sagts här inne om hon stannat …men höll bra med den ursinniga fart hon drog upp titta hur det blev för norsken som försökte samma taktik …tycker Kalla ska åka sprintstafetten med Stina om hon vill men att Hanna är klar först reserv

Inlagd: 2018-01-14, 15:07
Skriven av: Christian

Sista dag för uttag till OS är 27ds, alltså många dagar kvar att diskutera på.

Inlagd: 2018-01-14, 15:09
Skriven av: GKA

Om man diskuterar stafett (En diskussion som verkar försiggå parallellt i alla trådar) så förstår jag att Stina och Charlotte är givna. Anna och Ida är inte topp men stabila. Ebba, som så många skriver upp, kan göra det rimligt bra eller floppa. Jag ser varenda världscup och jag har inte sett stabiliteten i Ebba som så många andra verkar göra. Hon är ju ung och stabiliteten kan komma. Men att mena på att hon är så självklar i leverans är nog ett större vågspel. Det betyder inte att hon inte ska får chansen. Men det betyder att jag tycker att debatten här inne är sjukt polariserad. Ebba är en högriskare som har potential att ge stor avkastning. Sumpar hon chansen blir hon förlåter därför att hon är ung och oerfaren.

Inlagd: 2018-01-14, 15:18
Skriven av: Anna F

Vad gäller Ebba så tror i alla fall jag att hon har den tredje högsta toppkapaciteten i Sverige.All in tycker jag.Vi har ett guld att försvara .Fjärde platsen till åkaren med bästa dagsform

Inlagd: 2018-01-14, 15:24
Skriven av: KarlP

Svåra val till Planica på främst damsidan. Här ändå ett försök att gissa uttagning.,
Sprint damer: Stina, Falk, Ida, Sundling, Settlin, Nordström.
Distans damer: Kalla, Stina, Haag, Ida, Ebba, Wiken.

Jag tänker att av sextetten Sundling, Settlin, Sömskar, Nordström, Dahlqvist, Dyvik är det Sundling och Settlin som har bäst resultat totalt sett i klassisk sprint i år. Och klassisk sprint är det enda någon av dem är aktuella för. Nordström vs Dahlqvist blir jämt men Nordström borde ta det på TdS-resultaten. Dyvik har varit ett snäpp sämre än de övriga 5 och Sömskar visade bara en kort form precis i början av säsongen. När det gäller distans tycker jag att de borde låta Falk köra distans i Planica men gissar att de ger Wiken ännu en chans. Jag gillar verkligen Emma Wiken och önskar innerligt att det lossnar för henne men hon har fått fler chanser än någon annan i år utan att ta den. Falk behandlas däremot alltid lite snålt och kommer med stigande form mot OS. Wiken kommer inte spraka på OS i Korea som hon gjorde 2014 men det finns en liten chans att Falk gör det. Så testa henne på distans.

Inlagd: 2018-01-14, 15:27
Skriven av: Per

Om Rikard Grip är rättvis i sina uttagningar så går Maria Nordström före Anna Haag.

Maria Nordström har presterat på en OS-distans.. 10 km fritt. Således är det logiskt att hon bör vara en het kandidat på dena distans.

Vann även teamsprint i fristil..på OS- banorna..bör värderas högt.

Finns även som alternativ på fristil i en stafett.

Anna Haag har inte presterat på en OS- distans..10 km klassiskt..kan sättas på en klassisk sträcka i en stafett.

Maria Nordström har presterat mer.,helt klart..

Inlagd: 2018-01-14, 17:08
Skriven av: Vasstrader

Per
Jag håller med dig om att uttagningen på damsidan är jättesvår men om man ser till de två världscupsprintar där alla tre varit med har Settlin och Sömskar varit klart före Sundling i båda (Ruka och Lillehammer). I Davos var sedan Sömskar före Settlin. Sundling har egentligen inga internationella resultat att tala om denna säsong så hon måste upp till bevis i Planica om hon ska ta en OS-plats. Problemet med Nordström är att hon mot slutet gått bättre på distans än på sprint men å andra sidan var hon ju stark på OS-banorna under för-OS. Egentligen hade det varit intressant att se alla aktuella åkare emot varandra i en klassisk sprint innan uttagningen.
Håller med dig om distansåkarna och också om Wikén, särskilt som jag tror att hon är en som har erfarenhet och uthållighet för en klassisk tremil (där väl Kalla och Haag är givna)
Jag tycker att man får en ganska bra bild om man ser till åkarnas fem bästa placeringar i världscupen (distans) hittills under säsongen (jag tar inte med klättringen under Tds då den är så speciell).
Kallas toppresultat behöver ju inte nämnas och Stina har bara åkt fyra distanslopp i wc (två topp tio och sedan en 18:e och 31:a plats). I övrigt ser det ut så här:
Haag: 5-11-12-13-14
Ida: 9-12-17-23-23
Wikén: 10-21-22-22-23
Settlin:20-21-22-223-43
Nordström: 5-19-20-30-39
Sömskar: 13-24-25-31-35
Ebba har bara åkt tre wc-lopp med placeringarna 13-25-29.
Så vad jag ser tar Wikén en plats, alternativen har helt enkelt inte presterat bättre.

Inlagd: 2018-01-14, 17:15
Skriven av: LarsW

Lars W

Det intressanta det du skriver är ” problemet med Maria Nordström..”..

Vad är det för problem med henne? Vissa här ( troll?) vill se problem..som inte finns.. för att passa in i deras egna agenda,,

Vissa vill inte ( kan inte) legitimera andras prestationer ( läs Maria Nordströms)..alla kan väl se att Nordström gjort bättre resultat än t ex Anna Haag. Pinsamt att höra vissas argumentation.

Inlagd: 2018-01-14, 17:31
Skriven av: Vasstrader

Emma Wiken har väl hvete inte gjort något i år.. så lägg ner skitsnacket.. hon har fått 1000 chanser och inte lyckats en enda gång.. när hon var 10:a i ett lopp var Nordström 5:a.,så lägg ner..

Inlagd: 2018-01-14, 17:32
Skriven av: Vasstrader

Lars W

Vi pratar om att uppnå kriterier..Topp 8..

Wiken har legat mellan 21-22.. om du inte kan kriterierna behöver du väl inte anstränga dig..blir bara löjligt..

Inlagd: 2018-01-14, 17:34
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: dina argument då att Nordström slagit åkare hon inte gjort då hur står sig dom…

Inlagd: 2018-01-14, 17:36
Skriven av: jossa

Vasstrader
Jag trodde att alla skulle förstå att när jag skrev ”problemet” med Nordström så syftade det på kampen om den fjärde (och kanske också femte) sprintplatsen. Men jag hade tydligen fel. Nordström har sämre resultat i sprint än flera av konkurrenterna om platserna (åtminstone hittills denna säsong. Däremot borde hon ändå vara högaktuell för en plats i OS-truppen. Hon kan både gå in i laget på 10 km (beroende på egen och andras form och skador) och vara reserv i sprint. Och nej, hon har totalt sett inte bättre resultat än Haag som alla lätt kan se.

Inlagd: 2018-01-14, 17:44
Skriven av: LarsW

Jossa

Tom du förstår att Maria Nordström ligger före Anna Haag om man skall utgå från de kriterier SOK har..

Sluta och tramsa nu,.du är en som en senil papegoja..

Inlagd: 2018-01-14, 17:46
Skriven av: Vasstrader

Maria Nordström vann teamsprinten..i OS- spåren..harven mycket skön känsla INNAN hon ens åkt..
Underskatta inte detta!!

En förbundskapten med känsla tar naturligtvis hänsyn till detta..

Inlagd: 2018-01-14, 17:49
Skriven av: Vasstrader

Ta även hänsyn till att flera stjärnor inte var med i tds..att 31 av 72 fullföljde..

Kolla vilka Anna Haag hade före sig..och efter sig när hon placerade sig.,

Inlagd: 2018-01-14, 17:51
Skriven av: Vasstrader

Att dere gidder og diskutere enn løper som Maria Nordström, hun ble vel slått med ca 11 min. (gjentar 11 MINUTTER) i totalen Tds!
En såkalt ekte c-løper internasjonalt!
Kanskje hun er kvalifisert som flaggbærer under OL .. ;-)

Inlagd: 2018-01-14, 17:55
Skriven av: pelle

LarsW: Jag tror att ledningen – när det är så jämnt resultatmässigt – måste de tänka på vem som skulle kunna prestera bättre på OS och på den distans som är öppen. På sprintsidan tror jag då att det står mellan Sundling och Nordström. Sundling har hög kapacitet. Nordström är cool och presterar ofta bra när det gäller. Settlin är den tredje som fortfarande är aktuell för en sprintplats. Dyvik var klart efter Sundling i Piteå. Sömskar har inte visat form på sistone och Dahlqvist i en tuff klassisk sprint kommer inte få några förutsättningar att prestera bra.

Nordström är sedan inte aktuell för något distanslopp eller för stafett/teamsprint. Där står det mellan Wiken och ingen tror jag. Gissningsvis vill de ha med en till och då måste hon även med till Planica.

Inlagd: 2018-01-14, 17:56
Skriven av: Per

Per

Maria Nordström är väl högaktuell för 10 km fritt:)

Inlagd: 2018-01-14, 18:03
Skriven av: Vasstrader

Maria Nordström går före Hanna Falk på teamsprint..

Inlagd: 2018-01-14, 18:04
Skriven av: Vasstrader

Kan säga till er: Hanna Falk är INTE aktuell på någon typ av stafett..hon har inte iskylan i skallen i avgörande lägen.,

Inlagd: 2018-01-14, 18:06
Skriven av: Vasstrader

Pelle.

Troll

Inlagd: 2018-01-14, 18:07
Skriven av: HaparandaJohan

Sedan tänker jag att Kalla, Ebba, Haag fyller tre av fyra distansplatser i alla tre loppen. En plats per distanslopp återstår. Stina kör skiatlonen hoppas jag. Falk eller Ida är båda bättre än Nordström/Wiken på 10 fritt. Återstår 30 klassiskt. Ja, där kan Wiken passa men knappast Nordström. I stafett går de fem uttagna plus Haag före Nordström om fyra platser. Så Nordström är inte heller stafettreserv. Alltså är det en sprintplats hon slåss om.

Inlagd: 2018-01-14, 18:21
Skriven av: Per

Per
Du kan mycket väl ha rätt men jag skulle ändå vilja se lite bra resultat från Sundling internationellt. Inte bara att hon har kapacitet. Settlin tycker jag borde vara minst lika aktuell. Känns som att hon är lite underskattad.

Inlagd: 2018-01-14, 18:27
Skriven av: LarsW

Når den lille gutten ”vasstrader” ble utfordret fra de intelligente, var han raskt til og søke et nytt ”nick”, stakkars lille ”trille” .. ”Haparandajohan” .. ;-)

Inlagd: 2018-01-14, 18:32
Skriven av: pelle

Per
Vet inte om Falk slår Nordström på 10 km fritt. Men Ida har ju ofta gått bra på den distansen.

Inlagd: 2018-01-14, 18:33
Skriven av: LarsW

Nordström har väl aldrig slagit Falk på 10km med individuell start? Oavsett teknik. När Falk var 8 i Ulricehamn förra året var hon 2 minuter före Nordström på samma hemmabana. I Gällivare i premiären i år var hon 2:a, 9 sekunder efter Kalla på 5 km fritt. Nordström var 13:e, 37 sekunder efter. Även när sedan Falk kör lite sämre, som i Ruka och Toblach i år, är hon före Nordström. Men hittills i år har Ida varit bättre än Falk på den distansen i år. Instämmer.

Inlagd: 2018-01-14, 19:19
Skriven av: Per

Tycker det är lite synd att jag nu inte skulle bli glad om Nordström fick en OS-biljett bara för att jag inte vill att trollet vasstrader ska ha rätt i sin ständigt ologiska argumentation.

Inlagd: 2018-01-14, 19:32
Skriven av: Markus

Per
Du verkar ha bättre koll där än vad jag har. Nordström tycks dock ha klivit ett snäpp upp under säsongen så kanske jämnare nu.

Inlagd: 2018-01-14, 19:43
Skriven av: LarsW

LarsW: Jo, hon har definitivt tagit ett steg i år. Vi får se i morgon hur de resonerar inför Planica i första hand.

Inlagd: 2018-01-14, 19:51
Skriven av: Per

Vasstrader: Nej, det är du som har dålig koll. Nu tror jag inte att Stadaas kommer med till OS men han har ändå gjort en stark säsong i klassiska sprintar. Både Stadaas och Riseth har fått ett genombrott i år bland norska herrsprinters samtidigt som sådana norska toppsprinters som som Skar, Fossli, Golberg, Taugböl m fl har varit väldigt ojämna.

Stadaas resultat denna säsong i klassisk sprint:
– 2:a i norska premiären i Beitostölen, bara slagen av Klaebo
– 2:a i norska cupen i Gålå, bara slagen av Riseth
– 7:a i Lillehammers världscupsprint
– 6:a i Piteå
– till final i NM-sprinten

Det är alltså inte ett svaghetstecken att Stadaas åkte i Dresden.

Inlagd: 2018-01-14, 20:10
Skriven av: swestam

Swetarm

Då får vi se hur många av åkarna som deltog i det norska laget i helgen som får vara med i OS.. skulle inte två komma med så säger det att detta laget inte höll någon klass.

Inlagd: 2018-01-14, 21:02
Skriven av: Vasstrader

Per

Det är väl i internationellt motstånd som gäller..Nordström har varit 5:a i år.. hur det ut för Falk?!

Inlagd: 2018-01-14, 21:04
Skriven av: Vasstrader

Nu får du ge dig om Nordström Vasstrader. Jag gillar henne absolut och tror och kan ta ett steg till framöver men att säga att hon ska ha en os-plats på 10F är ju löjligt. Hon har väl kört 10F ind start en gång i WC i år. Var 30:e och 6:e och sista svenska……

Inlagd: 2018-01-14, 21:36
Skriven av: Sportnörden

Killarna då? Gissar på följande lag till Planica.
Distans: Hellner, Rickardsson, Halfvarsson, Thorn, Burman och Svensson.
Sprint: Teo, Calle, Jönsson, Svensson, Westberg, Häggström.

Inlagd: 2018-01-14, 22:09
Skriven av: Per

Per: Inte Westberg i K. Låt Thorn köra istället efter fina insatsen i Piteå.

Inlagd: 2018-01-14, 22:13
Skriven av: Sportnörden

Per

Berätta gärna hur det gått för Falk på 10 km fritt i år mot internationellt motstånd?

Maria Nordström kan naturligtvis användas på sprint, teamsprint, 10 km fritt och stafetten.

Hon är solklar till OS.. att vissa påstår att Anna Haag är given säger hur vissa inte kan värdera resultat..

Inlagd: 2018-01-14, 22:17
Skriven av: Vasstrader

Jo fast hans 30 km-lopp i Piteå tror jag står sig bättre internationellt. Och 15 klassiskt går på söndagen så jag tycker Thorn gott kan få gå fräsch i bena på den sträckan.

Inlagd: 2018-01-14, 22:19
Skriven av: Per

De som skall köra 10 km fritt i OS..

Kalla, Ebba, Ida och Maria N..helt enligt de resultat i år..

Emma Wiken kan ni glömma.. Anna Haag vet jag inte vad hon skall köra.. 10 km klassiskt finns inte på programmet..bara utfyllnad..

Inlagd: 2018-01-14, 22:20
Skriven av: Vasstrader

Falk och och Nordström har mötts 2ggr i fristil ind start i år (5km och 10km). Falk före både gångerna.

Inlagd: 2018-01-14, 22:22
Skriven av: Sportnörden

I Planica ser vi om Jönsdon når den final som krävs.. då får vi hoppas att de bästa ryssarna och norrmännen är med..men med ” stigande form” enligt vissa så bör en finalplats vara peace of cake.. gör han inte det har han definitivt inte i OS att göra..

Inlagd: 2018-01-14, 22:22
Skriven av: Vasstrader

Sportnörden

Läs kriterierna från SOK ( hur många ggr måste man påpeka). Topp 8 i INTERNATIONELLT motstånd..varför förstår du inte?

Inlagd: 2018-01-14, 22:24
Skriven av: Vasstrader

Maria Nordström har kommit 5:a i internationellt motstånd och Falk har inte varit i närheten.

Inlagd: 2018-01-14, 22:25
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: står ingen stans att man måste varit topp 8.. bedömas kunna konkurrera om minst en åttonde plasts är grundkriteriet..

”2.1) Grundkriteriet: Uttagen aktiv ska ha uppnått resultat och visat sådan form att han/hon bedöms kunna konkurrera om minst åttonde platsen på OS. Grundkriteriet ska uppnås i högsta internationella konkurrens med olympisk räkning, dvs. med beaktande av det antal aktiva per nation som reglerna medger för OS-deltagande. Även om resultat för grundkriteriet saknas kan en aktiv undantagsvis tas ut till OS, om de sportsligt ansvariga i OSF och SOK bedömer att den aktives aktuella nivå motsvarar grundkriteriet.

Inlagd: 2018-01-14, 22:28
Skriven av: jossa

Öhh Falk redan OS-uttagen.

Inlagd: 2018-01-14, 22:29
Skriven av: Sportnörden

Sportnörden

I sprint..ja.. vi pratar 10 km fritt och där skall Maria Nordström köra i OS efter de resultat hon gjort i år..

Berätta hur det gått för Falk på 10 km fritt i år i internationellt motstånd?

Inlagd: 2018-01-14, 22:36
Skriven av: Vasstrader

Bättre än för för Nordström på OS-distansen 10F INDIVIDUELL start.

Inlagd: 2018-01-14, 22:40
Skriven av: Sportnörden

Tycker synd om Stadaas idag. Behövde inte åka som att han hade eld i baken. Hade räckt med att vara med långt framme så hade polare Johannes gjort det han skulle.

Inlagd: 2018-01-14, 22:42
Skriven av: GKA

Vad det anbelangar konkurrensen i damsprinten i helgen i Dresden:

Av det 30 bästa åkarna i VM i Lahtis var 23 av dom med i Dresden…
Det ställer Maja Dahlqvists insats i ett större perspektiv…

Och, både Van der Graaff och Caldwell spöade väl Falla i Tour de Ski?

Inlagd: 2018-01-15, 06:04
Skriven av: ErrkaPetti

Stefan: Och hur långt efter var Nordström i tourens slutställning och hur långt efter i backen?

Jo över 10 minuter efter och nästan 4 minuter efter.

Du gör ju det själv det som du anklagar andra för, bedömer åkare olika. Du kan ju inte välja ut Haags sämsta resultat och jämföra med Nordströms bästa resultat.

Inlagd: 2018-01-15, 07:52
Skriven av: swestam

Stefan = Vasstrader

Det räcker nu tack.

Inlagd: 2018-01-15, 07:58
Skriven av: Sportnörden

Här tjafsas det på i sedvanlig stil.
Annars kan jag konstatera att Blomqvist inte en enda gång tror jag i helgen nämnde hur taktiskt skicklig Stina Nilsson är. Nu var det i stället Maja Dahlqvist som var taktiskt skicklig. Konjunkturen går upp och ner. När ska det gå upp för Blomqvist att den taktiska skickligheten till stor del avgörs av hur pigg man är. En nedtränad Nilsson ser lätt bortkommen ut jämfört med en Nilsson i toppform.
Jönsson gjorde det bra, inget snack. Men det var en passande bana för honom. Inga stigningar och kort åktid. Men han snikar sig nog med till OS på något sätt gissar jag.

Inlagd: 2018-01-15, 08:34
Skriven av: Tobbe H

Tobbe: Ligger något i vad du säger. Det som oroar är väl då möjligen att Nilssons form inte är där än. Hon är kylig, kylig med sin formtopp måste man säga men jag börjar bli nervös. Normalt hade hon ju inte legat nere på fjärde plats på den banan i läget när hon kör ihop med Dyvik. Och om hon hade varit i form igår på teamsprinten hade hon dragit ut fältet mycket mer på sista varvet (mer som Falk på sin sträcka fast hållit avståndet ner till tvåan in i mål). Nu mötte hon i o f s Van der Graaf och Caldwell som vi vet är mycket starka (vilket Falla lärde sig i Lenzerheide) så teamsprinten tyder möjligen mer på att det var Dahlqvist som körde bra snarare än att Stina är under isen.

Inlagd: 2018-01-15, 09:16
Skriven av: Per

En fundering…

Det ska precenteras OS-åkare i längdskidor imorrn16/1. Det är det sista datumet som jag läst nämnas av skidförbundet…

Samtidigt läste jag att Öhrstig pratade om att laget lär bli klart efter Planica nästa helg….

Jag vet att allra sista datumet för att ta sig in i svenska os-truppen är 27/1, men normalt brukar ju skidtruppen vara klar vid tidigare skede…

Sista datumet jag läst från skidförbundet för uttagningar av skdåkare är som sagt imorgon 16/1… Kommer man försöka ha allt klart till imorrn, eller avvaktar man Planica?

Någon, t.ex Swestam, som kan reda ut detta för mig?

Inlagd: 2018-01-15, 10:09
Skriven av: Manne

Manne: Man kommer avvakta Planica så truppen spikas efter de…

Inlagd: 2018-01-15, 10:17
Skriven av: jossa

Manne: Jag tror man kommer ta ut några längdåkare imorgon (enligt vad som angetts tidigare) och sportchefen Wiggerud var ju också inne på det i Vinterstudion. Men de sista längdåkarna kommer nog tas ut efter Planica vilket också Grip varit inne på.

Jag tror typ Haag och Svensson tas ut imorgon medan man väntar med de sista sprintåkarna till efter Planica. Möjligtvis att Thorn också tas ut imorgon på framtidskriterium.

Inlagd: 2018-01-15, 10:23
Skriven av: swestam

Jag brukar aldrig ha någon åsikt om hur skidtjejerna ser ut men här kommer att undantag. Jag gillar hur Maja Dahlqvist ser ut. Fullvuxen, ser ut som Nilssons tvillingsyrra. Jag hade svårt att sära dem i loppen. Annars är det mycket vanligt i den här branschen att tjejerna är små och därtill ofta lätta så det är kul med några som sticker ut. Men de har att stort handikapp under sista etappen i TdS.

Inlagd: 2018-01-15, 10:37
Skriven av: Tobbe H

Adam skrev:

”Bra att swestam kunde svara inom 15 minuter:-) Eller hur?.. Hur många troll finns på skidpep..någon som vet?”

Jag är åtminstone inget troll…

50+ man född och uppvuxen i Dalarna (och genom detta ett stort varmt hjärta till vintersport)…
Gillar skarp längdskidåkning samt att diskutera runt detta…

Inlagd: 2018-01-15, 11:28
Skriven av: ErrkaPetti

Har vart ganska lite diskussion om Burman här. Vad tror vi om honom? Tas han ut imorn? Eller efter Planica? Eller kanske inte alls?

Inlagd: 2018-01-15, 11:30
Skriven av: Markus

Swestam… Tack för snabbt svar, visste jag kunde lita på dig ;-)

En annan fundering på samma tema…

Jag har läst att vissa diskuterat om vem som ska ”få sista sprintplatsen”… Men det är väl inte säkert att Sverige får ta ut fyra sprintåkare, om dom inte klarar dom individuella kriterierna? (Alltså ta ut till os – att man får fylla upp sprintlaget med redan os-uttagna vet jag.)

Det jag menar är…. Om Grip t.ex. anser att Sundling bör ha den sista sprintplatsen, kan han ju nominera henne. Men sen ska ju SOK bedömma om hon visat resultat för att klara en 8eplats i OS, och det är ju inte säkert dom tycker det sett till säsongens resultat. Men om Grip istället nominerar Dahlqvist är det ju svårare för SOK att avfärda detta då hon har en andraplats från vc (om än i fristil). Dessutom borde det ju vara lätt att motivera för att anmäla Dahlqvist till sprintstafett, efter helgens seger…

Vad tror ni om dessa funderingar?

Inlagd: 2018-01-15, 11:37
Skriven av: Manne

Adam: Det är bara ett. Vasstrader och hans olika nick-alias.

Inlagd: 2018-01-15, 11:37
Skriven av: Per

Adam… menar du att jag och Swestam skulle vara samma person? Haha, då kan du inte läst mycket här på skidpepp – det finns många långa diskussionstrådar där jag och Swestam tycker olika i inlägg efter inlägg…

Och jag kan garantera att det finns redan tillräckligt många personer som säger emot mig, utan att jag ska behöva hitta på nån att diskutera med ;-)

Lite snabb slutsats bara baserat på att Swestam svarade inom en kvart…

Inlagd: 2018-01-15, 11:46
Skriven av: Manne

Manne: Det finns ju sedan även ett framtidslöfteskriterium som Sundling, Dahlqvist, Dyvik alla kan tas med på (dvs. en av dem). Settlin och Nordström behöver däremot båda minst en semi i Planica. Men på herrsidan kommer det du nämner ännu mer i spel. Dresden gör att Grip överhuvudtaget KAN nominera en fjärde sprinter för en individuell start i form av Emil Jönsson.

Inlagd: 2018-01-15, 11:48
Skriven av: Per

Per… jag tror det blir svårt att nominera en till längd-dam på famtidskriterium… sok vill nog sprida dom platserna mellan idrotterna… Sen vet jag inte om fjärdeårsseniorer som Sundling och Dyvik räknas i framtidskriteriet i damsprint. Där kan ju eliten va rätt unga – Stina är t.ex bara ett år äldre…

Inlagd: 2018-01-15, 12:09
Skriven av: Manne

Kan garantera att Manne och Swestam är två helt olika individer, så det så.

Inlagd: 2018-01-15, 12:22
Skriven av: GKA

Nä finns ingen annan än Haag att ta ut på distans, finns redan gott om sprinters i truppen.

Inlagd: 2018-01-15, 12:56
Skriven av: GKA

Vasstr = Stefan = Håkan
Lite gulligt att trollet försöker fortfarande att prata med sig själv när ingen håller med henom.

Inlagd: 2018-01-15, 13:08
Skriven av: Thorrez

Att Manne och swestam är olika personer förstår väl alla här, frågan är vem ”Adam” är… Första gången det nicket förekommer på bloggen vad jag kan se och han börjar med ett obefogat personangrepp…

Inlagd: 2018-01-15, 13:17
Skriven av: jow

Ida och Haag saknas båda till Planica alltså. De har verkligen pusslat här. Det körs om både OS-platser och stafettplatser misstänker jag.

Inlagd: 2018-01-15, 13:19
Skriven av: Per

Skapar alldeles strax nytt inlägg här på Skidpepp inför Planica nu när truppen är uttagen

Inlagd: 2018-01-15, 13:24
Skriven av: Jörgen

Sundling, Dyvik, Sömskar och Settlin kör om en sprintplats. Wikén och Nordström köär om en distansplats. Stina och Falk dubblerar. Thorn och Emil Jönsson kör om en sprintplats. Svensson och Thorn dubblerar båda, vilket antyder starkt att de tas ut till OS, kanske redan i morgon.

Inlagd: 2018-01-15, 13:28
Skriven av: Per

Ny tråd skapad :-)

http://www.skidpepp.se/2018/01/15/planica-20-21-januari/

Inlagd: 2018-01-15, 13:31
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values