Skiathlonen i Lahtis

Damernas har redan genomförts när detta skrivs och herrarnas börjar strax.

Björgen vann damernas med finska Krista Pärmäkoski som tvåa och Kalla som trea. Alla tre var glada i mål. Bakom dem hanns fyran Weng (som släppt Kalla) upp av en liten klunga åkare bakom och slutade femma efter att ha slagits i spurten av den unga schweiziskan Natalie von Siebenthal. Haag satsade friskt i början på den klassiska delen vilket hon fick betala för senare, slutade 18:a, pinnen före Flugan på 19:e. Debutanten Ebba Andersson kraschade i starten men åkte upp sig och slutade 22:a. Gjorde inte bort sig. Stina Nilsson var en av förhandsfavoriterna men det var inte hennes dag (slutade 26:a), sparade kanske krafter när hon märkte att det inte riktigt gick idag.

Nu blir det spännande att se om MJS håller för det tunga favoritskapet i herrarnas lopp. Bland de våra torde Hellner vara vårt främsta hopp.