28 november 2016, av Oskar

Dags för Lillehammer

Alltså det trodde jag aldrig. Att två svenskar skulle leda världscupen efter helgen i Ruka! Men men, här har vi laget som drar till Lillehammers minitour.

Några reflektioner från helgen (som ni kanske redan avklarat, inte hunnit läsa kommentarer): intressant att det var våra kvinnliga ”sprinters” som levererade i distansloppet. Distansåkarna var riktigt mediokra. Och det på en så tuff bana. Sen vad ska man tro om Charlotte? Hon måste ju ha något kvar av sjukdomen?

Damer Herrar
Hanna Falk
Anna Haag
Ida Ingemarsdotter
Stina Nilsson
Jonna Sundling
Jennie Öberg
Calle Halfvarsson
Marcus Hellner
Martin Johansson
Emil Jönsson
Teodor Peterson
Oskar Svensson

509 kommentarer till ”Dags för Lillehammer”

Lillehammer ger vibbar. Det var här som Kalla gjorde sitt livs hittills starkaste klassiska lopp på 10 km. Det var en starkare Kalla som kom till ett Lillehammer med rejält vinterföre, knallhårda spår och en solig dag. Hon dängde till alla utom den för dagen urstarke Justyna.
Får vi se den Kalla igen på klassiskt i vinter?

Inlagd: 2016-11-28, 18:07
Skriven av: Kallner

Mitt tips är att Stina och Kalle bär ledarvästarna efter Lillehammer.
Utmanare är Björgen och Sundby (Sundby som mörkade formen genom att staka sprinten i Ruka).

Inlagd: 2016-11-28, 18:14
Skriven av: Kallner

Känns som bra uttagningar till helgen ska bli spännande se hur Calle och Stina försvarar sina ledningar i WC och hur Hellner åker på Lördag..

Inlagd: 2016-11-28, 19:19
Skriven av: jossa

Blir spennende å følge Calle i år. Klarer han endelig å få ut potensialet sitt? I den formen han er nå så kan han bli farlig på Lillehammer, men jeg er litt redd for at løypene blir litt vel tøffe. Samme gjelder vel Stina også.

Inlagd: 2016-11-28, 19:42
Skriven av: Sven

Trodde ikke at dere svensker var interessert i vc – jag – det virket ikke slik i fjor, gitt … Blir spennende og se hvor lenge interessen varer .. :)

Inlagd: 2016-11-28, 19:43
Skriven av: pelle

Jag tror att Kalla fått sin första astma attack. Hon är så tjurig att hon vägrar bryta oavsett om hon så skall krypa runt. Men jag tror och hoppas på det då kan detta bli riktigt bra. Hon har varit förkyld och stressat inför premiären detta kan ha löst ut astma (tror jag). Vi får se vad experterna säger men hoppas hon gör en Calle och kommer starkt tillbaka.

Inlagd: 2016-11-28, 19:59
Skriven av: nn

Kallner: Man kan alltid hoppas att de behåller västarna. Vi ska emellertid vara medvetna om att vi befinner oss i Puff-Pufflandet. Nu kommer norrbaggarna att göra allt som står i deras makt i syfte att ta över västarna. Det är hög sannolikhet att det kommer att köras över motståndares skidor utan åtgärd och räcker inte detta får man ta fram några röda kort. Så det fixar sig nog för baggarna.

Inlagd: 2016-11-28, 20:00
Skriven av: Intresserad

nn: Min åsikt är också att det kan ha varit en första, riktig astmakänning. Hon borde emellertid ha känt av detta tidigare, men tjurskallig som alla skidåkare har hon kört på utan att konsultera medicinmännen. Om det är astma är hon tillbaka till tävlingarna efter de i Puff-Pufflandet.

Inlagd: 2016-11-28, 20:05
Skriven av: Intresserad

”nn” och ”Intresserad”:

http://www.skidpepp.se/2016/02/20/stora-doping-och-astmatraden/

Där läggs era inlägg. Inte i denna tråd.

Inlagd: 2016-11-28, 20:18
Skriven av: Aliide

Är det så att sprinters har bättre fartkänsla än renodlade distansåkare? Apropå det Oskar skriver om.

Inlagd: 2016-11-28, 20:49
Skriven av: swestam

Jag tror helt att det är en formsak. Är du bra form så spelar det ingen roll du kan köra för hårt och återhämta dig i nästa utför. Calle och Stina är i riktigt bra form och bra oavsett distans.

Inlagd: 2016-11-28, 21:02
Skriven av: nn

Inte mycket att säga om uttagningarna. Burman kunde kört istället för Johansson som kunde sparats till Davos. Det är väl det. Jonna är nog också rätt. Kan vara bra att få känna på hetluften inför Davos.

Inlagd: 2016-11-28, 21:24
Skriven av: Per

Skall bli spännande med Hellner och Calle, formatet borde kunna passa rätt bra. Hellner är i bra form, han gillar helt enkelt inte Ruka och föret var dåligt. För tre år sedan kom han ungefär samma i Ruka och blev 4:a på Lillehammer. Han säger även att han känner sig rappare, så kanske kan klara sprintkvalet nu när det är färre specialsprinters med.

Calle var bra med redan för två år sedan, klappade lite på jakten då, nyckeln för honom är att plocka en del bonus i sprint så att han kan hänga med på söndagen trots svacka som han i regel får. Har nog aldrig varit på pallen på distans, och det beror oftast på att han haft en svacka mitt i eller på slutet av loppet.

Stina tror jag egentligen banan är för tuff för, men känns som hon förbättrat sin diagnolåkning och hon är otroligt bra att hänga, så nyckeln (förutom att ta massa bonus i sprint) blir ju 5 skejt, backen är väldigt lång… och passar nog inte sprinters. Northug brukar ju ha jätteproblem med den.

Inlagd: 2016-11-28, 22:22
Skriven av: Jan

Jan; Viktigt för Stina blir att ta bonus sekunder i sprint för att ha råd med ett lite svagare distanslopp på 5 km sedan så passar avslutningen henne nog rätt bra ändå redan för 2 år sedan åkte hon ett bra millopp där och i år känns hon mkt starkare

Inlagd: 2016-11-28, 22:41
Skriven av: Jossa

Spännande att se om Halfvarsson kan lugna ned sig lite och inte ge järnet första biten utan se till att det finns sparat. Om hade kört på ett sundare sätt hade han förmodligen varit på pallen.

Inlagd: 2016-11-28, 23:02
Skriven av: KGK

Aliide: För mig är det viktigt med ren skidåkning, utan anabola, astmamediciner och annat skit. Det är i dagsläget inte möjligt att undvika detta som huvudämne när man diskuterar skidåkning. När norrbaggarna har röjt upp kan vi lämna ämnet. Än så länge har inte Putin tagit oss. Vi lever i ett land där det fortfarande är tillåtet att ha icke PK åsikter. Vill du bara ha show bizz kan du ägna dig åt amerikansk brottning. En sport som jag tror är som gjord för dig.

Inlagd: 2016-11-29, 00:00
Skriven av: Intresserad

Ser nu att Burman inte är med. Borde ha fått köra i stället för Martin J.

Inlagd: 2016-11-29, 00:04
Skriven av: Intresserad

Intresserad,
Aliide har en poäng att den diskussionen ska föras i rätt tråd.

Inlagd: 2016-11-29, 00:13
Skriven av: KGK

Intresserad, har du verkligen så svårt att förstå att doping-diskussioner INTE ska tas och ta upp varje tråd?

Inlagd: 2016-11-29, 01:45
Skriven av: Aliide

Trots avsaknaden av såväl Kalla som Ebba och Sofia så är det en bra svensk damtrupp. Tror och räknar med att Stina ska vara med och fajtas i totalen länge. Även Ida bör detta passa utmärkt och Falk visade ju att hon har med saken att göra i år. Jonna blir kul att se, men inga större förväntningar totalt sett. Stina ska slåss om pallplatser, Ida topp tio och Falken topp 15. Sedan kan nog Anna Haag smyga sig fram mot en topp 15 också om hon får två bra distanslopp. Men man ska komma ihåg att de slåss mot 15 norskor på hemmaplan, inte helt lätt att tampas med den armadan. Jonna vill jag se åka kvarten iaf, Öberg kommer att göra det, men kan hon ta sig vidare för en gångs skull?

Herrsidan, ja, Calle kan nog ladda på bra och bli bästa svensk men det skulle inte sitta fel med en Hellner som ger sig fan på att kräma ur lite energi. Övriga på herrsidan har jag inga stora förhoppningar på mer än Emil och Teddy på sprinten. Oskar får gärna visa upp en snygg kombo av sprint och distans men jag tror knappast det. Martin brukar vara bra tidigt på året men frågan är om han kommer hinna glänsa ens en sekund i de korta distansloppen. Men gärna för mig. Dock tror jag att en kort minitour är som gjord för Northug, Krogh, Iversen, Tönseth, Sundby. De tre Håna; Halvarsson, Hellner och Harvey möjliga utmanare. Annars är Cologna för svag i inledningen, Ustiugov borta, Vyleghzanin under isen, Niiskanen för ensidig. Nepp, om inte svenskarna steppar upp är det risk för fyra fem norska herrar i topp.

Inlagd: 2016-11-29, 07:57
Skriven av: Anders

Fast jag vet inte om den norska bredden på damsidan är så imponerande utöver toppen om 4-5 åkare. Falla, Weng, Östberg och Björgen var alla topp-10 i sprinten men Jacobsen var 30:e och Haga misslyckades att ta sig vidare från kvalet. I distansloppet var Björgen, Weng, Östberg och Jacobsen topp-4 medan Falla och Slind var precis utanför topp-30. Fem norska damer har tagit världscuppoäng jämfört med sju för Sverige och åtta för Ryssland (båda med jämförbara stora trupper) samt sju för Finland (som hade större kvot på hemmaplan). Jag ser väl att det bara är Harsem som kan tillföra riktig toppkapacitet utöver de som var med i Ruka.

Inlagd: 2016-11-29, 09:28
Skriven av: swestam

swestam: Harsem kommer sprinta och åka bra distanslopp tror helt säkert hon kan varar topp 10 totalt.. Gjeitnes,och Eide har båda bra kapacitet i sprint kan nog vara i semi och med max klaff faktiskt final.. är väl dom Norskor som tillkommer som kan göra de riktigt bra

Inlagd: 2016-11-29, 10:12
Skriven av: Jossa

Aliide: Har du verkligen så svårt att förstå att man inte kan diskutera skidåkning utan att ha med dopning inför varje lopp när norrbaggarna har
1. Ett solklart dopningsfall med ett löjligt lågt straff. (stollemartin)
2. Har ett fall där den bästa norskan fastnat i ett test med anabola i kroppen. (fästemöa)
3. Utnyttjar utrustning, avsett för väldigt svårt sjuka personer, i syfte att inta astmamediciner i Puff-Puff Clostebol.
Det är INTE tävlingar på lika och ärliga villkor. Solklart att man måste ta med detta vid värderingen både före och efter loppen. Vi ska inte ha ett öststatssystem där man inte får nämna vissa saker vid deras rätta namn, eller ens över huvud taget.

Inlagd: 2016-11-29, 12:00
Skriven av: Intresserad

Det finns förutsättningar att Jonna och Stina går till final i sprint. Sedan blir det knepigt med topp 10 på damsidan på lördag och söndag.
På herrsidan kommer Calle att slåss stenhårt alla tre dagarna. Kan bli aktuellt med ett gult kort från juryn redan nu.
Hellner satsar på lördagens tävling. I övrigt ingen topp 10-placering.
Tävlingarna går i Norge med 15 norska damer och lika många herrar plus en norgenickande jury.

Inlagd: 2016-11-29, 12:07
Skriven av: Intresserad

Haha vad pinsamt att dom fick de till 14 månader :) får dom igenom de är de ju otroligt är de inte väl genomskinligt vad dom jobbat efter…

Inlagd: 2016-11-29, 12:34
Skriven av: Jossa

Dessvärre rätt väntat resultat. I understa, understa kanten av vad de kan hoppas på inte överklagas av FIS samt fri att tävla till nästa säsong. Om nu detta fastställs av Norges idrottsförbund kommer det att prövas av FIS då tror ni?

Inlagd: 2016-11-29, 12:45
Skriven av: Per

Man vill ha henne fri till OS 2018. Det är målet för Norge. Hoppas FIS överklagar.

Inlagd: 2016-11-29, 12:49
Skriven av: nn

Intresserad: Det är klassisk sprint även i Lillehammer (missade det också först). Då tror jag inte Jonna går till final. I Davos däremot får vi se hur långt det räcker…

Inlagd: 2016-11-29, 12:49
Skriven av: Per

Tycker man jobbar rätt olika i fall i Sverige och Norge i Sverige vägrade vi ta ut en dopingfriad Aregaw och skicka henne i stället på kurs i doping frågor… vilket hon nu har gått… undra om Norge kommer skicka Johaug på kurs och om de blir 14 månader inte ta ut henne till OS tveksamt om dom gör de..

Inlagd: 2016-11-29, 12:52
Skriven av: Jossa

Johaug er trodd av ADN på at det ikke er doping. Hun blir dømt for å ikke vite mer enn legen. Det kaller jeg justismord av verste sort.

Ingen tvil om at dette er arrangert av FIS for å få Johaug bort, fordi hun er altfor god i forhold til resten. Bendiksen er med på dette.

Vel, Kowalczyk anket 2 år og fikk nedsatt til 5 mnd.

Inlagd: 2016-11-29, 12:59
Skriven av: Swedish Asthma Team

Swedish Asthma Team: fallen går inte att jämföra de FIS gjorde så många fel i Kowalczy dom att dom fick rejäl bakläxa av WADA eller CAS… hennes preparat var även tillåtet under träning de är inte anabola

men undrar ju vilka som satt i FIS i gruppen som gav henne de felaktiga straffet ..

Inlagd: 2016-11-29, 13:03
Skriven av: Jossa

Alla med Closebol har fått i snitt 2 år.. Johaugs lögner kommer inte FIS och WADA gå på. FIS-president sade kanske 2,5-3 år. Där ligger det.

Inlagd: 2016-11-29, 13:03
Skriven av: Gurrap

Norrmännen verkar inte förstå att Johaug tagit anabola steroider..:-) Norrmännen verkar också tro på tomten:-) Alla med hjärna förstår att Johaug kommer att få 2-4 år i slutändan. Man höjde straffet förra året också.

Inlagd: 2016-11-29, 13:06
Skriven av: JustD

Det som skjer nå er at alle resultat i kvinneklassen inneværende år er helt uinteressant, ettersom den klart beste er utsatt for et komplott for å få henne bort.
Ikke så trivelig å vinne gull, når man vet den beste ville vunnet med 1-3 minutter

Inlagd: 2016-11-29, 13:09
Skriven av: Swedish Asthma Team

Intresserad: Skippa dopingsnacket här, bör förpassas till utsatt tråd. Tack.

Inlagd: 2016-11-29, 13:10
Skriven av: Freddy

Gäller förstås alla som för den diskussion vidare här, inte bara signaturen Intresserad.

Inlagd: 2016-11-29, 13:11
Skriven av: Freddy

Mange svenske losers som godter seg.
Apropos hjerne, hun er trodd på sin sak. Men har man en blågul apehjerne, så er det ikke så enkelt.

Inlagd: 2016-11-29, 13:11
Skriven av: Swedish Asthma Team

Ett straff helt på Norges villkor. Satt lite lagom mitt mellan total skandal och lagomt. FIS får ta detta vidare. De är sluga baggarna som försöker.

Inlagd: 2016-11-29, 13:14
Skriven av: nn

Fast Johaug är väl inte känd för att ha en hjärna:-) Sade att hon tog astmamediciner fast hon är frisk:-) Gjorde att man satte dit henne:-) En komplott..mot Johaug..

Inlagd: 2016-11-29, 13:17
Skriven av: JustD

nn

Ger inte Antidoping Norge minst 2 år så är deras förtroende förbrukat. Fattar norrmännen detta?

Inlagd: 2016-11-29, 13:20
Skriven av: JustD

14 månader? Pinsam dom! Kommer naturligtvis överklagan från FIS/WADA.

Inlagd: 2016-11-29, 13:45
Skriven av: Vasstrader

Antidoping Norge visar att de inte kan sköta sitt arbete. Dags att någon annan sköter dopingkontrollerna. Otroligt att de inte fattar att de inte kunde sköta Sundby-skandalen. De försöker att få Johaug med till OS. Äckligt.

Inlagd: 2016-11-29, 13:47
Skriven av: JustD

Oj då, 14 månader var faktiskt mer än vad jag trodde norsk-nationalisterna skulle döma. Dom hoppas väl att det är tillräckligt långt för att FIS och WADA inte ska överklaga. Men det kan dom glömma. Jag är säker på att FIS överklagar. Och gör dom inte det så kommer WADA definitivt att göra det. Det kommer inte sluta med 14 månader, det ska Johaug vara klar över redan nu.

Inlagd: 2016-11-29, 13:47
Skriven av: Klabbarn

Varför går det att diskutera cykel på happy utan att förpesta varje tråd med dopingsnack då? Intressant minst sagt!

Inlagd: 2016-11-29, 14:23
Skriven av: Aliide

Det var ett stort misstag att stänga fästemöas dopningstråd. Hennes dom hör hemma där. Det milda straffet visar att norrbaggarna inte tar det här med dopning på allvar. Dopning gäller bara i andra länder. Detta ligger som en svart bakgrund vid varje tävlingstillfälle vi diskuterar.
Att det sedan finns de som tycker att norsk dopning är OK får tycka så, men vi som inte tycker att det är OK har också rätt att framföra våra åsikter.

Inlagd: 2016-11-29, 14:30
Skriven av: Intresserad

Intresserad, http://www.skidpepp.se/2016/02/20/stora-doping-och-astmatraden/
Är inte stängd!

Att inte tycka att doping ska ta upp varje tråd innebär INTE att man anser att doping är okej! Var får du det ifrån?

Inlagd: 2016-11-29, 14:53
Skriven av: Aliide

Intresserad: Inget straff är utdömt ännu och utifrån vad ADN anför så tycker jag det inte är så milt, men du kanske bara tycker saker och inte tagit rätt på fakta.

Visst skall ni som inte tycker norsk doping är OK få framföra era åsikter men det handlar ju om vart ni skall framföra dem här på skidpepp, inte att ni skall inte skall få föra fram dem alls. (Och jag tycker inte att norsk doping är OK, men jag tycker å andra sidan också att man inte skall anföra ogrundade dopinganklagelser om man inte har något att bygga under de med).

Inlagd: 2016-11-29, 14:55
Skriven av: swestam

nn: eller någon annan som vet har koll när började dom nya reglerna med 4 år gälla? läser att Bergström gått igenom gamla domar med ämnet och att då snitt avstängningen blir 18 månader… men jag undrar om han ändå inte missar att dom ändrat straffet till 4 år nu..

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article24008768.ab

Inlagd: 2016-11-29, 15:01
Skriven av: jossa

swestam: Det är dopning med anabola som gäller. Straffet måste vara utmätt med tanke på att hon ska kunna vara med i OS samt få några tävlingar dessförinnan.
Om det bara hade varit det här fallet hade jag kunnat acceptera tiden men stollemartins dopning, de två ”läkarnas” avgång och nyttjande av astmamedicin i Puff-Puff Clostebol räcker för mig att bli övertygad om att norrbaggarna pysslar med systematisk dopning.
Får fästemöa ytterligare 10 månader blir jag nöjd.

Inlagd: 2016-11-29, 15:02
Skriven av: Intresserad

En annan sak Anna H siktar på Lahtis, OS, Seefeld enligt hennes blogg. behöver spotta opp sig lite för att nå målen.

Inlagd: 2016-11-29, 15:04
Skriven av: KGK

WADA har kommenterat avstängningen och de säger att straffet är alldeles för kort.

Inlagd: 2016-11-29, 15:06
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: var läste du de? och vet du när dom ändra till 4 år för anabola

Inlagd: 2016-11-29, 15:08
Skriven av: jossa

Intresserad: Inget straff är utdömt ännu utan det är bara vad ADN yrkar på. Det är en annan instans som beslutar om straff. Och utifrån av ADN anför (som du inte verkar brytt dig om att ta reda på) så ligger detta straff i linje med man dömt i andra liknande fall.

Personligen tycker jag dock ett straff på 24 månader vore lämpligt.

Inlagd: 2016-11-29, 15:09
Skriven av: swestam

Vasstrader, Jossa, Swestam,
Blir irriterad på att ni kör snacket i fel tråd.Skärpning.

Inlagd: 2016-11-29, 15:25
Skriven av: KGK

KGK: är de här en tråd att diskutera Anna H framtid på då? :)

ämnet är ju de hetaste i skidvärden ändå vad som händer med TJ men visst de kan vara fel tråd

Inlagd: 2016-11-29, 15:28
Skriven av: jossa

KGK: normalt sett håller jag med dig men inte just idag. Behövs en ny tråd om förslaget till straff för Johaug men utan en sådan går det nog inte att undvika att diskussionen hamnar i denna tråd. Men jag skall inte skriva mer om detta i denna tråd (reagerade mot bristen på saklighet).

Inlagd: 2016-11-29, 15:33
Skriven av: swestam

Här är uttalandet från Antidopning Norge: http://www.antidoping.no/om-antidoping-norge/nyheter/patalenemndens-vedtak-i-sak-mot-therese-johaug/

Inlagd: 2016-11-29, 15:38
Skriven av: Per

Jossa: 2015 höjdes gränsen till 4-år. Det jag vill veta är har ADN testat om Johaugs tidigare dopingprover med ny teknik? Jag tror inte det för annars borde de nämnt att hon är ren som snö bakåt. De prover som är intressanta är från före VM i Kollen där hon blev stålkvinna för att sedan inte haft en svacka på 5-år. Jag tippar på att smörjkursen gick då ungefär under ledning av Björgen. Sedan gick det bra fram till CIR. Hade varit smutt om de hittade något. Då blir det två stafettguld till SWE. Korrupta ADN vill inte veta men hoppas att WADA surnat till och kör egna tester på det de har. Sedan tror jag inte att IOK vill ha en fd dopare till OS 2018 det kan göra att CAS höjer straffet.

Inlagd: 2016-11-29, 15:41
Skriven av: nn

Vad man kan konstatera är att uttalandet är kort och inte tillför något nytt som inte redan diskuterats/varit känt. T.ex. offentliggörs fortfarande inte mängden clostebol i blodet.

Inlagd: 2016-11-29, 15:43
Skriven av: Per

Jossa,
Tråden heter ”dags för Lillehammer”, då anser jag det mera logiskt att diskutera Haag som är uttagen dit än dopningsfrågor.Eller hur?

Inlagd: 2016-11-29, 15:45
Skriven av: KGK

KGK: fast det du skrev om Haag handlade inte om Lillehammer

Inlagd: 2016-11-29, 15:48
Skriven av: swestam

nn: då är ju Bergströms analys på Aftonbladet värdelös de går inte att jämföra med äldre domar eftersom straffskalan är annan nu… samma undra jag vad dom i Norge jämfört med men ingen jounarlist vekar fattat att ifråga sätta jämförelsen

Inlagd: 2016-11-29, 15:51
Skriven av: jossa

http://www.vg.no/sport/langrenn/johaug-tatt-i-doping/jurist-om-johaug-innstilling-ikke-strengt/a/23859568/
Regner med att CAS-Ekspert Robin Mackenzire – Robinson kjenner lov-verket bedre en noen hauker her på bloggen!

Inlagd: 2016-11-29, 15:57
Skriven av: pelle

Även det här med hur hon har testats och om de har återtestat gamla prov med ny teknik saknas det information om. Återigen är det dåligt med transparensen. Det måste ju ha framkommit mer än vad som redan är känt offentligt i förhören med Johaug. Det är precis som om pressmeddelandet är anpassat för att inte tillföra något nytt förutom den rekommenderade avstängningstiden (+ möjligen de juridiska bedömningarna vad gäller grov oaktsamhet eller inte). Jag tycker ändå att ADN borde förstå hur viktigt det är för förtroendet att nu ge skidvärlden så mycket relevant information som möjligt.

Inlagd: 2016-11-29, 15:58
Skriven av: Per

ADN: ”Therese Johaug har utvist ubetydelig grad av skyld.”

Therese Johaug er trodd på alle punkt!
– men straffes på grunn av at verdens dårligste lege ikke gjørde sin fordømte plikt.
Ikke noe mer dere trenger å vite, enn dette. Alle påstander utover dette er ren spekulasjon og ondskap.

Inlagd: 2016-11-29, 16:20
Skriven av: Swedish Asthma Team

SAT: Hon blev trodd i Norge. Undrar var gränsen går för det? Utomjordingar som smort henne i sömnen hade nog passerat det också.

Inlagd: 2016-11-29, 16:25
Skriven av: nn

Swestam,
Rätt handlade om bortom Lillehammer. Men ändå mer rätt än pågående dopninsgtjafset här.

Inlagd: 2016-11-29, 16:28
Skriven av: KGK

är ju helt otroligt att hennes historia gick hem så bra den har ju galet många luckor… men verkar ju fungera i vissa länder och för visa personer

Inlagd: 2016-11-29, 16:32
Skriven av: jossa

14 mnd kommer til og virke motiverende for Therese i sesongforberedelsene for sesongen 2017/2018, hun får jo med seg både Tds og OL!

Inlagd: 2016-11-29, 16:55
Skriven av: pelle

WADA kommer att överklaga detta enligt uttalande.

Inlagd: 2016-11-29, 17:05
Skriven av: Gurrap

FIS-presidenten Kasper är ganska tydlig med att 2,5-3 år är normalt i ett sådant här fall..
Räkna med att FIS överklagar domen.

http://www.svt.se/sport/vintersport/fis-chefen-vi-kommer-overklaga-ett-for-milt-straff/

Inlagd: 2016-11-29, 17:10
Skriven av: Jusse B

Jaja, nu kanske vi snart kan lägga detta bakom oss. Flygkraschen i brasilien där nästan ett helt fotbollslag blir utplånat sätter ju Johaug-gate i perspektiv.
Kul med minitour till helgen, hoppas Stina gör det bra i distansloppen. Nu är hon farligt nära att bli en komplett skidåkare. Kommer Petter Northug jr åka i Lillehammer? Någon som vet?

Inlagd: 2016-11-29, 17:14
Skriven av: Ron Wood

Ron Wood: Ja, Petter kommer åka i Lillehammer.

Inlagd: 2016-11-29, 17:34
Skriven av: swestam

En helt grei dom siden denne sesongen er ødelagt allikevel !!! Nå kommer hun tilbake bedre enn noen gang i 2017 . Hun rekker TDS ,vinner VC sammenlagt og blir OS Dronning i 2018..Hun tar nok den første seieren i VC 2017/2018 før Kalla gjør .

Inlagd: 2016-11-29, 18:03
Skriven av: Danne Normann

Antidoping Norge tar 14 månader så att Johaug kan samla på sig FIS-poäng innan OS.. Således skräddarsydd dom för Johaug. Som sagt är Antidoping Norge en rumsren organisation.

Inlagd: 2016-11-29, 18:03
Skriven av: Gurrap

Advokaten går for full frifinnelse.
Noen annet vil være en komplett skandale, uansett hva mafiabosser i FIS fantaserer om.
Dette er et komplott for å ”redde” kvinnelangrenn – og jeg tror dessverre Bendiksen er involvert. To be continued,,

Inntil Johaug er tilbake, så er det bare å se bort i fra kvinnelangrenn (distanse). Ingen seire teller uten den suverent beste tilstede.

Inlagd: 2016-11-29, 18:10
Skriven av: Fabulator

IOK kommer att besluta om att dopingavstängda inte kommer att vara med i OS. Kommer ett beslut inom 9 må nader, vilket är mycket troligt, då kommer Johaug definitivt inte vara med.
FIS/WADA kommer att överklaga den löjliga domen.

Inlagd: 2016-11-29, 18:14
Skriven av: Vasstrader

Här är lite mera på astmafronten. Inget nytt men en bekräftelse på att även pyttesmå doser märks. http://sport.tv2.dk/2016-11-29-astmamedicin-oeger-chancerne-for-medaljer-saa-stor-er-effekten-reelt

Inlagd: 2016-11-29, 18:27
Skriven av: nn

Blomman verkar nöjd med domen inte oväntat han verkar gå på linjen att historian är rätt trovärdiga synd för nu får han svårt kritisera andra domar med historier av samma karaktär…. på finska sidan är man då inte lika nöjd över domen och vågar säga de

Inlagd: 2016-11-29, 18:39
Skriven av: jossa

Vad sägs om att bojkotta vinterstudion? Björgen körde med nebulisator med astma medicin i helgen. Känns som Sundby Weng och oestberg gjorde det med. Hård och blomman var imponerade som vanligt. Inte alls kritiska.

Inlagd: 2016-11-29, 18:42
Skriven av: Jimmy

Vad har vi som ta över efter Blomman & Hård (nu)?

Inlagd: 2016-11-29, 18:58
Skriven av: Anonym

Någon som kräver fair game. Men båda dessa känns som dom gjort sitt. Precis som norska stötteapparaten. Ferry hade varit kul. Han är kritisk mot doping. Kajsa Bergkvist hade man kunna gett en intensivkurs. Bra programledare. Maggan Forsberg med

Inlagd: 2016-11-29, 19:21
Skriven av: Jimmy

Mer förslag?

Inlagd: 2016-11-29, 19:21
Skriven av: Jimmy

Det spiller ingen rolle hva dere svenske BRØNNPISSERE mener , legg ned hele det svenske landslaget , vinterstudion, skidpepp , SVT og Expressen Vi trenger dere ikke…….EVER…
Det er bare å innse at vi kommer til å være best uansett hvor mye FIS ,WADA, Svensker eller Finner prøver å sverte og skade verdens beste VINTERNASJON . De Norske vinterheltene våre er mer populære enn noen gang og har full tillit i både folket og næringslivet
PS Hvor mere PISS det kommer fra svenskene ,jo større støtte får våre skihelter ….
BARE FORTSETT ”HATERS”

Inlagd: 2016-11-29, 19:38
Skriven av: Danne Normann

Några som inte svamlar, tack.

Inlagd: 2016-11-29, 19:47
Skriven av: Anonym

Kanske norrbaggarna skulle titta på sista avsnittet av 56-orna. Piero Gross sade där att han på senare tid upptäckt hur känd och uppskattad han var i Sverige. Utan medtävlare – ingen segrare.

Inlagd: 2016-11-29, 19:51
Skriven av: Intresserad

Håller med att Hård och Blomqvist gjort sitt. De är inte trovärdiga. Att hålla med en som tagit anabola steroider, då är måttet rågat.

Inlagd: 2016-11-29, 20:14
Skriven av: Vasstrader

Huff … det har vært 2 tunge dager for enkelte av de mest ihuga svenske ”fans”, gitt … først Kallas kollaps på søndag, senn dagens Johaugs ”lange” utestengelse fra sporten…
I fortvilelsen vil de nå jage bort både journalister og kommentatorer ut av kontorene.. :)

Inlagd: 2016-11-29, 21:06
Skriven av: pelle

Frågan är bara VEM av FIS eller WADA som överklagar domen. Det kommer att sluta mellan 2-4 år till slut. Internationellt ser man att norska skidförbundet och Antidoping Norge gjort upp om domen.

Inlagd: 2016-11-29, 21:21
Skriven av: Vasstrader

Tunga dagar för svenska fans? hahaha, norges bästa skidåkare blir dömd för doping i 14 månader, och det är tunga dagar för svenska fans?

Men var lugn, det kommer inte bli 14 månader. Det kommer bli mer, ”Pelle”.

Inlagd: 2016-11-29, 21:24
Skriven av: Klabbarn

Hallå! nåt nytt om Lillehammar?

Inlagd: 2016-11-29, 21:38
Skriven av: KGK

KGK: Vad skulle det vara?

Inlagd: 2016-11-29, 21:39
Skriven av: swestam

Jacob Hård är direkt pinsam. Självklart Antidoping Norge kollat i kalendern. Man blir bara irriterad stt höra honom. Börjar ser ut som en dinosaurie.. och har liknande åsikter.

Inlagd: 2016-11-29, 22:06
Skriven av: Vasstrader

swestam,
Vet därför frågar jag er andra.Kan ha missat nåt formbesked.

Inlagd: 2016-11-29, 22:09
Skriven av: KGK

Om Johaug nu inte har fått i sig Clostebol på annat sätt än det hon uppgivit så är det en rimlig dom. Det absoluta ansvaret ligger hos åkaren och här var det uppenbart att hon inte hade varit tillräckligt aktsam. Lämnar vi detta nu?

Inlagd: 2016-11-29, 22:11
Skriven av: Anders

Hårds framträdande i SN var erbarmligt. Finns det inga kvalitetskrav på SvT:s reportrar?

Inlagd: 2016-11-29, 22:12
Skriven av: KGK

Anders, lämna detta nu?

Fråga Kowalczyk. Hon tar fram popcornen.

Det är ju nu det börjar. Först ska domen komma, den kan bli annorlunda en vad ADN har föreslagit. Sedan kommer den med all säkerhet att överklagas, förmodligen både av Johaug och FIS och sedan ska detta stötas och blötas i månader för att sedan avgöras hos de iskalla juristerna i CAS.

Inlagd: 2016-11-29, 22:17
Skriven av: Klabbarn

Nu är det dags att SVT hostar upp och anställer Sveriges bäste kommentator Roberto Vacchi. Spelar ingen roll vem som blir expertkommentator, detta skulle bli fantastiskt. Men det skulle vara spännande med en kvinnlig expert, kanske Johanna Ojala skulle steppa upp till kommentator? Vacchi och Ojala, ett kommentatorspar jag skulle ha förtroende för..

Inlagd: 2016-11-29, 22:18
Skriven av: En_Oskar

http://www.dagbladet.no/sport/benekter-sjokkanklager—det-jeg-har-blitt-sitert-pa-i-norske-aviser-er-feil-jeg-angriper-ikke-johaug-og-norsk-antidoping/65382917
http://www.dagbladet.no/sport/etter-den-massive-hetsen-rores-bjorgen-av-denne-finske-johaug-stotten/65378533
Nei da….. både finner og norrmenn funker meget godt sammen de … Ingen sure miner.
Jossa….Er det selveste EPO-bossen Pekka Vähäsöyrinki du bruker som sannhetsvitne, når du stadig poster finsk hat mot de norske løperne, eller?

Inlagd: 2016-11-29, 22:55
Skriven av: pelle

Swestam, tex laguttagningar?

__________________________

ITALY

LADIES
Ilaria Debertolis, Gaia Vuerich, Virginia De Martin Topranin, Lucia Scardoni, Greta Laurent

MEN
Federico Pellegrino, Francesco De Fabiani, Maicol Rastelli, Dietmar Noeckler, Giandomenico Salvadori

__________________________

FRANCE

MEN
Baptiste GROS, Richard JOUVE, Jean-Marc GAILLARD, Maurice Manificat, Robin DUVILLARD, Adrien BACKSCHEIDER

__________________________

SWEDEN

LADIES
Hanna Falk, Anna Haag, IDA INGEMARSDOTTER, Stina Nilsson, Jonna Sundling, Jennie Öberg

MEN
Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Martin Johansson, Emil Jönsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson

__________________________

NORWAY

LADIES
Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Silje Øyre SLINDE, Kari Øyre SLINDE, Anne Kjersti Kalvå, Marthe Kristoffersen, Lotta Udnes Weng, Kari Vikhagen Gjeitnes, Anna Svendsen, Kathrine Harsem

MEN
Sjur Rothe, Petter Northug jr., Finn Haagen Krogh, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Martin Løwstrøm Nyeng, Hans Christer Holunder, Sondre Turvoll Fossli, Eirik Brandsdal, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg, John Høsflot Klæbo, Mattis Stenshagen

____________________________

FINLAND

LADIES
Anne Kyllönen, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen

MEN
Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Sami Jauhojärvi, Lari Lehtonen, Iivo Niskanen

__________________________

Saknas ju några offentliggjorda…

Inlagd: 2016-11-29, 23:19
Skriven av: Aliide

Och vill verkligen inte ha Vacchi till SVT och kommentera längdskidor!!! Han klarar på sin höjd att kommentera cykel på Eurosport. Finns anledning att jag väljer NRK och SVT.

Inlagd: 2016-11-29, 23:29
Skriven av: Aliide

Aliide: Nu var det ju KGK som ville ha mer Lillehammer snack och inte jag :) Men jag är mest intresserad av Tysklands laguttagning.

Vacchi lär ju aldrig gå till SVT nu när Eurosport har fått OS och storsatsar så du behöver inte vara orolig. Men jag håller inte med dig om Vacchi, jag tycker han är riktigt bra på att kommentera skidor. Framför allt har han koll på vad som händer i loppen vilket inte Hård och Blomqvist har.

Apropå, Hård och Blomqvist så förstår jag inte kritiken mot de när det gäller denna Johaug-saken.

Inlagd: 2016-11-30, 07:06
Skriven av: swestam

swestam: tycker Blomman köper för lätt Johaug domen.. sedan har han varit expert för längre åxå kan jag tycka dags att förnya han börja redan 1995 och då tycker jag han var bättre än dig när jag kollar igenom gamla lopp ibland

och nej inte Vacchi till Svt och skidor hon gör de bra på kanalen han är

Inlagd: 2016-11-30, 08:46
Skriven av: Jossa

Kuusamo är en ganska lätt bana med mycket stakning mellan mellantiderna

Inlagd: 2016-11-30, 09:01
Skriven av: Kultingen

@Moderator
Ska du låta Danne Norrman pissa i den här tråden också? Stäng av honom! Troll som han ska pissa i sin egen brunn.

Inlagd: 2016-11-30, 10:37
Skriven av: Peter

@Kultingen. Vad är det som gör Kuusamo till en lätt bana?

Inlagd: 2016-11-30, 10:40
Skriven av: Peter

Swestam
Enkelt, Jag vill återföra tråden dit den hör hemma.Skidåkningen.

Inlagd: 2016-11-30, 11:11
Skriven av: KGK

Att det är mycket stakning mellan mellantiderna

Inlagd: 2016-11-30, 11:16
Skriven av: Kultingen

@Kultingen
Kan så vara men det är mycket backar mellan stakningen också. Om det skulle vara en lätt bana, varför är det då ingen som stakar utan fäste (jag bortser från Sundbys fruktlösa försök i sprintkvalet)? Vilka banor i WC är tuffare?

Inlagd: 2016-11-30, 12:37
Skriven av: Peter

Kultingen; Banorna i Ruka tillhör de tuffare. Det är bara att kolla på åktiderna. Och det är inte lönsamt vid normalt vinterföre att åka utan fästvalla.

Inlagd: 2016-11-30, 13:02
Skriven av: Kallner

Jossa, vem vill du ha istället?

Tydligen har SVT fått rättigheterna till hela Ski Classics från och med helgen som kommer, men det blir på Play. Undrar vem/vilka som kommenterar?http://www.svt.se/sport/vintersport/svt-sander-sasongens-ski-classics/?cmpid=del%3Afb%3Asp%3A20161130%3Asvt-sander-sasongens-ski-classics%3Aspo

Intressant att de kallar La Sgambeda för premiär, när premiären var prologen i söndags (Britta en tiondel från vinst).

Förövrigt anser jag inte Hårds kommentar ang föreslagna domen från ADN var något att haka upp sig på, en försiktig/ underförstådd kritik mot en mild dom och gissning hur ADN resonerat.

Och Kultingen: Vad har Kuusamo med något att göra? Och det var väl överhuvudtaget ingen av åkarna som ansåg att banan i Ruka var lätt…

Inlagd: 2016-11-30, 13:06
Skriven av: Aliide

Får man bryta in men en off topic
Varning handlar inte om Lillehammar.
Ignorera resten av meddelandet om ni retar er på det

Kalla fick hjärtflimmer
http://www.svd.se/hjartflimmer-bakom-kallas-kollaps/om/sport

Inlagd: 2016-11-30, 13:50
Skriven av: KarlP

Alla ni som vill fortsätta prata om doping kan gå till Flashback och tråden Vintersport och doingrykten!

Tack.

Inlagd: 2016-11-30, 14:04
Skriven av: Oskar

Tufft!!! Då är nog Kalla borta mer än i Lillehammer i alla fall. Tur att hon hade pulsbälte. Det hade inte Brink när han kollapsade i den berömda stafetten. Både Sundby och Björgen har visst haft samma problem. Det är en inte alltför ovanlig bieffekt av medicinering mot astma. Om man nu ens vågar antyda det i den här tråden… utan att man väcker trollen…eller blir blockerad…

Inlagd: 2016-11-30, 14:13
Skriven av: Peter

Förmaksflimmer (Kalla):

http://www.svt.se/sport/vintersport/kalla-2/

Och tack Oskar, el hänvisa till rätt tråd för dylika spörsmål än hellre! Skulle gå att föra diskussion där angående processer mot aktiva.

Inlagd: 2016-11-30, 14:23
Skriven av: Aliide

Förmaksflimmer
Då måste ju Kalla ha förstått att det varit något med hjärtat antar jag utan att hon kanske förstod exakt vad.
Det är ju inte direkt en trevlig upplevelse att vara med om.
Men hon kanske inte ville säga något i intervjuerna utåt.Men konstigt att hon körde färdigt loppet det skulle ju ha kunnat vara något allvarligare

Inlagd: 2016-11-30, 15:52
Skriven av: KarlP

Jag har en kompis som har förmaksflimmer. Han har lärt sig att känna det numera men det är nog inte så lätt att skilja mellan detta och t.ex. andningsproblem när det händer första gången. Man blir ju väldigt andfådd när man får flimmer. Det är säkert lättare att märka att man har förmaksflimmer när man inte anstränger sig men hon har ju förstås ansträngt sig när det hände.

Inlagd: 2016-11-30, 16:14
Skriven av: Peter

Jag har det nån gång varannat år.
Det är läskigt man är rädd varje gång att det ska vara en hjärtatack på gång och ofta känns det som att man ska svimma.Dom är tuffa de här skidåkarna.
Klart att man ska köra färdigt loppet:)

Inlagd: 2016-11-30, 16:25
Skriven av: KarlP

Ja Vacci är en mycket bättre skidkommentator än Hård och Blomqvist. Han kommenterar loppen bitvis medan Hård och Blomqvist tror att de enbart är någon sorts hejaklack. Rent allmänt föredrar jag Eurosports skidsändningar framför svts, de är inte lika fokuserade på sverige och norge.

Inlagd: 2016-11-30, 16:59
Skriven av: JosefJ

Ski Classics-loppet på lördag kommenteras av Ola Bränholm och Mattias Svahn.

Inlagd: 2016-11-30, 17:43
Skriven av: Fredrik H

Åh nej! Inte Ola B, han är riktigt kass enligt mig. Där har vi en som inte vet vad det handlar om.

Inlagd: 2016-11-30, 18:33
Skriven av: Kristofer

Kristofer, finns anledning till varför man följer skidskyttet på NRK… Ola Brännholm stavas den ;-)

Inlagd: 2016-11-30, 19:07
Skriven av: Aliide

Märkligt nog har Vacchi en förmåga att se detaljer som inte Blomman gör trots att han inte har bakgrund inom längdåkning. Blomman verkar ibland se åt ett helt annat håll. Själv tycker jag att det är ”finliret” och små, till synes nästan obetydliga tendenser som är intressanta att iaktta och diskutera i loppen.

Inlagd: 2016-11-30, 20:08
Skriven av: Kallner

Hur många norskor ser vi bland topp 10 efter söndagens avslutande tävling?
Jag gissar på 8.
Hur många norrmän ser vi bland topp 10 efter söndagens tävling?
Jag gissar på 7.
Det kommer att bli skitspännande.

Inlagd: 2016-11-30, 21:29
Skriven av: Intresserad

Intresserad: max 4 damer

Inlagd: 2016-11-30, 22:14
Skriven av: swestam

8 norrmän topp 10 i herrklassen låter som ett vettigt tips. Calle och Hellner sticker upp, och någon till om Hellner misslyckas.

På damsidan åkte de sämre norskorna rätt dåligt i Kuusamo, skyllde på skidorna som vanligt. Löjligt när präktiga frun från huvudstaden klagade över fästet i sprintprologen, ingen hade ju fäste. Platsar i samma kategori bortförklaringar som att ”långsamma svenskar” varit i vägen för henne, att loppet var för kort – hon hade mycket krafter i mål, att utförsbacken var för farlig. Annars gillar jag henne som skidåkare, kraftfulla skär och eleganta rörelser. Min gissning är ändå att det blir 6 norskor topp 10.

Innebär Bränholms nya uppdrag att man slipper karln i skidskyttet? Han kan inget, han ser inget, han gissar saker och säger det som fakta. Bland annat kallade han ett gift par för syskon och påstod att Soukalova gift sig med en 40 årig gubbe.

Inlagd: 2016-11-30, 22:14
Skriven av: Jan

man kan också se Olas utsagor från den humoristiska sidan så blir det lite roligare trots allt.Stänga av ljudet går också bra!

Inlagd: 2016-11-30, 22:34
Skriven av: KGK

Mkt Norge lär de bli dom 3 största hoten håller jag Calle Harvey Heikkinen med Hellner och Niskanen som jokrar men gäller för dom två sista att hålla ihop deras svaga tekning.. och rutinerade Cologna får man väl heller inte glömma

Inlagd: 2016-11-30, 22:47
Skriven av: jossa

Norrmän som bör vara topp 10
Sundby, Krogh, Tönseth, Iversen, Northug, Golberg.
Lägg till 2 av resten

Norskor som bör vara topp 10
Björgen, Östberg, Weng, Jacobsen, Falla

Lägg till en av Harsem, Haga eller Slindx2

Inlagd: 2016-11-30, 23:45
Skriven av: Jan

Jan

Soukalova gifte sig i somras med Martin Koukal. Han är född 1978..så närmare 40 år han allt.. således har Soukalova blivit Koukalova..

Inlagd: 2016-11-30, 23:49
Skriven av: Vasstrader

https://en.wikipedia.org/wiki/Petr_Koukal_(badminton)

Inlagd: 2016-12-01, 00:09
Skriven av: Jan

Nu tycker jag ni ska sluta gnälla på blomman.En av de bästa som SVT har .Alltid sagt sin mening och han har inte varit rädd för att kritisera och är otroligt kunnig.Han har ju varit måttligt populär bland svenska landslagsåkare på grund av det men det är bara bra om han är för populär gör han inte sitt jobb.Wacchi har ju varit mer populär
I landslagskretsar.En orsak är att det aldrig kommer ett kritiskt ord om svenska skidåkare från honom .Har följt alla de stora tourerna under en massa år och orsaken är att han och Adamsson är så kunniga på cykel och roliga samtidigt .Men samma sak där.Tror aldrig hört honom säga något kritiskt om svenska cyklister vad jag kommer ihåg .Men både blomman och Wacchi behövs man kan lyssna på blomman om man vill eller kolla på Eurosport om man föredrar Wacchi.

Inlagd: 2016-12-01, 00:36
Skriven av: KarlP

KarlP: + 1
(även om jag har en stark aversion mot Adamssons vita styrlindor ;-) han tillför ingenting i sändningarna från girot el TdF. Så Adamsson slipper jag gärna!) Om vi alltså snackar cykel så gillar jag studioprogramen med Flecha, han får ju folk att snacka osv. En oerhört bra värvning av Eurosport!

Inlagd: 2016-12-01, 02:07
Skriven av: Aliide

Jan: Jag tror att Björgen, Östberg och Weng samt en av Falla eller Jacobsen kommer vara topp-4. Falla och Jacobsson åkta bara bra i ett av de två loppen i helgen. Haga och Slind åkte inte bra alls. Bara Harsem av övriga norskor som har kapacitet för topp-10. Den norska bredden är helt enkelt inte så imponerande på damsidan, Sverige och Ryssland har större eller bättre bredd.

Inlagd: 2016-12-01, 06:48
Skriven av: swestam

Ingen som tror att Pärmäkoski har chans på pallen? Hon var ju trots allt bara någon sekund från den gamla norska tanten i Ruka och den enda som på allvar hotade henne.

Inlagd: 2016-12-01, 08:17
Skriven av: Peter

Peter: Vilken pallen? Pallen i Lillehammer eller pallen i totala världscupen?

Ja, det är väl Pärmäkoski och Stina som kan utmana norskorna om om pallen i Lillehammer.

Inlagd: 2016-12-01, 08:26
Skriven av: swestam

@Swestam
Ja, vi pratar väl Lillehammer (de har ju en pall där också). Det är ju rubriken för tråden. Den kommentaren är inte överflödig efter som många här (främst trollen) tycks ha svårt att veta vilken tråd och vilket ämne det handlar om?

Jag håller med om att Stina kan utmana. Kanske banprofilen passar henne bättre än den i Ruka.

Inlagd: 2016-12-01, 08:40
Skriven av: Peter

Peter: Mononen och Fessel var ju två andra åkare som gjorde det bra i Ruka men jag tror inte de kan utmana om pallen

Inlagd: 2016-12-01, 08:50
Skriven av: swestam

Allide
Nu tycker jag att du är taskig mot Adamsson.Har lärt mig otroligt mycket av honom genom åren.Från vilka som är bästa delikatesserna från något litet område i Italien till hur man ska vara klädd när man ska ute och cyklar och åt vilket håll man ska vända sämskinnet där bak.
Han vet allt och berättar hur det ska vara.
Däremot så håller jag med om Flecha. Han och den andra yngre killen är suveräna

Inlagd: 2016-12-01, 08:55
Skriven av: KarlP

Pärmäkosk är de största hotet mot Norskorna i totalen för pallen andra hot för pallen finns väl inte

Inlagd: 2016-12-01, 09:27
Skriven av: Jossa

Björgen, Flugan, Weng med Pärmäkoski och Nilsson som outsiders.

Hoppas verkligen att Kalla kan fortsätta sin skidkarriär men vi får se hur det utvecklar sig. Minns att Billan slutade pga hjärtklappning som inte ville bli bättre trots operationer. Kalla har inte samma diagnos men allt som har med hjärtat att göra ska tas på allvar.

Läser för övrigt på Henrikssons blogg att hon börjat träna igen den 27 nov efter förkylningen. Kommer nog med i truppen till La Clusaz 17-18 dec (skiathlon + stafett)

Inlagd: 2016-12-01, 09:39
Skriven av: Jörgen

Stina kan nå pallen, hon var bäst i fjolårets minitour av de som är med i Lillehammer. Dock tror jag att den tuffa backen kommer vara var tuff för henne. Speciellt på skejten, men då tar man den iofs bara en gång. Lillehammers banor bör vara de i särklass tuffaste på VC (undantaget Alpe Cermis) tror bara det är Falun som är i närheten (men bara om man enbart kör partiet med Mördarbacken).

Inlagd: 2016-12-01, 13:58
Skriven av: Jan

http://www.wclillehammer.no/images/WC14_14_Sprint_Ladies.pdf

http://www.wclillehammer.no/images/WC14_16_Sprint_Men.pdf

____________________________

AUSTRIA

MEN
Bernhard Tritscher

LADIES
Teresa Stadlober
__________________________________

CANADA

MEN
Alex Harvey, Devon Kershaw, Lenny Valjas, Graham Killick, Bob Thompson, Andy Shields

LADIES
Cendrine Browne, Emily Nishikiwa, Dahria Beatty
__________________________________

GERMANY

MEN
Thomas Bing, Jonas Dobler, Sebastian Eisenlauer, Florian Notz, Thomas Wick

LADIES
Julia Belger, Stefanie Böhler, Victoria Carl, Nicole Fessel, Katharina Henning, Hanna Kolb, Sandra Ringwald

Inlagd: 2016-12-01, 14:26
Skriven av: Aliide

@Jossa
Ja, utgår man från resultaten i Ruka är väl Pärmäkoski den ende som skulle kunna utmana norskorna. Det gick inte så bra för henne i sprinten men hon vann ju prologen, så det är ju en indikation på att formen är bra. Dock är det ju så att formen kan variera kraftigt tidigt på säsongen. Det skulle inte förvåna om någon som knappt var topp tio i Ruka skulle kunna hota i Lillehammer, eller det omvända likaså, dvs. att de på pallen i Ruka åker betydligt sämre nu. Varför inte Kowalczyk? Hon var säkert livrädd i nedförsbackarna i Ruka men om de inte är lika tuffa i Lillehammer (vet jag faktiskt inte…) kan hon säkert lyfta sig ett snäpp. Dags för en påse popcorn för Kowa i Lillehammer kanske? Jag har förresten inte kollat om hon ska vara med.

Inlagd: 2016-12-01, 15:03
Skriven av: Peter

Tönseth är för för övrigt sjuk och missar Lillehammer

Inlagd: 2016-12-01, 15:12
Skriven av: swestam

”Det gick inte så bra för henne i sprinten men hon vann ju prologen”
Hon var ju i final. Det är väl ändå bra för en åkare som i första hand inte är sprinter?

Inlagd: 2016-12-01, 15:28
Skriven av: Banan

Peter: Gick väl väldigt bra för Pärmäkoski i sprinten sett till hur hon åkt tidigare var de här i klass med de bästa hon kan …kan hon bara upprepa de är jag nöjd och då har hon jätte bra länge… men håller med att form kurvor kan svänga fort i början av året

Inlagd: 2016-12-01, 15:51
Skriven av: Jossa

Jörgen: Sofia har varit igång betydligt tidigare än 27/11 vet inte hur man resonerar kring henne kan ev bli aktuellt med Davos åxå beroende på hur sprinttjejerna lägger upp helgen och vad som händer med Kalla… inte så säker på att Stina Ida Hanna är så sugna åå 15 km dagen innan sprinten de kan öppna upp en del distans platser till Davos

Inlagd: 2016-12-01, 16:21
Skriven av: Jossa

http://www.langrenn.com/her-diskes-han-for-glidende-fiskebein-i-stakefri-sone-paa-gaalaa.5932520-1743.html
Nu må de slapp av lite… glidende fiskebein.. Ikke i nærheten engang!

Inlagd: 2016-12-01, 16:45
Skriven av: pelle

Pelle: Ja, det där såg ut som ett felaktigt domslut om nu infon är korrekt?

Jossa: Ja, funderade som du kring Davos och sprinttjejerna att det kan möjligtvis öppna för Henriksson dagen innan om hon är fit for fight, ledningen har säkert koll där.

Inlagd: 2016-12-01, 18:16
Skriven av: Jörgen

Calle är/varit magsjuk…

http://www.svt.se/sport/vintersport/halfvarsson-magsjuk-klart-att-det-oroar/

Inlagd: 2016-12-01, 18:37
Skriven av: Aliide

Hittar inte Haag i startlistan imorgon. Sjuk?

Inlagd: 2016-12-01, 19:34
Skriven av: Sportnörden

Ok ej komplett startlista som visas för damerna på fis mobile. Öppnar man PDF så är hon med.

Inlagd: 2016-12-01, 19:40
Skriven av: Sportnörden

Vad tror ni om morgon dagen? vad jag hoppas Stina o Hanna Final Ida o Öberg semi Jonna kvart…Haag tar hon sig vidare så är de överraskande frågan är väl om de heller lönar sig mkt att ta sig vidare och bli runt 25-30

Inlagd: 2016-12-01, 20:02
Skriven av: jossa

Staetlistorna:

Kvinnor:
http://data.fis-ski.com/pdf/2017/CC/2239/2017CC2239QUA.pdf

Män:
http://data.fis-ski.com/pdf/2017/CC/2240/2017CC2240QUA.pdf

Inlagd: 2016-12-01, 20:46
Skriven av: Aliide

Och så heter det startlistorna…

Inlagd: 2016-12-01, 20:49
Skriven av: Aliide

Eneste som er verdt å se på i kvinneklassen denne sesongen er sprint. Resten er bare å slå en strek over, verdiløst. Synd for damene, men slik er det.
Således er morgendagens konkurranse viktig å få med seg.

Inlagd: 2016-12-01, 20:50
Skriven av: Fabulator

”Glidende fiskebein” var det däremot i prologen till första Ski Classics i Pontresina i helgen. Inte klokt vad damerna fuskade i ivern att kunna staka sig runt den tråkiga banan på 2 km.

Inlagd: 2016-12-01, 21:30
Skriven av: Kallner

Haag kanske skippar sprinten, det är ju inte hennes grej. Å andra sidan missar hon ett bra resultat i minitouren då. På bloggen ser det dock ut som att hon ska köra allt.

Inlagd: 2016-12-01, 21:49
Skriven av: Kallner

Hur kan man skippa sprinten, menar du att ta det i ”tur fart”

Ja de flesta av oss som gillar längdskidor tycker det som hände Johaug var trist. Likväl finns det annat som är spännande med tävlingar än vem som vinner.

Att hon blir avstängd är tyvärr inte mycket att säga om, även om jag tycker att någon månad hade räckt. Med tanke på att salvan var deklarerad så rör det sig knappast om mygel. Men det är en annan tråd.

Tråkigt att stilfule Tönseth inte kan vara med, men en norrman mindre som dominerar kanske kan vara av godo för sporten. Finns dock så många norrmän att det knappt märks. Noterar att staffetsegraren från ifjol Rundgren ersätter, och att HC Holund gör säsongsdebut.

Inlagd: 2016-12-01, 22:32
Skriven av: Jan

Jan jag tror du är ganska ensam utanför Norge som tycker synd om Johaug. Du har en skev inställning till doping tydligen.

Inlagd: 2016-12-01, 22:37
Skriven av: nisse

Som sagt det är fel tråd och Oskar vill inte att vi diskuterar det, men Johaug har med största sannolikhet slarvat rejält. Men såvitt jag kan bedöma är det inte fusk, salvan är deklarerad som en medicin hon använder. Samtidigt är det givetvis allvarligt att ha anabola i kroppen, och kan köpa att hon blir avstängd. Samtidigt så har vi rätt mycket förmildrande omständigheter, så straffet bör landa på någon månad. Vissa säger att det kunde uppstå situationer där alla gör som Johaug, men det stämmer inte, Johaug deklarerade salvan bör ha inneburit avstängning även om testet av någon anledning hade varit negativt.

Inlagd: 2016-12-01, 23:02
Skriven av: Jan

Jan, lägg dina inlägg i rätt tråd!!!

Hur svårt ska det vara?

Inlagd: 2016-12-01, 23:37
Skriven av: Aliide

Och vadå ”skippa Sprinten” nisse? Tour och dns är inte möjligt. Och kvalet är viktigt.

Inlagd: 2016-12-01, 23:42
Skriven av: Aliide

Ajaj Jonna 31a och Haah 32a. Otur. Övriga 4 vidare.

Inlagd: 2016-12-02, 09:55
Skriven av: Sportnörden

Vad ska man säga om det kvalet? Oerhört norsk dominans igen. Det här med att de fick nationell kvot på en tour, fattar jag bara inte. Bra av Haag som placerade sig så att hon slapp köra kvart men med minsta möjliga marginal uppåt i det fortsatta. Sundling hade nog gärna velat köra en kvart men hon får chansen att göra ett bra resultat i morgon.

Inlagd: 2016-12-02, 09:58
Skriven av: Per

Sundling (31:a) och Haag (32:a) missade precis i kvalet enligt livetimingen. Nilsson, Ida, Falken och Öberg gick vidare. Sadie Bjornsen dingade 0.00 på FIS-poängkontot då hon vann kvalet före Falla.

Herrarnas kval nu strax sedan finaler kl 12 som sänds i SVT1 och Play från kl 11.50.

Inlagd: 2016-12-02, 09:58
Skriven av: Jörgen

Oj vad tråkigt att dom åkte just o just mest trist för Jonna…Anna gör som jag hoppats nästan bättre bli 32 än 25 för hennes del kan jag tycka hur konstigt de än låter men tror de totalt sett för helgen är bättre.. Öberg vidare men inte mkt mer dom andra stabila kval

Inlagd: 2016-12-02, 09:59
Skriven av: jossa

Jonna har nog sikte på skejtloppet imorgon.samma som Haag alltså.

Inlagd: 2016-12-02, 10:04
Skriven av: KGK

Alltid varit nationell kvot i tourer

Inlagd: 2016-12-02, 10:06
Skriven av: Eric

Eric: Inte alltid varit de faktiskt :)

Inlagd: 2016-12-02, 10:08
Skriven av: jossa

Jönsson just nu trea i kvalet…8 sekunder efter Halfvarsson och Klaebo…när 13 pers har gått i mål.

Inlagd: 2016-12-02, 10:17
Skriven av: Per

vilka avstånd i herrkvalet

Inlagd: 2016-12-02, 10:18
Skriven av: jossa

Northug 11 sekunder efter i VC-premiären. Kan räcka ändå.

Inlagd: 2016-12-02, 10:20
Skriven av: Per

Lugnt för Northug som klarar sig vidare med marginal, elva sek efter Halfvarsson. Helt sjukt kval.

Inlagd: 2016-12-02, 10:27
Skriven av: Per

Hellner vidare i en klassisk sprint!

Inlagd: 2016-12-02, 10:38
Skriven av: Sportnörden

Bra kvalat av svenskarna. Halfvarsson 1:a, Teo 4:a, Jönsson 8:a, Oskar S 11:a och Hellner 25:a. Johansson den ende som rök (70:e). Klaebo alltså tvåa, några hundradelar efter Halfvarsson, Northug 20:e. 12,60 efter räckte för att gå vidare (Bjornsen, USA).

Inlagd: 2016-12-02, 10:40
Skriven av: Per

Tycker ni skall lägga upp en sträng om skidskyttet. Skidskyttet är på gång är mycket mer intressant än skidåkning som är nedsudlat med doping. Där dopingen får fortsätta som inget har hänt. Där Antidoping Norge sätter en löjeväckande dom på Johaug som skall passa in i OS-schemat. Norge har visat under alla är att de är en dopingnation. Jag vill inte se medicinska broilers som Björgen, Weng, Östberg, Jacobsen.. som är uppbyggda med astmamediciner med anabola, fettförbrännade effekter.

När man ser att rensat upp den där skiten på riktigt..när man ser skidåkare kan prestera utan astmamediciner..ett regelverk utan astmamediciner..då kan skidåkningen få uppmärksamhet igen..

Tills dess skall skidskyttet flyttas fram.. Pichlerhar tränat upp massor av unga talanger nu.. som är redo för hemma-VM 2019..

Inlagd: 2016-12-02, 11:54
Skriven av: Vasstrader

Stina sätter staven mellan benen på Falla..Det är väl det närmaste Falla kommer en stav mellan benen..

Inlagd: 2016-12-02, 12:15
Skriven av: Vasstrader

Nej, där rök min sista tolerans. Ta bort Vasstrader och alla hans alias, Oskar.

Om Stina ska strula den här säsongen så är det väl möjligen i det här loppet. Det är det enda positiva som går att säga om det. Rivaliteten med Falla gör att hon inte är sitt vanliga kyliga jag. Istället för att bara staka in lugnt på en andraplats vill hon slå Falla igen och går på marginaler som om det vore en VM-final.

Inlagd: 2016-12-02, 12:24
Skriven av: Per

Vasstrader det finns andra forum för perversa gubbar, annars höj nivån tack

Inlagd: 2016-12-02, 12:26
Skriven av: L-Thot

Vidare till semin: 8xNOR, 2xSWE, 1xFIN, 1xRUS

Inlagd: 2016-12-02, 12:29
Skriven av: Vargen

Är detta ett forum för pubertetsynglingar?

Inlagd: 2016-12-02, 12:30
Skriven av: KGK

Många troll som vill säga sitt..totalt humorlösa..

Inlagd: 2016-12-02, 12:30
Skriven av: Vasstrader

Nå er Ustiugov tilbake .. ;)

Inlagd: 2016-12-02, 12:33
Skriven av: pelle

Finns det någon publik i Lillehammer?:-) Norrmännen har vänt ryggen mot sina skidåkare.. inget intresse..

Inlagd: 2016-12-02, 12:34
Skriven av: Vasstrader

Och förra veckan skrev du om Vinterstudions sjunkande tittarsiffror. Att loppen i Ruka hade högre rating än motsvarande tävlingshelg förra året ligger närmare sanningen.

Inlagd: 2016-12-02, 12:43
Skriven av: Fredrik H

Det er fredag og arbeidsdag for de fleste Vasstrader. Blir nok bedre i morgen.

Men du har allerede konkludert med at det skyldes at Norge har vendt ryggen til sine helter. Hahaha. Du har jo null peiling. Snakker om å trekke konklusjoner på manglende grunnlag.. som i alle dine andre innlegg her på bloggen.

Nyt heller skirennet Vasstrader, eller gå deg en tur og prøv å slutte å tenke på Norge en liten stund. Det hadde nok gjort deg godt

Inlagd: 2016-12-02, 12:45
Skriven av: Tor

Det är bara dem närmast sörjande som är och tittar. Norrmännen har tröttnat på allt dopande.

Inlagd: 2016-12-02, 12:53
Skriven av: Vasstrader

Arbetsdag?:-) Norge är en mästare på att komma med förklaringar som ingen lyssnar på..Hade det varit normalt hade skolungdomar fått gå på skidåkning men dopingen har gjort att man bryr sig inte längre. Förebilder har istället blivit betraktade som personer som man inte skall efterlikna..

Inlagd: 2016-12-02, 12:59
Skriven av: Vasstrader

Falken är i form – slog Flugan och Falla i sin semi. Hoppas att hon har gott om krafter kvar till finalen!

Inlagd: 2016-12-02, 13:04
Skriven av: Jörgen

Jag tyckte Halfvarsson hade utrymme för att gå in framför Harvey. Det förstår jag inte varför Blomman reagerar på. Vad tycker ni?

Inlagd: 2016-12-02, 13:17
Skriven av: Per

Per: Håller med dig… men man vet ju aldrig och domarna resonerar .. de var då inte värre än vad Krogh gjorde förra helgen och han blev väl diskad idag för att han hade ett kort från Ruka

Inlagd: 2016-12-02, 13:20
Skriven av: jossa

Bra juryavgjørelse, selv om Halvarssons manøver var litt på kanten.

Inlagd: 2016-12-02, 13:22
Skriven av: Tor

Halvarsson visst diskad;-) Krogh diskades inte i Ruka:-) Vilken pajasidrott skidåkning blivit..
Blomman skall bort från SVT..

Inlagd: 2016-12-02, 13:22
Skriven av: Vasstrader

Halvarsson gjorde inget konstigt.. fanns utrymme att åka in på..

Inlagd: 2016-12-02, 13:23
Skriven av: Vasstrader

Som vanligt är Emil svag när det blir långspurt.

Inlagd: 2016-12-02, 13:23
Skriven av: Kallner

gult kort är väl inte diskning på första …?

Inlagd: 2016-12-02, 13:31
Skriven av: jossa

Ok, gult utan att bli diskad. Och Kroghs diskning måste ju beror på adderade dubbla gula sedan förra helgen som Jossa skriver så det är inte inkonsekvent i alla fall. Skönt.

Inlagd: 2016-12-02, 13:32
Skriven av: Per

Okej, ingen deklassering för Calle. Inga dumheter nu!

Inlagd: 2016-12-02, 13:32
Skriven av: Aliide

Jo Vasstrader tar aldri feil

Inlagd: 2016-12-02, 13:32
Skriven av: Tor

Lite bra med ett gult kort-system. Då kan man ju straffa folk som gör grejer som ändå inte föranleder diskning

Inlagd: 2016-12-02, 13:32
Skriven av: Jon

Oj, Goldberg! Hur gick det där till?

Inlagd: 2016-12-02, 13:34
Skriven av: Aliide

Som i gamla goda tider.
Men Emil har gjort sitt i finaler, tyvärr.

Inlagd: 2016-12-02, 13:38
Skriven av: Kallner

Vasstrader; i følge deg var det vel opplagt at Halvarsson bremset for å slippe Pettersson forbi Iversen. Hadde i alle fall vært sånn hadde det vært motsatt.

Inlagd: 2016-12-02, 13:39
Skriven av: Tor

Jon, en till varning sedan får han inte ens starta klassisk sprint!

Men både Calle och Theo på pallen!

Inlagd: 2016-12-02, 13:39
Skriven av: Aliide

Härlig dag de blev Calle vilken fart han har när han slår på den även super bra dagar av Teodor och Hanna… att Emil tar sig till final är ju ett klart stag åt rätt håll även de var ju nära final även i Ruka Svensson semi är de man kan kräva så även de super..Heller positiv sprint.. Ida bra man kan mkt bättre

Inlagd: 2016-12-02, 13:41
Skriven av: jossa

Gläds allra mest åt Hanna Falk. Oj vad viktigt det här var tror jag. Vad hände egentligen med Golberg. Fattade inte det. Det kan ju inte bara varit stavbrott väl?

Inlagd: 2016-12-02, 13:45
Skriven av: Per

Staven var iaf avbruten, helt på egen beskyllnan, måste ju på något mystiskt sätt trampat på den

Inlagd: 2016-12-02, 13:50
Skriven av: Aliide

För en som inte hänger med riktigt – hur kan Calle inte leda sprintcupen? Han kom ju 2:a förra helgen och 1:a idag. Vem har bättre placeringar än det?

Inlagd: 2016-12-02, 15:01
Skriven av: Marcus

Marcus: Det är halva etappoäng i tourer

Inlagd: 2016-12-02, 15:06
Skriven av: L-Thot

Garttis callae H.
Blomman hyllade Hellner.

Inlagd: 2016-12-02, 15:12
Skriven av: KGK

Jan: du om var på och gnällde på hur man matcher Ebba här kan du läsa lite hur dom tänker..

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/vill-ta-det-langsamt–ar-fortfarande-junior/

Inlagd: 2016-12-02, 15:12
Skriven av: jossa

Sprintbanan var lite för lång tycker ut.

Inlagd: 2016-12-02, 15:14
Skriven av: KGK

Behöver inte vara Einstein för att förstå att Ebba ska ta det easy på banan ett tag.

Inlagd: 2016-12-02, 15:19
Skriven av: KGK

KGK, ja 1520 m är för långt för att kallas sprintbana. Framförallt för Emil.

Inlagd: 2016-12-02, 15:25
Skriven av: Kallner

Hahaha ….Puff puff Kalle gjør det bra med den nye ”prestasjonsfremmende ”super astmamedisinen
Ny gråsonecocktail fra Sverige …….

Inlagd: 2016-12-02, 16:22
Skriven av: Danne Normann

Imponerande av Calle trots sjukdom innan i veckan. känns som han har ännu mer att plocka ut, han är verkligen urstark. Hoppas han kan hålla i det.

Vad gäller incidenten så är det synd för skidsporten att det inte finns ett tydligt regelverk kring hur man får åka in framför åkare. Som jag tolkar senaste bedömningarna nu är det bara diskning om åkaren man skär in framför trillar eller om det händer på upploppet men regelverket säger inte detsamma om jag förstått det rätt vilket ännu en gång visar att dommarna håller ojämn bedömningsnivå vilket inte gagnar sporten. Ni får gärna rätta mig om jag har fel.

Riktigt kul att se Falken, stakningen såg grym ut kan hon få lite mer speed/frekvens i bena på diagonalåkningen kan hon börja utmana Falla, Östberg och Stina mer konsekvent.

Inlagd: 2016-12-02, 17:50
Skriven av: Gunnar

Golberg ville ha en längre paus mellan semi 2 och final. Så han bröt staven i förhoppning om en omstart och mer vila (en bra friidrottsstarter hade gett omstart). Lite som Emil i OS-finalen. Men det gick inte. (Vet inte vad reglerna säger i skidor om omstart angående ojämn start)

Inlagd: 2016-12-02, 17:53
Skriven av: Kultingen

Goldberg däremot var inte med idag. Han sysslar med wrestling (slaktade Lesnar häromveckan)

Inlagd: 2016-12-02, 17:57
Skriven av: Kultingen

För en gång skulle håller jag med Danne Norrman.. jag är begränsad i min glädje när det gäller Halvarsson.. alla ser ju omvandlingen.. alla ser skillnaden mellan de som intar astmamediciner.. och de som inte intar dem..detta måste få ett slut.. alla som inte räcker till.. går till läkaren.. och astma konstateras.. läkaren skriver direkt ut astmamediciner.. och vips så är man med i matchen igen..

Inlagd: 2016-12-02, 18:05
Skriven av: Vasstrader

Danne Norrman

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article24031407.ab

Ja, kul att Calle H vinner med endast luft istället för astmamedicin!

Inlagd: 2016-12-02, 18:08
Skriven av: Gunnar

När jag tänker på nebulisatorer tänker jag på de patienter man besökt i arbetet..

De ligger där i sin säng.. kan inte få luft, är extremt tungandad..andningsfrekvensen är 35-40.. syresättningen är runt 85-90..
De har ångest när de inte kan andas..

Jag tillsätter Ventoline i behållaren.. sätter på masken på munnen/näsan.. sätter på nebulisatorn.. det kommer ”ångor” från masken.. patienten inhalerar 5-10 minuter.. när Ventolinet är slut och ångorna försvunnit har andningsfrekvensen sjunkit till normala 20.. syresättningen har ökat en bra bit över 90.. ångesten har försvunnit.. och brukaren är nöjd..

Detta skall sättas i kontrast när vältränade skidåkare i sina bästa år lägger sig ner i på andra våningen i Norge vallabuss.. och skall inhalera samma ämne inför ett lopp..
Eller när MJS skall inhalera i nebulisator inför ett tds-lopp..då han anses vara för dålig:-)

Det är ett hån mot riktiga patienter som verkligen behöver nebulisatorn för att få en dräglig vardag..

Inlagd: 2016-12-02, 18:13
Skriven av: Vasstrader

Gunnar!!! Hahaha””””””LUFT”””””!!!!!

Inlagd: 2016-12-02, 18:17
Skriven av: Danne Normann

Det finns fyra skidåkare som man skall titta lite extra på.. Det är Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Iversen och Slind.. Dessa intar inte någon astmamedicin.. Deras prestationer värderar jag bara..

Stina Nilssons seger i helgen var otroligt imponerande.. Tävlingen dog idag när Stina försvann..intresset försvann..ffa när Kalla inte är med nu..
Iversen skall ha ett stort plus för sin andraplats..

Inlagd: 2016-12-02, 18:21
Skriven av: Vasstrader

Calle virker jo å være i superform! Blir spennende å se etter morgendagens renn. Får se om han klarer å ta ytterligere sekunder på konkurrentene i morgen. Selv om han skulle ligge 15 – 20 sekunder foran de andre på søndag så blir det vel fort samlet felt ettersom de bak kommer i en gruppe.

Inlagd: 2016-12-02, 18:23
Skriven av: Sven

Gunnar
Krogh åkte in före Emil Jönsson på upploppet i Ruka.. det hände ingenting.. således verkar det råda anarki inom längdskidåkningen även i år.. vissa bryr sig inte om regelverket..för de vet att det inte händer någonting ändå..det är precis som MJS verkade resonera.. ” Jag kan puffa hur mycket som helst”..” Inga större saker händer mig ändå för jag har systemet bakom mig” Det visade sig att MJS hade Antidoping Norge och FIS bakom sig men WADA opponerade sig.. CAS gav ett straff..som egentligen inte var något straff.. 2 månader på sommaren.. samt fick pengar av norska skidförbundet.. Så visst hade MJS systemet bakom sig.. hans puffande genom åren har gjort att han skrivit lukrativa sponsorkontrakt.. och sponsorerna verkar inte bryta sina avtal..trots att de sponsrar en dopad idrottare.. så vad har de norska skidåkarna att förlora?

När det gäller Johaug får hon ett passande straff av Antidoping Norge..så att hon kan kvala in till OS.. Nu får vi se om Johaug har hela systemet bakom sig..FIS,WADA,CAS..och sponsorerna..

Nu kommer en del av skidåkningens vara eller icke vara att avgöras.. FIS måste överklaga denna domen. .då domen inte står i proportion till vad som hänt.. den är för mild.. och domen är uträknad efter att vara med i ett OS.. och inte efter vad som egentligen har hänt..
Kommer Johaug också att ha systemet bakom sig? Kommer Ingvald Lerheim ( suttit som kontrollpost i FIS medcinska committe i 20 år som vice ordförande) att se till att FIS inte bryr om att överklaga trots att FIS-presidenten gått ut att Johaug skall ha minst 2,5-3 års avstängning.

Kommer Norges fd kulturminister ( nyligen valts in i WÀDA som vice ordförande) se till att WADA inte överklagar denna fuskande dom?

Mycket av skidåkningens förtroende i framtiden hänger på om FIS/WADA överklagar domen till CAS..

Inlagd: 2016-12-02, 18:46
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Din stavkommentar gjorde skidåkningen lite skojigare. Men det var tydligen inte PK, liksom att diskutera dopning inte är PK.
Undrar om Calle och Falken stått i ventilationsutblåset från andra våningen på Puff-Puff Clostebol?

Inlagd: 2016-12-02, 19:10
Skriven av: Intresserad

Intresserad: Har inget med PK att göra att tycka att dopingdiskussionerna skall tas i de dopingtrådar som finns. Men så fort man påpekar detta för dig så vägrar du att svara. Och uppenbarligen tycker du att det är OK att skriva sexistiska kommentarer vilket de flesta av oss andra inte tycker.

Inlagd: 2016-12-02, 19:44
Skriven av: swestam

Kultingen:
”Golberg ville ha en längre paus mellan semi 2 och final. Så han bröt staven i förhoppning om en omstart och mer vila (en bra friidrottsstarter hade gett omstart).”

Det här var nog det flummigaste jag läst på bloggen:
– Om Golberg ville ha en omstart hade han gjort en tjuvstart som 100% garanterar en omstart.
– Var i reglerna hittar du att man skall starta om fältet om någon bryter en stav?
– I vilken friidrottsgren (med starter) har man stavar?

Inlagd: 2016-12-02, 20:03
Skriven av: Swe-Tor

Apropos stavbrekk… Det virker som disse ”carbonfiberstaven” (eller hva den kalles) knekker ved den minste berøring. Både S Nilsson og P Golberg fikk sine løp ødelagt i dag. De påstår at de er både sterke og lette, men beviselig stemmer det ikke, det må være løperens store bekymring under løpet – holder staven.

Inlagd: 2016-12-02, 20:25
Skriven av: pelle

Calle hadde gudehår i ræva som ikke ble disket i dag, skulle tro juryen kun besto av svensker. Helt latterlig at han ikke røyk.

Inlagd: 2016-12-02, 20:29
Skriven av: Neithiri

Vasatrader
Precis, före upploppet. Det var därför jag tolkar domarnas bedömning som diskning om man åker in framför på upploppet.

Inlagd: 2016-12-02, 21:11
Skriven av: Gunnar

Nån som kan länka till obstruction-reglerna? Hittar inte själv.

Håller med om att det borde blivit deplasering på Calle, om ni inte reglerna uttalat är gult kort på banan och deplasering på upploppet.

Inlagd: 2016-12-03, 08:55
Skriven av: Thorrez

Thorrez:

Här finns regelsamlingen:
http://www.fis-ski.com/inside-fis/document-library/cross-country/#deeplink=rules

Inlagd: 2016-12-03, 09:24
Skriven av: Aliide


343.9 In all competitions obstruction is not allowed. This behavior is defined as deliberately impeding, blocking (by not following best line), charging or
pushing any competitor with any part of the body or ski equipment.

http://www.fis-ski.com/mm/Document/documentlibrary/Cross-Country/02/95/69/ICRCross-Country2016_clean_English.pdf

Inlagd: 2016-12-03, 09:35
Skriven av: Swe-Tor

Knappt en människa i spåren i Lillehammer.. det ekar inne på stadion.. norrmännen med all tydlighet att de tar avstånd från doping.. de känner sig svikna..

Inlagd: 2016-12-03, 10:04
Skriven av: Vasstrader

Och du anser att det mest intressanta med loppet är publikmängden?

Inlagd: 2016-12-03, 10:35
Skriven av: Aliide

Så ska en resultatlista se ut.
Stort grattis till framgången.

Inlagd: 2016-12-03, 10:57
Skriven av: Kallner

Fast när var PN så långt efter?

Inlagd: 2016-12-03, 10:57
Skriven av: Aliide

Trevliga resultat får lite OS känsla. Dvs norrbaggar som inte vågar dopa sig med mer än astmamedel. Vi får se vad som kommer längre fram men jag tror den stora vinnaren heter CIR denna säsong.

Inlagd: 2016-12-03, 11:02
Skriven av: nn

Grymt bra av både Calle och Markus… kul med beskeden och få tryggheten att jobba vidare.

Inlagd: 2016-12-03, 11:04
Skriven av: jossa

nn. Eller så var det vallabom där svenska vallabussen fått fram lösningen för det ryska saltet, till femmilen hade man löst det som bekant.

Vet inte när ett lopp var så här spännande senast!

Inlagd: 2016-12-03, 11:08
Skriven av: Aliide

Med Johan Olsson med idag hade det varit en svensk trippel är jag ganska säker på

Inlagd: 2016-12-03, 11:10
Skriven av: Janne

Intresserad

Ja, trodde det fanns humor på sida;-) Trodde det var allmänt känt att man skall undvika att ha stavar mellan benen på Falla:-)

Inlagd: 2016-12-03, 11:20
Skriven av: Vasstrader

Grattis Britta.
Konstigt med långlopp på 30 km.

Inlagd: 2016-12-03, 11:26
Skriven av: Kallner

Sverige har tagit över efter Norge. Inför VM ser det ljust ut för Sverige och Norge har mycket att fundera över.

Inlagd: 2016-12-03, 11:36
Skriven av: KGK

Allide: Ett Norge utan Dr:Ferrari är ett svagare Norge.

Inlagd: 2016-12-03, 12:06
Skriven av: nn

Heia Norge ! Dette beviser bare at den norske treningsfilosofien er den beste i verden ( Norsk trener) når den gjør gråstein om til gull i løpe av en sommer og en høst.Det beviser også at 99.99% av dere på psykopepp har tatt feil med alle deres håpløse teorier om hvorfor Norge er verdens beste VINTERNASJON .
Nå som vi vet at 90% av det svenske lage puffer ”prestasjonsfremmende ”astmamedisin i tillegg ,kommer svenskene til å få en fin opptur i år

Inlagd: 2016-12-03, 12:20
Skriven av: Danne Normann

Man ska inte vara skadeglad men kul att ge de självgoda norrmännen en knäpp på näsan. Och detta på norsk hemmaplan.
Bra ändå av Sundby med tanke på att han är kroniskt sjuk.
Hellners och Calles utgångstempo knäckte nog de flesta idag. På 10 km är bara fullt ös som gäller från start.

Inlagd: 2016-12-03, 12:21
Skriven av: Kallner

Ganska bra av Halvfarsson efter en veckas magproblem. Astma + magsjuka = oslagbar.

Inlagd: 2016-12-03, 12:22
Skriven av: VO2min

Sammanlagda ställningen och startlista inför morgondagen:

http://www.langrenn.com/resultater-verdenscup-lillehammer-minitour-totalt-etter-2-av-3-etapper-menn-2016.5933310-114053.html

Inlagd: 2016-12-03, 12:23
Skriven av: Aliide

Hva var det CALLE hadde for en astma ????
Var det ikke ”anstrengelseastma” Hahaha han får astma når han blir sliten! Det var jo en fin diagnose for å få tak i ”prestasjonsfremmende ” astma medisin …. PS Han tar vel et par puff puff ute i løypa når han blir sliten !!!!??

Inlagd: 2016-12-03, 12:33
Skriven av: Danne Normann

nn;
Ikke engang når det går bra for svenskene klarer de å glede seg over fremgangen. Det er jo et mirakel at et lag som var sjuk gjennom en hel sesongen er tilbake på denne måten.Smil og vær glaf!

Halvarsson unner jeg hva som helst, han er min favoritt. Men jeg tror ikke man skal legge all verdens vekt på dette, Krüger er på mange måter en målestokk på at det ikke gikk kjempefort i dag.
For nordmenns del håper jeg de har lært at de ikke skal være best i starten og dominere frem til mesterskapene. Glem TdS også, i år er det Lahti som teller.

Inlagd: 2016-12-03, 12:38
Skriven av: Fabulator

”Ganska bra av Halvfarsson efter en veckas magproblem. Astma + magsjuka = oslagbar.
Inlagd: 2016-12-03, 12:22
Skriven av: VO2min”

Ganska bra av både Halvfarsson och Hellner efter säsong av sjukdomar. För inte minst Hellner var det länge sedan han var på pallen och mindre än en tiondels sekund från vinst. Riktigt riktigt kul!

Inlagd: 2016-12-03, 12:46
Skriven av: Aliide

Diggins!!!

Inlagd: 2016-12-03, 13:35
Skriven av: Aliide

Det har hänt mycket efter att Norges egen dr. Ferrari, Kai Hakon Carlsen gick i pension 30 juni i år:-)

Krogh är en äkta skitstövel. Sådana skall bestraffas. Säger att det är OK att använda nebulisatorer inom skidåkning. Rikspucko

Inlagd: 2016-12-03, 13:45
Skriven av: Vasstrader

Starkt av Diggins. Även Weng ser brutalt stark ut. Stina tappade oerhört mellan 2,2 och 3,3. Det är nästan så att man hoppas att det hänt något.

Inlagd: 2016-12-03, 13:47
Skriven av: Per

Kul med Diggins blir nästan gladare för det än för Calle och Hellner. Första riktiga hälsotecknet för längdsporten.

Inlagd: 2016-12-03, 13:47
Skriven av: nn

Paret Vacchi/Elofsson slår Hård/Blomman med hästlängder. Slipper bla Blommans underliga skratt.

Inlagd: 2016-12-03, 13:51
Skriven av: KGK

Ingen overraskelse at Diggins vant 5 km f, hun vant også den distansen under Tds siste sesong.

Inlagd: 2016-12-03, 13:56
Skriven av: pelle

Slind kom bland de 10 bästa och är således bästa norska.

Inlagd: 2016-12-03, 13:57
Skriven av: Vasstrader

Hård/Blomman benämner Sundby som en superman. Han är en simpel dopare. Är trött på deras töntiga engagemang som om inget hänt inom skidåkningen.

Inlagd: 2016-12-03, 13:59
Skriven av: Vasstrader

Två svenska, en norsk och en amerikansk seger så här långt i minitouren. Bra spridning, dessutom en rysk pallplats.

Inlagd: 2016-12-03, 14:05
Skriven av: swestam

Kan någon admin gripa in på riktigt, vanliga tillsägelser hjälper ej¡
___________

Resultatlistan:
http://www.langrenn.com/resultater-verdenscup-lillehammer-5-km-kvinner-2016.5931715-114053.html

Tourställning och startlista inför morgondagens 15 km klassiskt jaktstart:
http://www.langrenn.com/resultater-verdenscup-lillehammer-minitour-totalt-etter-2-av-3-etapper-kvinner-2016.5933309-114053.html

Inlagd: 2016-12-03, 14:20
Skriven av: Aliide

Pelle,
den suverent beste på en distanse som dette – en tøff 5km fristil – er utestengt etter svik fra sin lege. TJ smadret resten på denne distansen i Ruka i fjor – og ville sikkert vunnet med minst 1/2 minutt i dag.
Alle seire i kvinneklassen på distanse er på billigsalg i år, og således verdiløse. Takket være Fredrik Bendiksen.

Men alltid trivelig å se det blide ansikt et til Diggins, så klart.

Inlagd: 2016-12-03, 14:20
Skriven av: Fabulator

Jo, 10 km klassiskt är det ju för damerna denna helg ju. ;-)

Inlagd: 2016-12-03, 14:22
Skriven av: Aliide

Att nämna en unken dopare som Johaug i dessa sammanhang säger mycket om norrmännen. Vi andra hsr redan glömt henne. Vi vet nu varför Jon och de andra norskorna kunnat dominera. Det är därför Slind är mallen inom norsk damåkning. De andra ignorerar man. Björgen är bara skidåkningens Belgian Blue.

Inlagd: 2016-12-03, 14:28
Skriven av: Vasstrader

Vad är det för ett stolpskott som kommenterar skidskyttet?? Dålig kompetens, har inte kolla på någon/något. Vet inte när svenskorna startar, har ingen känsla för kommenterandet..Hoppas det var sista gången vi hörde henne.

Inlagd: 2016-12-03, 14:35
Skriven av: Vasstrader

Det passar Nilsson och Falk bättre med banor med mycket stakning. Som Ruka

Inlagd: 2016-12-03, 14:42
Skriven av: Kultingen

Om det går bra för svenskarna då sitter Blomman och tokskrattar genom hela sändningen. Visserligen är det mycket bättre än att han sitter och grinar men man måste undra vad som rör sig i skallen hans.

Inlagd: 2016-12-03, 14:54
Skriven av: Tobbe H

Mysko att damerna åker 5 km mot herrarnas 10. Någon jämställdhet råder inte inom skidåkningen. Löjans!

Inlagd: 2016-12-03, 14:54
Skriven av: KGK

Stina gör helt klart ett oväntat svagt lopp sämre än för två år sedan Ida tycker jag visa bra nivå idag Jonna positivt bra Haag Öberg ok lopp inte bra med ändå inte jätte långt upp till topp 15

Inlagd: 2016-12-03, 15:12
Skriven av: Jossa

Lindström 2:à.. inte en norrman bland de tio bästa..verkar som norrmännen inte vågar dopar sig längre..

Inlagd: 2016-12-03, 15:52
Skriven av: Vasstrader

Jag har redan utnämnt CIR till säsongens vinnare. Än så länge så håller den spådomen.

Inlagd: 2016-12-03, 15:57
Skriven av: nn

Kalla avstår även Davos om fatta de rätt

Inlagd: 2016-12-03, 16:18
Skriven av: Jossa

Eftersom nästa helg är sprint och skate borde de trupperna kunna tas ut redan nu.
Herrar: Calle, Hellner, Olsson, Richie, Johansson, + en till för distansloppet (Burman/Axel Ekström?), Teo, Emil, Oskar, Gustav Nordström och en till beroende på om Hellner kör sprint.
Damer: Stina, Ida, Falk, Jonna, Öberg, Haag, Wiken + en av Nordström/Dahlqvist/Sömskar.

Inlagd: 2016-12-03, 17:46
Skriven av: Per

Sammanfattning har herrar H/H gjort det mycket bra däremot kändes damåkning lite som avslagen pilsner.Tunt efter Kalla som det råkar blivit.

Inlagd: 2016-12-03, 18:29
Skriven av: KGK

Swestam: Är du verkligen säker på att de flesta inte gillar en liten fräckis?? Både damer och herrar jag känner brukar tycka att det kan vara uppfriskande. Har dock träffat ett fåtal som har anmält en annan åsikt. Samtidigt kan de vara de allra värsta i sitt leverne.

Inlagd: 2016-12-03, 18:43
Skriven av: Intresserad

Hade Mühlegg varit med idag hade han vunnit både herr- och damklassen.

Inlagd: 2016-12-03, 18:44
Skriven av: Intresserad

Är det inte läge att låta Sofia få följa med till nästa helg. Visserligen är fritt inte hennes bästa gren, men för närvarande har vi ingen annan distansåkare kapabel till topp10. Det är bättre att hon får åka distans än att vi sliter ut kompetenta sprintare i distanstävlingar, där de aldrig kommer att kunna hävda sig. Hoppas även att Rydan snart får upp farten.

Inlagd: 2016-12-03, 18:49
Skriven av: Intresserad

En förklaring dyker upp i VG. Kalla och Svanebo separerar. Kan säkert ge stresspåslag för henne som gjorde att hjärtat krånglade. Vore jag ung så hade man tagit chansen.:)

Inlagd: 2016-12-03, 19:21
Skriven av: nn

nn:

Är du säker på att Kallas flimmer beror på stress då?

Bara spekulationer egentligen att stress skulle liga bakom, kan finnas några andra orsaker också.

Inlagd: 2016-12-03, 19:48
Skriven av: Andreas P

Nej det är jag inte men inte är det någon fördel att vara ur balans redan innan ett lopp. Vem vet de kan ha bråkat samma morgon. Stress är i vilket fall en av huvudfaktorerna för denna åkomma. Jag har själv gått igenom separationer och vet att det inte är någon höjdare för god sömn och återhämtning. Vi kan ju vara lite positiva och hoppas att det är orsaken.

Inlagd: 2016-12-03, 19:58
Skriven av: nn

Ska detta bli Wengs stora säsong? Jag tror det. Hon är den som är mest allround när Björgen inte är på topp.

För morgondagen har Calle en mycket tuff uppgift då han inte är riktigt lika vass på klassiskt som skate. Medicinen är att gå ganska hårt från början så inte ryssen får kontakt. Blir det en ren spurt kan det bli chansartat. Kan han skaffa sig ett litet ökat försprång de första 5 km så tror jag saken är klar.

Inlagd: 2016-12-03, 20:04
Skriven av: Kallner

Kallner… Nei du… Ingen slår Calle i den form han viser nå.. Og på oppløpet er det bare en Northug i form som kan kjempe han ned.. Ergo.. en enkel og lett seier for Halfvardsson i minitouren!

Inlagd: 2016-12-03, 20:14
Skriven av: pelle

Spörs väl om han kan hålla undan imorgon…. Norska tåget ser nog till att täppa den där luckan rätt kvickt…

Inlagd: 2016-12-03, 20:27
Skriven av: Aliide

Calle lär bli upphunnen men han har en bra spurt och är övriga lite mer slitna så kan det räcka långt.

Inlagd: 2016-12-03, 20:43
Skriven av: nn

En verkligt trevlig helg för oss svenskar. Inte en norrbagge på pallen idag och ingen norsk seger i damklassen heller. Och det bästa av allt: Nu kan norrbaggarna glädja sig åt nästa seger i stället för att häckla oss svenskar. Slutet gott allting gott.
Håller med om att det ser ut att bli Wengs stora säsong. Efter alla pallplatser utan segrar är hon väl värd det. Och särskilt efter den bortvallning som ledarna bestod henne med på sista etappen av Canadatouren.
Hon har stora möjligheter att stå som slutsegrare i minitouren.
På herrsidan får Calle jobba hårt i syfte att hålla undan. Det kommer bli en stor klunga som jagar honom. Hans chans är att köra hårt, men inte övertufft, från början. Då kan det jagande kopplet tappa aptiten efter ett tag. Ett annat alternativ är att han kör hårt så att de jagande hundarna får slita ont. Då har han stora möjligheter att ta hem en spurt.

Inlagd: 2016-12-03, 20:58
Skriven av: Intresserad

Med risk för att gör pelle mfl besvikna så läser jag att Calles medicin inte är dopingklassad. Inga B2 agonister. Det innebär att han är ren och prydlig jämfört med tex Sundby härligt. http://www.felleskatalogen.no/m/medisin/alvesco-takeda-545989

Inlagd: 2016-12-03, 21:58
Skriven av: nn

Nå har jeg sluttet å lese dette forumet på grunn av alt shitsnacket til fordømmende og generaliserende idioter, men til alle dere andre som fortsatt har fornuften i behold, vil jeg bare si at det var gledelig å se både Calle og Hellner i dag, vel fortjent.

Inlagd: 2016-12-03, 22:33
Skriven av: Gunnar Bull

Gunnar Bull,
Får gratulera till uppvaknandet. Om inte alla idioter fanns skulle världen vara underbar att leva i för alla.
Ingen skulle kanske heller ränna omkring med laggen på fötterna.

Inlagd: 2016-12-03, 22:40
Skriven av: KGK

nn;
Det er ingen som har kommet med noen anklager i forbindelse med astmatikerne Halvfarsson og Hellners 1. og 2. plass i dag.
Ta det helt med ro, vi synes det er fint for sporten at de er tilbake og i godt slag.

Helt oppriktig- det er ingen jeg unner suksess mer enn Halvfarsson.

Inlagd: 2016-12-03, 23:12
Skriven av: Fabulator

Får hoppas att Halfvarsson vaknat på rätt sida imorgon och punkterar loppet direkt.Hellner får se till att ligga i draget spurta till slut .
Tyvärr på damsidan inget att vänta. Ida har inte plus av distansen. Stina för långt bak för att hota om segern.

Inlagd: 2016-12-03, 23:48
Skriven av: KGK

nn,
kalla /svanebo separerade i sept.

Inlagd: 2016-12-03, 23:51
Skriven av: KGK

En fin helg för skidsporten än så länge. Norskt, svenskt, ryskt och amerikanskt på pallen i Lillehammer. Fina finska resultat i Ruka förra helgen till på köpet. Dopingsnacket börjar så smått mattas av också, skönt! Trevlig Helg!

Inlagd: 2016-12-04, 03:27
Skriven av: Ron Wood

KGK: Jo jag läste det. Men det är säkert jobbigt med allt. Hon kan behöva tid att landa.

Inlagd: 2016-12-04, 05:58
Skriven av: nn

Tänkte inte på att distansloppet går före sprinten nästa helg i mitt uttagningstips. Det gör inte så stor skillnad på herrsidan (Hellner lär köra sprint). Men på damsidan. Det kan bli ett riktigt tunt distanslag. Åtminstone Stina, Ida, Jonna, Falk lär stå över 15 km fritt för att vara fräscha på söndagen. Man kan konstatera att Ebba hade behövts före jul. Noterbart är att Ebba var 20 sekunder före Anna Haag på 5 km fritt i premiären i Bruks. Samma avstånd igår (Haag kör som en klocka kring 23-24:e plats i VC just nu) hade räckt till en 8:e plats igår. Ebba hade också med stor sannolikhet blivit bästa svenska i touren totalt sett. Det lär hur som helst öppna för Settlin, Dyvik, Rydqvist och kanske ytterligare någon.

Inlagd: 2016-12-04, 06:57
Skriven av: Per

per: varför hade Ebba behövts? har du inte läst hur hennes tränare resonerar kring henne… sedan kan man ju komma ihåg att Falk åxå var 20 sek bättre än Haag i bruks och var efter nu

Inlagd: 2016-12-04, 07:10
Skriven av: jossa

Jossa: Falk hade en tuff dag i fredags och beskrev att hon hade haft svårt med sömnen inför loppet igår. Jo, jag förstår hur de resonerar men JVM-guld har hon redan så jag harsvårt att förstå varför det är årets mål. Det måste vara tredje året i rad. Den erfarenheten och de medaljerna har hon nu. Däremot förstår jag om de vill skynda långsamt och inte tävla för intensivt med tanke på operationerna. TdS kanske inte är bra då men ett lopp i Davos istället för i Skandinaviska cupen förstår jag inte problemet med. Hon får toppsparring, viktig erfarenhet och lite höghöjdsträning.

Inlagd: 2016-12-04, 07:31
Skriven av: Per

Per: Jag hade själv åxå tycket de hade varit kul med Davos för Ebba… men jag förstår ändå hur dom tänker kring henne,,, och för
ett ev VM hade de ju varit väldigt nyttigt tror jag

klart Falk hade en tuff dag innan

Inlagd: 2016-12-04, 07:46
Skriven av: jossa

Blomman tycker att Ida har ”en stor massa som ta ta sig upp för backarna”. Vad har han för kvinnosyn?

Inlagd: 2016-12-04, 10:22
Skriven av: Kallner

Heidi Weng har problem med munsår.. hon tar nog också Clostebol på försäsongen.. precis som Johaug

Inlagd: 2016-12-04, 10:35
Skriven av: Vasstrader

Så ska det vara, klassiskt, fina spår, klart väder, kallt och rättvist. Finland o Sverige åker bra.
Björgen ser körd ut.

Inlagd: 2016-12-04, 10:41
Skriven av: Kallner

kallner: Blomman brukar stå upp för sina åsikter ändå inte anklaga utan att åkare för en del o sedan gömma sig ;)

Inlagd: 2016-12-04, 10:50
Skriven av: jossa

Bra fart på många svenskor idag… Stina visar klass Jonna tar ju härliga kliv den här helgen vem sa att banorna inte passar henne? även Haag får till de bra

Inlagd: 2016-12-04, 10:52
Skriven av: jossa

Jo Weng och Östberg är det Clostebolvarning på tyvärr. De har kunnat köra denna sommar men nu är det slut på leken. Vi får se om den goda formen håller. Björgen visar redan sitt rätta jag.

Inlagd: 2016-12-04, 10:53
Skriven av: nn

Har Skidpepp blivit Flashback? Oskar satte ner foten längre upp i tråden. Vad är anledningen till att ni fortsätter sabba? Otroligt.

Inlagd: 2016-12-04, 11:08
Skriven av: Aliide

Alliide du och Swestam tävlar om att vara tråkigast. Vi kan inte sluta spekulera före fakta är på bordet. Dit är det en lång väg.

Inlagd: 2016-12-04, 11:18
Skriven av: nn

nn: Där kan man tycka olika. Jag tycker de som i nästan varje inlägg måste nämna doping är tråkiga. Det betyder inte att jag negligerar dopingfrågan, men jag tycker att man ska respektera Oskars önskan om att ta dopingfrågan på andra ställen. Varför kan ni inte respektera Oskar?

Inlagd: 2016-12-04, 11:32
Skriven av: Anders E

Gör det någon annan stans! (inkludera Oskar bland de ”tråkiga”)

Inlagd: 2016-12-04, 11:34
Skriven av: Aliide

Eller ska vi börja beskylla Stina Nilsson som klättrade från 27:e plats i touren till femte för doping också, måste ju ligga något skumt bakom, eller hur nn och vasstrader?

Inlagd: 2016-12-04, 11:48
Skriven av: Aliide

Northug åker hem (DNS idag) och startar inte heller i Davos.

http://www.langrenn.com/northug-dropper-jaktstarten-paa-lillehammer-og-verdenscuprunden-i-davos.5933739-1743.html

Inlagd: 2016-12-04, 11:54
Skriven av: Aliide

Vi bedömmer prestationen.. har man då två dopingfall på de skidåkare från Norge dom dominerar de senaste åren samtidigt som åkarna tränar ihop året om.. så är det självklart att doping något skall diskuteras tillsammans med norska prestationer. Det är den verklighet vi lever i anno 2016. Så länge regelverket ser ut dom det gör hos FIS och WADA så kommer diskussionerna att vara högaktuella kring doping.

Inlagd: 2016-12-04, 11:55
Skriven av: Vasstrader

Varför skall vi beskylla Stina? Stina tar inga astmamediciner, Sverige har inte drabbats av några dopingfall. Håll er till fakta. Sådana som Allide fattar inte vad som händer, vet inte hur man skall bedömna osv..

Inlagd: 2016-12-04, 11:58
Skriven av: Vasstrader

nn;
Jo Weng och Östberg är det Clostebolvarning på tyvärr. De har kunnat köra denna sommar men nu är det slut på leken. Vi får se om den goda formen håller. Björgen visar redan sitt rätta jag.
**************************************************
Dessverre har de fått internettilgang på lukket avdeling. Men oppfordrer alle til å boikotte mentalpasientene Vasstrader, Interesserad og nn.

Inlagd: 2016-12-04, 12:02
Skriven av: Fabulator

Kallnar
Kallnar
Nu får du väl ta och ge dig
Ska man inte kunna diskutera idrottares fysik när man kommenterar.Man får alltså inte kommentera självklarheter.Du tycker alltså inte att man ska kunna förklara att en anledning att tex Sundby,Weng och Johaug är bättre en Petter,Björgen och Falck i branta backar beror på att de har mer muskulatur som ska
syresättas på samma sätt som Ingmarsdotter.
Att man kommenterar att en kvinna har mycket muskler är alltså att visa en taskig kvinnosyn

Inlagd: 2016-12-04, 12:03
Skriven av: KarlP

Blomman är dålig på att analysera. Halvarsson är i storform, öppnar kontrollerat.. men det går fort.. de andra kommer inte att ga en chans..

Inlagd: 2016-12-04, 12:05
Skriven av: Vasstrader

Fabulator

När skall norrmännen förstå att vi inte bryr oss om vad ni säger? Vi svenskar är helt emot systematisk doping.. precis så som vi resonerade när det gäller DDR..

Inlagd: 2016-12-04, 12:13
Skriven av: Vasstrader

Jag tror att det håller. Kanske skulle haft lite lite mer fäste. Blir han trött tappar han mycket om det börjar rjuvsläppa.

Inlagd: 2016-12-04, 12:15
Skriven av: Kallner

Aj vad det släpper… 21 sek…

Inlagd: 2016-12-04, 12:23
Skriven av: Aliide

Fasiken!

Inlagd: 2016-12-04, 12:24
Skriven av: Aliide

Wtf hur har dom vallat has skidor?????

Inlagd: 2016-12-04, 12:25
Skriven av: Kallner

Märkligt att Halvarsson har sämre fäste än alla andra..känns som jag känner igen det här sedan tidigare..vem fn vallar hans skidor?? Finns säkert korrupta vallare som tar emot lite pengar bredvid.. har hänt alldeles för många ggr för just svenskar när de ligger bra till..

Inlagd: 2016-12-04, 12:26
Skriven av: Vasstrader

Svitsjer over til SVT ;)

Inlagd: 2016-12-04, 12:27
Skriven av: Fabulator

Skandal om skidorna ska avgöra, hur lättvallat före som helst. Men Calle har varit i detta förut. Märkligt.

Inlagd: 2016-12-04, 12:29
Skriven av: Kallner

Nu följer vi skidskyttet..Hur fn kan man inte ha fäste i en bana som har flera tunga backar?? Pinsamt att se.. det uppenbara..

Inlagd: 2016-12-04, 12:30
Skriven av: Vasstrader

Sista tävlingen jag såg.. dopade norrmän som får fortsätta, vallare som uppenbart vallar bort sina egna..parodi..

Inlagd: 2016-12-04, 12:32
Skriven av: Vasstrader

Hur länge får Clostebol-Weng får fortsätta?? Det råder anarki inom FIS.. inget regelverk att följa utan man får inhalera astmamediciner hej vilt..detta vara sista tävlingen jag såg.. det sjuka inom skidåkningen får fortsätta..

Inlagd: 2016-12-04, 12:35
Skriven av: Vasstrader

Sundby har öppnat luftspjället på max.

Inlagd: 2016-12-04, 12:36
Skriven av: Kallner

Hahahaha Vasstrader. Du er jammen noe for deg selv LOL

Inlagd: 2016-12-04, 12:37
Skriven av: Tor

Superdopade Stollemartin får fortsätta som inget har hänt..bra skyltfönster för skidåkningen..

Inlagd: 2016-12-04, 12:37
Skriven av: Vasstrader

Kan man håpe at du lutter å henge på skidpepp også Vasstrader?

Inlagd: 2016-12-04, 12:37
Skriven av: Tor

Tor

Jag har koll på läget..lille pöjk..

Inlagd: 2016-12-04, 12:38
Skriven av: Vasstrader

KLÆBO!!!

Inlagd: 2016-12-04, 12:40
Skriven av: Tor

J Høstflo Klæbo… 20 år, gitt! ?

Inlagd: 2016-12-04, 12:41
Skriven av: pelle

Kläbo? Han som Norge tryckte i en astmamediciner under junior-VM.. är det han du menar??

Inlagd: 2016-12-04, 12:42
Skriven av: Vasstrader

ADMIN!!!

Inlagd: 2016-12-04, 12:42
Skriven av: Aliide

Godkänt totalt ändå av Hellner o Calle i touren. Men uppenbar vallamiss. Lite mentalt också på Calle tror jag, kollar bakåt och blir nog lite uppgiven.
Sundbys vinst ger en bismak.

Inlagd: 2016-12-04, 12:45
Skriven av: Kallner

Da var alt i sin rette orden igjen.
Sundby gjorde jobben bak og vant fortjent.
Men hva skal man si om 20 årige Høstflot Klæbo. Har vi sett et større talent?

Inlagd: 2016-12-04, 12:45
Skriven av: Fabulator

Vore kul att se hur det såg ut på andra våningen före start. Nåväl baggarna vinner men en finne på pallen. Lite lustigt att det saknas bonus just på denna tour. Norge brukar gilla bonussekunder alltid annars.

Inlagd: 2016-12-04, 12:46
Skriven av: nn

Skidåkningen går en mörk framtid till mötes..styrs av dopade norrmän..Diggins vinner.. inga tyskar, fransmän eller schweizare på pallen.. nu blir det skidskytte.. där fokus är på Pichler och hård träning..

Inlagd: 2016-12-04, 12:46
Skriven av: Vasstrader

Allide, jobbigt troll med lågt iq..

Inlagd: 2016-12-04, 12:47
Skriven av: Peppe Eng

Kallner, jeg kunne ikke se noe galt med skiene til svenskene.
Halvfarsson åpnet for hardt som vanlig. Han har nok dessuten tatt steg først og fremt i sprint.

Inlagd: 2016-12-04, 12:50
Skriven av: Fabulator

Kläbo är i tokform men hur länge? Dock en bana som passar Sundby perfekt som är lätt och även Hellner som gör ett jätte bra klassiskt lopp.

Inlagd: 2016-12-04, 12:50
Skriven av: nn

Att Norge trycker i astmamediciner till friska juniorer säger väl sjuk nation Norge egentligen är.. vilka barn vill börja med skidåkning?
Kai Hakon Carlsen bör ställas inför rätta..

Inlagd: 2016-12-04, 12:50
Skriven av: Peppe Eng

Liker ikke at Sundby er i toppen igjen. Tatt for doping, sesongen etter er alt som før. Ser ikke bra ut.

Inlagd: 2016-12-04, 12:51
Skriven av: Ubersnuber

Halvarsson öppnar för hårt?:-) är man i form så åker man snabbt.. snabbare än andra.. fast har man skidor som inte är vallade på rätt sätt.. då är det omöjligt.. den där vallaren hade jag gett sparken redan idag..

Inlagd: 2016-12-04, 12:53
Skriven av: Peppe Eng

Hur valde Calle skidor idag? Inte första gången han väljer fel.

Jäkla synd att det var tour..

Inlagd: 2016-12-04, 12:54
Skriven av: Aliide

Tat lugnt Sundby är en av Bendiksens patienter vi får se om detta håller fram till VM.

Inlagd: 2016-12-04, 12:55
Skriven av: nn

Man märker att skidåkningen har stora problem.. Sundby borde varit avstängd i flera år..man märker att det sjuka dominerar.. FIS är en korrupt organisation.. det kommer att ta flera år innan man rensat upp i skiten..

Inlagd: 2016-12-04, 12:55
Skriven av: Peppe Eng

Att höra Hård och Blomman att vara okritiska.. som om inget hänt..det är direkt pinsamt..SVT trodde det räckte med 1 timme i Bruksvallarna.. och sedan var allt som vanligt..Man skäms..

Inlagd: 2016-12-04, 13:00
Skriven av: Lasseman

Stina Nilsson hade kanonskidor..Halvarsson?? Är det inte samma vallare??

Inlagd: 2016-12-04, 13:04
Skriven av: Patrik K

Svenska framgångar den här helgen handlar mycket om bra skidor, och svenska motgångar handlar om dåliga skidor. I dag hade Nilsson och resten av damlaget superskidor, Halvarsson hade inte det. För nationer med stora vallabussar så jämnar det ut sig över tiden. För andra nationer med mindre resurser så jämnar det aldrig ut sig.

Lägg ner den klassiska stilen. Dagens resultatlista består för helvete bara av åkare från Skandinavien med bra grejor under fötterna.

Inlagd: 2016-12-04, 13:12
Skriven av: H. G. Wells

Dopingsnacket ska bort annars blir det tråkigt.

Inlagd: 2016-12-04, 13:12
Skriven av: KGK

Patrik K

Det finns krafter som inte gillade att svenskar kom 1:a och 2:a igår..kom ihåg att norska förbundet ringer runt till skidåkare för att de inte skall vara kritiska.. norska skidförbundet ringer svenska medier för att de inte skall vara kritiska..Norge har kontrollposter inom FIS och WADA.. det är ett system där allt handlar om att Norge skall vinna.. nu var det någon vallare som ville ha lite extra pengar..Norge har visat sitt fula tryne i en sport som ingen tar på allvar..

Inlagd: 2016-12-04, 13:13
Skriven av: Puttifnask

Olsson som aldrig ”blir” bortvallad ser som den viktigaste förberedelsen inför lopp skidtester och kommunikation med sin vallare. Handlar ju såväl om skidornas spann som valla. Materialsport.

Och Stina prisade sina skidor, strålade och längtade till Davos!

Inlagd: 2016-12-04, 13:19
Skriven av: Aliide

Till alla er som bara skriver negativt och påstår att ni tappat intresset helt:

Visa det då genom att sluta hänga på Skidpepp dygnet runt. Jag tror på ert ointresse först då jag slipper se era inlägg här.

Inlagd: 2016-12-04, 13:21
Skriven av: Sportnörden

Stina Nilsson har kanonskidor.. Halvarsson värdelösa skidor.. Halvarsson i storform.. 40-50 sekunder före..
Alla inser att något inte stämmer.. och allt handlar om ett par skidor.. som borde vara grymt vallade.. då Stina hade bra skidor..alla inser att den vallaren inte har rent mjöl i påsen..skidåkningen fick ännu en törn idag.. intrresset försvann helt..

Inlagd: 2016-12-04, 13:22
Skriven av: Puttifnask

Vallaren hade bara vallar som Stina Nilssons skidor. Facit var där. Vallaren gjorde inte detta. Tjänstefel. Sparken.

Inlagd: 2016-12-04, 13:24
Skriven av: Vasstrader

Vem är vallaren som nu får både ros och törn?

Inlagd: 2016-12-04, 13:30
Skriven av: Vouthi

Sportnörden skrev:

”Till alla er som bara skriver negativt och påstår att ni tappat intresset helt:

Visa det då genom att sluta hänga på Skidpepp dygnet runt. Jag tror på ert ointresse först då jag slipper se era inlägg här.
Inlagd: 2016-12-04, 13:21
Skriven av: Sportnörden”

+100

Vad får ni ut av att hålla på som ni gör? Ni (Vasstrader, nn, intresserad mfl) förstör med vilje hela skidpepp, varför?

Inlagd: 2016-12-04, 13:32
Skriven av: Aliide

Idag är väl ett perfekt exempel på när det inte handlade om ”felvallning” utan om att Calle gjorde ett felval med lite för lite fäste. För inget tyder på att det var några generella problem med skidprepareringen idag bland de svenska löparna. Många körde bra och de som inte gjorde det tycker jag mig kunna se förklaringar för (Falk, Ida). Inte ens Calle själv gjorde något katastroflopp. Det är alltid svårt att försvara en ledning på 40 sek mot en jagande klunga över en så lång och krävande bana.

Inlagd: 2016-12-04, 13:42
Skriven av: Per

Allide: Har du glömt allt som hänt i Norge? Detta kommer följa Norge till allt kommer fram. Varje norsk framgång följs av frågetecken så länge deras läkare är inblandade i doping. Vi pratar inte om någon ryss som sitter på kammaren och äter skumma piller. Vi pratar om nationen som påstår sig vara mästare i antidoping och deras läkare som är inblandade i doping.

Inlagd: 2016-12-04, 13:44
Skriven av: nn

Puttifnask, handlar likväl och inte minst om rätt skidpar, inte bara vad som är under. (Olsson har tex ett par (enl honom själv underbara) skidor för blötföre han en gång lånat ut när han DNS:ade). Vann ett VM på dem bland annat.

Inlagd: 2016-12-04, 13:53
Skriven av: Aliide

Inte handlar om felvallning?:-) Skidpeps kunskaper kan ifrågasättas.. spelar du dum eller behöver du glasögon?
Facit var Stina Nilssons skidor..det är något annat som gjorde att Halvarsson fick sämre skidor.. alla vet att Norge dopar, ljuger, mörklägger.. och betalar pengar under bordet.. Folk måste inse att Norge är ett ruttet land ( som Impola sade) precis som Ryssland och fd DDR

Inlagd: 2016-12-04, 14:03
Skriven av: Vasstrader

Man skall veta att Sverige har en norsk tränare ( vars son åker i norska landslaget). Kan uppstå komplicerade situationer..läs infiltratörer

Inlagd: 2016-12-04, 14:09
Skriven av: Puttifnask

Fel par skidor?:-) Rikard Grip har väl sagt” Valla som ni gjorde med Stina Nilssons skidor så kommer detta att ordna sig”. Detta är inte första gången. Detta borde de gå till botten med. Det är något som inte stämmer.

Inlagd: 2016-12-04, 14:13
Skriven av: Gurrap

Når det gjelder skiene til Calle tror jeg de var helt ok, men han åpnet for hardt og orket ikke å trampe ned steget slik han burde og fikk derfor glipptak.

Deilig å se Sundby gruse alle igjen, og Klæbo, for en gutt! :)

Inlagd: 2016-12-04, 14:26
Skriven av: Neithiri

man skulle kunna införa ett slags passerkort här så skulle vissa helt utestängas vilket betyder drägligt debattklimat.

Inlagd: 2016-12-04, 14:31
Skriven av: KGK

En dag som denna skall ni tänka på den svårt sjuka KOL-patienten som inte får tillräckligt med luft.. som har ångest.. som bara skriker om att få astmamedicin i en nebulisator.. för att kunna andas..
Detta skall sedan ställas i kontrast mot Sundby som åker skidor på elitnivå.. som bara åker ifrån alla i backarna..
Det är ett hån mot alla svårt sjuka.. bort med norska skidåkare som inte fattar helheten..

Inlagd: 2016-12-04, 14:40
Skriven av: Vasstrader

KGK

Så du stödjer att Sundby åker runt med nebulisatorer? Dopingen skall bekämpas.. och den tillhör i högsta grad skidåkningen..

Inlagd: 2016-12-04, 14:42
Skriven av: Vasstrader

Det är bara Mathias Fredriksson i vinterstudion som vågar att prata om materialet. Övriga väljer hellre att prata om mental problem i åkarnas huvuden.
När Stina Nilsson har superskidor så ska man säga det. När hon inte har det så ska man säga det också. När Halvarsson helt uppenbart har alltför bakhala skidor så måste man säga att det är så. Vi förstår alla att det är små marginaler i det här föret och att svenska vallarna inte alltid kan vara bäst. Men säg som det är, linda inte in sanningen i en massa svammel.

Men tänk så mycket bättre det hade varit för sporten om åkare utanför norden lite oftare hade gjort som Diggins gjorde igår…. Lägg ner den klassiska stilen så får vi en bredare sport.

Inlagd: 2016-12-04, 14:56
Skriven av: H. G. Wells

Ska vi verkligen ha en sport som är som formel 1?

”– Vi har pengar och då ska vi ha det bästa – vi har inspirerats av formel 1, säger Knut Nystad och talar sig varm för golvvärmen på andra våningen.”

http://www.dn.se/sport/svenske-perry-fixar-glid-i-en-trailer-inspirerad-av-formel-1/

Inlagd: 2016-12-04, 15:05
Skriven av: H. G. Wells

Hihihi! Alt er som normalt igjen….
Så lenge var det gøy for Sverige!!!!
PS CALLE tok litt for mye medisiner i går , slut i dag …!

Inlagd: 2016-12-04, 15:13
Skriven av: Danne Normann

Efter segern skickade norska stjärnan ett tack till de svenska vallarna.
– Jag fick bra hjälp av de svenska vallarna i dag för de hade gjort ett dålig jobb med stackars Calles skidor, säger Martin Johnsrud Sundby.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article24041611.ab

Inlagd: 2016-12-04, 15:14
Skriven av: H. G. Wells

sportnörden, Aliide: Ni gillar uppenbart att leva i en diktatur. Dra till Puttes land och odla kål och potatis. Vi andra som är kritiska till dopningen inom skidåkningen vill ha rättvisa förutsättningar för de tävlande. Så enkelt är det!

Inlagd: 2016-12-04, 15:30
Skriven av: Intresserad

Tycker att damloppet var spännande idag, trots att vi inte såg någon svensk ljusglimt förrän vid målgången. Skönt att slipp se en dopad fästemö. Även om man kan undra vad Weng petar i sig har hon en betydligt bättre framtoning än fästemöa.
I herrloppet var det tråkigt att se Calles vallamiss. Måntro om han även var lite sleten efter två hårda tävlingsdagar. Han fick nu väldigt dåligt betalt för sitt slit tidigare under touren.
Att sedan se stollemartins (i Norge fuskar vi inte) fula tryne som segrare gjorde mig illamående. Karln ska ju vara avstängd. Hur mycket Puff-Puff har han satt i sig inför det här loppet?

Inlagd: 2016-12-04, 15:37
Skriven av: Intresserad

Eller så kan man kalla det forumregler. Ni skulle tex varit utkastade från happy för länge sedan. Blockade. Oskar har sagt till flera gånger och ni håller ändå på…

Inlagd: 2016-12-04, 15:49
Skriven av: Aliide

Aliide: Varför är odemokratiska regler på ett forum viktigare att efterfölja än att man inte får dopa sig som skidåkare. Utan den norska dopningen (2 fall senaste tiden) hade det för närvarande inte funnits anledning att diskutera dopning. Är bara norskvänliga quislingar som vill förbjuda debatten.

Inlagd: 2016-12-04, 16:04
Skriven av: Intresserad

Årets andre og siste forsøk.

All ære til Aliide m.fl. for å ikke gi opp.

Takk for meg, skidpepp. Dette var en gang et kjempebra forum.

Inlagd: 2016-12-04, 16:29
Skriven av: Gunnar Bull

Varför är det Clostebolvarning på Weng? Hon har varken massa eller definition. Väldigt oansenlig fysik.

Inlagd: 2016-12-04, 16:46
Skriven av: Asymtomatisk Astma

Intresserad: Att gapa om PK, diktatur, odemokratiska regler och norskvänliga quislingar (när det som Aliide helt korrekt påpekar istället handlar om forumregler) visar ju bara vilket troll du egentligen är. Ingen har förbjudit dig att diskutera doping i de doping- och astmatrådar som finns.

Inlagd: 2016-12-04, 16:49
Skriven av: swestam

Använd rätt tråd för att diskutera doping. Hur svårt ska det vara på just skippepp? När det fungerar på andra forum? Diskuterar gärna doping och avstängningar av längdskidåkare men i adekvat tråd för det.

Om någon inte hittar tråden:
http://www.skidpepp.se/2016/02/20/stora-doping-och-astmatraden/

Inlagd: 2016-12-04, 16:57
Skriven av: Aliide

Finns nåt som kallas för spelregler . Ska det vara så svårt att rätta sig efter dem? Ni som inte vill kan ni motivera varför?

Inlagd: 2016-12-04, 17:38
Skriven av: KGK

För att flytta fokus från dopning kan jag passa på att nämna att jag hade rätt. Pärmäkoski var den enda som kunde hota norskorna på pallen – detta trots ett uselt fristilslopp igår och ett fall idag.

Inlagd: 2016-12-04, 18:02
Skriven av: Peter

Undrar hur många miljoner Sundby får från Isklar?

Inlagd: 2016-12-04, 18:29
Skriven av: Kallner

Kjære svensker!! Kan dere fortelle meg hvorfor Sverige skal være bedre enn Norge og hvorfor Norge ikke skal dominere langrennssporten slik vi gjør . Norge har overlegent flest utøvere på elitenivå ,de beste trenerne ,de fleste og beste talentene og desidert mest ressurser, det hadde vært mot normalt om ikke Norge hadde dominert slik vi gjør år etter år . Det er på tide at dere ”ukunniga norskehatere” ( Vasstrader, Intesserad,nn og H.G Hells) forstår at det er helt normalt at vi dominerer slik vi gjør…. Det er typisk norsk å være god noe de fleste ”kunniga ”svensker har forstått for lenge siden….

Inlagd: 2016-12-04, 18:31
Skriven av: Danne Normann

Efter segern skickade norska stjärnan ett tack till de svenska vallarna.
– Jag fick bra hjälp av de svenska vallarna i dag för de hade gjort ett dålig jobb med stackars Calles skidor, säger Martin Johnsrud Sundby.
*********************

Sundby er solidarisk med Halvfarsson, men han vet godt at det er løperne selv som bestemmer hvor mye feste de vil ha.
Det enkleste i verden er å gi dem godt feste, men det går som nevnt ut over gliden. Noe Kowalczyk aldri har forstått.

Dessuten, er man sliter – så mister man både teknikk og trykk på skiene. Antagelig er det en blanding av alt dette i Calles tilfelle.

Inlagd: 2016-12-04, 18:34
Skriven av: Fabulator

Bara att kopiera Stina Nilssons skidor.. ingen annan hade dåliga skidor..den där vallaren har inte rent mjöl i påsen..alla såg det uppenbara.. vem är quisling i det svenska landslaget??

Inlagd: 2016-12-04, 18:50
Skriven av: Vasstrader

Och du tänker inte på att det är en viss tyngdskillnad (etc kropps-konstitution) på Stina och Calle? Kopiera skidor… Tjena.

Inlagd: 2016-12-04, 19:20
Skriven av: Aliide

@Vasstrader
Tror du själv på det du nyss skrivit?

Inlagd: 2016-12-04, 19:23
Skriven av: Peter

Ja, ingen annan i svenska laget hade dåliga skidor. Det finns krafter i svenska laget som inte ville att Halvarsson skulle vinna. Det är inte första gången detta händer.
På 25 Tourer har ingen svensk vunnit.
Det är 315 000 kr i potten. Jag skulle starta en utredning och kolla varför Halvarsson fick dåliga skidor. Det är någon i Svenska laget som inte vill Halvarsson väl.

Inlagd: 2016-12-04, 19:38
Skriven av: Vasstrader

Det förekommer mutor där norska skidförbundet är involverat. Jag vet detta.

Inlagd: 2016-12-04, 19:41
Skriven av: Vasstrader

Sett bort i fra de 2 vinnerne av Minitouren, var det ungdommens store dag. Imponerende løp både av Nilsson og Klæbo i den tøffe traseen på Lillehammer. Stina med sin fine teknikk i klassisk stil er en fryd for øye. Gled dere svensker…
Johannes hadde syra helt opp i halsen under siste runden i dag, men henger med i kjent Northug-stil og er nådeløs på oppløpet. Gled dere norske fan!

Inlagd: 2016-12-04, 20:13
Skriven av: pelle

Vasstrader!!!!!!!! Stakkars deg…du trenger nok litt hjelp med. Paranoiaen din….. PS nå forstår jeg hvorfor du sitter hjemme på datan 24 timer i døgnet , du må ikke finne på å gå ut blant folk….God bedring ”HATER”

Inlagd: 2016-12-04, 20:23
Skriven av: Danne Normann

@Vasstrader/Puttifnask/Peppe Eng och vad du nu använder för fler nick.

Du är paranoid. Du är också totalt okunnig när det gäller vallning. Man kan inte ”kopiera” en vallning från en åkare till en annan i klassisk stil.

Inlagd: 2016-12-04, 20:58
Skriven av: Swe-Tor

Jaha, det är nog bara Vasstrader själv som tror på de där konspirationsteorierna…

Och Danne Norrman fortsätter med sina ändlösa tirader…

Har någon av er funderat på att diskutera någonting vettigt?

Inlagd: 2016-12-04, 21:02
Skriven av: Peter

Swe-Tor

Markus Hellner hade kanonskidor och hängde med lätt.
Konstigt att bara Halvarsson hade dåliga skidor.. dålig känsla..

Inlagd: 2016-12-04, 21:27
Skriven av: Pedro

Det er ikke det at jeg ikke unner Heikkinen og Pärmen etappeseire (WC), men jeg synes det er noe forbannet tull at man gjør det uansett hvem som får bestetid. Forutsetningene er helt forskjellige på en jaktstart.
Noen får en veldig billig reise bak mange rygger – dette kan ikke sammenlignes med å gå i front alene og forsvare en ledelse. Synes det har gått inflasjon i hva som teller som WC-seier.

Inlagd: 2016-12-04, 21:27
Skriven av: Fabulator

Peter: Ja. Skidåkare som dopar sig och/eller har dopat sig, samt skidåkning, skidåkare som inte dopar sig och som inte har dopat sig.
Hoppas att vi kan diskutera skidåkning med skidåkare som inte dopar sig och inte har dopat sig.
Förstår inte hur man kan diskutera stollemartins seger idag som om inget hänt. Karln ska ju vara avstängd och inte vara välkommen tillbaka till sporten.

Inlagd: 2016-12-04, 21:29
Skriven av: Intresserad

Fabulator: Men Pärmäkoski hade väl ingen enkel resa idag, knappast att hon låg i andra åkares ryggar under dagens lopp

Inlagd: 2016-12-04, 21:33
Skriven av: swestam

Erkänner att några här inne är ganska så skojiga att läsa.

Inlagd: 2016-12-04, 21:34
Skriven av: KGK

Halvarsson förlorade 315 000 kr idag .. pga en vallare som inte gjorde sitt jobb..

Inlagd: 2016-12-04, 21:34
Skriven av: Lasseman

Lasseman… Det er løperen selv som bestemmer hvor mye festevalla han ønsker under skia. Det er lett og arrestere smøreteamet, men løperen står til syvende og sist ansvarlig for materialet..

Inlagd: 2016-12-04, 21:49
Skriven av: pelle

swestam: Pärmäkoskis løp er kanskje ikke det mest utpregede av hva jeg vil fram til. Men hun hadde nytte av å se rygger foran seg gjennom hele løpet. Det gir krefter å jage en rygg. Hun hadde vel også endel nytte av Bjørgen (først) og Østberg.

Var det ikke en middelmådig amerikaner eller canadier som fikk seg en WC seier i Ruka for noen år siden på den avsluttende jaktstarten?
Spørsmålet er hva en slik seier er verdt.

Inlagd: 2016-12-04, 22:20
Skriven av: Fabulator

Precis anledningen till att Calle förlorade var dels att han säkert var sliten efter två dagars tävlande och sina magproblem. Dels taktiska missar, dessa bestod i att möjligen öppna för hårt men framförallt att offra för mycket fäste för att få glid. Eftersom Calle är en stark överkroppsåkare kör han vanligtvis med lite mindre fäste än typiska benåkare som Hellner. Men Lillehammer har såpass långa backar att det inte fungerar att staka halva vägen upp, så Calle borde ha tänkt till lite och kört med mer fäste än vanligt. Han kommer lära sig av detta.

Hellner med ett stabilt lopp, lite för dålig position inför den avgörande stigningen, hans forcering räckte till att runda fältet istället för att hänga på Sundby.

Precis som Danne skriver är det inget konstigt att Norge dominerar, de har ett stort urval av skidtalanger och är framstående inom träningsteori, lägg till att de har överlägset mest pengar att satsa tack vare det stora intresset. Och Sverige har faktiskt 3 åkare på samma nivå som de allra bästa norska. Får de vara friska i år blir det fortsatt roligt. Norge har ju också haft åkare som varit sjuka en längre period. Tänker speciellt på den stilfulle Chris Andre Jespersen som var fantastisk stark i Touren 2014 och som trots sjukdomsbekymmer och bortvallning kom sexa på OS. Sedan dess har han varit närmast konstant sjuk, annars hade han nog varit lika dominerande som Sundby.

På nytt ett fint lopp av Stina, och imponeras också av den muskulösa Jonna som trots det klarade av att åka den tuffa banan bättre än de andra svenskorna.

Hösflot Kläbo är en fantastisk talang vilket visades inte minst under JVM, att han är bra nu kommer inte som en överaskning, möjligen för de svenskar som valde att fokusera på Victor Thorn och hans ”bortvallning”. Dock imponerades jag ändå av denna Kläbos fighting spirit på sista varvet och den imponerande spurt som bjöds. Påminde verkligen om en ung Northug.

Vidare är det uppenbart att Vasstrader, Intreserad och någon mer (samma ordburk ex ”stollemartin”) är samma person och att denne förmodligen sitter på sluten avdelning. Hoppas alla norrmän förstår att det är sjuk person som inte har något med gemene svensk att göra, än mindre något att bry sig om.

Inlagd: 2016-12-04, 22:20
Skriven av: Jan

Jan

Det var konstigt att de norska ledarna skrek ” Halvarsson har dåliga skidor. Kör!” Självklart att det är något konstigt med vallateamet då alla andra svenskar hade bra skidor. Jag tror vallaren har blivit mutad. Det finns någon som man inte kan lita på.

Inlagd: 2016-12-04, 23:04
Skriven av: Lasseman

Lasseman,
Stor humor!

Inlagd: 2016-12-04, 23:09
Skriven av: KGK

Skulle knappast vara konstigt om norrmännen mutade.. de har mörklagt dopingfall, ringt journalister för att påverka, bedrivit systemstisk doping mm.. inte ett föregångsland direkt. Knappast omöjligt om någon mutat vallaren..det såg mysko ut..

Inlagd: 2016-12-04, 23:29
Skriven av: Furril

Trist att denna blogg har förstörts av några få personer, på båda sidor om gränsen, bla Danne Norrmann o Vasstrader (som antagligen använder flera pseudonymer). Oskar, snart måste du fundera på om bloggen ska läggas ner eller ta bort dessa personers inlägg (tidigare skulle jag säga att Danne var värst, men numera har vasstrader med sina pseudonymer passerat). Jag tror att det är många som inte längre finner nöje att läsa/skriva i denna blogg.

Inlagd: 2016-12-04, 23:54
Skriven av: Bengt

Är man irononisk är klokt att lägga till ett ”;-)”

Och såklart var hela norska vallateamet ”mutade” under typ 90% av OS i Sotchi… När vi vann OS-guld i både dam- och herrstafetten. OS-guld i damstafetten för första gången på 54 år och norska damlaget kom först på femte plats på värdelösa skidor rakt igenom på vilka ingen kunde göra sig själv rättvis. Fäste som försvann, var något med saltblandningen i snön som de inte löst före OS (medan svenska teamet var över och analyserade snö och allt i speciellt finanserat projekt under föregående år och framåt). Någon hade ju säkert ”mutat” norska vallateamet att hålla sig borta och överraskades av den skitiga saltmättade snön… ;-)

Vallabomar sker, likväl att åkare går emot vallarens rekommendation i skidval.

Inlagd: 2016-12-05, 00:30
Skriven av: Aliide

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1171877356183016

Inlagd: 2016-12-05, 00:41
Skriven av: Aliide

Takk til Jan og Bengt, jeg er 100% enig med dere begge. Og godt å lese at det trolig er samme person som står bak alle disse konspirasjonsinnleggene.

Lett å bli lurt. Lett å bli lurt av media også, expressen og VG er utrolig flinke til å lage overskrifter om ”hat”, ”hot” og ”hån”, gjøre en høne ut av fem fjær (heter det så i Sverige også?) og spille oss opp mot hverandre. Trist.

Men uansett – jeg håper dette blir en sesong hvor mange land tar medaljer. Har stor tro på både Calle og Stina i år. Blir begge med på TdS?

Inlagd: 2016-12-05, 07:02
Skriven av: Gunnar Bull

Man bör utreda varför just Halvarsson fick dåliga skidor igår. Det är inte första gången svenska skidåkare får usla skidor när Tourer skall avgöras. Finns det någon i svenska laget som inte gillar Halvarsson?? Är det så att Norge sysslar med mutor?? Det står mycket pengar på spel. I Norge har vissa fått dåliga skidor så att andra fått vinna. Vad pågår egentligen bakom kulisserna??

Inlagd: 2016-12-05, 07:06
Skriven av: Sverre

Varför lägger Anna Haag upp ett inlägg på Facebook om vallning? Känner hos sig träffad?? Finns det en avundsjuka när någon har chans att tjäna stora pengar?? Något skumt är det.

Inlagd: 2016-12-05, 07:10
Skriven av: Guurap

Vet inte om Calle hade så usla skidor. Lite bakhalt men det är svårt att hålla ett teamkörande koppel av norrbaggar toktaggade och fulla av astma bakom sig. Lite märkligt med reglerna på denna tour. Verkar gjorda för att passa Sundby och Johaug då Calle Normalt borde haft ytterligare en minut försprång genom bonus.

Inlagd: 2016-12-05, 07:16
Skriven av: nn

Väldig stor humor att läsa dessa konspirationsteorier om Calles skidor. Noterbart att dessa skrivs av personer som inte skrivit något tidigare på skidpepp, ger knappast någon trovärdighet.

Inlagd: 2016-12-05, 07:27
Skriven av: swestam

@Moderator
Du kan väl kolla om en person har finns flera alias och sen låta honom/henne välja vilket hen vill ha kvar. Om det nu är så att ett troll häver ur sig en massa rappakalja och sen att denne själv hejar på via andra alias finns ju inga förutsättningar för en vettig diskussion på forumet.

Sen vill jag lägga till att jag inte en sekund tror på någon konspirationsteori om vallning. Sådana missar kan nog hända hur lätt som helst ändå. Det är ju inte bara vallaren som kan göra fel, åkaren själv måste ju också välja hur mycket fäste han/hon vill ha och vilka skidor (spann mm) som är lämpliga. Blir det bara någon grad varmare fram tills loppet körs minskar också fästet. Man måste ”extrapolera” väderleksprognosen till de förhållanden som gäller just när loppet körs. Kan man inte bara erkänna att just den här dagen vallade Norge lite bättre?

Inlagd: 2016-12-05, 07:36
Skriven av: Peter

Swestam

Alla såg väl att Halvarsson hade usla skidor. Väldigt få andra hade detta.Nu frågar sig många hur det kunde vara så. Varför hade den ledande i touren nästan sämst skidor i fältet??

Inlagd: 2016-12-05, 07:37
Skriven av: LasseP

Peter

Varför hade de andra svenskarna bra skidor?? Alla fattar att man måste ha fäste i sådana backar. Halvarsson hade inte detta. Varför??

Inlagd: 2016-12-05, 07:40
Skriven av: LasseP

LasseP:

För att Calle själv vill åka med väldigt lite fäste. Han pressar ofta gränserna hur lite fäste han kan åka med och ibland blir det för lite. I Bruks hade han också bakhalt.

Inlagd: 2016-12-05, 08:02
Skriven av: Banan

LasseP: Olyckligt att Halfvarsson hade så dåliga skidor men håller med om det som Banan skriver, hur mycket fäste man har på skidorna är något som åkaren själv väljer. Är ju något helt annat att konstatera detta än att hävda att någon annan (svenskar eller norrmän) ville förstöra för honom.

Inlagd: 2016-12-05, 08:38
Skriven av: swestam

Går knappast att jämföra backarna i Lillehammer med backarna i Bruksvallarna. Banan i Lillehammer är en av de tuffaste i VC.. Det kommer inte på fråga att ha lite fäste i en bana där man skall gå upp för tuffa backar.. 3 ggr!. Alla andra hade bra fäste.. men inte Halvarsson.. Bara fakta.. Finns inte en seriös vallare som skulle lägga lite fäste på skidorna i en sådan här bana.. men igår hände det.. Många uppmärksammar detta..

Inlagd: 2016-12-05, 08:40
Skriven av: Vasstrader

Tramsande om konspirationsteorier.
En vallamiss helt enkelt och/eller Calle valde fel skidpar. Han överskattade nog sin dagsform så han valde med lite mindre fäste.

Inlagd: 2016-12-05, 08:45
Skriven av: Kallner

swestam

Beror på vad han hade att välja på.. han kanske valde de med mest fäste på.. således kanske urvalet var uselt.. Vilken skidåkare väljer ett skidpar med lite fäste i en sådan här bana?

Inlagd: 2016-12-05, 08:45
Skriven av: Vasstrader

Kallner

Knappast tramsande om konspirationsteorier när det händer gång på gång att svenskar får usla skidor när tourer skall avgöras..

Ffa inte efter det som hänt sedan i somras.. och det som hänt i VC tidigare med norrmän som favoriseras..

Norrmän har inga problem att mörklägga dopingtester,,likaså FIS..norrmän har inga problem att tokdopa sina skidåkare.. norrmän har inga problem att fuska offentligt.. för det har ändå inte hänt något..
Norska skidförbundet har inte haft några problem att ringa journalister för att höra vad de skall skriva om dopingen..

Vissa inser inte att massor har kommit ut den senaste tiden som gör att man undrar vad som försiggår..

Således har usla skidor i skarpa lägen varit en följetong för svenskar.. och det är dags att ifrågasätta vad som egentligen händer bakom kulisserna.. det är inte OK att tourledaren får ett av de sämsta skidorna i fältet.. när allt skall avgöras..

Inlagd: 2016-12-05, 08:51
Skriven av: Vasstrader

Att svenskar faller på eget grepp är irriterande men värre är dessa regler som görs om hela tiden anpassas mot Norge. När Norge har starka sprinters är det ingen hejd på bonus i tourer. Nu när Norge har starka distansåkare så blir det plötsligt ingen bonus. Är det bara jag som reagerar? Vad tjänade Calle på att vinna sprinten? Vad tjänade Calle på att vinna korta distansen? Jo han blev trött det var väl det hela.

Inlagd: 2016-12-05, 09:14
Skriven av: nn

Anna Haag tackar vallateamet för bra jobb i helgen.. Är hon ironisk? Sverige förlorade en tourseger på usla skidor..

Tror det är dags att plocka bort Anna Haag från laget.. hon symboliserar de som kommer mellan 12-30.. om hon har bra skidor bryr sig bara de närmaste om.. hon är ingen Winner.. har inte varit på 6 år..

Inlagd: 2016-12-05, 09:22
Skriven av: Vasstrader

Satsa på Ebba Andersson, Jonna Sundling och Sofia Henriksson. Plocka bort sådana som Anna Haag som inte har potential att komma bland de 10 bästa längre..

Inlagd: 2016-12-05, 09:24
Skriven av: Vasstrader

Trams och konspirationsteorier är precis vad det handlar om här. Det var inget svårt vallningsföre. Calle bestämmer själv hur mycket fäste han ville ha. Vallaren gör som Calle vill. Calle valde för lite fäste, så enkelt är det.

En sån enkel justering som ett par lager till av samma valla hade kanske hjälpt. Ibland är inte skillnaden mellan att vinna och förlora större än så.

Norrmännen kan också missa med vallningen då och då (”smörrebom”), liksom alla andra team. Inte behöver man plocka fram konspirationsteorier så fort man ser en åkare med lite bakhala skidor.

Inlagd: 2016-12-05, 09:47
Skriven av: Peter

Peter

Det har hänt alldeles för många ggr att Sverige missat vallningar när tourer skall avgöras..och massor med pengar står på spel. Sverige har ALDRIG vunnit en tour trots 25 försök.. i OS vinner Sverige.. massor av guld och medaljer ( när FIS inte är inblandade)..
Tom Anna Haag säger att vallateamet bestämmer vilka skidor hon skall ha.. Valla teamet testar skidorna.. och väljer skidor.. Åkarna koncentrerar sig på loppet.. och vallarna på skidorna..
Kalle har naturligtvis inte tid att vara ute och testar skidorna också.. borde du veta..

Kalle tar de skidor som vallateamet tror passar idag..

Inlagd: 2016-12-05, 09:56
Skriven av: LasseP

Egentligen är vallning för åkare som har dålig klassisk teknik, som t.ex. Hellner och Kalla, mycket svårare är för Calle (han har bra teknik). Kalla/Hellner klarar inte överhuvudtaget att åka med dåligt fäste. Det får till följd att vallarna måste lägga på lite ”för bra” fäste med följden att glidet försämras. Då menar jag inte bara glidet i nedförsbackarna utan vid stakning. Eftersom tyngdpunkten ”hoppar” upp och ner vid stakning kommer fästzonen ibland att ”släpa” i snön och därmed bromsa på ett sätt den inte gör i nedförsbackar. Man ser det inte i TV men det kan märkas genom att de t.ex. åker sämre än andra i lättåkta partier. Med det sagt tycker jag det verkar som om Hellner hade väldigt bra skidor (utifrån sina förutsättningar) i går.

Inlagd: 2016-12-05, 09:56
Skriven av: Peter

Alla hade fäste.. utan tourledaren..:-) Ja, man hör att många här varit med länge och inte förstått vad som pågått.. Godtrogna och naiva hör man..

Inlagd: 2016-12-05, 09:58
Skriven av: Lasseman

@LasseP
Trams och konspiration! Du borde själv veta att åkarna också testar skidor. Vallateamet kan testa glid i förväg men när fästet ska läggas på måste åkarna själva vara med. Du ser ju dem själv på TV när det gör det. Det kan väl inte vara FIS fel att Calle hade bakhalt.

Är du ett annat alias för Vasstrader?

Inlagd: 2016-12-05, 10:01
Skriven av: Peter

Peter

Var förlorar man sekunderna i en så tuff bana som Lillehammer? I de tuffa backarna ( med uselt fäst).. eller i utförslöporna ( med för dåligt glid) ? Har man då dessutom 40-50 sekunders försprång..
Man tjänar att köra ovallat..om banan tillåter detta..om man klarar backarna..

Det fanns EN så körde ovallat i Bruksvallarna och det var Britta Norgren.. hon gjorde det för att TRÄNA inför långloppen..

Inte ens i Bruksvallarna tjänade man på att köra ovallat.. alltså inget fäste.. bara glid..

Har man ett försprång på 40-50 sekunder så måste man absolut ha fäste då.? Varför?. Halvarsson är i en sådan form så det viktigaste var att han hade fäste.. han skulle ALDRIG förlora 40-50 sekunder med något sämre glid i utförsbackarna..

Det är i backarna man förlorar sekunderna..känner man att fästet inte finns där..spänner man sig..och tröttheten kommer..Litar man inte på vad vallarna lagt under skidorna kommer tröttheten.. Halvarsson är i en sådan form så det var bara skidor utan fäste som kunde fälla honom..

Inlagd: 2016-12-05, 10:05
Skriven av: Vasstrader

” Sverige har ALDRIG vunnit en tour trots 25 försök”

Har du allerede glemt Charlotte kallas tour de ski seier? Trist.

Inlagd: 2016-12-05, 10:07
Skriven av: tor

Peter

Vallateamet har det yttersta ansvaret.. och alla damer hade fina skidor.. De norska damerna hade bra skidor.. när de norska herrarna sedan körde.. så kunde inte jag se att någon av dem hade problem med skidorna? Någon med dåligt fäste? Vad kan det bero på?
Jag har sett massor av tävlingar..och när damerna har bra skidor.. så har herrarna också det lite senare.. Fast när tourer skall avgöras så har svenskarna inte haft bra skidor.. och det är därför Sverige aldrig vunnit en tour.. En skidnation som Sverige har ALDRIG vunnit en tour! Fattar vemsomhelst att något inte stämmer..

Vem vill inte att Halvarsson ( och Sverige) skall vinna en tour och tjäna en massa pengar? Utred detta.. för det är ingen slump längre,,, på detta forum finns det personer som tror att skidåkning är en ”familjär” idrott. där alla stöttar varandra.. Det har visat de senaste månaderna vad det handlar om.. att VINNA.. Norrmännen har visat att de går över allagränser för att vinna..

Därför är det ytterst viktigt att veta vad som hände kring valet av Halvarsson skidor.. VEM vallade? Hur gick diskussionen?.

Inlagd: 2016-12-05, 10:14
Skriven av: Vasstrader

tor

Sverige har inte vunnit en tour sedan 2007. På 9 år.. 25 ggr..

Inlagd: 2016-12-05, 10:16
Skriven av: Vasstrader

@Vasstrader
Det jag skrev om fästet gällde ju Hellner och Kalla. Tydligen kan du inte läsa.

Sen kan jag ju påminna om att Calle också hade problem med fästet under ett av loppen i Bruksvallarna. Den gången vallade inte landslagets vallateam åt honom. FIS kan väl heller inte få skulden den gången.

Inlagd: 2016-12-05, 10:18
Skriven av: Peter

nn: Reglerna för bonussekunder i minitouren (ej TDS) har varit desamma i flera år nu med 30 sekunder bonussekunder till sprintvinnaren. Det har inte ändrats till denna säsong pga att Norge skulle ha dåliga sprinters. Och för övrigt har inte Norge dåliga sprinters, vart har du fått det ifrån.

LasseP: Du skriver att Sverige aldrig vunnit en Tour men Kalla vann ju Tour de Ski så det stämmer ju inte alls

Inlagd: 2016-12-05, 10:29
Skriven av: swestam

Bonus för sprint och korta distanslopp har det väl varit de senaste åren. Ett tag var det väl 1minut om du vann sprinten och 30-sek korta distansen. Det var under perioden då Norge skulle vinna TdS till varje pris. Innan var det lägre och nu ännu lägre då Norge fått fram Sundby och Johaug som inte är sprintare. Verkar finnas samband.

Inlagd: 2016-12-05, 10:47
Skriven av: nn

Peter

Fäste verkar alla andra haft.. utan Halvarsson.. tourledaren.. dina bortförklaringar håller inte..

Inlagd: 2016-12-05, 10:57
Skriven av: Vasstrader

Trolig orsak till Calles bortvallningen. Det blev ont om tid, Calle hann inte testa skidorna, eller vallarna hann inte åtgärda.

Temperaturen var i närheten av noll grader. Många åkare hade problem. Manificat var bästa fransman på plats 34. Han var kanske inte heller nöjt med fästvallan? Diggins var kanske inte heller nöjd? Och hur gick det för ryssarna?

Titta på resultatlistan. Helt uppenbart att många starka åkare inte fick chansen på grund av dåligt material. Den stora frågan är om det ska vara så?

Inlagd: 2016-12-05, 10:58
Skriven av: H. G. Wells

Haag åkte upp sig.. Sundling åkte upp sig.. Stina Nilsson åkte upp sig..
Hellner hängde med perfekt.. trots otroligt mycket fäste ( enligt Peter)..men enligt Peter skulle Hellner haft ett så dåligt glid att alla andra glidit från honom i nedförsbackarna.. men så hände heller inte..

Vad tror ni hade hänt om Halvarsson haft samma fäste som Hellner.. inte hade han tappat 40-50 sekunder i nedförslöporna..för det gjorde ju inte Hellner..

Halvarsson blev bortvallad.. vilka ville detta?

Inlagd: 2016-12-05, 11:01
Skriven av: Vasstrader

Hg Wells

Tycker det är befogat att jämföra med svenskarna..De hade fäste..men inte Halvarsson..

Sedan skall man ifrågasätta vallarna..då det har hänt massor av ggr att svenskarna inte haft bra skidor när tourer skall avgöras..

Vilka har tjänat på detta? Norrmännen? Vad finns det för kopplingar mellan det svenska teamet.. och det norska teamet?. Relevant frågeställning när vi ser vad som händer år ut och år in..Finns det en utbredd korruption? Norge var inte ens på pallen under 10 km fritt ( herrar + damer). Vad hände inför söndagen?

Inlagd: 2016-12-05, 11:11
Skriven av: Vasstrader

Hellner hade kanonskidor..det är uppenbart att Hellner och Halvarsson inte hade samma skidpar ..eller samma valla..
Tjejerna åkte kanon.. inget konstigt vallningsväder..borde varit upplagt för att Hellenr och Halvarsson kört med samma typ av skidpar/valla..hade Halvarsson kört med samma typ av skidpar/valla som Hellner hade han vunnit klart..bara fakta.

Inlagd: 2016-12-05, 11:15
Skriven av: Jusse B

nn: Men du blir ju förblindad av att du ser allt som en konspiration där allt handlar om att ge Norge alla fördelar.

Först, skilj mellan TDS och minitourer. I minitourer har det de flesta åren bara varit bonus för sprinten och inget för distansloppen och att man bara haft 30 sekunder som maxbonus för sprinten.

Sedan, ja man har förändrat en del kring bonusupplägget i TDS men är det inte rimligt att göra om man upplever att något inte fungerar jättebra? Men man har kvar 60 sekunder som bonus i TDS trots att Norge har Sundby och Johaug som inte är sprinters.

Hur skulle du vilja ha bonuspplägget i tourerna?

Inlagd: 2016-12-05, 11:33
Skriven av: swestam

Det var vel ikke første gang i Calles karriere han raser ut i stort tempo og møter veggen mot slutten av løpet. I går skjedde det igjen i hans viktigste løp i karrieren, dessverre.

Inlagd: 2016-12-05, 11:34
Skriven av: pelle

Igjen en masse unnskyldninger, idiotiske konspirasjonsteorier og bortforklaringer fra svenske idiot-troll når Sverige taper, slår aldri feil dette.

All ære til de svenskene som faktisk er seriøse her, Peter, Kallner, swestam, Gunnar Bull, Bengt, Aliide, KGK og Jan, synd dere må dele bloggen med søppel som Vasstrader/Intresserad (med alle sine alias).

Inlagd: 2016-12-05, 11:40
Skriven av: Neithiri

Pelle
Vill bara uppmärksamma att man blir trött om man medvetet får usla skidor..

Inlagd: 2016-12-05, 11:42
Skriven av: LasseP

Tröttsam konspiration. För alla som följer längdskidor noggrant är det uppenbart att de svenska åkarna hade konkurrenskraftiga skidor i Lillehammer. Flera presterade bättre än de har gjort tidigare/på länge (Falk, Teo, Calle, Hellner, Jonna på distans). Även Emil Jönsson och Anna Haag gör det bättre än i princip hela förra säsongen med sin femte plats i sprinten respektive tionde plats på etappen igår. F ö bisarrt att anklaga ngn för att inte kunna prestera topp-10 direkt efter att hon precis gjort det. För de få som inte presterade lika bra (Falk på distans, Calle igår, Jonna i sprint samt i viss mån Ida) finns det förklaringar och de resultaten var ändå inte några bottennoteringar. Inte heller Oskar S, Öberg eller Martin Johansson gjorde några dåliga lopp. Lägg därtill 5 pallplatser för helgen, varav 2 segrar så kan vi nog lägga bort allt konspiratoriskt snack. Därmed återstår bara frågan om någon i vallateamet vill just Calle Halfvarsson något ont på just den sista etappen (för uppenbarligen satte denne någon inte in någon dolkstöt på Calle under de två första sträckorna). Som alla förstår faller den anklagelsen på sin egen orimlighet.

Inlagd: 2016-12-05, 11:45
Skriven av: Per

Calle och hans personliga vallare gjorde ett misstag missbedömning helt klart.. för lite fäste helt klart vad de beror på kan nog bara dom två svara på… trodde man Calle skulle vara starkare och klara av att åka med dom skidorna ? känns som han blev väldigt ofukuserad åxå på andra varvet..

Calle avslutar ändå sista 1.8 km nästan snabbast av alla i täten då har de ändå en del backar att ta dig upp för och sista backen och in till mål är han nog snabbast

Inlagd: 2016-12-05, 11:47
Skriven av: jossa

Nethiri

Tyst!! Det sämsta för skidåkningen var att parias Sundby fick vinna. Fattar väl vemsomhelst att allt inte gick rätt till när det gäller allt kring Halvarssons skidor. ” Shit gapens”-attityden är ett minne blott. Efter det som hänt så är det ingen som litar på norrmännen. Alla inser att Norge är ett ruttet land. Ett isolerat land.. med sin nationalism..

Inlagd: 2016-12-05, 11:48
Skriven av: Vasstrader

Per

Du förstår inte helheten! När man vinner en tour får man en massa pengar.. Segraren fick en bit över 300 000 kr. Tror Halvarsson gärna bytt ut sina två tidigare placeringar.. om han varit 1:a i mål igår..
Det är toppen som är intressant.. vad Haag gör som knappt aldrig varit på pallen.. gör mellan 15-30 är bara intressant för henne.. och hennes närmaste. Igår handlar det om tourseger.. och då gick något riktigt snett..vilket hänt tidigare.. Då undrar flera vilka som ligger bakom detta haveri? Varför fick inte Halvarsson samma förutsättningar som Haag, Nilsson, Sundling och Hellner??

Inlagd: 2016-12-05, 11:57
Skriven av: Vasstrader

Swes: Förtroende är inget man tilldelar sig själv vilket norrbaggarna tror. Efter att småfuskat genom åren så har man nu avslöjats som storfuskare. Det gör att jag mfl ser på Norge med andra ögon. Deras försök till att låtsas som en ärlig nation kommer inte lyckas med att sparka två dopläkare och anställa en ny dopläkare. Langrenn och ADN är totalt genomruttet och deras patetiska försök att slingra sig gör mig spyfärdig. Total sanering och revision genom WADA är det enda som hjälper.

Inlagd: 2016-12-05, 11:57
Skriven av: nn

Nu får ni fortsätta med era konspirationsteorier själva. Det är bortkastad tid att försöka resonera med konspiratoriska troll.

För övrigt håller jag med Per i det mesta.

Inlagd: 2016-12-05, 11:58
Skriven av: Peter

Var det fel på fästet?
Jag er inte säker på att fästet var dårligt. Â du inte riktigt i slag och inte ligger rätt i tekniken då ser det ut som att de har halvdårligt feste, men han gjorde inte tekniskt rett heller. Han låg på lite för mycket med overkroppen, och då får du inte fäste på skidorna riktig bra, sier landslagsjef Ola Ravald..
Fasit: Han manglet hardheten for og konkurrere i 3 dager på rad…

Inlagd: 2016-12-05, 12:05
Skriven av: pelle

Backarna i Lillehammer är ganska branta, vilket gör att man INTE förlorar så mycket tid utförs med mycket fäste. Åktiden i utförs är relativt kort medans åktiden uppförs blir lång.
Åkarens tid uppförs är 3-4 så lång som utförs. Därför är det viktigt att på en bana som i Lillehammer i stort sett ”enbart” satsa på bra fäste. En åkare som blir trött och dessutom har dåligt fäste tappar tid väldigt snabbt. Vi kunde se på Calle att han tom kunde dra ifrån några sekunder på de lätta delarna men uppförs rasade sekunderna snabbt.

Inlagd: 2016-12-05, 12:13
Skriven av: Kallner

@Vasstrader
”Många uppmärksammar detta.”

Nej, det är faktiskt bara du som uppmärksammar detta. Att du sedan använder följande nick för att bekräfta dina egna åsikter är bara ett bevis för att du är schizofren:
– Vasstrader
– Puttifnask
– Peppe Eng
– Lasseman
– Furril
– Sverre
– Pedro
– Guurap
– LasseP

Det var -3,1 grader i snön igår och låg luftfuktighet – då är det inte svårt att välja rätt fästvalla. Däremot är det lurigt att få till glidet (minns VM 2011 i just Holmenkollen). Därför vill en åkare ha så kort fästzon som möjligt och det är ÅKAREN som bestämmer detta. Vallaren kan lägga fästvalla på hela skidan – då hade Calle kunnat promenera baklänges upp för backarna men han hade haft noll glid.

Nästa helg är det någon annan åkare som väljer fel skidpar. Men det kommer du missa eftersom du inte skall se fler skidtävlingar.

Inlagd: 2016-12-05, 12:14
Skriven av: Swe-Tor

Kallner

Precis! Så är det.. man förlorar enorma mängder med sekunder om man inte har fäste i stora backar.. som i Lillehammer..och knappat något nedför..

Detta måste anses vara grundläggande när det gäller vallning.. eller? Ändå såg alla att han inte hade fäste uppför backarna..medans de andra svenska åkarna hade kanonskidor..

Igår skulle hela gänget samlas.. med kompetens kring vallning..för att hjälpa Halvarsson..och Sverige..till sin första tourseger på 9 år.. Vad det så?

Fanns vallateamet kring Halvarsson. .fanns Rikard Grip där som högste ansvarige. .för att övervaka så att allt gick rätt till.. eller sprang han runt och smilade med Anna Haag.. så att hon skulle kunna Topp 20?

Tydligen så verkar det som att Halvarsson inte fick den uppbackning som krävdes..för att vinna över 315 000 kr.. var det för mycket pengar att vinna? Fanns det personer som tyckte han inte var värd dessa?

Vissa naiva på sidan verkar tro att alla tävlingar är lika viktiga..så är det inte.. utan igår skulle man varit etta..för då hade man kammat hem 315 000 kr.. för inte fick man några 315 000 kr för att vara 2:a på sprinten..eller vinna 10 km fritt..?

Ni tror väl inte Sundby satt och lipade på presskoferensen..för att han förlorat några segrar i tds.. utan det var pengarna han lipade för.. och sina lukrativa sponsorkontrakt. .han såg pengarna bara försvinna..varför tror ni norska skidförbundet gick in och kompenserade med flera miljoner?
Att Halvarsson förlorar 315 000 kr..bara för att teamet kring svenska landslaget skötte sig..borde utredas..

Det räcker med Emma Wikens bortvallade skidor..som ledde till att hon tappade all motivation..och inte återhämtat sig efter det..
samt flera andra ”missar” i skarpa lägen i tourer. Det är INGEN slump längre…som vissa tror..

Inlagd: 2016-12-05, 12:38
Skriven av: Vasstrader

Det visar sig gång på gång.

När det tävlas flera dagar i rad har Jukserud en helt fantastisk återhämtningsförmåga….

Ska vi gissa att han skruvat ner doseringen till 3000 microgram inför söndagen, detta för att komma ner under gränsen 1000ng i urinen?

Inlagd: 2016-12-05, 12:45
Skriven av: Emil K

Swe-Tor; I Kollen var det diametralt andra förutsättningar vad gäller vallningen. Dessutom flackare backar. I gårdagens före gick det knappt att förlora speciellt mycket tid utför ens med ”fel” struktur.
Igår var det 2 tunna lager grundwax på spray som dras ut med kloss i värme och får kylas av emellan och efter. Därefter 5-7 tunna lager VR45-VR50 som en trappa med lite mer mitt under och uttunnande fram och baktill. Inga konstigheter.
Snön var ganska bearbetat så ett rent klister kunde också funka och en del kunde man se hade det efter målgång. Men med risk för lite frysning och då tappar man snabbt fäste.
Jag tycker det är märkligt att Calle kunde välja så fel under så givna förhållanden. Även om Calle har en bländande teknik orkar han inte kompensera ett dåligt fäste såsom en lätt åkare kan göra.

Inlagd: 2016-12-05, 12:45
Skriven av: Kallner

Jan: Nejdu, jag går fri i ett fritt land. Däremot inser jag att det blir andra bullar för mig när Puttes armé kommer instormande över gränsen med dig som inbäddad chef för censuren.

Inlagd: 2016-12-05, 12:59
Skriven av: Intresserad

Swe tor
Lägg ner dina konspirationsteorier. Du mår inte bra.

Inlagd: 2016-12-05, 13:01
Skriven av: Svante

Calle fick med sig två segrar från Norge, men fick väldigt dåligt betalt för detta. I fortsättningen gäller det nog att värdera var man ska lägga krutet i tourerna. Det gäller bara att hänga med i de första loppen och satsa minimalt med energi i dessa. Inför slutet får man sedan ladda för fullt med både det ena och det andra.
Angående Calles vallning tror jag inte att han var medvetet bortvallad. Däremot hade de två första insatserna slitit mer än han trodde. Samtidigt är jag fullständigt övertygad om att norrbaggarna fifflade med vallningen i de två sista loppen i Canadatouren. Så det är inte alltid det är rent mjöl i påsen.

Inlagd: 2016-12-05, 13:06
Skriven av: Intresserad

När Emma Wiken var på väg mot sin största seger i karriären.. så blev hon bortvallad.. Hon var i storform och det enda som krävdes var ett par skidor att kunna åka på..

Det slutade i gråt.. och inga stora summor att tala om.. Efter det tappade Emma det mesta av motivationen.. vilket är förståeligt..

Urban Nilsson var vallachef då.. ännu en svensk/svenska som inte tilläts nå framgångar..

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/wiken-i-storgrat—efter-misslyckade-loppet/

Inlagd: 2016-12-05, 13:27
Skriven av: Vasstrader

2012 var Hellner i toppform i tds..men usla skidor i avgöranden lägen gjorde det omöjligt att vinna.. brukar vara näst sista etappen i tds..som de medvetna bortvallningarna kommer..

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3277&grupp=16295&artikel=4897100

Inlagd: 2016-12-05, 13:30
Skriven av: Vasstrader

Här pratar Halvarsson om prispengarna.. en halv miljon hade han tjänat under helgen..om han tillåtits vinna.. det blev visst lite för mycket någon.. att just Halvarsson skulle kamma hem storkovan..

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3277&grupp=16295&artikel=4897100

Inlagd: 2016-12-05, 13:46
Skriven av: Vasstrader

Här kommer länk på snacket om prispengar..

http://www.expressen.se/tv/sport/halfvarssons-svar-pa-norska-anklagelserna-bryr-mig-inte/

Inlagd: 2016-12-05, 13:50
Skriven av: Vasstrader

Diggins blogginlägg är ofta läsvärda. Här om hur hon tycker om att sitta på en stol som bär hennes namn längst inne i ”smärtgrottan”. http://jessiediggins.com/i-just-love-those-5km-skates/

Inlagd: 2016-12-05, 14:16
Skriven av: Per

Til en som har ”tappad” interessen for langrenn, så bruker du mye tid på skidpepp. Er vel nesten en fulldagsjobb å kommentere via 8-10 forskjellige brukernavn.

Inlagd: 2016-12-05, 14:21
Skriven av: Tor

Svante:
”Lägg ner dina konspirationsteorier.”

Då lägger vi till ”Svante” på listan över dina alias.

Kallner:
Det intressanta är ju framförallt hur lång fästzon i förhållande till skidans spann som Calle valde. Uppenbarligen valde han fel. Men det hade ju varit lätt för honom att välja längre fästzon eller mjukare skidor om han trodde att han hade behövt mer fäste när han provade ut skidorna.

Inlagd: 2016-12-05, 14:33
Skriven av: Swe-Tor

@Tor & Swe-Tor
Ja, hur kan han hålla reda på alla sina alias? Och dessutom se till att de inte kommer i luven på varandra…

Inlagd: 2016-12-05, 15:36
Skriven av: Peter

Peter: ”luven”? Du menar luvan antar jag :)

Inlagd: 2016-12-05, 16:27
Skriven av: Kallner

@Kallner
Tja, det skulle man väl också kunna säga… Ibland undrar jag dessutom om det kan vara något fel under luvan på en del av trollen här.

Inlagd: 2016-12-05, 17:25
Skriven av: Peter

PSYKOPEPP!!!!!

Inlagd: 2016-12-05, 17:29
Skriven av: Danne Normann

Att inte låta Halvarsson få vinna touren är en stor skandal. Vad är det för jvla vallateam som ger ett par skidor utan fäste??

Inlagd: 2016-12-05, 18:18
Skriven av: Peter

Är det möjligt att blocka en IP-adress? Det är tydligt att en och samma sorgliga människa står för alla idiotinlägg här.

Jag röstar för att Skidpepp byggs om och kräver inloggning för att kunna skriva här. Då kan man även redigera och moderera bättre. Om inte Oskar (originalet, inte jag alltså) har tid och ork så kanske det finns någon annan peppare som vill. Bidrar gärna med en slant om det får bort ohyra och troll. Det skidpepp som var för fem år sedan, när vi munhöggs lite på bra nivå med norrmännen men ändå höll god ton och pratade skidåkning, samt höll ämnen i rätt trådar. Dit vill jag igen.

Inlagd: 2016-12-05, 19:02
Skriven av: En_Oskar

En_Oskar: Det var före Norges dopingskandaler dessa är oförlåtliga och skall inte glömmas.

Inlagd: 2016-12-05, 20:10
Skriven av: nn

Nu är det någon som använder samma alias som mig också. Schas troll!!

Inlagd: 2016-12-06, 09:10
Skriven av: Peter

@Moderator/admin
Kan du se till att inte fler personer tillåts ha samma alias? Jag kan ändra mitt om så behövs.

Inlagd: 2016-12-06, 10:09
Skriven av: Peter

”@Moderator/admin
Kan du se till att inte fler personer tillåts ha samma alias? Jag kan ändra mitt om så behövs.
Inlagd: 2016-12-06, 10:09
Skriven av: Peter”

Det är så det blir när ingen registrering krävs. Gör det också svårt att stänga av troll och dito samt att hindra att idioter snor varandras alias…

Så här funkar det på happyride.se (fd happymtb.se): https://happyride.se/info/

(alltså, medlemskap krävs och folk håller sig till regler och skriver i rätt trådar osv. Rätt sällan någon blockas (men det händer).

Visserligen skiljer sig ju happy och skidpepp från varandra, happy artiklar och ffa diskussionsforum, skidpepp en blogg och kommentarsfält.
Men något måste göras för att skidpepp ska kunna fungera och åter bli vad den var innan trollen tog över och varje tappert försök till vettiga diskussioner drunknar och vettigt folk ger upp och säger ”tack och adjö”.

Inlagd: 2016-12-06, 13:57
Skriven av: Aliide

Tack Aliide! Då säger jag tack och adjö. Att någon skriver inlägg i mitt namn går ett snäpp för långt. Låt trollen ha det här diskussionsforumet för sig själva i framtiden! Det sägs ju att trollen spricker i solljuset så låt mörkret råda över detta forum för all framtid.

Inlagd: 2016-12-06, 14:43
Skriven av: Peter

Vilka naiva idioter som finns på Skidpep. ”Som att gå tillbaka som vi hade innan”. Norge har för hvete dopat sina skidåkare. Det har de gjort i flera år. Sedan vill vissa ” mysmunhuggas” med norrmän. Man blir mörkrädd. Vad är det för stollar sin hängt på Skidpep genom åren,?

Inlagd: 2016-12-06, 17:10
Skriven av: Pp

http://www.svt.se/sport/vintersport/hard-om/

Inlagd: 2016-12-06, 17:18
Skriven av: Aliide

God artikkel av Hård, Aliide.

Men å snakke fornuft med konspirasjonsgjengen er som å forsøke å så tvil om koranen til en fundamentalist.

Inlagd: 2016-12-06, 18:58
Skriven av: Gunnar Bull

Jacob Hård skriver bland annat att det är lätt att glömma att halva det svenska landslaget också använder sig av astmamedicin.
Och att Ryssland haft minst 24 dopingfall under de senaste 15 åren.
Kommentarerna om att Sundby borde stängas av på livstid liknar han vid att bura in småtjuvar på livstid, eller att stänga av Tre Kronor-stjärnan Nicklas Bäckström i flera år efter dopingskandalen från Sotji-OS.
”Så var kommer Norge-hatet ifrån? Knappast från fakta kring doping. Det kan väl aldrig vara så att det är de norska framgångarna som provocerar bortom all sans och förnuft?”, skriver Jacob Hård.

PS. JACOB HÅRD treffer spikeren på hodet. Det er akkurat slik vi nordmenn ser på dere ”NORSKEHATETE” misunnelige og patetiske

Inlagd: 2016-12-06, 19:58
Skriven av: Danne Normann

Jacob Hård skriver bland annat att det är lätt att glömma att halva det svenska landslaget också använder sig av astmamedicin.
Och att Ryssland haft minst 24 dopingfall under de senaste 15 åren.
Kommentarerna om att Sundby borde stängas av på livstid liknar han vid att bura in småtjuvar på livstid, eller att stänga av Tre Kronor-stjärnan Nicklas Bäckström i flera år efter dopingskandalen från Sotji-OS.
”Så var kommer Norge-hatet ifrån? Knappast från fakta kring doping. Det kan väl aldrig vara så att det är de norska framgångarna som provocerar bortom all sans och förnuft?”, skriver Jacob Hård.

PS. JACOB HÅRD treffer spikeren på hodet. Det er akkurat slik vi nordmenn ser på dere ”NORSKEHATETE” misunnelige og patetiske!!!!!!!!!!!!!!!!!……

Inlagd: 2016-12-06, 19:59
Skriven av: Danne Normann

Jacob Hård börjar bli genant.. han inser inte att han har gjort sitt när det gäller skidåkning. Han vill bara ”normalisera” läget så att vi skall fokusera på prestationen…vilket är bra för intresset.. och SVT..

Att jämföra med Bäckström är direkt pinsamt.. Bäckström tog en allergitablett,, som han gjort sedan han kom till NHL.. att han tog en tablett innan match var fel..för man fick inte göra detta..Han fick inte spela sin viktigaste match i karriären…OS-finalen..

När det gäller MJS så har han medvetet dopat sig.. det är mycket värre att ta hästdoser av en medicin som han inte har ordnerats….dessutom sker det i nebulisator.. Doseringarna är så uträknade att det är solklar doping..Fallet mörkläggs av MJS ..och alla instanser.. fullständigt oacceptablet.. MJS skulle haft minst 2 år..men fick 2 månader..på sommaren.. Löjeväckande och ger helt fel signaler på att man kan lita på alla instanser..

Jacob Hård är ifrågasatt av många nu och han har hållit på alldeles för länge. Han ser ut som en dinosaurie..och har åsiakter som passade bra på stenåldern.

http://www.svt.se/sport/vintersport/hard-om/

Inlagd: 2016-12-06, 20:22
Skriven av: Vasstrader

FIS och WADA har sagt att de kommer att överklaga Johaugs dom. Johaug lär inte åka något OS.

När Johaug talade om att hon tog astmamediciner ..fast hon är frisk.. så brast bomben.. att Kai Hakon Carlsen har försett WADA med värdelösa studier.. så att Norge kunnat nyttja att friska kan inta astmamediciner,,vilket bevisar att astmamedcinerna har flera prestationshöjande effekter..

Att folk sedan skall tro att vi skall ”normalisera” läget.. kommer aldrig att bli så länge astmamedciner finns kvar inom elitidrotten..

Inlagd: 2016-12-06, 20:28
Skriven av: Vasstrader

”Vi”?

:-)

Inlagd: 2016-12-06, 20:53
Skriven av: Gunnar Bull

Gunnar Bull

Hur många nickname har du??

Inlagd: 2016-12-06, 21:15
Skriven av: Pp

I følge bestefaren til Johannes Høstflot Klæbo, er han langt i fra toppformen pr. nå…… ”Vi” ;) tar informasjonen til etterretning….

Inlagd: 2016-12-06, 21:36
Skriven av: pelle

Pp, jeg har kun ett. Garantert!

Men du tror meg vel ikke, fordi nordmenn generelt både lyver og jukser hele tiden :-)

Inlagd: 2016-12-06, 22:01
Skriven av: Gunnar Bull

Vilken energi Hård lägger på tramsiga kommentarer. Tänk om han skulle lägga det istället på sändningarna där man befarar att han somnar vilket ögonblick som helst.

Inlagd: 2016-12-06, 22:02
Skriven av: KGK

Gunnar Bull,
Är du tillbaka nu?

Inlagd: 2016-12-06, 22:05
Skriven av: KGK

Jepp, KGK. En stund trodde jeg forumet var fullt av tullinger, men nå har jeg skjønt at de ikke er så mange, de bare har så mange nick for å gi inntrykk av at de er det. Derfor ”vi” :-)

Jeg tipper det store flertallet her inne fortsatt er oppegående og fornuftige mennesker.

Inlagd: 2016-12-06, 23:01
Skriven av: Gunnar Bull

Ikke mat trollet

Inlagd: 2016-12-06, 23:47
Skriven av: Tor

Jacob Hård har gjort sitt. En konflikträdd stackare som inte vågar kritisera ett dopingland som Norge. En feg krake.

Inlagd: 2016-12-06, 23:53
Skriven av: Vasstrader

Gunnar Bull,
Roligt!

Inlagd: 2016-12-07, 00:04
Skriven av: KGK

Vasstrader: Det är inte lätt att säga vad som är det värsta med CAS-domen mot MJS. Kanske inte att Dr Gabrielsen faktiskt ordinerade 15 mg salbutamol per dygn, drygt 9 ggr tillåten dos. Kanske inte att (det första) receptet på 60 ampuller x 5 mg skrevs ut redan i november 2014, alltså före skovet och samtalet med patienten i Davos. Utan snarare att NSF:s illa genomtänkta försvar för doseringen (som totalsågas i domen) de facto innebär ett erkännande att man med hjälp av nebulisator överdoserat Ventolin mm i åratal, MJS sedan 2009, vilket knappast avspeglas i straffet. Eller att Hård af Segerstad väljer att bortse från ovanstående fakta. Därför blir Davos ett kärt återseende för den gode Martin, som så framgångsrikt kompenserat sin astma där.

Inlagd: 2016-12-07, 00:23
Skriven av: Slakmota

Björgen, Johaug, Weng och Östberg.. Norges svar på Välbe, Lazútina, Egorova och Danilova..

Verkligen något att vara stolta över:-)

Det är bara Slind som man kan ta på allvar. Resten är en produkt av den systematiska doping som bedrivits under flera år.
Skönt att det imploderade inom norsk skidåkning.. så att världen fick veta vilken unken dopingnation de är..

Inlagd: 2016-12-07, 00:26
Skriven av: Vasstrader

Receptet på 60 x 5 mg Ventolin är en helt absurd mängd. Det motsvarar 1500 puffar från en Ventolin diskus eller 25 stycken diskusar. Rekommendationen för en astmatiker är en puff vid behov högst fyra gånger per dag, vilket betyder att läkaren skrivit ut medicin för 1-4 år om man har dagligt behov. Ventolin är dock inte en medicin avsedd för dagligt bruk, vilket gör receptet än mer absurt.

Medicinerar man upp till WADAs dopingräns varje dag räcker receptet i 187,5 dagar.

Inlagd: 2016-12-07, 08:18
Skriven av: Banan

Lägger ner skidåkningen eller förbjud astmamediciner. Det finns inga alternativ efter att vi fått sanningen.. sanningen om hur WADA:s regelverk tolkas..

Inlagd: 2016-12-07, 09:19
Skriven av: Vasstrader

Synd for Calle, Emil, Johan og Marcus.

Men men.

Inlagd: 2016-12-07, 12:06
Skriven av: Gunnar Bull

Det er bare ”et” sykt troll her inne på psykopepp og han er MEGET sjuk , schizofrene Vasstrader er en gammel grinete gubbe med 6-7 brukernavn her inne , Den Schizofrene paranoide gamle gubben har nok ikke tålt Norges total dominans i Ski verden de siste 26 åra og har nok hatt et sant helvete i lang tid
God bedring ”HATER”

Inlagd: 2016-12-07, 18:06
Skriven av: Danne Normann

Oskar Karlin

Hur kan du tillåta sådana nicknames som DN? Är detta en seriös skidblogg eller en pajasblogg? Sådana där inlägg borde vara totalt oacceptabelt.

Inlagd: 2016-12-08, 21:28
Skriven av: Vasstrader

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values