Kalla hade förmaksflimmer

Nu har man kollat upp vad som egentligen hände där i söndags med Charlotte Kalla:

”Man kan konstatera att orsaken till Charlottes genomklappning berodde på ett förmaksflimmer. Under tisdagens och onsdagens undersökningar har Charlotte uppvisat goda värden på allt vi kontrollerat. Efter utredningen känner vi oss medicinskt trygga i att det inte är någon fara för Charlotte att återgå i träning och fortsätta att tävla på högsta internationella nivå.”

Kan relatera till detta eftersom jag också drabbas av förmaksflimmer då och då. Det är inget härligt att uppleva under prestation eftersom blodflödet blir rätt oregelbundet. Själv har jag fått flimmer under ett hårt skridskopass och blev helt rökt när hjärtat började slå i otakt. Knappt styrfart tillbaka till bussen. Men, börjar hjärtat bara slå i takt igen så är allt bra igen.

Bara att hoppas att flimret inte utlöstes av hög puls utan snarare eventuell nervositet eller kanske den gamla förkylningen.