21 november 2016, av Oskar

Uttagna till Ruka

Äntligen dags för WC-premiär! Ruka (eller Kuusamo som det hette förr) är som vanligt premiärplatsen. Sveriges lag ser ni nedan.

Damer Herrar
Maja Dahlqvist
Hanna Falk
Anna Haag
Ida Ingemarsdotter
Charlotte Kalla
Stina Nilsson
Linn Sömskar
Emma Wikén
Jennie Öberg
Simon Andersson
Jens Burman
Johan Edin
Calle Halfvarsson
Marcus Hellner
Emil Jönsson
Johan Olsson
Teodor Peterson
Carl Quicklund
Daniel Richardsson
Oskar Svensson

445 kommentarer till ”Uttagna till Ruka”

Norge:Menn

Sprint, klassisk
Ola Vigen Hattestad, Ørje IL
Petter Northug jr., Strindheim IL
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Emil Iversen, IL Varden
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklub

15 km klassisk
Sjur Røthe, Voss IL
Petter Northug jr., Strindheim IL
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Emil Iversen, IL Varden
Didrik Tønseth, Byåsen IL
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklub

Kvinner

Sprint, klassisk
Marit Bjørgen, Rognes IL
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Heidi Weng, IL i Bul
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Ragnhild Haga, Åsen IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

10 km, klassisk
Marit Bjørgen, Rognes IL
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Heidi Weng, IL Bul
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Kari Øyre Slind, Oppdal IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

Inlagd: 2016-11-21, 13:39
Skriven av: Aliide

Aliide,
Du har helt rätt om Kalla.

Inlagd: 2016-11-21, 14:17
Skriven av: KGK

Har svårt att förstå varför inte de som presterar bra i premiären ska kunna bli uttagna. Det sänder fel signaler. Jennie Öberg kan jag förstå. Hennes kval var likvärdigt Stinas. Sedan la hon upp semin taktiskt lite oklokt men visade ändå hög kapacitet. Maria Nordström slog dock t.ex. Sömskar om platsen i Ruka fair och square och körde mer offensivt än t.ex. Mohlin som hade bättre kvaltid. Nordström förtjänade en plats. Ebba har vi redan avhandlat. På herrsidan får inte Viktor Torn chansen. Man kan också dra slutsatsen att Kalla inte kör sprint i Ruka eftersom sex typiska sprinters är uttagna på damsidan.

Inlagd: 2016-11-21, 14:42
Skriven av: Per

Per,
Ledningen har gått ut med att man prioriterar folk i landslaget under början av säsongen.Om inte hade det sett ut på ett annat sätt.

Inlagd: 2016-11-21, 14:51
Skriven av: KGK

Laget är givetvis uttaget på ett riktigt sett. Sömskar och Edin är uttagna för att de har en liten chans att klara kvalet om de kör som igår. Thorn och de andra måste åka snabbare. Tror även Thorn hellre kör distans på hemmaplan än att åka ur kvalet i Finland.

Att Ebba inte kör VC innan jul är givetvis idioti. Synd att Henriksson inte är frisk. Skall bli spännande med Falk båda dagarna.

Att Kalla inte kör sprint dagen innan distans är sedan gammalt.

Inlagd: 2016-11-21, 16:56
Skriven av: Jan

Dumma autocorrect

Det skall vara att sprintlaget är uttaget på ett riktigt sätt.

Inlagd: 2016-11-21, 16:58
Skriven av: Jan

KGK: Det är väl knappas Ulvang som kommer med förslagen. Det är ett tryck från nationer utanför Skandinavien som vill förändra sporten. Med tanke på vad som hänt sista tiden så tror jag att man kanske, måhända, möjligen bryr sig lite mindre om vad Norge (och brodern Sverige) tycker

Klassisk skidåkning är av allt att döma borta efter nästa OS… Enligt Sportbladet ”Ja, efter OS är det väl dags? Du kan sminka ett lik, klä på det fräsig tävlingsdräkt och dölja förruttnelsen med parfym, men det uppenbara kommer ändå att visa sig. Den klassiska skidåkningen är död på världscupsnivå. Den är i bästa fall en zombie, återupplivad med märkliga metoder, men kärnan är likväl död.”

Inlagd: 2016-11-21, 17:23
Skriven av: H. G. Wells

Ingen ide för Ebba att förbättra den klassiska tekniken alltså.

Inlagd: 2016-11-21, 17:25
Skriven av: H. G. Wells

Det som verkade fånigt är snart verklighet.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article20284340.ab

Inlagd: 2016-11-21, 17:30
Skriven av: H. G. Wells

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article23947216.ab

Inlagd: 2016-11-21, 17:35
Skriven av: H. G. Wells

Jossa som brukar ha bra koll på det mesta vet kanske hur läget är i Finland. Höjer sig damlaget ett snäpp till så sopar de golvet med sina nordiska bröder i VM-stafetten.

Inlagd: 2016-11-21, 18:25
Skriven av: H. G. Wells

H. G. Wells: Jag tror finskorna har stora chanser att utmana Norskorna om guldet… Pärmäkoski och Niskanen tror jag blir väldigt bra sedan har dom Kyllönen och Mononen som är väldigt bra åkare… tror faktiskt alla dom kommer höja sig i år… som joker har dom ju även Roponen som gjorde något enstaka bra WC lopp förra året och är nog väldigt sugen och motiverad för ett hemma VM

Inlagd: 2016-11-21, 19:06
Skriven av: jossa

jossa: Med tanke på det du säger, och med tanke att Finland kommer knappast kommer att sämre material än sina Skandinaviska bröder i sitt hemma-VM, så blir de nog livsfarliga.

Inlagd: 2016-11-21, 20:33
Skriven av: H. G. Wells

Jag saknar Jonna. Visserligen misslyckades hon i sprinten men gjorde ett gediget distanslopp. Orkade kanske inte två dagar i följd. Hon kunde i alla fall fått en plats som distansåkare för där är det jättetunt.
Tycker det är bra att Ebba inte är med. Hon har plugget att tänka på. Bra om hon blir klar med de teoretiska studierna as soon as possible. Därtill återstår väl ett par specialkurser i torrgråtning samt berätta för pressen att här fuskar vi inte.
Skämt åsido så är Ebba rimligen inte fulltränad, vilket skymtade fram lite i det andra distansloppet i Bruks. Målet är junior-VM och man ska inte hålla på och hatta med sina mål.
Synd att Sofia inte är i stridbart skick.

Inlagd: 2016-11-21, 20:40
Skriven av: Intresserad

TDS ser ut att bli en mycket avslagen historia i år, åtminstone på damsidan. FIS måste tänka om.

Inlagd: 2016-11-21, 21:00
Skriven av: H. G. Wells

Intresserad,
Ebba är kanske inte tip top men skolan är inget hinder. Gymnasiestudier idag är inget som man behöver svettas igenom.Dessutom går Ebba på skidgymnasium med lägre studietakt.

Inlagd: 2016-11-21, 21:04
Skriven av: KGK

sextiotvå procent av norskarna tycker att langrennscross ska in i världscupen.

http://www.vg.no/sport/langrenn/langrenn/aapner-for-debatt-om-langrennscross-i-verdenscupen/a/23844979/

Inlagd: 2016-11-21, 21:06
Skriven av: H. G. Wells

Bruksvallarna är en träningstävling, inte värt att diskutera något mer, ledarna har bra koll på åkarnas status, vi har det inte.

Inlagd: 2016-11-21, 21:08
Skriven av: H. G. Wells

Intresserad: Tror nog Jonna blir med till Norge veckan efter men blir hårt om platserna där… är väl bara 6 platser vi har att gå på till Norge och giva lär Kalla Ida Stina Falk vara

sedan finns väl chans ännu för Jonna att någon blir sjuk så hon åndå får åka i Ruka…

Inlagd: 2016-11-21, 21:26
Skriven av: jossa

Banan i Lillehammer passar inte Sundling så hon kommer nog inte med speciellt om det bara är 6 platser. De brukar vara 9 platser, men det kanske har ändrats. Troligen kommer truppen till Norge utgöras av de som åker till Finland om ingen gör det fantastiskt bra i Idre.

Inlagd: 2016-11-21, 22:02
Skriven av: Jan

Finländskorna kommer att ”sopa banan” med de svenska tjejerna utom Kalla på distans i vinter. Det kan bli pinsamt att se vad långt efter Sverige är på damsidan jmf med finskorna (inte fin-skorna) som hade en uppåtgående kurva förra säsongen. Testet i Bruks var i stort sett ett debacle på 10 km med Haag som bäst 31 sek efter Ishida.

Det finska herrlandslaget är däremot inte alls lika starkt som damerna. De har inte kommit tillbaka efter förra Lahti-VM på samma sätt som damerna.
Jag kan också tänka mig att finnarna generellt kommer att köra med samma astmamedicinering som Norge så länge det är tillåtet iom att de vill prestera på hemmaplan. De har inga skrupler därvidlag.

Norskorna kommer få det jobbigt, inte med resultaten men med en hel del psykisk press och ett och annat burop efter banorna i vinter. De norska landslagen kommer fortsätta med astmastatsdopningen fullt ut även denna vinter eftersom de har teflonhattar och inte kan lyfta blicken en cm ovanför stavhantaget.

Inlagd: 2016-11-21, 23:15
Skriven av: Kallner

Tyvärr gjorde nog Sundling ett misstag då hon körde 10:an dan innan sprinten. Så här i efterhand skulle hon ha härmat Falk och sparat sig.

Inlagd: 2016-11-21, 23:17
Skriven av: KGK

Jag tror åxå finska herrarna blir riktigt farliga Matti Heikkinen och Niskanen tror jag väldigt mkt på sedan har dom Jauhojärvi som vi nog inte får underskatta kan slå till även han under VM..

Inlagd: 2016-11-22, 08:22
Skriven av: Jossa

H. G. Wells, är det verkligen den viktigaste frågan inför säsongen? En rundgång i det oändliga och en dom som inte väntas före nyår eller i värsta fall inte förrän april? Vad mer finns att diskutera när det faktiskt råder förundersökningssekretess? Oerhört bra beslut att stänga den tråden!!! Punkt.

Inlagd: 2016-11-22, 10:21
Skriven av: Aliide

Och alltså inte fortsätta den här!!!

Inlagd: 2016-11-22, 10:23
Skriven av: Aliide

Instämmer bra att stänga tråden och gå vidare med nya trådar. Rundgången ekade ända ut i trälhavet nyligen. Blir rafflande och se svenska herrarna i helgen. Känns som laget är mera jämnt iår, luktar optimism något som ibland saknas här i svaren på olika trådar. Varför är det så svårt att hålla sig till ämnet som tråden gäller? utan alltid skall det harvas om norge buh eller bäh. Jag hoppas på att finska herrarna har fått upp farten inför Lahtis, så som damerna som blir guldkandidater till staffetten ifall allt håller. Vad tror ni?

Inlagd: 2016-11-22, 11:12
Skriven av: Daniel Becker

Meget bra beslutning å stenge diskusjonen Oskar.

Skidpepp var jo redusert til ensporet paikasting mellom 2-3 norske nettroll og 4-5 svenske nettroll med intenst hat mot hverandres nasjoner og fullstendig manglende evne til å se nyanser i saken. Hat, forhåndsdømming, konspirasjonsteorier. USJ!

Inlagd: 2016-11-22, 12:13
Skriven av: Tor

Bra beslut! Äntligen.

Inlagd: 2016-11-22, 12:51
Skriven av: KGK

Men lägg ner någon gång!
Vad sjutton. ”Uttagna till Ruka” och tråden tas över med dopingsnack! Amin har satt ner foten en gång, hur många gånger ska Oskar behöva rensa trådar?

Inlagd: 2016-11-22, 15:32
Skriven av: Aliide

FINLAND

MEN

Sprint C: Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Toni Ketelä, Ari Luusua, Anssi Pentsinen, Matias Strandvall, Karri Hakala, Antti Häkämies, Juho Mikkonen, Joni Mäki, Lasse Paakkonen, Sami Jauhojärvi, Joonas Sarkkinen, Verneri Suhonen, Lauri Vuorinen

15km C: Matti Heikkinen, Perttu Hyvärinen, Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen Ari Luusua, Lari Lehtonen, Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen, Joni Mäki, Ville Nousiainen, Antti Ojansivu, Joonas Sarkkinen, Lauri Vuorinen

LADIES

Sprint C: Anne Kyllönen, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Mona-Liisa Nousiainen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Susanna Saapunki, Andrea Julin, Henna Riikka Rahkola, Petra Torvinen, Johanna Ukkola, Hanna Varjus, Senni Vuolle

10km C: Anne Kyllönen, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen, Maija Hakala, Andrea Julin, Anni Kainulainen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Mona-Liisa Nousiainen, Marjaana Pitkänen, Susanna Saapunki, Anna-Kaisa Saarinen

______________________________________

RUSSIA

MEN

Sprint C: Maxim Vylegzhanin, Anton Gafarov, Nikita Kriukov, Alexander Panzhinsky, Gleb Retivykh, Sergey Ustiugov, Evgeny Dementiev

15km C: Evgeniy Belov, Alexander Bessmertnykh, Stanislav Volzhentsev, Maxim Vylegzhanin, Alexander Legkov, Andrey Larkov, Sergey Ustiugov, Evgeny Dementieva

LADIES

Sprint C: Yulia Belokurov, Daria Vedenina, Polina Kovaleva, Natalia Matveeva, Natalia Nepryaeva, Evgenia Shapovalova, Elena Soboleva

10km C: Yulia Belokurov, Alisa Zhambalova, Kalsina Polina, Natalia Nepryaeva, Anastasia Sedov, Yulia Tchekaleva, Elena Soboleva

___________________________________

ITALY

MEN

Federico Pellegrino, Francesco De Fabiani, Dietmar Nöckler, Giandomenico Salvadori, Maicol Rastelli

LADIES

Lucia Scardoni, Virginia De Martin Topranin, Greta Laurent

____________________________________

GERMANY

MEN

Sebastian Eisenlauer, Jonas Dobler, Florian Notz, Thomas Bing, Thomas Wick

LADIES

Nicole Fessel, Steffi Böhler, Hanna Kolb, Victoria Carl, Sandra Ringwald, Katharina Hennig, Julia Belger

______________________________________

SWITZERLAND

MEN

Dario Cologna, Curdin Perl, Jonas Baumann, Gianluca Cologna, Jovian Hediger, Jöri Kindschi

LADIES

Nathalie von Siebenthal, Laurien van der Graaff

________________________________________

FRANCE

MEN

SPRINT C: Lucas Chanavat, Baptiste Gros, Renaud Jay, Richard Jouve, Alexander Pouye

15km C: Jean-Marc Gaillard, Maurice Manificat, Clement Parisse, Alexis Jeannerod

Inlagd: 2016-11-22, 15:48
Skriven av: Aliide

Och eftersom tråden gått åt fanders med dopingsnack och kritik mot skidpepp.se så kanske också bumpa Sverige och Norges trupper:

NORWAY

MEN

Sprint C: Ola Vigen Hattestad, Petter Northug, Finn Haagen Krogh, Sondre Turvoll Fossli, Emil Iversen, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundby, Martin Løwstrøm Nyeng

15km C: Sjur Rothe, Petter Northug, Finn Haagen Krogh, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Martin Løwstrøm Nyeng,

LADIES

Sprint C: Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Oestberg, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Maiken Caspersen Falla

10km C: Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Oestberg, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kari Øyre Slinde, Maiken Caspersen Falla

___________________________________

SWEDEN

MEN: Simon Andersson, Jens Burman, Johan Edin, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Emil Jönsson, Johan Olsson, Teodor Peterson, Carl Quicklund, Daniel Richardsson, Oskar Svensson

LADIES: Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Anna Haag, Ida Ingermarsdotter, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Linn Sömskar, Emma Wikén, Jennie Öberg

Inlagd: 2016-11-22, 15:54
Skriven av: Aliide

Jeg liker at Calle H er tilbake. Alltid en ekstra sting i konkurransen når både han og Petter er på startstreken samtidig.

Gleder meg til helgen kjenner jeg

Inlagd: 2016-11-22, 16:04
Skriven av: Tor

Håller med, ska bli spännande att se första dom bästa. bara att få kolla Olsson på bästa sträckan är värt en hel del.

Inlagd: 2016-11-22, 16:46
Skriven av: KGK

Hela norska damlaget som är uttagna till Ruka ( förutom Slind) intar astmamediciner.

Inlagd: 2016-11-22, 19:37
Skriven av: Vasstrader

Johaug är inte uttagen till Ruka och hon är inte nominerad till några utmärkelser till norska Idrottsgalan.. eller ens inbjuden. Sundhetstecken.

Inlagd: 2016-11-22, 19:40
Skriven av: Vasstrader

”Men lägg ner någon gång!
Vad sjutton. ”Uttagna till Ruka” och tråden tas över med dopingsnack! Amin har satt ner foten en gång, hur många gånger ska Oskar behöva rensa trådar?”

1. Om man nu inte vill ha dopingsnack i andra trådar, varför stänger man då ner dopingtråden? Det är ju obeskrivligt korkat.

2. Eftersom världens två bästa skidåkare åkt fast för doping så kommer längdskidåkningen handla om doping under lång tid framöver. Det är ingenting som går att stoppa genom att stönga en tråd. Det kommer vara dopingsnack här hela det här året och förmodligen under kommande år också. Gilla läget, eller stäng ner bloggen.

Inlagd: 2016-11-22, 19:40
Skriven av: Klabbarn

Hur länge ska Saarinen hålla på? Hon har varit på nedåtgående några år. Lite märkligt att hon platsar i det tuffa och kompetenta finska laget.

Inlagd: 2016-11-22, 20:23
Skriven av: Kallner

Kallner: Förra året var hon gravid de går inte att räka i år vill men ge henne en chans att komma tillbaka året innan hon blev gravid gjorde hon ändå en del bra lopp vann bland annat första sträckan i VM stafetten åkte väl ifrån Sverige med ett tiotal sekunder…

Saarinen har gjort två distans lopp i år hon har slagit alla utom Pärmäkoski i år så väldigt kvalificerad för en plats är hon allt ännu

eller hade du ändå tänkt peta henne?

Inlagd: 2016-11-22, 20:49
Skriven av: jossa

Når det gjelder stafetten i Lahti så er jeg ikke så sikker på at Norge blir så veldig mye svakere uten Johaug. Sjelden hun går veldig bra stafetter. 5km blir for kort. Jeg tenker Falla, Østberg, Weng, Bjørgen. Tror det blir en tøff gjeng å slå.

Inlagd: 2016-11-22, 21:56
Skriven av: Sven

Godt å se at Hellner er tilbake i form, men bak Hellner og Johan Olsson på distans synes jeg det så svakt ut i Bruksvallarna. En Lukas Bauer høyt oppe på listene i 10km skate er ikke ofte man ser.

Inlagd: 2016-11-22, 22:00
Skriven av: Sven

Oskar bestämmer naturligtvis. Jag förstår mycket väl att han vill hålla den här tråden dopingfri. Men varför då inte hålla dopingtråden öppen, fattar inte beslutet.

Men skit i det.
Är det någon som vet något om åkarna på andra sidan Atlanten, Diggins exempelvis?

Inlagd: 2016-11-22, 22:14
Skriven av: H. G. Wells

”bak Hellner og Johan Olsson på distans synes jeg det så svakt ut i Bruksvallarna”

Calle hade bakhala skidor i distansloppet så det loppet ska du inte fundera över. Han kommer vara grym i år. Sen kommer nog Oskar Svensson att göra det bra. Daniel R verkar dock inte fått till det riktigt i sommar.

Inlagd: 2016-11-22, 22:31
Skriven av: Klabarn

Kallner, Hur länge ska Richardsson hålla på? Var extremt länge sedan han gjorde något ifrån sig (och förövrigt väldigt märkligt att han fick en plats i landslaget överhuvudtaget..), men men han får gärna visa bättre reaultat på 15 km klassiskt än vad han presterade i Bruks!

Klubbarn: Grundare och admin bestämmer naturligtvis över sin blogg!!! Sök dig till annat forum där du kan skapa egna trådar, här håller man sig till TS och inte går (alltför mycket) OT!!!
För allas trevnad.

Inlagd: 2016-11-23, 02:32
Skriven av: Aliide

Har Tscharke lagt av? Hittade ingenting på Google men kan ju vara min tyska som brister.

Inlagd: 2016-11-23, 07:45
Skriven av: Thorrez

Jag försöker respektera Oskars beslut eftersom jag inte vill förstöra för andra som vill slippa dopingsnacket. Men lätt är det inte, elefanten – som som inte får nämnas – står mitt i rummet och är gigantisk.

Försök att tänka på kommande helgs världscupsprint utan att tänka på andra våningen i den norska vallabussen, det går inte. Så hycklande kan jag inte vara. Därför, för allas trevnad, och på Oskars begäran, överger jag nu bloggen, åtminstone tillfälligt.

Antagligen så raderas även det här inlägget på Sveriges trevligast skidblogg.

Inlagd: 2016-11-23, 08:24
Skriven av: H. G. Wells

”Grundare och admin bestämmer naturligtvis över sin blogg!!! ”

Ja och han bestämmer att han låter grova rasistiska kommentarer från norska troll få stå kvar, men att diskutera doping när världens två bästa skidåkare har åkt fast och norskarna medicinerar alla som ser ut att kunna stå på ett par skidor, nej det är numera förbjudet. Dopingtråden är stängd och man får inte diskutera doping i någon annan tråd heller.

Välkommen till Nordkorea!

Och lycka till med förbuden.

Inlagd: 2016-11-23, 08:32
Skriven av: Klabbarn

Johannes Høsflot Klæbo kommer inn på Norges sprintlag på bekostning av Erik Brandsdal som fortsatt ikke er helt frisk (forskjølet)…

Inlagd: 2016-11-23, 11:05
Skriven av: pelle

Sven: men Bauer kan skejta rätt skapligt om han får till de ännu… tycker de var jätte bra av Ekström att slå han Westerbrg och Burman är åxå just efter han och Svenebo hade slagit Baurer om han inte haft ett fall på slutet…

Inlagd: 2016-11-23, 11:42
Skriven av: jossa

Oskar har naturligtvis blivit uppringd av det norska förbundet. Då gör man som man blir tillsagd. Att de två bästa norska åkarna använt dopningspreparat får man naturligtvis inte prata om. Den sista sovjetstaten har makt långt in i Svedala. Huka er. Och ni som är intresserade av ren skidåkning. GLÖM DET.

Inlagd: 2016-11-23, 13:28
Skriven av: Intresserad

Er meget spent på storvokste russeren Ustiugov, som er min favoritt, sett bort i fra de norske. Han er knapt 25 år, men visste i sesongavslutningen i fjor hvilken kapasitet han innehar på distanse, og i tillegg er han en habil sprinter. Blir ikke overrasket om han blir den største medaljesanker under VM…

Inlagd: 2016-11-23, 14:46
Skriven av: pelle

Vem kan bry sig om lopp när skidåkare får dopa sig offentligt??

Inlagd: 2016-11-23, 15:19
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Vad gör du på på skidpepp???

Inlagd: 2016-11-23, 16:29
Skriven av: Aliide

Men snark kan vi lyfta diskussionen tack. Och mig veterligen har jag inte raderat något inlägg. Kanske har någon annan som har adminrättigheter gått in och rensat. Det var dumt, för jag har som policy att inte radera inlägg såvida det inte är rasism eller riktigt elaka påhopp. Det ska vara högt i tak men då krävs det också att ni chillar med konspirataionsteorierna.

Jag förstår att doping är en het potatis just nu men jag vill inte att det bara ska snackas om vad som händer i den norska vallabussen. Jag vill att vi diskuterar skidåkning här!

Just nu skiter jag fullständigt i Johaug och hennes salva. Det enda jag bryr mig om är när den eventuella domen kommer och förhåller mig till det då. Att sitta och spekulera hej vilt funkar inte. Gör gärna det på aftonbladet-chatten, men inte här.

Och som ni som läst denna blogg sedan starten vet att jag är en Norge-”hatare” av rang. Dvs jag blir rejält förbannad när Norge vinner lopp. Däremot tar jag det lite försiktigare när det kommer att dra en hel nation över en kam kring eventuell doping. Jag vill samla på mig information och inte döma någon innan jag vet all fakta.

Ni som inte kan tänka på annat än doping, då föreslår jag att ni börjar följa en annan idrott istället.

Så, nu chillar vi lite från dopingsnacket och övergår till lite underbar skidpepp!

Inlagd: 2016-11-23, 16:43
Skriven av: Oskar

Vad hände i Sotji? Försökte man valla skidorna med trofodermin?

Inlagd: 2016-11-23, 17:10
Skriven av: kurre

Northug (Petter), frisk och kry droppar Ruka… ”inte i form” eller något. Pål Golberg ersätter på sprint och Simen Hegstad Krüger på 15 km klassiskt.

Inlagd: 2016-11-23, 17:11
Skriven av: Aliide

Aliide: Självklart behöver Richie prestera ganska snart in på säsongen så det inte blir en ”Södergren” effekt med kvarhäng för sakens skull, även om han är en förebild och lagspelare han också. Blir det inga resultat är det bättre att släppa fram någon lite yngre.

Inlagd: 2016-11-23, 17:15
Skriven av: Kallner

Northug gör rätt, verkar lite hängig och ur slag.

Inlagd: 2016-11-23, 17:16
Skriven av: Kallner

Bra tack, mera pepp och mindre depp det gillar jag. Sedan finns det tusen anledningar att diskuterar och kritisera hösten rubriker. Men är inte 1757 kommentarer för Johauge och 1355 kommentare om MJS rätt omfattande. Tyckte det kändes trött på slutet. Klart värt att ta upp igen senare när nya fakta dyker upp.

Inlagd: 2016-11-23, 17:31
Skriven av: Daniel Becker

Vi kommer nog få se betydligt fler skidåkare som hoppar av. Nu är de mera noggranna och tävlar inte när de är på gränsen med sina dopingvärden

Inlagd: 2016-11-23, 17:55
Skriven av: Kurt

Ganska spänd på var Kalla står med tanke på hennes egna upplägg. Vill till att tekniken funkar på de tuffa banorna.

Inlagd: 2016-11-23, 18:12
Skriven av: Kallner

Mitt ekspert tips : Trippel norsk på 15 km
1. Sundby
2. Tønnset
3. Krog

Trippel norsk på 10 km
1. Bjørgen
2. Weng
3. Østberg

Inlagd: 2016-11-23, 18:26
Skriven av: Danne Normann

” NYE NORTHUG” DET NYE SUPERTALENTE…
….
https://www.nrk.no/sport/post_-_-det-storste-talentet-vi-har-i-norge-i-oyeblikket-1.13241271

Inlagd: 2016-11-23, 18:35
Skriven av: Danne Normann

Klabbarn. Är det din blogg du kommenterarar inlägg på eller är det Oskars? Vem av er har rätt att bestämma?

http://www.skidpepp.se/about/

Inlagd: 2016-11-23, 18:42
Skriven av: Aliide

Förutsättningar – tryckimpregnerade oräknade.
Jag hoppas att Johan är bland de 3 bästa. Det innefattar även möjligheten till en vinst. Ska även bli intressant att se vad Burman presterar. Calle kommer att vara lite sleten efter sprinten, men topp 5 med välsmorda skidor måste han prestera.
På sprinten får vi se vad Calle och Oskar kan prestera. Hoppas på Calle i final och Oskar minst till halvfinalen.
Bland damer, exklusive de tryckimpregnerade, har jag inte en susning. Var står Kalla? Seger eller 10:a?
På sprintsidan bör vi ha minst 3 bland de 6 bästa. Falken och Stina slåss om segern.

Inlagd: 2016-11-23, 20:25
Skriven av: Intresserad

Intresserad: Hårda krav kan jag tycka… ser åxå ut att komma en del nysnö som prognosen ser ut dag vilket kan missgynna åkare som Kalla och Hellner som är beroende av bra fäste… Resultat mål Johan vill jag se vara bra med topp 6-8 då är jag ändå nöjd är Calle och Heller topp 12-15 skulle åxå kännas bra är någon annan topp 20 gör dom de riktigt bra .. Kalla topp 6-8 där med då tycker jag hon är bra med med tanke på dom problem hon haft Ida och Stina topp 12-15 beroende på hur hårt sprinten tagit… Haag Wiken topp 20 då är de bra för dom,,,

Sprintloppen Stina Final Falk Final Ida semi Öberg Kvart övriga kan får svårt kvala men hoppas jag har fel :) herrarna då svårt Calle till semi är väl de man kan ha som krav och att Teo och Emil och Svensson Edin klarar att kvala

rätt låga krav kan nog många tycka men är tidigt på året svårt sätta in var olka åkarna står

Inlagd: 2016-11-23, 21:09
Skriven av: jossa

Oskar !!!jeg må bare svare en ”brønnpisser ”som ikke skjønner at han har tapt ( ”forlorat”)

Intresserad????!!!!
Ifølge ”Intresserad ”blir det ingen på pallen fra Skandinavia eller Russland ..!!!!!!…..

Sverige : ingen i langrenns sirkuset bruker mere ”prestasjonsfremmende astmamedisin ”

Finland : bruker oksygenmasker og høydehus

Russland :””” NexonGass ”””og ”dømt for ”statsdoping

Inlagd: 2016-11-23, 21:28
Skriven av: Danne Normann

Kalla har fått ladda ostört. Då borde hon vara med på målbilden.Allt annat är förstås en besvikelse.

Inlagd: 2016-11-24, 12:40
Skriven av: KGK

Tror också att dina förväntningarna är för högt ställda Intresserad. Distans på damsidan tror jag dessvärre blir en stor besvikelse. Det är bara Kalla vi ens kan hoppas på ett topp-tio-resultat för och hennes form är nog inte den bästa. På herrsidan kan Olssons och Hellners Bruksform räcka en del men knappast till topp-tre. Hellner har väl inte någonsin varit topp-tre i klassiskt och Olsson tog honom bara med en hårsmån i Bruks trots att han såg hans rygg runt hela banan (Hellner hade vunnit om startnumren hade varit de omvända). I sprint lovar Falks lopp i Bruks en del. Falken och Stina körde dessutom ifrån konkurrenterna på en bana som liknar Ruka lite, vilket tyder på att de är i en klass för sig. Om inte alla övriga svenska damsprinters plötsligt har sänkt sig ett snäpp borde det innebära att Falk och Stina är i världsklass. Herrsprint är mer ovisst men Calle kändes ändå betydligt mer kraftfull än förra året och Oskar Svensson tålde många tuffa lopp i Bruks så visst hopp även där.

Inlagd: 2016-11-24, 14:58
Skriven av: Per

Intresserad är omogen nog att skita i Norge, så tolkar jag inlägget i varje fall. Hellner har i vart fall kommit topp 10 på klassiskt ganska många gånger och topp 3 i varje fall en gång. Frågan är dock hur han står sig nuförtiden då stakningen blir viktigare för varje år, i lördags stakade han dock väldigt bra. Ruka är dock inte hans favoritbana vilket beror på att diagnolbackarna vid 0,8 och 3,1 och varvning är för branta och resten stakning. Då hoppas jag mer på honom i Lillehammer och framförallt Davos och tremilen i skejt. Olsson verkar ändå på gång och är alltid farlig.

Tycker inte Bruks och Rukas sprintbana liknar varandra. Men Calle, Falk och Stina skall ändå kunna nå final, Teodor har också chansen.

Inlagd: 2016-11-24, 16:28
Skriven av: Jan

I och för sig kommer det bli minusgrader men ihärdigt snöfall både lördag och söndag, bör tas i beaktande vid tipsande…

Och det finns fler än en och annan norrman och Johan Olsson som kan vinna 15 km klassiskt i snöfall. Vi har ingen aning vart tex Cologna står

Inlagd: 2016-11-24, 16:41
Skriven av: Aliide

KGK: Tycker du verkligen Kalla fått ladda ostört ? och vad är målbilden ?

Inlagd: 2016-11-24, 17:22
Skriven av: jossa

Aliide: Cologna vann ett test i Davos han slog där Harvay med några sek och var 35 till trean svårt sätta in loppet man han verkar vara rätt bra igång

Inlagd: 2016-11-24, 17:27
Skriven av: jossa

Någon som vet varför Ebba A inte åker 10 km F i Idre?
http://www.sweski.com/deltagarlista-seniorer-med-nya-fis-koder.5930680-184999.html

Inlagd: 2016-11-24, 17:35
Skriven av: Vargen

Jossa,
Ja hon har inte störts av andra åkare, det har jag läst att hon sagt. Målfotot (målbild)

Inlagd: 2016-11-24, 18:40
Skriven av: KGK

:KGK: du tar inte hänsyn alls till dom problem hon haft med andra ord sista tiden ?… målfoto på ett 10 km lopp med individuell start har jag ännu inte upplevt :) Kalla mellan 6-8 då är jag då väldigt nöjd och på förhand tycker jag de är rätt realistiskt

Inlagd: 2016-11-24, 18:50
Skriven av: jossa

Jossa,
rätt och riktigt …

Inlagd: 2016-11-24, 18:53
Skriven av: KGK

vargen,
Gissar att Ebba satsar på scandicupen lite senare i kalendern

Inlagd: 2016-11-24, 19:57
Skriven av: KGK

Faktisk ser jeg veldig fram til dette, uansett bakteppe.

Spesielt Sverige stiller med sin sterkeste tropp på ….mange år? Alltid spennende å se hvor Olsson står, for ikke å glemme Hellner og ensomstående Kalla.

Det blir vel unektelig Norge mot verden denne helga. Håper det ikke blir så ubehagelig at det tapper energi – eller at det blir noen ”episoder” i Finland.

Faktisk litt usikker på hvor bra damelaget er etter en turbulent høst og oppladning. Litt urovekkende faktisk at Bjørgen med mindre trening enn før slo Østberg og Weng på Beito. Vel, vi får vel se.

Olsson VS Sundby blir højdaren..!

Inlagd: 2016-11-24, 22:47
Skriven av: Fabulator

Jan: Jag tackar för utnämningen som omogen. Du tillhör väl dem som vill se Bolt starta 10 m framför övriga deltagare på 100 m i OS. Det är min bild av Norge i dagsläget. Landets åkare är inte intressanta i dagsläget.

Inlagd: 2016-11-24, 22:53
Skriven av: Intresserad

Nu hör det inte till tråden, men det finns inget belägg för att Norge fuskar så gör oss alla en tjänst och sluta kommentera, i vart fall på det nedsättande vis du för närvarande gör.

Inlagd: 2016-11-24, 23:08
Skriven av: Jan

Jan: Det är bara i de gamla kommuniststaterna man inte får uttrycka sin åsikt. Norge tävlar inte på samma villkor som Sverige och det gör mig fly f-d. Kolla intervjun med de två värdiga norgerepresentanterna i lördagens Vinterstudio och tänk lite själv också. Mitt helgnöje är förstört, men ändå tvingas jag bidra med licenspengar till detta spektakel.

Inlagd: 2016-11-24, 23:30
Skriven av: Intresserad

Fabulator skrev: ”Håper det ikke blir så ubehagelig at det tapper energi – eller at det blir noen ”episoder” i Finland.”

Tänker du att det skall bli ett nytt Kollen 2001? Då unga finska skidåkare som blivit inkallade att åka VC i Oslo strax efter dopingskandalen i Lahtis fick en hemsk upplevelse av den norska skidpubliken i Kollen.

Tror inte vi får se något liknande i Ruka. Norrmännen kommer däremot få mer kritiska frågor av utländska journalister jämfört med vad de fått av norska.

Inlagd: 2016-11-25, 06:04
Skriven av: Banan

Ja norrbaggarna medverkade glatt till att mobba ihjäl Myllelä. De har lagt grunden för detta själva om de blir ”varmt” mottagna av vissa finnar. 15-år har gått och Finland har nog lärt läxan. Norge är fortfarande i förnekelse och har inte bytt ut ”gutteklubben” än så det lär dröja innan Norge ses som annat än jukser.

Inlagd: 2016-11-25, 07:18
Skriven av: nn

Ja blev väldigt jobbigt för en del finska åkare speciellt Sami Repo som dom kalla epo

Jan: men norge har ju fuskat därför dom har eller haft åkare avstängda så nog finns de belägg för de

Inlagd: 2016-11-25, 09:45
Skriven av: jossa

Två väldigt intressanta artiklar i Sportbladet idag.
Dels om docent Lars Larsson om Sundby:”Måste varit i dopningssyfte”.
Dels har Petra Thorén själv testat verkan av Ventolin under en månad.
Som sagt, intressant läsning.

Inlagd: 2016-11-25, 10:09
Skriven av: Tobbe H

Er ikke dette en tråd om Ruka?

Tror det blir jevnt og spennende i alle renn, nå som det virker som de fleste land stiller med sine sterkeste lag.

Inlagd: 2016-11-25, 10:42
Skriven av: Swedish Asthma Team

Nå har svenskene virkelig fått astmamedisin på hjernen gitt – til og med deres journalister inhalere medisinen nå… :)

Inlagd: 2016-11-25, 11:04
Skriven av: pelle

Tobbe H: Jag skrev om detta på Sundby tråden och det jag reagerar på är att WADA’s regler är ännu värre än jag trodde. Du kan ta maxdos av Salbutamol, Formoterol och obegränsat med Sameterol samtidigt utan att bryta reglerna. Och har du TUE på Bricanyl kan du ta detta obegränsat. När man läser studier på var för sig så förundras man att det är tillåtet inom elitidrott men att man fick kombinera allt samtidigt gör tom mig häpen.

Inlagd: 2016-11-25, 11:06
Skriven av: nn

http://www.vg.no/sport/langrenn/marit-bjoergen/bjoergen-snakker-ned-egen-form-ikke-bli-forbauset-om-jeg-staar-igjen-paa-start/a/23856378/
Hun har vært skadet helt fram oktober mnd, blir spennende og se hvor langt hun blir bak de beste, med den lille og korte treningsperioden hun innehar…

Inlagd: 2016-11-25, 11:20
Skriven av: pelle

Pelle:
”Nå har svenskene virkelig fått astmamedisin på hjernen gitt”

– Ja, fullstendig på hjernen når det gjelder Norge. Men de nevner ikke med ett ord i SVT, Expressen og Aftonbladet at ALLE svensker på skilandslaget bruker astmamadisin daglig, unntatt Kalla og Nilsson (muligens). Så Sverige bruker overlegent mest astmamedisin av alle land. Men svenskene vil ikke vite om det – og media skjuler det for dem, så de skal tro alt er i skjønneste orden :)

Og, nu – Ruka!

Inlagd: 2016-11-25, 12:07
Skriven av: Swedish Asthma Team

Läskunnigheten är inte särskilt stor här inne.

Inlagd: 2016-11-25, 12:54
Skriven av: KGK

Det hade varit trevligt om det varit intressanta tävlingar i Ruka till helgen. Tyvärr måste jag konstatera att så inte är fallet. Norrbaggarna har fått otaliga möjligheter att backa från sitt användande av dimbildaren. I lördagens intervju i Vinterstudion sa man att man bara skulle använda astmamedicin i dimbildaren vid enstaka tillfällen. Något startförbud för den aktive var det emellertid inte fråga om. Dimbildaren är en utrustning som i Svedala endast används till mycket svårt sjuka patienter. Man häpnar!
Hoppas att Pekka inte går handgripligt tillväga mot Ola och hans färstemö. Jag tycker att man ska behandla tävlande från andra länder med stor respekt. Samtidigt gäller det att tävlande från andra länder uppträder med stor respekt mot hemmapubliken. Så har norrbaggarna inte gjort när de har fästemöas bild kvar på Puff-Puff Clostebol, samtidigt som de ska fortsätta med dimbildaren. Ett och annat skitord tycker jag då att publiken har rätt att kasta på de norska åkarna.

Inlagd: 2016-11-25, 13:02
Skriven av: Intresserad

De är ingen som hindrat dig från uttrycka din åsikt, däremot är ingen Intresserad då du uttryckt samma sak hur många gånger som helst och dessutom uttrycker dig nedsättande om åkarna.

Till jossa, Sundby har som sagt endast begått ett administrativt fel, Johaug är ännu inte dömd.

Inlagd: 2016-11-25, 13:23
Skriven av: Jan

Det hade varit väldigt intressant att kunna diskutera även dopingrelaterade frågor här på bloggen. Men tyvärr så har ju de flesta grävt ner sig i sandlådan och kastar helt ogrundade anklagelser på varandra.

Norrman: ”ALLE svensker på skilandslaget bruker astmamadisin daglig”

Svensk: ”Det är därför alla norska skidåkare tagit astmamediciner i 25 år.”

Väldigt få verkar kunna se objektivt på dessa frågor. Beklämmande måste jag säga.

Inlagd: 2016-11-25, 14:23
Skriven av: Swe-Tor

Jan: Att ha 1340 och 1360 i urinen kallar jag inte för administrativt misstag. Det är brott mot dopingreglementet hur du än vrider och vänder. Lars Larsson denne vän av astmamedicin går så långt att han kallar det Sundby gjorde för uppsåtlig doping. Läs Aftonbladet. Och CAS har faktiskt avstängt honom, dock för kort efter norskt gnäll om regler som alla utom Norge begrep, han borde fått minst 6-månader.

Inlagd: 2016-11-25, 14:51
Skriven av: nn

Jan: att man blir avstängd är att man begått ett fel fuskat och de har MJS gjort därför han varit avstäng och blivit av med segrar… Johaug är avstäng och har haft anabola i blodet svårt komma undan och hon är ju inte avstängd utan orsak eller? så du får nog räka med att många ser Norge som fuskare….

sedan kommer Norge få leva med stämpel länge och inte blir de bättre om dom tänker fortsätta medicinera som dom gör…

Inlagd: 2016-11-25, 15:22
Skriven av: jossa

Jossa, i sak håller jag i stort med dig.

Men i övrigt, när Oskar satt ner foten och markerat vad som gäller för hans blogg (OBS! inte för hela skidvärldens debatter) – känner du då att ditt inlägg (och alla andras repliker) platsar under rubriken ”Uttagna till Ruka”?

Inlagd: 2016-11-25, 15:34
Skriven av: Fredrik H

Till helgens tävlingar hoppas jag att Hanna Falks sprintform ska räcka långt också i en internationell A-final. I distansloppen misstänker jag att de svenska hamnar utanför pallen.

Inlagd: 2016-11-25, 15:35
Skriven av: Fredrik H

Det brister också i läsförståelse.

Inlagd: 2016-11-25, 16:02
Skriven av: KGK

Takk for den fine omtalen .Det er ikke lett for en svenske å skjønne at vi kan bli så Inn i helvete gode uten doping . Når dere skriver som dere gjør er det som musikk i mine ører og i tillegg er det masse skryt til norsk idrett .
Det å vite at dere ikke tror at det går ann å bli så gode uten doping ser jeg og mange andre nordmenn på som skryt . Så lenge vi nordmenn vet hva de står for , er deres ord bare en bekreftelse på hvor dyktige vi er i alt vi gjør …TAKK ”HATERS”
PS hvor mere forbanna svenskene blir , desto mer moro blir det når vi slår dere til vinteren….

Inlagd: 2016-11-25, 16:49
Skriven av: Danne Normann

Det känns inte lika kul med längskidor längre. Bara negativa rubriker hela tiden. Vem vill sponsra detta? Oavsett vilken ståndpunkt man har i detta sorgliga kan detta bli tufft för FIS och de enskilda landslagen.

Inlagd: 2016-11-25, 17:05
Skriven av: Ron Wood

Det at Sverige har trent for dårlig i mange år har gjort at de ”suger ” i langrenn , det er ikke Norge eller noen andre sin feil at ikke Sverige har lykkes på mange mange mange år …. Nå som NORSKE Iversen har blitt ny landslagstrener for Sverige , kan det jo hende at dere svensker lærer hvordan det virkelig skal trenes ,
PS Tenk hvor bra det svenske laget blir i år ,fulle av
” prestasjonsfremmende astmamedisin” og en ny NORSK supertrener som kan sine saker….
LYKKE TIL ”HATERS”

Inlagd: 2016-11-25, 17:10
Skriven av: Danne Normann

Fredrik H: Tråden heter ”Uttagna till Ruka”. I en öppen och hederlig debatt är det inte möjligt att utelämna de norska dopningspecialisternas aktiviteter. Utan att rensa upp kommer längdåkning på skidor att vara en sport som bara norrbaggar ägnar sig åt inom något år.
Väldigt få inlägg ovan om själva tävlingarna visar bara hur illa ute längdåkningen är.

Inlagd: 2016-11-25, 17:16
Skriven av: Intresserad

Ron Wood! I Norge er det ikke noe problem med sponsorer ……!! Sverige kommer til å slite i mange år fremover på grunn av alle de svenske Brønnpisserne . PS de skjønner det ikke selv at de ”pisser i egen brønn ” med all denne negativiteten

Inlagd: 2016-11-25, 17:24
Skriven av: Danne Normann

Intereresserad;
Norge tävlar inte på samma villkor som Sverige och det gör mig fly f-d.
******************************************

Det skriver Gabriel omtrent hver dag, måned etter måned, år etter år.
Ikke at jeg forventer å få noen rimelige forklaringer for raseriet, men kan det være Norges tradisjonelle smørebom i mesterskap type Sotsji og Falun Gabriel har i tankene – som gjør at vi ikke konkurrerer på ”like vilkår….?

– evt. hva kan det skyldes at Olsson, Hellner og Halvfarsson ”ikke konkurrerer på samme vilkår” som f.eks. Northug, Emil Iversen og Sundby?

Inlagd: 2016-11-25, 17:38
Skriven av: Fabulator

Nån status eller resultat på Cologna denna säsong?

Samt fransmännen?

Inlagd: 2016-11-25, 18:37
Skriven av: VO2min

(finns ju fortfarande EN dopingtråd, nudge nudge…)

Inlagd: 2016-11-25, 18:39
Skriven av: VO2min

VO2 min: Här kan du läsa lite om Cologna om du står ut lite mer ”astma”. http://www.dagbladet.no/sport/cologna-vil-endre-astmaregel–vi-snakker-mye-om-de-norske-utoverne-meningene-er-sterke/65376146

Inlagd: 2016-11-25, 19:19
Skriven av: nn

Astmatikeren Cologna kritiserer andre som bruker astamedisin. Det er noe han har til felles med en rekke andre utenlandske skiløpere.
Jeg har aldri likt han. Cologna burde skamme seg over å ha tatt imot WC trofeet Sundby vant.

Northug ville aldri tatt imot noe han ikke har vunnet. En ganske stor forskjell i verdier, synes jeg.

Inlagd: 2016-11-25, 20:44
Skriven av: Fabulator

Käre fabulator, finns det några utlänningar som du tycker om i hela vida världen? Din favo-lista vore fantastiskt kul att läsa.

Inlagd: 2016-11-25, 21:28
Skriven av: VO2min

Har Cologna och fransmännen verkligen inte tävlat nånting innan premiären?! Hittade inte på FIS.

Inlagd: 2016-11-25, 21:30
Skriven av: VO2min

V02min
Du är ju för rolig.Du borde ju be Jörgen och Oscar om att bli modererare på bloggen.Du verkar ju ha fullkoll på vad som man får skriva här.
Oroa dig inte det kommer inga fler dopinginlägg från mig så mig slipper du klaga på men du har tydligen inte riktigt fått tyst på alla men du lyckas nog till slut.

Inlagd: 2016-11-25, 21:47
Skriven av: karlp

Varför bry sig om vad andra tycker? Bra karl reder sig själv.

Inlagd: 2016-11-25, 22:19
Skriven av: KGK

KGK din sista kommentar är som vanligt helt obegriplig.Vad menar du igentligen

Inlagd: 2016-11-25, 22:28
Skriven av: KarlP

KarlP,
Inget svårt alls.Man kör bara sitt eget race utan att tänka på vad andra tycker.Obs Försök till ironi men det funkade ej tydligen.

Inlagd: 2016-11-25, 23:02
Skriven av: KGK

KarlP, hehe, det var bara ett tips, jag upptäckte själv att endast ena dopingtråden var nerstängd så det är väl bara att blåsa på i den andra:)

Inlagd: 2016-11-25, 23:05
Skriven av: VO2min

KGK
”Man kör bara sitt eget race”
OK och varför är du en av dom som mest försöker få tyst på dom som kör sitt eget race

Inlagd: 2016-11-25, 23:15
Skriven av: KarlP

”Käre fabulator, finns det några utlänningar som du tycker om i hela vida världen? Din favo-lista vore fantastiskt kul att läsa.”

Den dropper jeg VO2min :) inntil videre..
Men de svenske langrennsløperne er iallefall veldige fine mennesker og utøvere. Jeg ønsker dem all suksess.

Inlagd: 2016-11-25, 23:20
Skriven av: Fabulator

HAHA Fabulator, det om svenska skidåkare vet jag inte om jag litar på men kul med ett inlägg där du inte är arg:)

Inlagd: 2016-11-25, 23:46
Skriven av: VO2min

karlP
Bra fråga

Inlagd: 2016-11-26, 00:17
Skriven av: KGK

karlP,
Humörfråga

Inlagd: 2016-11-26, 10:16
Skriven av: KGK

Bra kval av tjejerna. 2a, 3a och 4a (5/6 vidare. Pärmekoski snabbast.

Inlagd: 2016-11-26, 10:38
Skriven av: Sportnörden

Finnarna verkar starka i år inför hemma-vm…..

Inlagd: 2016-11-26, 11:10
Skriven av: Sportnörden

Kläbo levererar i kvalet. Svenska herrarna gör ok resultat men inte mer. Vi går se vad de har att ge när det blir man-man. Mer balanserade resultatlistor än på länge. Viktigt för sporten. Sundby åter på en mer normal nivå för honom i sprint.

Inlagd: 2016-11-26, 11:24
Skriven av: Per

Andra tidiga reflektioner är att Björgen imponerar i comebacken (brukade inte heller tidigare ligga långt fram i kval) och att Ida ligger högt upp trots förkylning förra veckan. Maja D måste ha ramlat. Tråkigt.

Inlagd: 2016-11-26, 11:56
Skriven av: Per

Håper på en pall uten norske i dag…

Inlagd: 2016-11-26, 12:25
Skriven av: pelle

Snygg och säker kvart av Stina. Bra tekniskt i lite knepiga förhållanden.

Inlagd: 2016-11-26, 12:35
Skriven av: Per

En fröjd att se Stina. Imponerande.

Inlagd: 2016-11-26, 12:35
Skriven av: Kallner

Lite lustigt att Helly Hansen sponsrar det finska laget.

Inlagd: 2016-11-26, 12:38
Skriven av: Kallner

Snacka om rejält vinterföre, spår som på 70-talet. Kul!

Inlagd: 2016-11-26, 12:40
Skriven av: Kallner

LoL på Falks fästyta efter kvarten! Helt snötäckt.

Inlagd: 2016-11-26, 12:43
Skriven av: Per

Öberg åkte otaktiskt då hon bytte till eget spår innan backen. Skulle legat kvar bakom.

Inlagd: 2016-11-26, 12:48
Skriven av: Kallner

Att Sundby stakade var ju bara en taktisk grej för att se hur publik och media skulle reagera på hans första start. Han ville nog inte ”bli utsatt” för 3 finalheat.

Inlagd: 2016-11-26, 12:50
Skriven av: Kallner

En norsk junior går visst in som kvalets. Inte trovärdigt. Frågan är vilka astmamediciner han tar. Enligt trovärdiga källor så tog han plats i vallabussen efter kvalet.

Inlagd: 2016-11-26, 12:52
Skriven av: Vasstrader

Östberg, Falla och Weng ser lika dopade ut i år som de senaste åren. Precis som DDR på 80-talet. Ser äckligt ut.

Inlagd: 2016-11-26, 12:54
Skriven av: Vasstrader

Det där tog nog j-t hårt på Idas krafter men tyckte nog hon var nån cm före.

Inlagd: 2016-11-26, 12:58
Skriven av: Kallner

Vasstrader, hur ställde du dig till Nilssons seniorstart som junior? Dopad?

Inlagd: 2016-11-26, 13:05
Skriven av: Aliide

Härlig tändning på Teo och Halvan.

Tänk om Blomman kunde lägga av med allt snack om att det ”kostar” och ”får betala” och ”ett högt pris”. Aktiesnacket kan han lämna hemma i Funäsdalen. Börjar bli less på han.

Inlagd: 2016-11-26, 13:08
Skriven av: Kallner

Ida pratar strunt. Hon hade inte haft en chans, inte ens med raketstavar, tyvärr.

Inlagd: 2016-11-26, 13:36
Skriven av: Kallner

Gillar Ingmarsdotters barska intervjuer, borde kunna bli bra bisittare/expertkommentator?

Inlagd: 2016-11-26, 13:40
Skriven av: VO2min

Høstflot!

Inlagd: 2016-11-26, 13:41
Skriven av: Fabulator

Att inte den finska publiken buar mer på Norge måste bero på deras egna statsdopningshistorik.

Inlagd: 2016-11-26, 13:42
Skriven av: Kallner

Frågan är om junioren även tagit Clostebol på försäsongen? Pinsamt att se de norske spolingen. Förbjud astmamediciner med en gång.

Inlagd: 2016-11-26, 13:42
Skriven av: Vasstrader

Emil har tappat lite av sin taktiska förmåga plus att han inte är nån ”toppstakare”.

Inlagd: 2016-11-26, 13:46
Skriven av: Kallner

Kallner; och inte underlätta de väl när Krogh gjorde sa han tappa all fart och var tvungen att starta om

Inlagd: 2016-11-26, 13:50
Skriven av: jossa

Doping Falla och Weng har inte en chans trots enorma mängder astmamediciner.

Inlagd: 2016-11-26, 13:55
Skriven av: Vasstrader

Grymt av Stina idag går ifrån i backen härligt

Inlagd: 2016-11-26, 13:55
Skriven av: jossa

Blomman var genuskorrekt och kallade Falla för kung.

Inlagd: 2016-11-26, 13:55
Skriven av: Kallner

Nu går vi ut. Det här är inget att se. Bara Stina och Kalla är riktiga åkare.

Inlagd: 2016-11-26, 13:59
Skriven av: Vasstrader

Grattis Stina!
Bra av Heidi Weng også.

Inlagd: 2016-11-26, 14:00
Skriven av: Fabulator

Det har kommit fram att Norge var så korkade att de gav juniorerna astmamediciner under junior-VM. Således har denne norske spolingen intagit massor av astmamediciner. Pajas.

Inlagd: 2016-11-26, 14:03
Skriven av: Vasstrader

Oj klart bra premiär av herrarna åxå två i final är grymt Calle två mkt bra TP 4 mkt bra även klart bra av Emil

Inlagd: 2016-11-26, 14:08
Skriven av: jossa

Det var jo en trivelig – og høyst uventet pall i herreklassen. Alle topp tre imponerte.

Inlagd: 2016-11-26, 14:09
Skriven av: Fabulator

Grattis Golberg! Fint kört. Stina ser fin ut. Kan bli nåt av henne!

Inlagd: 2016-11-26, 14:10
Skriven av: Ron Wood

Norge och Sverige …. Sverige och Norge
Gäääsp … Zzzzzzz
Lägg ner skiten

Inlagd: 2016-11-26, 14:10
Skriven av: barterhallen

Kjekt å se svenskene tilbake i sprint i år. Håper vi får se Jønsson i godt gammelt slag denne sesongen.

Inlagd: 2016-11-26, 14:10
Skriven av: Tor

Krog skulle blivit diskad. Juryn är lika korrupt som vanligt. Man bara skrattar år FIS. Vilken rutten organisation. Nästan lika ruttet som Norge. Det stinker.

Inlagd: 2016-11-26, 14:11
Skriven av: Vasstrader

Kul för Golberg, går tydligen bra även utanför landslaget.

Inlagd: 2016-11-26, 14:12
Skriven av: VO2min

Alla norska pallplatser tas av personer som dopar sig . Alla tar astmamediciner.

Inlagd: 2016-11-26, 14:13
Skriven av: Vasstrader

Skönt att se lite nya namn som hon ryskan. Lite vemodigt att se de gamla legenderna Björgen o Kowalczyk vara så tröga. Då blir man medveten om sin egen kroppsliga stagnation.

Inlagd: 2016-11-26, 14:17
Skriven av: Ron Wood

Vasstrader, du måste också gå på nåt, tjack i nebulisator?

Inlagd: 2016-11-26, 14:17
Skriven av: VO2min

Pål Goldberg hade visst astma som barn.. far och mamma tyckte visst att skidåkningen var det bästa för Pål. Hälsan är inte så viktigt.. tyckte föräldrarna. Eller hade han astma.. fuskare.

Inlagd: 2016-11-26, 14:17
Skriven av: Vasstrader

Ron Wood; Jag tror båda dom två kommer åka bra i år… och ännu finns de som jag ser de inget som tyder på att dom inte ska göra de…

Inlagd: 2016-11-26, 14:20
Skriven av: jossa

Grattis til Stina, hadde klart best utholdenhet.. imponerende!
Overraskende seier blant gutta. Men som for Stina, var kapasiteten avgjørende også blant gutta… Grattis til reserven Golberg….

Inlagd: 2016-11-26, 14:23
Skriven av: pelle

jossa: Hoppas du får rätt!

Inlagd: 2016-11-26, 14:26
Skriven av: Ron Wood

Vem fn bryr sig om Marit Björgen? Hon är symbolen för den norska dopingkulturen.

Inlagd: 2016-11-26, 14:28
Skriven av: Vasstrader

Rätta mig om jag har fel, men står det inte 4-4 i världscupsegrar mellan Kalla och Nilsson nu. Helt sjukt att inte Kalla har fler.

Inlagd: 2016-11-26, 14:30
Skriven av: Ron Wood

Norge hittar sina skidåkare ute på landet. Bondsöner/döttrar. Lätta att manipulera. Vad hade de blivit annars?? Bönder. Med stor arbetskapacitet men med begränsad hjärtverksamhet är detta klientel de optimala för den norska dopingkulturen.

Inlagd: 2016-11-26, 14:32
Skriven av: Vasstrader

Rom Wood

Har du hängt med de senaste åren? Helt omöjligt att vinna om man möter ett helt landslag som är fullproppade med astmamediciner och anabola steroider. Kolla resultatlistorna från 80-talet när det gäller simning. DDR lade beslag på alla topplatserna pga systematisk doping.

Inlagd: 2016-11-26, 14:35
Skriven av: Vasstrader

TV borde visat från etage 2 i astmabussen mellan heaten. Men det var ju det som var barnförbjudet.

Inlagd: 2016-11-26, 14:41
Skriven av: nn

Vasstrader: Jag har mina egna åsikter om bruket av astmamedisiner i sport. Jag tycker det skall förbjudas helt. Men jag är bara en simpel arbetare som inte egentligen har några kunskaper i ämnet. Så länge det är tillåtet att bruka dessa preparat så är det väl bara att försöka gilla läget och slå sig ner framför tv:n och njuta av underhållningen?

Inlagd: 2016-11-26, 14:44
Skriven av: Ron Wood

Vasstrader, så Stinas vinst över två norskor är? Lägg ner!

Inlagd: 2016-11-26, 14:52
Skriven av: Aliide

DDR to 10 av 15 sim-guld på damsidan. Kristin Otto tog 7 OS-guld. Norges framgångar är slående lika DDR:s framgångar. När det nu kommit fram att båda nationer hållit på med systematisk doping så är sista pusselbiten lagd.

Här kommer en presentation av OS 1988.. Ni kan sedan jämföra resultatlistor i skidåkning på damsidan de senaste 6 åren. Kolla även resultatlistorna på 90-talet när Välbe, Egorova, Lazutina och Danilova härjade.. även där systematisk doping.

50 m fritt Guld K. Otto Brons: K. Meissner

100 m fritt Guld K. Otto

200 m fritt Guld H. Friedrich Brons M. Stellmach

400 m fritt Silver H. Friedrich Brons:A. Mörner

800 m fritt Silver Astrid Strauss

100 m rygg Guld K. Otto Brons: Sirch

200 m rygg Silver Zimmerman Brons Sirch

100 m bröst Brons Silke Hörner

200 m bröst Guld Silke Hörner

100 m fjäril Guld K.Otto Silver: B. Weigan

200 m fjäril Guld K.Nord Silver B. Weigan

200 m medley: Guld : D. Hunger

400 m medley Brons D. Hunger

4 x 100 m fritt: Guld Östtyskland

4 x100 medley: Guld Östtyskland

Njuta av doping? Tror inte det..

Inlagd: 2016-11-26, 14:58
Skriven av: Vasstrader

Bäst av alla var det Svenska vallateamet. En märkbart nöjd vallachef, det ska han vara. Duktigt jobbat.

Inlagd: 2016-11-26, 15:12
Skriven av: H. G. Wells

Vasstrader; varför sitter du och klipper in fakta från simmästerskap? Det vet väl alla redan att öststaterna höll på med statsdoping. Och håll till i rätt tråd om du vill tjata på med samma sak hela tiden.
Det finns säkert nån gammal repris på SVT Play du kan kolla på istf skidåkning, typ vi på Saltkråkan eller Nattsudd.

Inlagd: 2016-11-26, 15:33
Skriven av: Kallner

Efter att ha sett Stina Nilsson idag är jag helt övertygad att hon kommer bli dominant de kommande åren, även på distans. Hon har en perfekt skidkropp, lång och med en fantastisk utväxling. Imponerande att se.

Inlagd: 2016-11-26, 15:39
Skriven av: Ron Wood

Stina Nilsson kommer aldrig att dominera om folk får dopa sig. Idag åkte Falla och Weng med öppna luftrör medans Stina fick kämpa med hyperreaktiva luftrör. Detta drabbar alla i kyla som inte intar några astmamediciner.

Inlagd: 2016-11-26, 15:56
Skriven av: Vasstrader

Vasstrader: Du är så otroligt pinsam. Det svenska laget är också ”fullproppat” med astmamedicin. Varför klagar du aldrig på svenska astmatiker? Astma-Calle sitter i samma båt som Falla och Weng men det skiter du i. Du har en måttstock för norrmän och en helt annan för svenskar. Du borde skämmas över din dubbelmoral.

Inlagd: 2016-11-26, 16:08
Skriven av: Hycklare

7 av 9 tillfrågade svenskar har astma enligt DN.

Inlagd: 2016-11-26, 16:12
Skriven av: Hycklare

Hycklare, regga inte bara ett nickname och sprid en massa dynga. Norge dopar sig..vi har två dopingfall.. det är systemstisk doping.. Hur många dopingfall har Sverige? Att sedan astmamedicinerna skall försvinna är en annan sak.

Inlagd: 2016-11-26, 16:18
Skriven av: Vasstrader

Man kan hoppas på att Stina kan ta rejäla steg på distans också. Men det måste bli slut på fusket annars lär hon få träna sig i sank hon också. Sedan vill jag se annat än SWE och NOR på pallen också.

Inlagd: 2016-11-26, 16:27
Skriven av: nn

Stinas tryck i åkningen imponerade stort, men det jag njöt riktigt mycket av att se idag (och tillochmed skrattade högt åt av glädje), var Calles ÄLGAKLIV i toppen av sista backen varje heat (framför allt kvarten och semin). Där snackar vi tryck i benen! Fantastiskt att se Calle tillbaks i slag, bådar gott…

Inlagd: 2016-11-26, 16:28
Skriven av: En_Oskar

Vasstrader får faktiskt lägga ner nu annars får du blocka honom Oskar. Vi är många som är förbannade över de norska brotten mot dopningsreglerna men vi håller inte på och förstör bloggen för det.

Inlagd: 2016-11-26, 16:30
Skriven av: Per

Du slingrar dig som en mask på kroken när någon påpekar ditt hyckleri. Du har under många år anklagat varje känd norsk astmatiker för doping. Trots astmadiagnos och utan bevis om överdosering. Att din kritik skulle handla om faktiska regelbrott eller tveksam etik är BS. Det har aldrig spelat någon roll för dig. Alla norska astmatiker har varit fuskare i din värld, långt innan Sundby-fallet blev känt. Samtidigt har du inte yppat ett ont ord om någon svensk astmatiker. Du är en chauvinistisk pajas.

Inlagd: 2016-11-26, 16:39
Skriven av: Hycklare

Ni måste förstå att folk är förbannade på Norge. De har de bästa förutsättningarna av alla med ekonomi och service men skall likt förbannat fuska. Dessutom skamlöst skita i vad andra tycker då de ser längd som deras lekstuga. Två dopingfall och alla läkare sparkade för dopingbrott är fakta som borde få NSF att sparka alla ansvariga men inget händer. Så skäll inte på Vasstradarn skäll på Röste och gänget.

Inlagd: 2016-11-26, 16:47
Skriven av: nn

Stina naturligtvis dagens utropstecken från prolog till final! Imponerande insats och tekniskt mycket bra. Teo hade kunnat bli trea om han inte släppt Golbergs och Calles ”bra spår” på upploppet men ville mer, vilket är kul att se. Kläbo fick sin första pallplats i debuten. Oerhört imponerande. Falk lite av en besvikelse efter förra helgen. Falla så bra som jag trodde men ännu inte i form (inte Stina heller). Emil är nog rätt nöjd trots missad final. Öberg fortsätter att göra taktiska val som förbluffar trots god kapacitet.

Inlagd: 2016-11-26, 17:07
Skriven av: Per

Morsomt å se at Nazitrollet-Vasstrader fortsetter å søple ned bloggen, går jo inn i historien som tidenes verste blogg dette, rykte sprer seg, skidpepp anses som stedet troll samles for å spre så mye dritt og løgn man klarer.

Inlagd: 2016-11-26, 17:08
Skriven av: Neithiri

nn: Visst är det orättvisa förhållanden, det är bara så det är. Inget kan förändra det. Skidor är så gigantiskt stort i Norge och norska åkare har en stor fördel med sin gigantbudget. De kan koncentrera sig på att bara åka skidor. Allt fältarbete sköter folket runt dem. Men det är väl inte åkarnas fel? Tror nog ingen åkare i världen hade tackat nej till bra uppbackning. Jag tror faktiskt de svenska åkarna har det rätt bra förspänt också.

Inlagd: 2016-11-26, 17:24
Skriven av: Ron Wood

start nr i morgon blev rätt kul 9 Falk 10 Haag 27 Stina 28 Ida 59 Wiken 60 Kalla

Inlagd: 2016-11-26, 17:27
Skriven av: jossa

Ron W: Jag skyller inte på aktiva direkt även de som använder fusk för ökad framgång. Det är Löfshus som sätter ramarna på sitt lag och uppmuntrar han till detta så är resultatet som väntat. Åkare får anpassa sig till rådande rutin eller åka ur laget gissar jag. Det är väl detta som Northug insett och kör sitt rejs. Han har dock ekonomi och talang att klara sig på egen hand. Värre är för de yngre som måste ta till sig omoral för att passa ”Gutteklubben”. En sak är väldigt tydlig och det är ingen spontan omoral då läkare i högsta grad är inblandade.

Inlagd: 2016-11-26, 18:00
Skriven av: nn

Norge har bedrivit systematisk doping sedan Ulvangs tider. Alla Ulvangs medaljer beror på att han puffade astmamediciner. Nu när karriären är slut använder han inga astmamediciner mer. Kan det vara mer tydligt att han använde astmamediciner i prestationshöjande syfte.. för han behövde dessa mediciner för att kunna konkurrera på högsta nivå. Nu när Ulvang inte behöver prestera eller konkurrera med andra..då behöver han inte medicinerna.

De som säger att norrmännen har en riktig astma vet inte vad de pratar om.. Astma är en KRONISK sjukdom.. har man väl fått den så försvinner den inte ur kroppen. Men hos Ulvang försvann ”astman” när karriären var slut. När Ulvang inte längre behövde astmamedicinerna så slängde han dem i papperskorgen. Säger allt vad som skett inom norsk skidåkning under 25-30 år.

När alla norska damskidåkare dessutom har ”astma” och intar astmamediciner så är jämförelsen med DDR:s simmerskor på 80-talet väldigt slående.

Inlagd: 2016-11-26, 18:11
Skriven av: Vasstrader

nn: Visst tusan är Løfshus arrogant, bara det här med att försöka påverka och tysta genom påtryckningar är ju inte särskilt snyggt.

Problemet är ju att astmamedicin är tillåtet. Även för friska åkare. Så då dör ju diskussion egentligen. När ett eventuellt förbud är på plats så kan vi ju börja skrika fuskare, inte nu. Och vad jag har förstått är Norge långt ifrån ensamma om bruket av astmamedicin. Så är det inte bättre att glädjas över de fina resultaten idag?

Inlagd: 2016-11-26, 18:22
Skriven av: Ron Wood

Ron Wood

Säger inte Sundby doseringar dig något? Astmamediciner har aldrig varit tillåtna för friska. Glädjas åt doping? Självklart är Stina Nilssons framfart en enorm bedrift då hon är mallen inom internationell damskidåkning. Falla och Weng är bara loosers, dopare… som med regelbunden astammedicinering nyttjat den anabola effekten i många år..

Inlagd: 2016-11-26, 18:31
Skriven av: Vasstrader

Hej du moderatorn! Att kalla någon nazitroll som Neitiri gör härovan är väl en direktkvalificering för att bli avstängd.
Fruktansvärda inlägg på denna blogg.

Inlagd: 2016-11-26, 18:38
Skriven av: Tobbe H

DDR tog 20 av 26 möjliga medaljer på de individuella distanserna i simning i OS 1988.
Imponerande.. som norrmännen hade sagt..

Inlagd: 2016-11-26, 18:43
Skriven av: Vasstrader

Tobbe H: Du må være direkte dum om du mener dette er det verste som er skrevet her i det siste, eller er du en av Nazitrollet-Vassraders små hitlerjugends slik som nn og Gabriel er?

Inlagd: 2016-11-26, 18:47
Skriven av: Neithiri

Oskar, stäng av pelle och Nethiri. DE har inget på en blogg att göra.

Inlagd: 2016-11-26, 18:51
Skriven av: Vasstrader

Jag tror inte ni behöver er om eventuella avstängningar. Jag tror snart detta forum snart är ett minne blott.

Inlagd: 2016-11-26, 18:55
Skriven av: Ron Wood

Bedrövlig grammatik av mr Ron Wood…

Inlagd: 2016-11-26, 19:00
Skriven av: Ron Wood

Jeg håper noen hører på deg Ron, en tilsvarende plass hvor drittsekker, troll og jugenisser samles som på denne bloggen finnes antakeligvis ingen steder på nettet.

Inlagd: 2016-11-26, 19:05
Skriven av: Neithiri

Många som yttrar sig verkar inte ha fattat att det finns lika många åsikter som rövhål eller har jag missförstått något.

Inlagd: 2016-11-26, 19:07
Skriven av: KGK

Iversen är ju komiker! ”Nu måste jag ha 15 veckor i Bruksvallarna” Helgens bästa faktiskt.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article23993377.ab

Inlagd: 2016-11-26, 19:11
Skriven av: Ron Wood

Lite i skymundan vann Jonna Sundling och Gustav Nordström sprintarna i Idre idag vilket sannolikt kvalificerar dem för VC nästa helg. Åtminstone Sundling.

Inlagd: 2016-11-26, 19:28
Skriven av: Per

Per: Sundling borde ha goda chanser men beror nog på en del hur de går imorgon giva borde ändå vara Ida Kalla Stina Falk sedan två platser kvar…

Inlagd: 2016-11-26, 20:19
Skriven av: jossa

Antall pallplasser i WC langrenn 2016/2017:

NORGE. 4
SVERIGE. 2

PS ikke helt topp av de NORSKE i dag ,
satser på en bedre dag i morgen med 2 seiere og 4 pallplasser

Inlagd: 2016-11-26, 20:39
Skriven av: Danne Normann

Mycket positiv inledning på säsongen, de fyra klassiska nationerna gör det bra, och det är jämnt, även om Norge som förväntat är strået vassare. När vi kommer till mellaneuropa och det blir skejt kommer nog andra nationer att vakna också.

För svensk del så tycker jag såklart Stina och Calles prestationer är väldigt gläfjande, men alla kvalar genomgående bra. Att Maja och Quicklund missar kvalet är inte mycket att säga om, men annars var ju alla klart vidare och många riktigt högt upp.

Vad gäller skidorna så kändes det som om ryssarna fick fast skidorna bäst och norskorna sämst, glidet var svårbedömt då det skiljde en del i preferenserna. Tror dock inte det skiljde sådär jättemycket trots allt.

Samma före i morgon så kommer Heikkinen och Johan Olsson sluta högt upp men Hellner och Kalla gör fiasko.

Tycker även det är fascinerande att det hackas på norrmännen som förvisso skriver lite elakt, när vi har ett antal svenskar (oklart hur många då jag misstänker att någon använder olika alias) förstör alla trådar oavbrutet med astmasnack och pajkastning. Tycker mentalsjukhusen inte borde tillåta internetacess för så pass sjuka personer.

Inlagd: 2016-11-26, 20:55
Skriven av: Jan

Så var det som vanligt. En norrbagge kör över Emils skidor, men det var ju en norrbagge så han klarade sig. ”Juryn” är köpt av Norge.

Inlagd: 2016-11-26, 20:56
Skriven av: Intresserad

Minns ni den norska smöringen under de två sista etapperna av Tour Canada?
Likadant idag och det blir samma sak i morgon. Weng plus en tjej till kommer att få perfekta norska skidor. Stollemartin plus en kille till kommer att få perfekta norska skidor. Resten av de norska åkarna kommer att ha ett rejält lager ”Lappgubbens tvärstopp” under laggarna. Allt i syfte att undvika finskt kompanistryk.
Till nästa helg kommer det att vara ungefär 7 norska åkare bland de 10 bästa både i dam- och herrklass.

Inlagd: 2016-11-26, 21:01
Skriven av: Intresserad

Jan: Man får ju köra VC på skidor när man är så astmasjuk att man behöver ett par elefantdoser astmamedicin före loppen.

Inlagd: 2016-11-26, 21:04
Skriven av: Intresserad

Jossa: Det är ju en tour. Är det inte fler (nio?) platser då?

Inlagd: 2016-11-26, 21:35
Skriven av: Per

”Jeg håper noen hører på deg Ron, en tilsvarende plass hvor drittsekker, troll og jugenisser samles som på denne bloggen finnes antakeligvis ingen steder på nettet.”

– Jo, utrolig nok finnes det forum med enda lavere nivå. På Flashback.org er ALLE som Vasstrader, Interesserad (Gabriel), nn, Kallner, H.G. Wells og KGK.
Bare sjekk dopingryktetråden på Vintersportsforumet. Alle fra østerlandet der er lite skriveføre og dysfunksjonelle.

Nuvel, hva tror man om morgendagen?
Håper Martin vinner – og slår tilbake. Men han får nok hard kamp av flere svensker iallefall. Og kanskje Tønseth.

Dameklassen synes jeg ikke er så interessant i Johaugs fravær. (Faens Fredrik Bendiksen)
Den som vinner gjør det i forvissing om at hun ville vært langt bak Johaug i alle distanserenn. Så for sportens skyld er det best at TJ er raskt tilbake. Men skal jeg tippe, så blir det Heidi Weng øverst i morgen.

Inlagd: 2016-11-26, 21:38
Skriven av: Fabulator

Per: fått för mig att dom ändrat de till 6 men hoppas jag har fel rätt trist med bara 6 :)

Inlagd: 2016-11-26, 21:47
Skriven av: jossa

”Dameklassen synes jeg ikke er så interessant i Johaugs fravær. (Faens Fredrik Bendiksen)”

Jeg kunne ikke sagt det bedre Fabulator, for meg er dameklassen totalt uinteressant denne sesongen. Når den beste løperen grunnet bullshit ikke får være med på leken blir alt bare en tåpelig parodi. Spiller ingen rolle for meg hvem som vinner løp innenfor distanse så lenge Johaug er ute, det føles kun som en 2.plass så lenge man ikke kan sammenligne med den beste. Så for meg er kun herreklassen interessant denne sesongen.

Inlagd: 2016-11-26, 21:55
Skriven av: Neithiri

”7 av 9 tillfrågade svenskar har astma enligt DN.”

Jeg tror jeg vet svaret til Ritchie om han bli spurt også.
Men interessant nok blir dette ikke nevnt med ett ord av SVT (Pops), Aftonbladet eller Expressen, så det var nok ikke meningen at det skulle publiseres.

Husker for noen år siden når Marit Bjørgen alene fikk ta all skiten, ikke minst fra svensk presse og Kowalczyk. Ingen andre astmatikere sa noe for å støtte henne. Dvs. kun Anna Haag gjorde det og Kalla var veldig forståelsesfull av utlendingene. Mens de vi nå vet om som har astma, ikke sa noe. Hverken Olsson, Heller, Legkov, Cologa, Saarinen eller noen andre. Dårlig gjort.

Inlagd: 2016-11-26, 21:56
Skriven av: Fabulator

Finns väl inte en vettig som kollar”Flashback”

Inlagd: 2016-11-26, 21:58
Skriven av: KGK

Norge hade dåliga skidor, skidorna blev bättre under dagen, men var inte i närheten av att vara så bra som de svenska skidor.

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/norges-vallamiss-direkt-i-premiaren/

Inlagd: 2016-11-26, 22:11
Skriven av: H. G. Wells

”Tycker även det är fascinerande att det hackas på norrmännen som förvisso skriver lite elakt, när vi har ett antal svenskar (oklart hur många då jag misstänker att någon använder olika alias) förstör alla trådar oavbrutet med astmasnack och pajkastning. Tycker mentalsjukhusen inte borde tillåta internetacess för så pass sjuka personer.”

Jan,
jeg må dessverre innrømme at jeg har senket meg ned på nivået til visse personer – og skrevet stygge ting (i affekt). Men da har jeg dessverre latt meg provosere av stygge og ondskapsfulle påstander først.
Skal forsøke å ikke bite på kroken heretter, men det er ikke lett heller – å la være :)

Bra du og flere andre holder nivået oppe.

Inlagd: 2016-11-26, 22:13
Skriven av: Fabulator

Clostebol ger i snitt 2 års avstängning. Men
Men då Johaug kommit med en rövarhistoria så har FIS och WADA gått ut och sagt att 3-4 år är rimligt. Även kommit förslag om att dopade med minst 6 månaders avstängning aldrig får vara med i ett OS. Bye Johaug, din karriär är slut. Bättre du åker hem till gården och hjälper pappa med mjölkandes. Du har inte i skidåkningen att göra. Det räckte med Johann Muelegg.

Inlagd: 2016-11-26, 22:13
Skriven av: Vasstrader

KGK: Flashback rymmer både det bästa och det sämsta, precis som det ska vara när yttrandefrihet råder.

Inlagd: 2016-11-26, 22:14
Skriven av: H. G. Wells

Är det inte det ena så är det det andra sa flickan som blödde näsblod (apropå vallamiss)

Inlagd: 2016-11-26, 22:14
Skriven av: KGK

Vill upplysa vissa skribenter att det inte finns några mentalsjukhus längre. Varför tror ni att ni kan sitta här och smutsa ner sidorna?

Norrmännens beteende efter dopingskandalerna är väldigt intressant ur ett psykologiskt perspektiv. Vi kallar det förnekelsestadiet. Intressant när ett helt land drabbas. Sådana här fenomen ser man oftast bara i hårda diktaturer som håller på att brytas ihop. Alla minns väl Bagdad-Bob när Irak föll ihop som ett korthus:-)

Inlagd: 2016-11-26, 22:19
Skriven av: Vasstrader

HG Wells

Håller med dig helt! Gallrar man få FB så är den oslagbar att få information.

Inlagd: 2016-11-26, 22:21
Skriven av: Vasstrader

Tyvärr så har hela norska damlaget råkat ut för samma kräm. Trist att bara Johaug åkte dit men det finns massor med gamla prover för WADA att analysera. Problemet är nog kostnad då varje prov kostar flera tusen. Men CIR- gör säkert att det lugnar sig med dopandet över lag. Det blir endast hemma i Norge som man vågar då Antidoping Norge är totalt värdelöst och infiltrerat av NSF.

Inlagd: 2016-11-26, 22:25
Skriven av: nn

Vasstrader… Norway som skinasjon har ikke falt helt sammen som et korthus, 4 av 6 pallplasser på en dårlig dag – Henric Stömberg.. :)

Inlagd: 2016-11-26, 22:26
Skriven av: pelle

4 norska pallplatser? 4 som intar astmamediciner.. som tokdoserat som Sundby.. varför skulle de vara sämre då vi pratar om en dopingkultur i Norge?
När det gäller pallplatser för Norge gäller bara de som INTE intar några astmamediciner. I detta fallet kan bara Norge hoppas på Slind.. och hon lär inte komma på några pallplatser. Resten räknas inte..

Inlagd: 2016-11-26, 22:43
Skriven av: Vasstrader

Per, Jossa: Jag har försökt läsa FIS regelverk för säsongen. Tidigare har ju alla nationer fått ha extra startande när det är minitourer. Det jag kunnat utläsa är att det inte är extra tilldelning innevarande säsong, utan vi har 6 damer och 6 herrar till Lillehammer. Norrbaggarna har extra kvot på max 10.
Det finns även ett maximum på 15 deltagare. Om detta gäller totalt eller per kön lyckas jag inte utläsa av reglerna.

Inlagd: 2016-11-26, 22:49
Skriven av: Intresserad

Intresserad: Tack, Jossa har rätt (som vanligt) alltså. Och Norge får ha nationell kvot nu för touren alltså istället för i Kollen? Nationell kvot på tour känns inte bra då det blir mycket lättare att arbeta taktiskt med lagkörning då. Tänkte de inte på det? Har Sverige haft nationell kvot när det varit tour i Falun? Finland i Ruka när det varit tour där?

Inlagd: 2016-11-26, 23:26
Skriven av: Per

Wells; Vacchi tillförde väl inget nytt, eller?

Inlagd: 2016-11-26, 23:36
Skriven av: Kallner

faktaupplysning, mentalsjukhus har ersatts av psykiatriska avdelningar.

Inlagd: 2016-11-26, 23:38
Skriven av: KGK

Ida kan få en resa om hon kan hänga på Björgen imorgon.
Johan Olsson är i lite ingenmansland men det spelar inte så stor roll då det blir varvningar och en del ”tågkörning”.

Inlagd: 2016-11-26, 23:58
Skriven av: Kallner

Det är lite Gökboet-varning härinne nu faktiskt, trots det skall det bli djävulskt spännande imorgon. Kalla gör sin första start. Kan gummorna Björgen o Kowalczyk studsa tillbaka? Ishida kan hon överraska? Lähtenmääki hoppas jag mycket på. Weng, Östberg, finns hur mycket spännande som helst att se fram till imorgon. Och för att inte tala om herrarnas lopp! Johan Olsson hur länge sedan var det han körde WC? 1 1/2 år? Imorgon kör han! Norska armen blir så klart tuffa att slå men jag tror Niskanen vinner klart imorgon.

Inlagd: 2016-11-27, 00:11
Skriven av: Ron Wood

Det var kul att skidsäsongen är igång, men sprint blir aldrig lika kul som distans så imorgon börjar det på riktigt.

(Oskar måste förstå att det finns troll som njuter av att förstöra bloggen som i dom flesta forum, så det är bara att börja moderera, annars dör den nog. Även Flashback är relativt hårt modererat.)

Inlagd: 2016-11-27, 00:23
Skriven av: VO2min

Det blir et B preg på 10 km i morgen når ikke Johaug er med . Vi får håpe på at rettferdigheten og fornuften seirer, slik at Johaug får være med seinere i vinter.
Langrenn uten den desidert beste blir helt uinteressant

Inlagd: 2016-11-27, 00:38
Skriven av: Danne Normann

Danne, vi kan bare håpe at fornuften seirer.
Det eneste Therese har gjort, er å be sin berodde lege om lindring for sine forferdelige åpne, smertefulle sår på leppa – som alle kunne se. Ingen synd overhodet.

Man skal ha temmelig ondt i sinne og baktanker for å ønske henne utestengt på grunn av dette.

Inlagd: 2016-11-27, 01:19
Skriven av: Fabulator

KAN VI FÖR EN GÅNG SLUTA UPP MED ATT BESUDLA VARJE TRÅD MED DOPINGSNACK!!!

(rekommenderar Oskar att helt enkelt skapa en enda ”Dopingtråden” som på happy. Där håller sig iaf folk från att behålla diskussioner till den och hålla andra trådar rena från ”gissningar” och beskyllningar. Men människor där är kanske mer hängivna sporten och rädda om forumet där, vad vet jag?)

Inlagd: 2016-11-27, 04:00
Skriven av: Aliide

Bedrövlig start på säsongen med bara Norge och Sverige på pallen. Godnatt sporten.

Inlagd: 2016-11-27, 07:53
Skriven av: Banan

D.N: Testar man positivt på A och B prov så får man inte vara med. Herrklassen blir också B-präglad utan Johan Muhleg men det får vi ta.

Inlagd: 2016-11-27, 08:10
Skriven av: nn

Det Marcus Hellner egentlig sier er at Norge har gjort riktig i å behandle luftveier med nebulasator. Kanskje flere land bør gjøre som Norge og ta utøvernes helse på alvor.
Hellner sier til Expressen:
RUKA. Astmadebatten har fått Marcus Hellner att bli efterklok.
Han inser att han i onödan pressat sig i kalla förhållanden i syftet att vara en ”tuffing” och resultatet har blivit skadade luftrör.
– Jag kan ångra många av de val som jag har gjort, säger han

Sommarens och höstens debatt om astma inom längdåkningen har pekat på olika dilemman.
Marcus Hellner tycker att debatten är betydelsefull ur ett hälsoperspektiv.
Många åkare lider av astma då de svåra yttre förhållandena som skidåkare ofta tränar hårt i påverkar luftrören.
Marcus Hellner har själv astma, han fick diagnosen för ett par år sedan.
Han säger nu att han med blicken i backspegeln kan ångra träningspass i hård kyla.
– I Gällivare där jag bor är det kallt och som skidåkare ska man vara hård mot sig själv. Man ska vara tuff och inte ge sig för väder och vind, man viker inte gärna ner sig. Men jag ångrar en del saker, sånt som jag inte borde ha gjort.

Inlagd: 2016-11-27, 08:59
Skriven av: Danne Normann

Stav- och kroppslängdmätningen se väldigt ovetenskaplig ut.

Inlagd: 2016-11-27, 09:37
Skriven av: Kallner

RW: Jag hoppas inte alls på Lähtenmääki, men det beror nog på att jag håller på det svenska laget :)

Inlagd: 2016-11-27, 09:39
Skriven av: Kallner

Det polska brunkolet verkar hålla än.

Inlagd: 2016-11-27, 10:00
Skriven av: Kallner

Hur sjuk det är inom skidåkningen är att lungläkarna inte satt ner köldgränsen. Jag menar om man vill förebygga luftrörsproblem. Lungläkarna har i 25 år lagt all energi på att normalisera astmamediciner inom skidåkningen. Säger ganska mycket vilken agenda de har och vems ärenden de går. Sänk för hvete köldgränsen till 8-10 grader.

Inlagd: 2016-11-27, 10:03
Skriven av: Vasstrader

Björgen åker som en karl.

Inlagd: 2016-11-27, 10:07
Skriven av: Kallner

Skidåkning är en nordisk vintersport, det är upp till var och en om man vill ställa upp i tävling när det är kallt. Köldgränsen för att genomföra tävling bör vara ca -17 gr.

Inlagd: 2016-11-27, 10:10
Skriven av: Kallner

Norges egna Kristin Otto, Marit Björgen, får fortsätta att forsa fram i spåren. När plockar man bort henne från spåren? Damernas egna Belgian Blue som är Olympiatoppens medicinska experiment inom idrotten.
Astmamedicinerna måste naturligtvis försvinna. Det är parodi!!

Inlagd: 2016-11-27, 10:15
Skriven av: Vasstrader

Tokig klocka vid målgång.
Vart har Kalla tagit vägen??

Inlagd: 2016-11-27, 10:17
Skriven av: Kallner

En ganska medioker svensk insats totalt sett. Stinas och Falks resultat är dock fullt ok.
Kalla åker nog och surar. Tråkig intervju att vänta där.

Inlagd: 2016-11-27, 10:20
Skriven av: Kallner

Kallner

Kan du något om astma så skall man knappast maxprestera när det är 17 minusgrader. Det skadar luftrören i det grövsta. Det är tjänstefel av läkarna. Jobbigt att snacka med okunniga.

Inlagd: 2016-11-27, 10:22
Skriven av: Vasstrader

Jag skulle INTE vilja intervjua Kalla efter det här loppet.

Inlagd: 2016-11-27, 10:24
Skriven av: Swe-Tor

Den enda norska att räkna är Slind. Hon är runt 30:e plats. Hon är den enda som inte intar astmamediciner.

Inlagd: 2016-11-27, 10:25
Skriven av: Vasstrader

Björgen, vad skall man säga? Bra start på Kallas privatsatning…

Inlagd: 2016-11-27, 10:25
Skriven av: Ron Wood

103 vc-seier, med minimal trening… Hva sier man? Men hadde Therese vært på plass hadde Marit vært 1 min. bak!

Inlagd: 2016-11-27, 10:27
Skriven av: pelle

Stinas och även Falks resultat växer lite med tanke på att de körde så många heat igår. Motsatt gäller för Haag och Wikén.

Inlagd: 2016-11-27, 10:28
Skriven av: Kallner

Vasstrader; du är en korkad person, skriv på Avpixlat istället. Att starta när det är -17 är frivilligt men det betyder inte att tävlingen ska ställas in.

Inlagd: 2016-11-27, 10:30
Skriven av: Kallner

Kallner

Du kan inget vad som sker inom skidåkningen. Varför skriva då?

De finska fansen är helt eniga med överiga världen ( förutom de naiva norrmännen). Systematisk doping handlar det om..

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/finska-fans-snart-aker-bjorgen-fast/

Inlagd: 2016-11-27, 10:32
Skriven av: Vasstrader

Kallner

Vet du något om astma så maxpresterar man inte i de köldgraderna. Du kan inget om hälsa och vet inget om vad som sker inom skidåkningen. Har har i 6 år talat om vad som försiggår inom norsk skidåkning.

Vem vill se medicinska broilers i spåren?
Parodi

Inlagd: 2016-11-27, 10:34
Skriven av: Vasstrader

Lite publik i Ruka. Intresset är mer eller mindre noll.. Vinterstudion hade bara 350 000 tittare igår. Intresset finns inte längre..

Inlagd: 2016-11-27, 10:36
Skriven av: Vasstrader

Det läskiga är att det finns okunniga personer som vill normalisera astmamediciner.. Dessa personer skall naturligtvis bekämpas

Inlagd: 2016-11-27, 10:38
Skriven av: Vasstrader

”Bra start på Kallas privatsatning…”

Jeg trodde et øyeblikk at hun haddde dårlig glid, men når hun gikk i mål så det rett og slett ut som om hun var syk, eller i elendig form.

Som Pelle skriver, hadde Johaug gått i dag, slik hun burde gjort, hadde hun vunnet med minuttet.

Inlagd: 2016-11-27, 10:40
Skriven av: Neithiri

Mätningen av kroppslängd och stavar ser lustig ut.

Hur tänkte de med klockan i rutan, borde visa differensen för nästa i tur i rutan istället för dennes tid, som det är nu får man själv räkna ut jämfört med ettan hur den åkande i rutan ligger till?

Marit Björgen imponernande mycket, världscupseger i distans direkt i comebacken. Flugan verkar inte lika stark i år, missade pallen både igår och idag? Weng blir att räkna med i totalen, tar säkert många pallar nu i vinter också. Kul att Krista Pärmakoski blev tvåa!

Nilsson och Falk godkända. Ida och Haag tog WC-poäng vilket får sägas vara OK. Wikén utanför WC-poängen idag, inte godkänt. Och vad ska man säga om Kallas totala genomklappning?

Inlagd: 2016-11-27, 10:42
Skriven av: Jörgen

Oerhört oroande med Kalla. Det fanns ett skäl till varför hon inte körde i Bruks, sjukdom eller annat. Falk är ganska given i ett stafettlag just nu. Stina, Falk är givna. Kalla, Ebba, Ida, Haag slåss om de två andra platserna. Hoppas fortfarande på att Sundling ska kunna blanda sig i det.

Inlagd: 2016-11-27, 10:42
Skriven av: Per

Om man, som Johaug, har åkt fast för dopning ska man självfallet inte tillåtas köra. Hur kan du ens skriva så Neithiri? Vill du släppa dopningen fri eller? Du verkar helt förblindad.

Inlagd: 2016-11-27, 10:45
Skriven av: Per

Risk för att skadan i bröstbenet gått upp Kalla. Hoppas på vinterkräksjuka eller annat.

Inlagd: 2016-11-27, 10:46
Skriven av: nn

Jag begriper mig inte på vissa människor. Det är tydligt att ni är avundsjuka på (hatar) Norge. Varför då titta på längdskidor, särskilt damloppen? Där är det 95% chans att en norska vinner. Ta en söndagspromenad istället så slipper ni få ångest.
Vad fan hände med Kalla? Var det någon slags markering eller?

Inlagd: 2016-11-27, 10:48
Skriven av: Ron Wood

Johaug har aldri vært dopet, det er bare sludder og vås, hun har kun smurt inn leppa med en solkrem, totalt dustete at hun ikke får være med.

Inlagd: 2016-11-27, 10:48
Skriven av: Neithiri

Vore trist om det är något allvarligt fel på Kalla och varför bröt hon inte loppet? Många frågor.

Inlagd: 2016-11-27, 10:49
Skriven av: nn

Nethiri: Klart hon varit dopad. Hur kan du annars förklara Bendiksens underliga beteende.

Inlagd: 2016-11-27, 10:51
Skriven av: nn

Har Kalla gjort en Calle i sommar? Oroande..

Inlagd: 2016-11-27, 10:57
Skriven av: En_Oskar

Kalla intar inga astmamediciner. Det är därför hon inte kan konkurrera. De ihopdragna luftrören satte stopp. Omöjligt att konkurrera när andra får dopa sig med astmamediciner. Alla ser skillnaden. Kallas luftrör börjar ta stryk. Sänk köldgränsen och avskaffa astmamedicinerna.

Inlagd: 2016-11-27, 11:01
Skriven av: Vasstrader

Synes egentlig Weng, Østberg og Pärmen burde slått Bjørgen. Hun har blitt mor, trent mindre og alternativt i hele sommer på grunn av en hofteskade.

Men all ære til henne selvsagt. Og det samme til finnen. Merkelig hvor langt de øvrige finnene var bak deres beste. Men det har selvsagt en del med relativ form å gjøre, så tidlig i sesongen.

Det må være utrolig surt for Therese å se på dette her. Hun ville sikkert vært ett minutt foran Bjørgen.

Ikke bra av svenskene, men imponert av Falk på distanse tross alt. Det er ei hard løype, så hun har tatt et kliv.

Inlagd: 2016-11-27, 11:03
Skriven av: Fabulator

Synes egentlig Weng, Østberg og Pärmen burde slått Bjørgen. Hun har blitt mor, trent mindre og alternativt i hele sommer på grunn av en hofteskade.

Men all ære til henne selvsagt. Og det samme til finnen. Merkelig hvor langt de øvrige finnene var bak deres beste. Men det har selvsagt en del med relativ form å gjøre, så tidlig i sesongen.

Det må være utrolig surt for Therese å se på dette her. Hun ville sikkert vært ett minutt foran Bjørgen.

Ikke bra av svenskene, men imponert av Falk på distanse tross alt. Det er ei hard løype, så hun har tatt et kliv.

Inlagd: 2016-11-27, 11:03
Skriven av: Fabulator

Moderator, var snäll och stäng av Vasstrader, det här blir ju bara löjligt. Alternativt, Vasstrader, håll dig i Astmatråden och låt oss andra diskutera skidåkning ifred, sluta försöka provocera i varenda tråd. Det var det sista jag ägnar åt dig, kommer inte besvara dina kommentarer eller läsa dina inlägg.

Inlagd: 2016-11-27, 11:04
Skriven av: En_Oskar

Kalla hade kanske för bråttom efter sjukdom.Blir spännande att se vars Henriksson står har visst gått bra på träning

Inlagd: 2016-11-27, 11:05
Skriven av: skidfantast

Calle Halvarsson tog steget över gränsen..till dopi gträsket.. han forsade fram igår.. Kalla är mallen.. tillsammans med Stina.. de tar inga astmamediciner..
Kalla kämpar mot alla just nu.. Det är omöjligt att kämpa mot dopade..

Inlagd: 2016-11-27, 11:05
Skriven av: Vasstrader

Permäkoski blir att räkna med dock var Niskanen oväntat svag, hon brukar ju vara klassen bättre. Nu är det långt till VM och dagens resultat är inget att ta på större allvar.

Inlagd: 2016-11-27, 11:08
Skriven av: nn

En Oskar

Astmamediciner hör ihop med prestationen.. självklart skall det tas upp. Ingen som bett dig kommentera. Har du inte kunskapen är det bättre att hålla tyst.

Inlagd: 2016-11-27, 11:09
Skriven av: Vasstrader

Efter att ha hört Kalla tänker jag genast på Per Elofsson. Risken är att Kalla har tolkat förra årets resultat som att hon måste öka träningsdosen ännu mer för att komma ikapp Norge.

Inlagd: 2016-11-27, 11:11
Skriven av: Per

kalla tog slut i första backen, mjölksyran

Inlagd: 2016-11-27, 11:13
Skriven av: KGK

Har hon sagt vad som felade?

Inlagd: 2016-11-27, 11:15
Skriven av: nn

Nej, stäng inte av honom men skapa en separat, ny astmatråd. Jag är ändå intresserad av argumenten. Hur menar du att Calle tagit steget över gränsen i år, Vasstrader? Jag köper att det är prestationshöjande (allt talar för det när Norge tillämpar det på JVM och skyller på dåligt väder) men vad talar för det som du ser det? Finns en förteckning över skidåkare som tar astmamedicin och sådana som inte gör det? Vilka norska åkare tar det inte? Northug?

Inlagd: 2016-11-27, 11:18
Skriven av: Per

nn: Hon hade ingen förklaring. Kroppen svarade inte. ”Som att köra i sirap”

Inlagd: 2016-11-27, 11:18
Skriven av: Per

Kalla tangerte Northugs 74 plass fra Beito i dag. Men sanna mine ord, begge 2 finner form og overskudd til VM!

Inlagd: 2016-11-27, 11:25
Skriven av: pelle

Det skrämmande med Kallas lopp är att hon normalt aldrig ger upp .När hon haft dåliga dagar och perioder förrut så har hon i alla fall alltid kämpat och ofta kört upp sig en bit på slutet.Vad är det som har hänt tro? Kände hon under loppet att hon helt enkelt inte hängde med och blev chockad .Hon har ju inte haft de andra svenskorna som referens i år .

Inlagd: 2016-11-27, 11:35
Skriven av: KarlP

Kalla kippade efter andan. Hemska tanke, det påminner ganska mycket om Per Olofsson som gick över gränsen. Vi får se hur de går vid kommande tävlingar.

Inlagd: 2016-11-27, 11:48
Skriven av: TordD

Tyckte Kalla var cool vid intervjun, så hon har nog kontroll på läget. Lite märkligt att hon inte bröt kanske när hon kände att kroppen inte svarade. Men hon är ju en envis jävel och har vunnit både OS och VM guld, det har inte jag så hon vet nog vad hon gör.

Inlagd: 2016-11-27, 11:57
Skriven av: Ron Wood

”Kalla såg cool ut”
Ja hon var verkligen samlad i jämförelse hur det brukar se ut
Undrar om det är positivt eller inte
Dom åren det har gått bra har hon ju varit kolsvart i ögonen efter dåliga lopp.
Hon kanske helt enkelt inte var så förvånad den här gången

Inlagd: 2016-11-27, 12:06
Skriven av: KarlP

En rejäl läkarundersökning är på sin plats för Kalla. Hon kan om det vill sig illa ha fått en astmaattack. Samtidigt som det vore för mig ett trist besked och ett kvitto på att längd inte är en vettig sport så vore det ett lättare problem att åtgärda med ett extra plus i kanten.

Inlagd: 2016-11-27, 12:07
Skriven av: nn

Kalla har nog fått hjälp med medieträning, att först dra sig undan när det går dåligt och samla upp sig innan intervjuerna. Popsen har ju annars en förmåga att trigga fram tårar (Brink vid Vasaloppen).

Inlagd: 2016-11-27, 12:21
Skriven av: Kallner

Nja, kanske fattas 10 sek på Olsson vid första.

Inlagd: 2016-11-27, 12:22
Skriven av: Kallner

Sjuklingen Sundby gjorde det ganska bra.

Inlagd: 2016-11-27, 13:12
Skriven av: Kallner

Kul med Niskanen, en riktig profil! Finnarna blir att räkna med i VM. Men det är mycket nordiskt nu… Kanske lite för myckat eller?

Inlagd: 2016-11-27, 13:17
Skriven av: Ron Wood

Väldigt lite folk på plats i Rucka, trist att se.

Inlagd: 2016-11-27, 13:20
Skriven av: Ron Wood

Fullt godkänt av Calle och Johan och även Burman, annars inte bra. Johan hade kunnat ta 10 sek till om han inte åkt ensam hela tiden.
Förhållandena var rättvisa och bra med rejält vinterföre.

Inlagd: 2016-11-27, 13:22
Skriven av: Kallner

RW: Längdåkning ska domineras av nordiska åkare på klassiskt.

Inlagd: 2016-11-27, 13:24
Skriven av: Kallner

Fusk Sundby vann inte med andra ord en skaplig tävling.

Inlagd: 2016-11-27, 13:29
Skriven av: nn

Kallner: Jo det är rätt, men det hade varit kul med någon ryss eller centraleurope med i toppstriden. Spännande tävlingar idag dock.

Inlagd: 2016-11-27, 13:33
Skriven av: Ron Wood

Grip konstaterar att det är väldigt tidigt på säsongen!!

Inlagd: 2016-11-27, 13:47
Skriven av: Kallner

Självklart, något står inte rätt till med Kallas kropp.
Hälsan just nu viktigare än resultaten.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article23997260.ab

Inlagd: 2016-11-27, 14:16
Skriven av: H. G. Wells

snabb summering av dagen:

Kalla ja de var inte bra spännande se vad man kommer fram till för analys…

Stina mkt bra distanslopp bästa WC lopp med individuell starkt var de väl? Även Hanna väldigt bra nära topp 10 på ett millopp… Ida helt ok med tanke på att hon vart sjuk och sprinta många heat iår Anna och Emma var ca 20 sek från godkänt tycker jag men ingen katastrof eller men ändå inte riktigt där jag hoppats.. Emma brukar inte åka bra i första WC loppen även dom år hon presterat riktigt bra åxå…

Inlagd: 2016-11-27, 14:20
Skriven av: jossa

Herrarna då Johan och Calle mkt bra lopp tycker Calle håller ihop de bra hade kunnat bli ett mkt större tapp var jag rädd för… Markus rätt väntat var de nästa även om man hoppat på bättre men är nog rätt lugnt i hans fall…Daniel ändå klart bättre än förra helgen man klart man hoppats på bättre och borde komma eftersom Jens WC poäng är godkänt även om jag tror han har mer att ge men är tidigt på säsongen ännu.. Simon inte alls bra mer än i 1.3 km

Inlagd: 2016-11-27, 14:23
Skriven av: jossa

Bra med två svenska världscupledare efter denna helg.

Inlagd: 2016-11-27, 14:29
Skriven av: swestam

Får gärna fortsätta så…

Inlagd: 2016-11-27, 15:05
Skriven av: KGK

Om vi plockar bort alla de som intar astmamediciner så blir den rättmätiga resultatlistan såhär:

Sprint damer:

1.Nilsson
2.Matvejeva
3.Pärmäkoski

10km damer:
1.Pärmäkoski
2.Fessel
3.Mononen

Inlagd: 2016-11-27, 15:25
Skriven av: Hejduk

Kallner

Tagga ner! Vasstrader är en av de bästa att komma med information kring astma och den problematik som råder nu inom skidåkningen. Väldigt lågt att dra upp avpixlat och annan skit du drog fram.. Buuu!

Inlagd: 2016-11-27, 15:27
Skriven av: Adam Baloo

Här finns alltså ventilationshålet för alla som inte kan tänka på annat än doping och fusk och skapa sina egna dopinglistor:
https://happyride.se/forum/read.php/1/1969530

Var så goda och gå över dit!

Skidpepp har inte blivit något trevligt vardagsrum och franförallt inte pepp!

Inlagd: 2016-11-27, 15:38
Skriven av: Aliide

Utrolig spennende 15km i dag.
Litt vel mye nordisk kanskje i begge renn – men skikkelig kul at Niskanen vinner og at Pärmen blir nr 2. Vi trenger Finland helt der oppe – og viktig med ny interesse nå før VM i Lahti.

Har egentlig ventet på Pärmens ordentlige gjennombrudd i flere år. Vil være veldig viktig for damelangrenn med en ikke-norsk toppløper som vinner renn.

Veldig tett og bra kvalitet på begge løpene. Spennende helt inn, sånn skal det være.

Inlagd: 2016-11-27, 15:50
Skriven av: Fabulator

Allide
Nu fattar jag Skidpepp är alltså en plats där man borde peppa det svenska åkarna och inte diskutera problem
Jag borde fattat det tidigare .Det hörs ju på namnet på siten vad den ska handla om .Resultatet om alla skulle fatta blir säkert en jätteintressant blog att följa

Inlagd: 2016-11-27, 15:57
Skriven av: KarlP

Lillehammer har alltså klassisk sprint. Jag trodde det var skate av ngn anledning. Givet schemat och sex deltagare tror jag dessa lag inför nästa helg.
Herrar: Calle, Olsson(?), Hellner, Teo, Emil, Oskar Svensson/Burman. Gissar dock att Olsson står över. Då får både Oskar S och Burman chansen.
Damer: Stina, Falk, Ida, Kalla(?), Haag, Öberg/Nordström. (M Nordström vann 10 km klassiskt i Idre idag och var tvåa på sprinten igår).

Inlagd: 2016-11-27, 16:17
Skriven av: Per

Inget twar eller hjärtsäcksproblem hos Calla hoppas jag.

Inlagd: 2016-11-27, 16:18
Skriven av: Falupöjen 2

Per: Olsson åker inte har han meddelat och Kalla tror jag inte heller gör de…. Jonna borde väl gå före Nordström åxå…

Wiken lär få stå åt sidan för att ladda för Davos

Inlagd: 2016-11-27, 16:20
Skriven av: jossa

Adam Baloo; Vasstrader (det kanske är du) är den mest tjatiga om samma sak och tillför inget nytt, dessutom finns det en egen tråd för det. Men hen vill ha ständig uppmärksamhet mitt i tävlingstråden.
Det är överhuvudtaget inte så många kvar i bloggen längre som kan skidåkning.

Inlagd: 2016-11-27, 16:34
Skriven av: Kallner

Per, Olsson kör inte tourer., avviserade det redan i Bruksvallarna, grejen om att hålla sig frisk osv. Och Kallas start är högst osäker: http://www.svt.se/sport/vintersport/kalla-undersokning/

Inlagd: 2016-11-27, 16:46
Skriven av: Aliide

Kalla har fått astma…

Inlagd: 2016-11-27, 16:46
Skriven av: Danne Normann

Antall pallplasser i WC langrenn 2016/2017:

NORGE. 8
SVERIGE. 2

PS ikke helt topp av de NORSKE i dag heller.
Vi satser på en rask formstigning

Inlagd: 2016-11-27, 16:50
Skriven av: Danne Normann

Kallner
Har följt Vasstrader i flera år. Han kan sin sak och har alltid legat steget före alla andra.

Inlagd: 2016-11-27, 16:50
Skriven av: Hejduk

Kan ni inte kontakta den ansvarige för Skidpepp och be om en särskild tråd ”Vasstrader”?

Inlagd: 2016-11-27, 16:51
Skriven av: Falupöjken 2

… så vet vi var vi läser nyheter!

Inlagd: 2016-11-27, 16:53
Skriven av: Falupöjken 2

Ingen tar skidåkningen på allvar. Det är en pseudosport.
Norge= DDR

Inlagd: 2016-11-27, 16:54
Skriven av: Mcdavid

Vi bevittnar öppen doping i skidåkningen. Dopingen knäckte Per Elofsson och den kanske håller på att knäcka Charlotte Kalla.. Sedan finns det personer med lägre iq som inte vill att dopingen skall vara närvarande. Några tror att när säsongen startar så skall vi bara diskutera prestationer. Kommer aldrig på fråga så länge det ser ut som det gör inom den stinkande skidåkningen.

Inlagd: 2016-11-27, 16:59
Skriven av: Mcdavid

Måste säga att tidningarnas rubriksättningar för att få klick bara blir värre. Genomgående ”Fiasko för Kalla” till ”Jättefiasko för Kalla”. När alla med minst ett öga inser att Charlotte är sjuk, frågan är bara i vad. Och då handlar det inte om fiasko utan om en fysisk kollaps i spåret.

Inlagd: 2016-11-27, 17:03
Skriven av: Tobbe H

Kul att se Victoria Carl göra ett bra lopp. Viktigt för sportens överlevnad att Tyskland får några storstjärnor.

Inlagd: 2016-11-27, 17:05
Skriven av: En_Oskar

Just nu

Antal världscupledare i längdskidor säsongen 2016/16

Norge 0
Sverige 2

Men siffrorna lär byta plats nästa helg och förbli så resten av säsongen

Inlagd: 2016-11-27, 17:50
Skriven av: Harald

Varför ska alltid Jörgen sprida lögner om Wiken?

Inlagd: 2016-11-27, 18:24
Skriven av: Kultingen

Är orolig att Kalla fått myokardit. Det där såg riktigt, riktigt illa ut.

Inlagd: 2016-11-27, 18:27
Skriven av: Klabbarn

Lungene og luftveiene til Kalla har” kollapset ”……..
Sverige har et pissdårlig helseteam som har alt for dårlig kunnskap om forebygging av luftveier …
PS Det eneste som kan redde svensk langrenn er den ”Norske metodene” Nå er det bare Stina igjen av de svenske som ikke har problemer med luftveiene….
KRYP TIL KORSET OG FRÅGA NORGE OM HJELP ,FØR DERE ØDELEGGER LUFTVEIENE TIL STINA OGSÅ

Inlagd: 2016-11-27, 18:39
Skriven av: Danne Normann

Kultingen: Ser att Wikén blev 29:a i resultatlistan, näst sista i fältet som fick WC-poäng. Det var hon inte när jag kollade på live timingen (31:a enligt den). Hoppas att Wikén denna säsong visar att hon är tillbaka på nivån som hon var på förr. Men nu bör vi vara mer oroade för Kalla, hoppas verkligen att det inte är något allvarligt och helt olikt henne.

Inlagd: 2016-11-27, 18:51
Skriven av: Jörgen

Kollade på dagens tävlingar. Man borde vara riktigt nöjd när det är svensk ledning i VC för både damer och herrar. Finner dock detta helt ointressant. När Marit var i rutan undrade jag: Hur stor dos ger ditt TUE tillstånd till? Hur mycket extra stoppar du i dig. När jag såg intervjun med stollemartin tänkte jag Puff-Puff-Puff-Puff….
När jag såg Kalla tänkte jag: Nu blir det klackarna i taket i Norge. Äntligen har de lyckats knäcka en av få som verkligen har haft kapacitet att utmana norska damer på distans. Det måste verkligen vara en glädjens dag för de med kemikalier tryckimpregnerade norska damerna. Mycket stor risk att vi aldrig mer får se Kalla på pallen. Kanske inte ens som tävlande i VC.
När SVT visade 56-orna sades apropå Stenmark och hans konkurrenter: utan medtävlare ingen segrare. Hur blir det Norge? Kommer ni att få några segrare i framtiden??????????????????

Inlagd: 2016-11-27, 20:11
Skriven av: Intresserad

Intresserad: 56-orna var bra men dom hade åxå med en dopad… rätt löjligt när dom kommentera OS finalen från 80 att hon mötte många dopade och inte var lätt vinna pg de…

Inlagd: 2016-11-27, 20:23
Skriven av: jossa

Dette har tidligere vært et bra forum for gode langrennsdiskusjoner, men noen få ødelegger det. Skal ikke si mye om doping debatten, men det er jo interessant å kalle Norge for systematiske dopere når det var Antidoping Norge som tok Johaugprøven. Finnene må jo være utrolig sterke som kan slå de norske doperne. Trist å se Kalla i dag. Vi behøver henne tilbake i god form.

Inlagd: 2016-11-27, 20:25
Skriven av: Sven

Intresserad: Måste vara jobbigt att vara så bitter. Själv uppskattar jag de svenska framgångarna jättemycket och tycker detta skall bli en jättespännande säsong.

Inlagd: 2016-11-27, 20:35
Skriven av: swestam

Sven: Antidoping Norge har begått ett misstag att testa Johaug förmodligen någon vikarie som tog jobbet på allvar. Den normala förvarningen till åkare fungerar inte längre då testen blivit minst dubbelt så bra. Därför Bendiksens totalt tokiga beteende med salva till Johaug. För i ärlighetens namn någon annan förklaring finns inte. Ingen läkare ens med en stroke tar den salvan efter 10-sekunders betänketid. Bendiksen hade salvan i ett dygn och tittat på det tydligt märkta emballaget minst tre gånger och dessutom sovit på saken innan han gav salvan till Johaug med garanti på att den var ok. Han är fd Chefsläkare för Norges OS-trupp i Sotji. Min dotter jobbar i vården och hon sa att denna historia var ett stående skämt bland läkarna under flera dagar. Att jämföra med en kock med 30-års erfarenhet som tar råttgift och läser på paketet men kan inte komma på vad råttgift är och chansar på att det är socker.

Inlagd: 2016-11-27, 20:44
Skriven av: nn

Har temporärt flyttat till USA och har dessutom tappat lite sugen på skidåkning med allt dopingsnack, men fick i alla fall tummen ur och tittade på världscupsinledningen nu via SVT Play. Det var ju intressant inledning på den här säsongen.

På damsidan är det klart att det fortsatt kommer vara mycket norskt även denna säsong, även om det ser ut som mindre av en dominans. Björgen vinner, men inte med någon förkrossande marginal och det är ovanligt många åkare inom någon minut vilket inte har varit vanligt senaste säsongerna. Nu har nog Björgen trots allt inte nått sin max kapacitet med tanke på skadestrul och sjukdomar. Frågan är om hon kan öka, eller om det är just alternativträningen som gett henne en topp nu. De andra kommer att komma i bättre och bättre form, hänger mor Marit med? Pärmekoski visar strålande takter, men jag är rädd att Weng har mycket kvar att ge denna säsong. Kalla? Ja, bara det inte är något oförklarligt virus eller liknande hon drabbats av så kommer hon komma starkare, men det här var inte kul för henne.

Inlagd: 2016-11-27, 21:00
Skriven av: Anders

nn: Riktigt bra skrivet.
swestam: Jag är inte särskilt bitter. Däremot är jag grundlurad. I min naivitet utgick jag från att man kontrollerade de tävlandes kemikalieintag på ett professionellt sätt och att längdskidåkningen var förhållandevis ren. När det nu visar sig att så inte är fallet är vi tillbaka till den tid när det inte var en tävling mellan atleter utan mellan dopningsläkare. Och när sedan Norge visar sig ha en hialös kemikalieanvändning blir jag helt naturligt besviken och förb-d.
Därtill finns det de som tycker att vi ska blunda med både ögon och öron för kemikalieanvändningen och vill ha DDR-systemet där man inte fick prata om allt som inte var PK. Aliide, Falupöjken 2 m fl använder ni både hörselproppar och ögonbindel?

Inlagd: 2016-11-27, 21:01
Skriven av: Intresserad

Intresserad: Jag uppfattar dig som just bitter när du inte kan uppskatta svenska framgångar (trots vad man eventuellt sysslar med i andra länder). Sedan tycker jag det är larvigt att anklaga om PK och nedtystning bara för att det finns andra som uttrycker en annan uppfattning.

Inlagd: 2016-11-27, 21:13
Skriven av: swestam

Kalla såg väldigt trött ut i mål trots den låga farten plus att hon sa att mjölksyran kom väldigt snabbt. Det tyder på överträning alternativt ett spökande virus som ligger kvar efter att hon var sjuk. Men det borde iofs läkare ha sett dagen innan eller dagarna innan start.

Inlagd: 2016-11-27, 21:24
Skriven av: Kallner

Kan vara något allvarligt fel med henne. Hennes förkylning kanske inte var så lindrig som hon trodde. Själv gissar jag på astma eller hjärtmuskelinflammation. Hon borde brutit loppet efter två km. Märkligt att hon inget märkt före. Nu verkar Pliggen tagit detta seriöst och skickat henne till specialister i Stockholm. Hoppas på något lindrigt.

Inlagd: 2016-11-27, 21:32
Skriven av: nn

När det gäller Kalla så tror jag att dopingskandalerna de senaste månaderna tagit henne väldigt hårt.

Hon litade på Norge.. hon litade på Björgen, hon litade på Johaug..nu gör hon inte det längre.
Hon ser tillbaka de senaste åren och hon inser att hon blivit snuvad på massor av medaljer.. och pengar pga dopade norskor.

Hon inser nu att det kanske spelar roll hur mycket hon tränar då hon kämpar mot dopingen. Kalla intar själv inga mediciner.

Det är exakta samma som hände Per Elofsson under OS 2002. Han kämpade mot dopingen ( i form av Johan Muelegg). Han var i toppform iför OS 2002.. men han mötte sin överman.. som var tokdopad..

Detta knäckte honom både fysiskt och psykiskt. Hans självkänsla fick en enorm smäll. Han insåg att det kanske spelade roll hur mycket han tränade då han mötte övernaturliga krafter.. i form av doping.

Jag tror vi kan se samma fenomen här. Hon inser att hon inte kan besegra dopingen.. hur mycket hon än tränar. Detta har gjort att brutits ned både fysiskt och psykiskt..
Hon kan mycket väl gjort ett försök att besegra dopingen.. genom att träna ännu mer inför denna säsong.. och således gått över gränsen.

Eller är det bara så att hon inte visste om hur hon stod.. första tävlingen i år..inte tävlat på träning mot andra svenskor.. När de tuffa backarna kom i Ruka var hon inte där mentalt..

Fast jag tror tyvärr att första alternativet är det mest troliga..

Inlagd: 2016-11-27, 22:08
Skriven av: Vasstrader

Jag hoppas det var en mental kollaps av Kalla. Likt Brink och Morgenstern (och kanske Emil).
Hon kanske kände att hon hade så mkt att bevisa med det nya upplägget att pressen blev för stor.
Vad tror ni?

Inlagd: 2016-11-27, 22:14
Skriven av: peca

Vore illa om Kalla är körd pågrund av detta. Desto viktigare att få ett slut på allt fusk med tanke på Stina Ebba och de andra unga. De skall inte behöva råka ut för samma som Kalla och även Kowa. De har fått ta smällen.

Inlagd: 2016-11-27, 22:18
Skriven av: nn

Tycker alla skall inse att denna säsongen är helt olik de andra. Jag har vetat att Norge dopat sig i många år.. men många här verkade tro på Norge in i det sista.

Jag gläds en del åt Stina Nilsson.. då hon är en av få som inte intar astmamediciner…men det spelar ingen roll i slutänden. Hon kämpar mot dopingen.. och dopingen vinner alltid till slut.. Norge har tagit vägen att vinna.. genom dopingen…och då kan man lyckas vinna någon enstaka tävling..men man vinner ALDRIG i längden.. Det är därför det är så oerhört viktigt att vara konsekvent när det gäller hur man hanterar dopingen i fortsättningen.. Att se folk att vi nu minsann skall glädjas.. bara för att Sverige lyckas få någon pallplats.. det räcker inte.

Det viktigaste är att vara konsekvent hur man skall hantera dopingen i framtiden. INGEN har hittills gjort något av värde som gör att man kan börja se ljuset i tunneln när det gäller dopingen som sker inom skidåkningen.. Norge förnekar att något har hänt.. Antidoping Norge knäppte visserligen Johaug..men straffet på Johaug avgör hur allvarligt de sett på saken.. FIS har inte sagt eller gjort något av värde.. WADA har gjort en värdelös ändring mängden Salbutamol man får ta inom ett visst tidsintervall.. ingen ting annat..
Så länge det ser ut som det gör.. så kommer prestationen i andrahand.. Det är när man ser kraftfulla tag mot dopingen från de inblandade organisationerna som vi kan börja värdera prestationerna. Det kommer att dröja ett tag.

Inlagd: 2016-11-27, 22:21
Skriven av: Vasstrader

Tycker det var svinkul detta, som vanligt, det är inte mer dopning nu än förr:)
Niskanen, Stina, Pärmekoski extra lovande för skidsportens framtid!

Inlagd: 2016-11-28, 01:43
Skriven av: VO2min

VO2: Visst är det kul med Finland som inte helt oväntat är bra. Men fortfarande för mycket av Norge. Och en gång är ingen gång, vi får se om de fortsätter på den vägen. Och doping var ett problem även förr men då var det kopplat till diktaturer i öst i första hand. Nu har vinden bytt riktning.

Inlagd: 2016-11-28, 06:54
Skriven av: nn

Denne vil sannsynligvis bli forbigått med stillhet av svenske ”dopingjegere”:

http://www.dagbladet.no/sport/sjokkrapport-om-blodpass-hanlige-svensker-avslort/65377521

Ellers var det herlig å se både snø og langrenn igjen, og veldig positivt med finske plasseringer i helgen. Gratulerer Finland! :)

Inlagd: 2016-11-28, 08:04
Skriven av: mac

Blodpass är väl kanske bra men knappast effektivt. Läste en test som en journalist i England gjorde. Han gjorde en blodanalys och därefter tog han EPO i 7-veckor och då han var amatörcyklist tränade han med enorma resultat. Han sa att han inte märkte backarna som han tidigare kämpat med. Efter detta tog han en ny blodanalys med förväntan om att åka dit rejält, men inte skillnaden var för liten i blodproverna. Så blodpass är nog väldigt överreklamerat.

Inlagd: 2016-11-28, 08:56
Skriven av: nn

Skulle inte allt dopingsnack förpassas till annan tråd? Så förbannat trött på alla ogrundade anklagelser hit. Norges finlir i gråzonen ska diskuteras och har så gjort till leda, men beklämmande att se hur denna en gång intressanta och läsvärda skidblogg förvandlats till en sandlåda för avundsjuka och påhopp från pajkastande troll.
Administratörerna: Rensa upp i träsket, snälla.

Inlagd: 2016-11-28, 09:09
Skriven av: Freddy

”..alla ogrundade anklagelser hit och dit”.

Inlagd: 2016-11-28, 09:10
Skriven av: Freddy

Freddy

”Finlir i gråzonen”..Du är inte både inkompétent utan direkt korkad.

Norge är en dopingnation och har varit under LÅNG tid.. fattar du inte så behöver du väl inte kommentera?

Inlagd: 2016-11-28, 09:30
Skriven av: Perra

När förbjuder WADA astmamediciner en gång för alla?

Inlagd: 2016-11-28, 09:31
Skriven av: Perra

Sundby bevisar ännu en gång vilken skitstövel han är.. Otroligt att svinet får tävla.. man mår illa.. Bojkottar personer för Tv 2..

http://www.vg.no/sport/langrenn/martin-johnsrud-sundby/johnsrud-sundby-boikotter-profilert-tv-2-journalist/a/23857919/

Inlagd: 2016-11-28, 09:37
Skriven av: Perra

Håller med.. det vänder i magen.. när jag ser norska skidåkare i spåren.. det stinker så otroligt mycket.. så jag var tvungen att stänga av TV:n efter några minuter i helgen annars hade jag drabbats av det som hände denne man..

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/200745

Inlagd: 2016-11-28, 09:44
Skriven av: Perra

En helt annan bana nästa helg. Gissar att Haag och Wiken kommer att sopa golvet med sprinttjejerna?

Inlagd: 2016-11-28, 09:46
Skriven av: H. G. Wells

Sundby bojkottar norsk journalist! Otroligt svagt av Sundby. Nåja, Sundby kan trösta sig med att de menlösa mjukisarna i svenska vinterstudion inte kommer att ställa en enda besvärlig fråga.

http://www.vg.no/sport/langrenn/martin-johnsrud-sundby/johnsrud-sundby-boikotter-profilert-tv-2-journalist/a/23857919/

Inlagd: 2016-11-28, 11:20
Skriven av: Anders 2

Borde inte den kanalen tv-2 stå bakom journalisten och bojkotta landslaget för att markera… nu blir de ju som att dom hotar andra att vara mjuka snälla och anpassa sig efter dras regler

Inlagd: 2016-11-28, 11:58
Skriven av: jossa

peca:
”Jag hoppas det var en mental kollaps av Kalla. Likt Brink och Morgenstern (och kanske Emil).”

Jörgen Brinks kollaps var inte mental – han har ett hjärtfel.

Inlagd: 2016-11-28, 12:39
Skriven av: Swe-Tor

Jossa: Visst borde Tv-2 stå bakom sin journalist.
När man tänker på det så är fantastiskt hur lätt Sundby sluppit undan alla besvärliga frågor.

Inlagd: 2016-11-28, 12:43
Skriven av: H. G. Wells

Nån som vet om det blev någon jurydiskussion om Kroghs stängning av Emil på upploppet? Såg inte helt snyggt ut. Tyckte det såg ut som Krogh hade valt spår och sen bytte.

Inlagd: 2016-11-28, 12:51
Skriven av: Jon

http://www.dagbladet.no/sport/sjokkrapport-om-blodpass-hanlige-svensker-avslort/65377521
Det er ikke bare i sporet vi er best.
Norges kulturm. Linda H Helleland ble valt til visepresident i World Anti-doping Agency, etter å ha danket ut den tidligere danske justisministeren Brian Mikkelsen og franske Valerie Fourneyron i kampen om å bli Europas kandidat … Norge har makt og tillit internasjonalt!

Inlagd: 2016-11-28, 12:52
Skriven av: pelle

En finsk förstaplats och en finsk andraplats, vinterstudion väljer att prata med norskor och norrmän, är inte det lite konstigt. Jag menar med tanke på hur det brukar se ut i världscupen så hinner man nog prata tillräckligt med norrbaggarna

Knappast någon mental kollaps. Kalla har varit i mycket mer mentalt svåra lägen tidigare. Hade hon haft fallenhet för mentala kollaser så hade hon nog inte varit en mästerskapsåkare. Alltså, troligen inte mentalt – skada, sjukdom och ingen satsning på världscupen gjorde att förväntningar och press var mindre än tidigare – troligen något annat

Inlagd: 2016-11-28, 12:59
Skriven av: H. G. Wells

Dags för en ”Uttagna till Lillehammer”

Norge:

Kvinner
Marit Bjørgen, Rognes IL
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Heidi Weng, IL i Bul
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Ragnhild Haga, Åsen IL
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Mari Eide, Øystre Slidre Skilag
Silje Øyre Slind, Oppdal IL
Kari Øyre Slind, Oppdal IL
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL
Marthe Kristoffersen, IL Varden
Lotta Udnes Weng, Nes Ski
Kari Vikhagen Gjeitnes, Henning Skilag
Anna Svendsen, Tromsø Skiklubb
Kathrine Harsem, IL Varden (Friplass, Norgescup)

Menn
Sjur Røthe, Voss IL
Petter Northug jr., Strindheim IL
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Emil Iversen, IL Varden
Didrik Tønseth, Byåsen IL
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer Skiklub
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Pål Golberg, Gol IL
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Mattis Stenshagen, Follebu IL (Friplass, Norgescup)

http://www.langrenn.com/uttak-norge-verdenscup-lillehammer-2016.5931440-1743.html

Inlagd: 2016-11-28, 13:05
Skriven av: Aliide

H. G. Wells: Jag maila någon förra året redan att man borde prata mer med finskorna… kommer inte ihog vem men någon i Vinterstudion.. hon hade någon förklaring då men sa att dom skulle försöka bättra sig… kan handla mkt om en språk fråga? och hur åkare prioriterar

Inlagd: 2016-11-28, 13:13
Skriven av: jossa

och laget till nästa helg.. Jonna kom med vilket jag var inne på :)

Damer
Hanna Falk
Anna Haag
Ida Ingemarsdotter
Stina Nilsson
Jonna Sundling
Jennie Öberg

Herrar
Calle Halfvarsson
Marcus Hellner
Martin Johansson
Emil Jönsson
Teodor Peterson
Oskar Svensson

Inlagd: 2016-11-28, 13:16
Skriven av: jossa

Ok, i avsaknad av Astmatråd: Sverige bör naturligtvis tillämpa exakt den prestationshöjande ”astmamedicinering” som Norge tillämpar så länger Norge gör det. De fortsätter som vanligt har de sagt och har blivit tydligt vilka otroliga resultat det har gett (Calle är det senaste exemplet). Att Norge fortsätter som vanligt innebär f ö sannolikt inte bara att de gör som det de har gjort tidigare utan att de utvecklar astmamedicineringen så att det ger så stark effekt som möjligt på åkarna. De kommer med andra ord att fortsätta att på regelverket tills någon säger stopp och belägg. Givet allt detta kan Sverige naturligtvis inte stå och säga att vi ska vara heligare än heligast när inte FIS slår ner hårdare på det. Vi måste följa efter (så länge det inte är farligt för utövarna för där drar jag gränsen. Når vi dit och landslagen triggar varandra över den gränsen utan att FIS sätter stopp är det bättre att lägga ner sporten.).

Inlagd: 2016-11-28, 13:20
Skriven av: Per

”tänja på regelverket” skull det stå. Inlägget skrivet i hast men ni fattar vad jag menar.

Inlagd: 2016-11-28, 13:21
Skriven av: Per

Med Olsson/Kalla borta ser det mycket tunt på distans.

Inlagd: 2016-11-28, 13:33
Skriven av: KGK

Hellner berättar, en typisk historia inom längdskidåkningen. Tyvärr.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article23996716.ab

Inlagd: 2016-11-28, 14:04
Skriven av: H. G. Wells

Hellner har skadet luftrørene på trening og konkurranse i sterk kulde i følge artikkelen til H.G. Wells

Et betimelig spørsmål er da; er det virkelig moralsk feil av Norge å benytte seg av et lovlig legemiddel for å holde løperne friske?

Eller er det riktig av Norge å medisinere med tanke på utøvernes helse?

Inlagd: 2016-11-28, 14:20
Skriven av: Tor

Alla är inte lika hårda som Jernberg.

Inlagd: 2016-11-28, 14:20
Skriven av: KGK

Tor: Jag tycker den frågan är värd att ställa och fundera över. Problemet från min horisont är att vi har låtsats som att astmamedicinering handlar om något helt annat än traditionell dopning. I själva verket handlar det om samma sak. Dvs. en idrottsutövares kropp – vare sig det handlar om muskler, hjärta eller luftrör – klarar bara av så mycket belastning. För att hjälpa kroppen att klara mer och tuffare träning medicineras den med olika preparat som gör att den klarar det. Dvs. astmamedicinering, oavsett om den är förebyggande eller för att medicinera skador som redan uppstått, är prestationshöjande på samma sätt som annan dopning. Däremot är sannolikt t.ex. anabola steroider betydligt farligare för kroppen i det långa loppet.

Inlagd: 2016-11-28, 14:33
Skriven av: Per

Er det korrekt og spørre om også Kallas kollaps i helga, har noe med skadet luftrør og gjøre? I så fall sitter det svenske legeteam med ”svarteper, gitt”!

Inlagd: 2016-11-28, 14:35
Skriven av: pelle

Jossa: Språket är nog tyvärr bara en del av förklaringen. Dåligt av vinterstudion är det i alla fall.

Inlagd: 2016-11-28, 14:40
Skriven av: H. G. Wells

Självklart så ska Kalla få en astmadiagnos om hon behöver det. Tror knappast att det gör någon skillnad överhuvudtaget för svenska laget, laget är redan fyllt av astmatiker, liksom sporten i stort. Ingen i svenska laget har klagat på att det finns astmatiker i norska laget. Det är andra saker som man har kritiserat, vilket du mycket väl vet lilla Pelle-gubben.

Inlagd: 2016-11-28, 14:47
Skriven av: H. G. Wells

Vad sa Hellner om sin insats, såpass långt efter Olsson denna helg?

Inlagd: 2016-11-28, 14:51
Skriven av: VO2min

Pelle-gubben er ikke helt borte, gitt.. ;)
Når løpere som Olsson, Hellner og Halvardsson knapt er ute på ski i løpet av en hel sesong, er det betimelig og stille frågan, lille Wells… ;)

Inlagd: 2016-11-28, 14:54
Skriven av: pelle

Pops gör nog dom han vill i Svt gänget profil som han är med oförtjänt gott rykte.

Inlagd: 2016-11-28, 15:09
Skriven av: KGK

Astma är en diagnos som verkar svår att undvika men behandlingen verkar skilja som natt och dag mellan Norge och övriga. Pliggen och pellejönsarna i Norge har helt olika syn. Pliggen har egna gränser betydligt lägre än WADA’s. WADAS + lite till är Norges mål och inte gräns. 400-mikrogram sedan startförbud jämfört med +1600. Inte konstigt att ni har ett positivt test i Norge vilket är väldigt svårt när halveringstiden bara är 2-tim.

Inlagd: 2016-11-28, 15:21
Skriven av: nn

Det här med intervjuer i sportsammanhang är ett sorgligt kapitel. Vid friidrottstävlingar intervjuas nästan enbart amerikanska och engelska idrottare plus några övriga som de säkert vet snackar engelska, förutom naturligtvis de svenska. Trots att det är vinnare från hela världen så ser det ut så. Naturligtvis är det de dåliga språkkunskaperna hos dagens journalister som styr, de är skiträdda att de t.ex. ska stöta på en tysktalande. Man borde kunna kräva av en intervjuande journalist att de förutom engelska behärskar tyska och franska.
I skidsammanhang är intervjuerna oftast dötråkiga mest beroende på att det nästan alltid är samma norrmän som vinner och har man redan hört Björgen eller en vattenflasksugande Johaug 30 ggr så vet man vilka klyschor de kör med. Många världsåkare har man aldrig hört säga ett ord i svensk TV, många ryssar t.ex. talar tyska men de kommer vi aldrig att få höra i en intervju.
Men värst är FIS´ segerintervjuer, något så jäkla amatörmässigt. Men de finns förmodligen med i sponsorkontrakten så det är bara att genomlida eländet.

Inlagd: 2016-11-28, 15:24
Skriven av: Tobbe H

KGK, klassisk sprint fredagl, 5/10 km fritt lördag och 10% jaktstart på söndag. Både Stina och Calle har en ärlig chans på bra resultat.

Helt klart att Kalla uteblir från Lillehammer:
http://www.svt.se/sport/vintersport/kalla-inte-uttagen-till-lillehammer/

Inlagd: 2016-11-28, 15:32
Skriven av: Aliide

Apropå intervjuer. Ett väldigt komiskt fenomen är att i avsikt att visa hur enormt fantastiskt duktiga de är i engelska så talar många journalister helt plötsligt mycket snabbare när de gör en intervju på engelska. De riktigt snubblar fram orden. Ett praktexempel är Patrik Ekwall, fotbollssnubben.

Inlagd: 2016-11-28, 15:34
Skriven av: Tobbe H

Tycker man har rätt ATT kräva av Svt att ställa större krav på Pops med tanke på han sjukt höga lön (1,5 milj)

Inlagd: 2016-11-28, 15:35
Skriven av: KGK

Hopplöst när man inte kan redigera inlägg… Hur kan ”km” bli ”%”??? Och lite extra bokstäver osv. ;-)

Inlagd: 2016-11-28, 15:42
Skriven av: Aliide

Det kan vara många orsaker till Kallas kollaps. Tyckte hon kippade efter andan i mål. Efter egen erfarenhet är ett tips en begynnande astma. I så fall är hon snart tillbaka i stridbart skick. Dock inte med samma elefantdoser som stollemartin (+hur många fler?) i det norska laget. Kan även vara ngt virus á la Günde. Då kommer det att ta till vårens sista tävlingar innan hon känner att kroppen börjar svara igen. I värsta fall är det ngt á la Elofsson och då är frågan om hon kommer tillbaka. Problem med pumpen? Kan hon vara på smällen?

Inlagd: 2016-11-28, 15:55
Skriven av: Intresserad

Skam dere Sverige …..

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article24001464.ab

Inlagd: 2016-11-28, 15:55
Skriven av: Danne Normann

Håller med om att intervjuerna är skitdåliga. Samma fråga hela tiden. Oberoende av vem man intervjuar och hur det gått.
Även flera av ryssarna pratar väl hyfsad/bra engelska?!
Och hur f-n kunde man vara så snäll mot stollemartin. Han skulle ju överhuvud taget inte fått tävla i Ruka. Det finns ju en mikroskopisk möjlighet att fästemöas anabola var ett misstag. Dock förminska av Norges vandring vid och över etiska och regelmässiga gränser. Däremot finns det ingen som helst tvekan om att Stollemartins intag av medicin var ren och skär dopning.

Inlagd: 2016-11-28, 16:02
Skriven av: Intresserad

Vad sjutton, det finns ju en ”Stora doping och astmatråden”:

”http://www.skidpepp.se/2016/02/20/stora-doping-och-astmatraden/

Vasstrader och andra, var så goda att lägg era inlägg där!!

Borde finnas länk till den i varje ny trådstart, så övriga trådar hålls rena!

(nu vet jag ju dock inte vad sjukdomen Astma har med doping att göra så märkligt att inkludera den i samma tråd, men men…)

Inlagd: 2016-11-28, 16:03
Skriven av: Aliide

Helt rätt att ta ut Jonna till Puff-Pufflandet. Saknar Sofia. Hon borde ha fått chansen i stället för Haag eller Öberg, nu när det avslutas med 10 km C. Har hon inte återhämtat sig än från förkylningen?
I övrigt tycker jag uttagningarna är logiska.

Inlagd: 2016-11-28, 16:05
Skriven av: Intresserad

Aliide
Inte förvånar det mig om båda bär gula västen även efter Norgebesöket.

Inlagd: 2016-11-28, 16:07
Skriven av: KGK

D.N: En rapport tolkad av Esten O Saether. Totalt svammel. Klart är att ADN satsar på blodpass när langrennslaget använder anabola steroider. Väldigt liten risk att åka dit då. Kombinerat med inga tester under försäsong så är risken = 0. Endast misstag kan fälla Norge vilket som tur var inträffade i somras.

Inlagd: 2016-11-28, 16:08
Skriven av: nn

Intresserad,
Först igår stod Henriksson på laggen efter snuvan

Inlagd: 2016-11-28, 16:09
Skriven av: KGK

Att anabola i många fall leder till framtida men torde stå klart för de flesta. Ja det finns naturligtvis de som alltid blundar.
Astmamedicin är inte heller bra för kroppen och kan leda till framtida problem. Dessa problem är vanligen mindre än vad som gäller för anabola. Sedan brukar det alltid vara en fråga om dosering. Moderata doser i syfte att kunna leva ett normalt liv bör rimligen ha betydligt mindre framtida konsekvenser än om man intar doser avsedda för elefanter.
Jag undrar hur det står till med de norska åkarnas välbefinnande om 30 år.

Inlagd: 2016-11-28, 16:12
Skriven av: Intresserad

KGK: Vad jag läst har Sofia varit ute på skidor tidigare. Men det var först i går som det var fråga om träning, så du har koll på läget. Jag tackar för upplysningen.

Inlagd: 2016-11-28, 16:17
Skriven av: Intresserad

Beta2-agonister har också anabol effekt med de maxnivåer som WADA satt ut. Sundby hästdoser har definitivt anabol effekt. Jag har pratat med Glaxo ( de som gör Ventoline). De bekräftar detta.

Inlagd: 2016-11-28, 16:19
Skriven av: Vasstrader

BLODPASS VIL GI JOHAUG EN MILD STRAFF
Norge har hatt blodpass siden 2004 Sverige startet med blodpass i 2014!!!!!!!!

Nettopp regelmessig testing av blod til bruk i de såkalte «biologiske passene», er den beste forebyggende kontrollen mot svindel i langrenn. Der vanlige urinprøver også i enkelte tilfeller kan avsløre bloddoping, gir overvåkning av løpernes blodverdier et helt annet sikkerhetsnett mot systematisk svindel innen utholdenhetssport.

Det nettet har svensk langrenn ifølge denne WADA-rapporten manglet totalt.

NORSKE langrennsløpere er derimot blitt jevnlig blodtestet av Antidoping Norge helt siden 2004. Da startet Norge som første land i verden en slik kontroll, og tok naturlig nok med de nasjonale skiheltene helt fra starten. Ved hjelp av disse individuelle blodpassene ble det mye lettere å avdekke doping:

For testing av blod gir en helt annen mulighet til å få oversikt over eventuelt bruk av EPO-stoffer som kunstig stimulerer bloddannelsen; den dominerende formen for effektiv svindel i internasjonal utholdenhetssport.
Det er denne nitide norske testingen som danner grunnlaget for den positive vurderingen av dopingklimaet i det hjemlige langrennsmiljøet, og som sannsynligvis blir viktig også for straffeutmålingen i saken mot Therese Johaug:

Dette materialet inneholder ingen ting som peker mot en dopingkultur i norsk langrenn.

Inlagd: 2016-11-28, 16:31
Skriven av: Danne Normann

Intresserad / KGK : Igår körde hon intervaller och innan de hade hon åkt en del skidor.. redan 22/11 gjorde hon sitt andra pass efter förkylningen så KGK var fick du din info att de var först igår?

Inlagd: 2016-11-28, 16:34
Skriven av: Jossa

Johaug kommer att få 3-4 år av FIS/WADA. Det har de redan sagt. Man kan inte ljuga till sig ett lägre straff. Tom norrmännen borde fatta detta.

Inlagd: 2016-11-28, 16:37
Skriven av: Vasstrader

Tack Vasstrader för informationen!!

Inlagd: 2016-11-28, 16:44
Skriven av: Perra

D.N: Du kan väl inte tro att blodpass ger någon lindring för Johaug? Hon är tagen för anabola så hon kan ha hur många blodpass hon vill. Dopingkultur i Norge är det massor som visar på. Alla läkare i langrennslaget är sparkade för dopingbrott. Då det är läkaren som skall vara en garant för antidoping i laget så gör det hela laget dopingmisstänkta. NSF trodde att de var geniala med att låta läkare ta smällen men det slår tillbaka mot dem själva. Däremot så skriver VG att en första dom mot Johaug väntar i veckan. Den lär vara löjlig och blir överklagad av FIS, allt annat vore oväntat.

Inlagd: 2016-11-28, 16:49
Skriven av: nn

Jossa: Enligt hennes blog körde hon sitt andra lugna pass den 22:a. Frågan är om det kan räknas som riktig träning. Verkar mer vara som hon var ute och började röra på sig. Förkylningen verkar ha varit seg så det kanske är förnuftigt att inte köra en 3-dagars det första man gör.

Inlagd: 2016-11-28, 16:52
Skriven av: Intresserad

PSYKOTRADER!!!! ( Vasstrader )

Hadde det vært en svenske uten blodpass som hadde vært like uheldig som Johaug hadde svensken kanskje fått 2-3 år . Norge og Johaug har vært best i klassen når det gjelder antidoping arbeid i mere enn 10 år , vi har vært ledende og først ute med blodpass og i tillegg har vi opparbeidet oss et godt rykte som en av de beste og RENESTE nasjonene i verden..

Inlagd: 2016-11-28, 17:09
Skriven av: Danne Normann

Jossa,
Aja baja mig, läste bloggen lite slarvigt.Tolkade texten åt skogen . Måste skärpa till .

Inlagd: 2016-11-28, 17:10
Skriven av: KGK

Johaug får en mild sraff , tro meg ”HATERS”

Inlagd: 2016-11-28, 17:11
Skriven av: Danne Normann

D.N: Det var tidigare ni hade ett gott rykte. Ryktet är i fritt fall med två dopingfall och två sparkade läkare. Påminner som rysk friidrott numera.

Inlagd: 2016-11-28, 17:13
Skriven av: nn

Intresserad: exakt men nog kan man nog räkna de som träning redan 24/11 verkade hon kört dubbla pass enligt de jag tolka… men var irriterad på KGK som inte kollar upp fakta ordentligt innan man skriver fakta som är lätt att kolla

Inlagd: 2016-11-28, 17:19
Skriven av: jossa

Snakk om dobbelmoral !!!!!!!’

Doping i langrenn: – Sjokkrapport om blodpass: Hånlige svensker avslørt – Dagbladet
http://www.dagbladet.no/sport/sjokkrapport-om-blodpass-hanlige-svensker-avslort/65377521

Inlagd: 2016-11-28, 17:21
Skriven av: Danne Normann

Hon kan nog räkna med liknande straff som Contador han stackaren blev hungrig och blev dopad :)

Inlagd: 2016-11-28, 17:21
Skriven av: jossa

De aller fleste svensker som ikke
sliter psykisk med mindreverdigkompleks ovenfor Norge vet jo at dette tullet som 4-5 PSYKOPEPPERE skriver her inne på psykopepp bare er tull .
God bedring PSYKOTRADER , NN, INTRESSERAD OG H.G HELLS

Inlagd: 2016-11-28, 17:46
Skriven av: Danne Normann

Vad Esten O Saeter skriver har jag väldigt svårt att ta på allvar. Norges motsvarighet till Lasse Anrell.

Inlagd: 2016-11-28, 18:16
Skriven av: Ron Wood

När Contador dömdes så var maxstraffet 2 år och han fick 2 år. Så rimligen bör Johaug få ett längre straff nu när maxstraffet skärpts till 4 år.

Norge är ju ett av de länder som jobbat hårdast för att straffen ska förlängas.

Inlagd: 2016-11-28, 18:22
Skriven av: Klabbarn

Mild straff til Johaug !!! Antidoping Norge har steroidprofiler,veksthormonprofiler og blodprodiler

Vi har et solid kontrollprogram, med et individuelt testprogram som bygger på biologiske profiler,

Antidoping Norge har på landets fremste utøvere utviklet blodprofiler, steroidprofiler og veksthormonmarkøravhengige profiler. I verdenssammenheng har man vært tidlig ute.

Inlagd: 2016-11-28, 18:24
Skriven av: Danne Normann

Swe-Tor:
Fel av mig. Detta hade jag helt missat. Obehagligt.
Skall inte utttala mig om Morgenstern heller då.

Inlagd: 2016-11-28, 18:36
Skriven av: peca

Jossa,
Ta’t lugnt, andas ett par djupa andetag och blunda.

Inlagd: 2016-11-28, 18:45
Skriven av: KGK

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/mogren-charlotte-kallas-sasong-ar-kord/
PØH…. hun har aldri vært i nærheten til og vinne vc-totalen, Hr. Mogren, det vet du. Den er forbeholdt kun løpere med kapasitet og utholdenhet over en hel sesong. Det er bare de største som vinner verdenscupen!

Inlagd: 2016-11-28, 18:50
Skriven av: pelle

pelle: Ja, har man vunnit 4 WC-segrar på 10 år så blir det nog lite svårt att tro på en Kristallkula i år

Inlagd: 2016-11-28, 18:55
Skriven av: Ron Wood

Snälla Danne Norrman

Norge har dopat sina skidåkare i 25 år. Norge har manipulerat sitt blod under årtionden. En av världens mest erkända dopingläkare, Bengt Saltin, sade att Norge manipulerat under många år. Var pinsamt att se Anders Aukland i Skavlan. Norge har tagit vägen genom dopingen sedan de fick OS.
Johaug kommer att få ett mycket långt straff. Vi vet detta men norrmännen verkar fortfarande tro på tomten.

Inlagd: 2016-11-28, 19:03
Skriven av: Perra

@moderator
Kan du inte stänga av Danne Norrman nu? Varför låta ett sånt hatiskt nättroll förstöra den här tråden också? Njuter du själv av att läsa hans ändlösa tirader?

Inlagd: 2016-11-28, 19:16
Skriven av: Peter

Jag tror att Kalla fått sin första astma attack. Hon är så tjurig att hon vägrar bryta oavsett om hon så skall krypa runt. Men jag tror och hoppas på det då kan detta bli riktigt bra. Hon har varit förkyld och stressat inför premiären detta kan ha löst ut astma (tror jag). Vi får se vad experterna säger men hoppas hon gör en Calle och kommer starkt tillbaka.

Inlagd: 2016-11-28, 19:53
Skriven av: nn

Enig Peter. Danne Norrman, Vasstrader og Intresserad ødelegger alle tråder. Spesielt Vasstrader. Det virker som han bruker store deler av sin våkne tid på skidpepp, og diskuterer doping i ALLE tråder. Dvs han diskuterer ikke. Han VET jo selvsagt med 100 prosent sikkerhet hvordan det norske laget er gjennomsyret av doping. Det har han visst i 40-50 år allerede. Han repeterer sine vanvittige teorier i det kjedsommelige.

Jeg har vært her inne litt til og fra i ca 10 år nå, og skidpepp har vært en naturlig plass å diskutere i sesongen. Et lyspunkt enten mine norske helter taper eller vinner. Men jeg begynner nå å bli lei konspirajsonsteorier, hatytring, utrivelig språk (brønnpisser, fästemöa, stollemartin etc)

Litt temperatur skal det være, selv er jeg sur i flere dager dersom en svenske vinner et skirenn, og de alle fleste svensker her inne vrir seg i smerte når den røde armeen tapetserer seierspallen. Men tonen her inne har alltid vært kunnskapsrik og med finesse, ikke kunnskapsløshet, beskyldninger, forutinntatthet og hat som nå det siste året.

Hva med kreve innlogging, feks. med en facebook-konto? Man slipper de verste trollene om de ikke kan være anonyme.

Jeg nevner igjen Dunning-Krüger effekten; jo mindre kompetanse noen har om et emne, jo mer skråsikkert uttaler de seg. De fleste med litt vett og forstand i hodet skjønner at ting ikke alltid er som man tror, og at de fleste saker har mange sider. De uttaler seg dermed deretter.

Inlagd: 2016-11-28, 19:59
Skriven av: tor

Moderator

Stäng av Dan Norrman. Man kan inte ha sådana personer på en blogg som hela tiden kommer med personangrepp.

Inlagd: 2016-11-28, 20:12
Skriven av: Hejduk

Tor

Vasstrader kommer med enormt mycket information och är mycket nyttig i debatten. Däremot Dan Norrman håller bara på med provokationer och smaklösa personangrepp. Han verkar vara psykiskt instabil och lägger ut sitt hat på andra.

Inlagd: 2016-11-28, 20:16
Skriven av: LasseP

tor. Dags för dig att gå vidare. Du verkar befinna dig i förnekelsestadiet. Du försvarar något äckligt.

Inlagd: 2016-11-28, 20:21
Skriven av: Pedro

Vasstrader!!! Alle her inne på psykopepp vet at det er du som utgir deg for å være hejduk og Lassep……SYKT

Inlagd: 2016-11-28, 20:30
Skriven av: Danne Normann

Helt enig med Tor (som är en klassisk skidpeppare som bidragit med mycket kunskap genom åren och som jag för det mesta uppskattat väldigt mycket).

Inlagd: 2016-11-28, 20:36
Skriven av: swestam

Danne Norrman
Försvinn! Du förstör för oss andra!!

Inlagd: 2016-11-28, 20:49
Skriven av: TobbeH

Tor: Det norrmännen inte förstår är att de blir ifrågasatta av en hel värld, inte bara av några ”hatfyllda, avundsjuka, svenska nättroll”. Det norrmännen inte förstår är att det finns mycket goda själ för att kritisera norska landslaget. Tror man att all kritik riktat mot Norge bygger på avundsjuka och hat så tyder det på att man – för att uttrycka det milt – inte riktigt är i psykisk balans Jag hatar inte Norge. Kan du förstå att jag blir dödligt less på bli kallad för hatare i nästan alla inlägg som skrivs av vissa norrbaggar. Kan du förstå att jag blir trött på sånt här

”De aller fleste svensker som ikke
sliter psykisk med mindreverdigkompleks ovenfor Norge vet jo at dette tullet som 4-5 PSYKOPEPPERE skriver her inne på psykopepp bare er tull .
God bedring PSYKOTRADER , NN, INTRESSERAD OG H.G HELLS”

Jag säger bara en sak, på andra forum rensas kommentarer som bara går till personangrepp bort.

Inlagd: 2016-11-28, 20:57
Skriven av: H. G. Wells

Ja men jeg er heller ikke trygg på hva de driver med i landslaget. Jeg tror foreløpig på hva de sier. Men jeg ønsker at det skal ses nærmere på det. Viser det seg at medisineringen fremmer helsen til løperne kan det bare være av det gode. Og det må være transparens i det som gjøres. Det kan ikke være slik at noe ikke tåler offentlighetens lys.

Når det gjelder Johaug tror jeg på henne. Men hun bør få straff. Det er hennes ansvar selv om hun ikke har dopet seg med viten.

Du er jo en av de som skriver fornuftig Wells. Det er ingenting galt med å ha sterke meninger eller være nasjonalistisk. Men mnd kan moderere seg i det man skriver og det greier du fint.

Men Danne N er en av de som bør renses vekk fra forumet.

Inlagd: 2016-11-28, 21:34
Skriven av: Tor

Kjære svensker. Vi er bedre enn dere i langrenn. Faktum er at vi bedre enn dere i de fleste vinteridretter om vi ser bort fra ishockey og den lite utbredte idretten, bandy. Men selv om vi er overlegne dere har vi aldri oppført oss så patetiske som noen av dere gjør i Therese Johaug- saken. Nå roper svenskene både fra spalteplass og i sosiale medier at vi nordmenn doper oss, og at de lenge har mistenkt at nordmenn alltid har dopet seg. Det meldes om systematisk doping i Norge over en lav sko. Og hvorfor kommer alt dette opp nå? Jo fordi ei jente ved navn Therese Johaug har behandlet leppa si med en munnkrem. Ser dere selv hvor dumt dette høres ut?

Dette sier faktisk mer om svenskenes blindhet, enn villigheten til å se på selve fakta. For det er så soleklart at det ligger en underliggende hat fra svenskene eller en slags misunnelse på de norsk sportsbragdene når så lite som en munnkrem kan få så mange svensker til å fråtse av sinne og hat.

Det eneste denne saken har bevist , er hvor mye dere svensker misunner og hater oss for våre fremganger..God bedring ”HATERS”

Inlagd: 2016-11-28, 21:43
Skriven av: Danne Normann

Jag håller med Danne Norrman i stort, men det är ingen grund att sjunka ned till samma låga nivå som Intresserad och co.

Vissa svenskar har mindrevärdeskomplex, men jag tror att de allra flesta som följer skidåkning vet att Norge är bättre än oss, och att de inte fuskar. Det är höghöjda Norgehatare som tar allt utrymme och så finns det folk som inte är så intresserade av skidor och tror att även svenskarna dopar sig.

Inlagd: 2016-11-28, 22:12
Skriven av: Jan

Jan mfl: Alla får ha sin tro men efter att följt idrott i mer än 50-år så låter jag mig inte luras. Att vissa inte skulle fuska för att de tillhör något högre väsen det tror jag inte ett skit på. Onormala prestationer bör och skall ifrågasättas oavsett om det är en flygande spanjor eller en skäggig norrman. Jag har aldrig varit någon elitidrottare själv men så pass erfaren av träning så jag vet att underverk inte inträffar i högre ålder för någon idrottare utom för några och de brukar alltid vara fuskare.

Inlagd: 2016-11-28, 22:42
Skriven av: nn

Jan: När ska vi kalla Norge fuskare då? efter Joahug domen? MJS är man avstäng inom idrott så ses man som fuskare speciellt när man tagit galet mkt astma medicin innan lopp även Norska idrottare ifrågasatte ju mängden men kanske dom åxå har mindervärdeskomplex… och runt dom skidspår jag varit är de många som är tveksamma till Norge speciellt i Finland men även på svenskasidan..

Har två bästa i värden från ett land varit avstängde så får de landet inse ett bli väldigt i fråga satt… att de då handlar om mindervärdeskomplex är bara svammel kan jag tycka

Inlagd: 2016-11-28, 22:58
Skriven av: Jossa

Jossa, påstander om ”fuskende” nordmenn er ikke nytt av året. Det var det samme gjennom hele siste sesong, sesongen før der – helt tilbake til Dæhlies tid. Det har vært ”noe” hele tiden fra svenskene (i hovedsak). ALLTID noe.

I fjor brukte ”ingen” svensker astmamedisin, nå vet vi at 90% er astmadiognostiserte. Men dere fortsetter helt uanfektet, og tilpasser forklaringen etterhvert som skjelettene ramler ut av egne skap.

Ja, beklager, jeg skulle ikke bli med på dette. Men det virker ikke som om det er mulig å diskutere langrenn her inne. De fleste er bare interessert i å rette anklager.

Inlagd: 2016-11-29, 00:15
Skriven av: Fabulator

Fabulator: Är det inte så att Norge har fuskat en hel del genom åren ? Det som retar mest är inte fusket i sig utan eran tro på att det inte fuskas. Ni kan hitta på det mest fantastiska historier för att lura er själv. Selektiv verklighet är Norges paradgren före langrenn.

Inlagd: 2016-11-29, 07:05
Skriven av: nn

nn: ”Onormala prestationer bör och skall ifrågasättas oavsett om det är en flygande spanjor eller en skäggig norrman.”

Sundby (og Johaug) har altså i lang tid prestert jevnt (og høyt), mens en lang rekke svenske løpere har prestert dårlig i årevis. Kun når det handler om OL og VM har de plutselig dukket opp som supermenn og superkvinner. Vil du ikke si at det er noe som skurrer med din oppfatning av unormale prestasjoner?

Ellers vil jeg også påstå at det ikke er normalt at hele lag er sjuke så mye som det svenske laget er. Jeg må også si at jeg ikke mistenker noen svenske løpere for doping, men noen burde se på hva man kan gjøre for å hindre at menn og kvinner i sin beste alder er syke mesteparten av vintersesongen. Nå har som alle andre skiløpere også de fleste svenske astma, men pga hysteri så kanskje de ikke tør ta medisinen slik at det hjelper mot sykdommen?

Inlagd: 2016-11-29, 08:21
Skriven av: mac

mac: Du lever i den gamla dopingvärden där doping togs in competition. Numera tas doping off competition det är det du ser resultatet av med hög och jämn nivå. Onaturligt jämn då en normal människa har varierande form. Recovery och bra träningseffekt är det som gäller. Anabola är därför den i särklass mest använda dopen idag. ADN som jagar EPO är därför inaktuell medvetet eller omedvetet.

Inlagd: 2016-11-29, 08:29
Skriven av: nn

@tor. Jag kan hålla med dig om att många av svenskarna i den här diskussionsgruppen också går över gränsen då och då. Ändå tycker jag att Danne Norrman är den som sticker ut som ”värsting”, så moderatorn borde börja med honom. De andra trollen kanske håller sig i skinnet framgent om de vet att de också kan plockas bort. Sen kan vi börja diskutera seriöst…

Inlagd: 2016-11-29, 09:51
Skriven av: Peter

2-4 år blir det

Inlagd: 2016-11-29, 09:51
Skriven av: Hejduk

Trodde jag skulle känna glädje över att skidsäsongen är igång, svenska framgångarna i Rukka, men känner mest sorg och vemod, skidsporten är död just nu för mig.

Inlagd: 2016-11-29, 10:15
Skriven av: KE

Hejduk: Underskatta inte NSF de kan ha letat jorden runt för korrupta professorer som mot betalning intygar att detta omöjligt kan vara annat än ett ohell. Så jag hoppas jag har fel men räkna inte bort henne till VM. ADN har säkert ägnat mer tid att hitta dessa professorer än att utreda, omtesta och förhöra.

Inlagd: 2016-11-29, 10:49
Skriven av: nn

PS: Notera att jag benämner med både NSF och ADN då det är samma sak i Norge.

Inlagd: 2016-11-29, 10:52
Skriven av: nn

Takk for den fine omtalen .Det er ikke lett for en svenske å skjønne at vi kan bli så Inn i helvete gode uten doping . Når dere skriver som dere gjør er det som musikk i mine ører og i tillegg er det masse skryt til norsk idrett .
Det å vite at dere ikke tror at det går ann å bli så gode uten doping ser jeg og mange andre nordmenn på som skryt . Så lenge vi nordmenn vet hva de står for , er deres ord bare en bekreftelse på hvor dyktige vi er i alt vi gjør …TAKK ”HATERS”
PS hvor mere forbanna svenskene blir , desto mer moro blir det når vi slår dere i vinter…..

Inlagd: 2016-11-29, 11:18
Skriven av: Danne Normann

Nn.

Efter deras beteende efter dopingskandalerna så är det inte omöjlig. Leif Bjermer och Kjell Larsson är två som Norge mutat.

Inlagd: 2016-11-29, 12:03
Skriven av: Gurrap

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values