Richardsson, Olsson, Hellner, Halfvarsson och en riktigt kass bana

Där har ni det svenska laget tills i morgon:

Daniel Richardsson
Johan Olsson
Marcus Hellner
Calle Halfvarsson

Inga galna konstigheter som på damsidan. Normännen ställer upp med detta lag:

Niklas Dyrhaug
Didrik Tønseth
Anders Gløersen
Petter Northug

Någon som hört om andra länder? Säg till!

OK, i morgon gäller det. Sverige ställer upp med samma lag som i Val di Fiemme då det blev silver efter Norge. Lord Nelson, som gick så mäktigt under OS, får inte åka i år. Istället är det Halfvarsson som blir nytt ankare, eller ja, nygammalt.

Vilka länder är med och slåss om det? Ja, inte Tyskland i alla fall, dom är helt under isen. Åh vad jag saknar Angerer och Teichmann. Det var gossar som levererade. Men det vår då det. Ryssland lär bli farliga som vanligt. Och Finland. Och Frankrike? Vad mer? Tjeckien? Schweiz? Kanada? Alltså är inte bredden inom längdskidåkningen rätt dålig just nu?

stafetten

Hur som helst, banan ”den är sämst” säger Blomman. Jag är beredd att hålla om honom där. Varför ingen mördarbacke?! Ingen av slingorna går stora mördarbacken och bara en går lilla mördarbacken vilket bara verkar vara de klassiska sträckarna. Det skulle jag säga är katastrof?! Varför varför varför har man lagt en sådan o-utslagsgivande bana? Kan det vara så att man vill ha en kompakt tävling och inte köra två varv på 5km och istället fyra varv på 2,5? Och då tänker man att fyra gånger upp för stora mördarbacken är för mycket?

Fan, jag ville ju vara peppad inför det här loppet men det kändes ju så konstigt idag att damerna aldrig skejtade upp för mördarbacken. Vad är då poängen med att ha tävlingarna i Falun öht? Mördarbacken är ju platsens signum! Buuu!!! Avgå!

Anyway, tidigt i morgon åker jag upp för att äntligen vara på plats. Det ska bli underbart. Och jag kommer ställa mig längst upp i mördarbacken helt själv och sura. Eller nej det kommer jag inte, men jag önskar att jag var tillräckligt knäpp för att göra det.

Tillbaka till tävlingen. Kommer någon av svenskarna att kunna gå ifrån Norge? Alltså jag tror inte det. Alla norrmän är i gott slag trots att man inte har Sundby i laget. Visst, en formstark Sundby hade ju varit ännu bättre men detta är inget b-lag inte. Om Richardsson kan åka lika fint klassiskt som han åkte fri stil härom dagen, vilket lär ske, så är det nog lugnt. Tønseth vs Olsson ska bli mycket intressant på andra sträckan. Fyra gånger lilla mördarbacken om jag förstår saken rätt lär göra de flesta möra. Om 6 veckors träningshelvete funkat för Olsson skulle han kanske kunna lämna ett gäng nationer bakom sig, även så Norge, men jag vet inte…

Tredjesträckan är öppen. Där är nog Gløersen och Hellner jämna. Banan är enkel och det blir svårt att göra direkta ryck. Istället handlar det väl om att bara gå fort fort fort hela tiden vilket är något Hellner är rätt så bra på. Bomba på treans växel…

Sen Calle, ska han äntligen få stolpe in den där gossen? Att han ska spöa ner Northug i en spurt, tja, den chansen är c:a liten. Men är det en någon gång i historien som detta borde ske så är det just imorgon, under stafetten. Det vore så fenomenalt mäktigt. Fast nej, det kommer bara inte ske.

Vi får istället förlita oss till den gamla beprövade malnings-taktiken. Vi hoppas på den.

Screen Shot 2015-02-26 at 17.46.39

Här ser ni vädret, enligt SMHI. Som ni ser går temperaturen upp över nollan strax efter lunch och då passerar även ett nederbördsområde. Upplagt för VALLA-VM igen. Nedan har ni YR:s prognos, rätt så snarlik, så detta borde stämma. Huva!

Screen Shot 2015-02-26 at 17.48.11