25 februari 2015, av Oskar

Stafett-bomben: Kalla kör andra

Sofia Bleckur

Charlotte Kalla

Maria Rydqvist

Stina Nilsson

Så ser laget ut imorgon. Vilket skrällag!!!!!! Grip & Co har verkligen gamblat. Vad tror ni? Jag är knäsvag.

362 kommentarer till ”Stafett-bomben: Kalla kör andra”

Hur coolt som helst.

Inlagd: 2015-02-25, 17:36
Skriven av: swestam

Oj oj oj, kommer bli en knallhård öppning ifall det skall hålla. Modigt och spännande val. Skejtdelen är ju bra mkt mera snäll gentemot klassiskadelen, så nu inväntar vi norgeslag….

Inlagd: 2015-02-25, 17:37
Skriven av: Daniel Becker

Vet inte om det är bekräftat men nrk skriver följande: ”Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt jacobsen, Therese Johaug og Marit Bjørgen” går morgendagens 4×5 kilometer i Falun. Rekkefølgen er foreløpig ikke bestemt.

Inlagd: 2015-02-25, 17:40
Skriven av: Daniel Becker

Väntar fortfarande med slutlig analys till Norge lägger korten på bordet och presenterar sitt lag.

Inlagd: 2015-02-25, 17:40
Skriven av: Joel Burman

Ja. Varför inte! Blir ju betydligt svårare för Norskorna att hänga av Sverige innan sistasträckan nu i alla fall. Lite osäker på vad Rydqvist kan göra på en så kort och relativt platt bana men om hon får möta Jacobsen som såg trögast ut av norskorna igår så kan det gå vägen. Största svagheten är ju att Stina knappast är rätt person att ta upp jakten ifall hon växlar en bit bak. Väntar med spänning på hur man positionerar norskorna i laget. Att det blir samma åkare som i OS verkar i alla fall vara klart.

Inlagd: 2015-02-25, 17:43
Skriven av: Johansson

Bra stafettuttagning! Friskt vågat, hälften vunnet!
En annan sak: Är det inte på tiden att nu äntligen avskaffa individuell start? Jag är medveten om att det på denna blogg är lika illa som att svära i kyrkan. Men..tänk efter! Vi såg igår hur väderomslaget under damernas tävling gav helt orättvisa förutsättningar för de tävlande beroende på vilket startnummer de hade. Vid gemensam start har alla samma förutsättningar vädermässigt under hela loppet. En annan nackdel med individuell start även i perfekta väderförhållanden: När de bästa får gå ut sist fungerar det ju som ett omvänt handicapsystem, d.v.s. de bästa får gå på de tidigare startandes tider och det ger oftast per automatik en mycket stor fördel och kan förbättra tiden avsevärt, d.v.s. de bästa åkarna får ett stort försprång redan från start.
Ytterligare ett skäl till att avskaffa den individuella starten-och kanske det viktigaste skälet: Skidåkare från de mindre etablerade länderna syns nästan aldrig i bild. När ett lopp med individuell start väl kommit igång har producenten fullt upp med att hoppa mellan de olika tidskontrollerna och målgång och med automatik syns ju endast de allra bästa åkarna i sändningen. Att få utländska TV-bolag att köpa in sändningar där deras åkare aldrig syns i bild är en nästan omöjlig uppgift. Spridningen av skidsporten försvåras i allra högsta grad. En annan nackdel är att en tävling med individuell start tar oändligt mycket längre tid att genomföra och gör TV-sändningen mycket dyrare,
Läs för övrigt Patrick Ekwalls tänkvärda artikel: http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2353961/ekwall-skid-vm-ar-oslagbar-dramatik

Inlagd: 2015-02-25, 17:45
Skriven av: Tord

Weng, Johaug, Astrid Marit enligt Sweski

Inlagd: 2015-02-25, 17:50
Skriven av: Intresserad

Nu blir det åka av i morgon. Spännande.

Inlagd: 2015-02-25, 17:51
Skriven av: Intresserad

Tord: Du har rätt i mycket av din kritik men som intervall kramare kan jag nog tycka att startformen har blivit extremt styvmoderligt behandlat de sista 15 åren. Med kortare lopp, konstiga banläggningar som ökat hängåkningen samt urusla tv-produktioner. Upplever aldrig att det var samma fokus på bortvallningar på 80-talet men det kanske lät annorlunda i de norska stugorna. :)

När det gäller exponering av individuella åkare så tycker inte jag att en masstartsklunga är ett bättre alternativ men jag förstår hur du tänker.

Inlagd: 2015-02-25, 17:54
Skriven av: Joel Burman

Kalla kommer alltså gå få ut i ledning, med ca 15s, och får till uppgift att utöka den ledningen mot Johaug

Inlagd: 2015-02-25, 17:55
Skriven av: Kurt

Tyder på bra självförtroende i det svenska damlaget och den svenska ledningen när man lämnar in denna laguppställning. Andra tider nu än bara för några år sedan.

Inlagd: 2015-02-25, 17:56
Skriven av: swestam

Ja det var en skräll ingen hade räknat med. Har nog föregåtts av noggranna analyser av resp. löpares kapacitet i klassiskt/ fritt. Uppställningen en kombination av att komma snabbast från start till mål efter 4 etapper (oaktat ev. taktik på varje sträcka) och att ha en bra spurtare på sista? Man struntar i hur övriga lag formeras? Eller är det det man tagit hänsyn till?
Hur som helst intressant och modigt. Spricker det så är det upplagt för kritik.
Spännande!

Inlagd: 2015-02-25, 17:57
Skriven av: Tobbe H

Kul och intressant! Norge vinner givetvis ändå. Jag är väldigt glad att Rydqvist åker stafetten. Tänker på OS när hon åkte på en 6:e plats i skiathlon loppet och sedan blev sjuk och inte kunde vara med i stafettlaget då.
Jag gillar verkligen uttagningen.

Inlagd: 2015-02-25, 17:58
Skriven av: Skidor

Kurt: Då är du optimistisk, om Bleckur hänger med Weng är jag nöjd

Inlagd: 2015-02-25, 17:58
Skriven av: Markus

Om detta stämmer: ”Weng, Johaug, Astrid, Marit” så är det en klockren uttagning av Norge. Finns inte en chans att de tappar guldet nu. Hoppas verkligen att ni som har koll på den klassiska banan har rätt och att den är så utslagsgivande som ni säger för då kanske Bleckur kan ge Kalla mer än 15 sekunder. Tror dock oavsett att Astrid kommer köra ikapp Rydis och jag har enormt svårt att se att Stina vinner över Björginator i ett distanslopp i fristil. Tycker inte vi ökar guldchansen med denna uttagning snarare tvärtom. Vinner vi guld imorgon utan norsk bortvallning så är årets bragdguld redan bärgat.

Inlagd: 2015-02-25, 18:01
Skriven av: Joel Burman

Tord; jag vill inte raljera och säga att du svamlar, men nästan. Loppen igår och idag visar väl på ett fantastiskt sätt variationen, spänningen och ovissheten inför och under loppen. Skidåkning utförs utomhus och väder, vallning och form har alltid varit mer eller mindre avgörande. Spridningsintresset av sporten får inte gå före det som är skidåkningens själ. Låt oss säga att både masstarter och ind starter har sina för- och nackdelar och fler åkartyper med olika förutsättningar får chanser att leverera. Att mindre bra åkare inte syns så mycket i bild är inget skäl som talar emot ind start, förresten är det ju ofta varannan ”motionär” nuförtiden som delvis ställer till bekymmer då de inte går åt sidan.
Det är ett stort underbetyg till masstarter att halvdåliga åkare kan hänga med väldigt länge. Varför är det bra? Återigen, masstarter är bra för spurtare, generellt. Sen finns det enskilda undantag som Olssons femmilsseger.Världsåkare som Olsson, Hellner kommer aldrig att komma fram i framtiden om vi bara ska köra masstarter eftersom spurt-och snabbhetsegenskaperna väger tyngst för att nå segrar. En annan sak som är dåligt med masstarter är att det inte är roligt för publiken på plats. Svisch så ser man åkarna i 5 sekunder per varv istf att följa kampen och klockan mellan åkarna.
Masstarter hör generellt hemma i långlopp och stafetter där taktik och lurpassande kan avgöra.

Inlagd: 2015-02-25, 18:06
Skriven av: Kallner

Finland sätter sin 3 bästa på de tre första sträckorna, och flera andra gör det också. Det här är både säkert, samtidigt som det finns en möjlighet att vinna en spurt, något som Kalla aldrig tidigare klarat mot Björgen. Jag tror att Kalla har fått bestämma vad hon vill köra för sträcka, man såg ju i skiatlonen hur hon verkligen ville åka klassiskt

Inlagd: 2015-02-25, 18:06
Skriven av: Kurt

Den som menar att masstarter är rättvist har tydligen inte sett alla stavbrott som sker i en masstart.

Inlagd: 2015-02-25, 18:08
Skriven av: Kurt

Merkelig lagoppstilling. Kalla i sitt livs skateform burde jo kjøre skate! Problemet med å kjøre sprintere i skate har vi sett tidligere. Bare se på Emil J. Han henger med i klassisk distanse, men har ingen sjangs i skate.

Inlagd: 2015-02-25, 18:10
Skriven av: Sven

Norge är ju gigantiska favoriter i stafetten. Ska ju vara absolut och överlägset VM:s mest givna guld. Det bör man ju komma ihåg. Det finns ju inget scenario där det är särskilt sannolikt att Sverige skulle ha en bra chans att slå dem. Men jag tycker detta är ett modigt försök!

Inlagd: 2015-02-25, 18:11
Skriven av: Emil

Jag hade velat helt klart hellre se Nilsson- wiken- bleckur- kalla eller Wiken- bleckur- Kalla – Nilsson.

Men visst vi har såklart chansen när tjejerna är i så bra form! Bara att hoppas.

Inlagd: 2015-02-25, 18:16
Skriven av: bergelius

Emil: Jag gillar friska takter och hoppas verkligen förståsigpåarna har rätt om hur utslagsgivande de klassiska sträckorna kommer bli. Om det finns risk för genomklappning av Stina på en startsträcka så är det ju bättre med Bleckur men kan fortfarande tycka att Wiken isåfall kunde säkra andra sträckan relativt så att vi fortfarande kan ha Kalla på 3 eller 4:e.

Inlagd: 2015-02-25, 18:18
Skriven av: Joel Burman

Man får komma ihåg också att Johaug har ltie svårare att gå loss när det bara är 5km också, så tror verkligen det finns andra tjejer än Kalla som hade haft chansen att hänga på.

Sen möjligtvis hade Kalla kunna ryckt på tredje.

Sen får man prata med Nilsson innan i det scenariot att vi räknar med att Björgen går i kapp så hon ska bara köra sitt eget lopp men ändå ha lite sparat inför ett upplopp så hon slipper maxa och känna press av att vara jagad, utan mer räkna med att bli infångad.

Menmen… Nu finns det som nästan ingen just chans att få lucka på Norge utan nu måste Nilsson göra ett bragdguldlopp för att Sverige ska vinna.

Inlagd: 2015-02-25, 18:20
Skriven av: bergelius

Jag håller egentligen med. jag tror inte det finns någon svenska som har kapacitet att gå ifrån någon norska på samma etapp såvida de inte har en riktigt dålig dag eller dåliga skidor, däremot tror jag Kalla kan gå ikapp väldigt mycket på sin sträcka, så i mitt huvud så hade vi haft störst guldchans med en jagande Kalla på sista. Då ska hon ju dock spurta ned Björgen, vilket fortfarande är osannolikt men fullt möjligt.

Inlagd: 2015-02-25, 18:21
Skriven av: Emil

@Sven Stina kom på 2:a plats på sm 15 km Skiathlon, i detta fall är det en lätt skatesträcka där Kalla inte hade kunnat göra speciellt mycket även om hon är i bra form

Inlagd: 2015-02-25, 18:22
Skriven av: Kurt

Ja, det var verkligen en vågad stafettuppställning som bygger på att Bleckur kan gå jämt med Weng och att Rydqvist kan hålla Johaug. Hmm, tror faktiskt inte på att det funkar. Gissar att Weng klarar att gå ifrån Bleckur och att Kalla inte orkar ge Rydan ett stort (läs stooort) försprång. Rydan blir nog frånåkt av Johaug som kan ge Marit ett utgångsläge så att Stina måste köra stenhårt för att gå ikapp.
Men kul med chansning och lite nytt tänk.
Självklart lider man lite med Wiken men alla får ju inte plats.

Inlagd: 2015-02-25, 18:22
Skriven av: Kallner

Kurt; vissa kan ju åka sönder sina egna stavar också :) (läs stackars Calle)

Inlagd: 2015-02-25, 18:25
Skriven av: Kallner

Med tanke på hur Weng åkt de senaste veckorna är det väl inte orealistiskt att tänka sig att Bleckur kan hänga med. Och inte en chans att Johaug kan dra sönder Kalla på 5 km. Rydqvist får nog svårt att hänga med Jacobsen, men i bästa fall kanske hon rentav har fått lite försprång. Och Nilsson var ju fan inte långt ifrån att hinna ifatt Björgen i torsdags, och hon har varken skiathlonen eller 10 km i benen om det blir tokköra på sista sträckan. Om inte annat vet vi ju att Kalla inte rår på Björgen i en spurt heller.

Jag tycker att det är en helt briljant laguttagning. Om dom vinner så kommer alla landslag börja med oväntade stafettuppsättningar till nästa VM.

Sven: Visst är Charlotte Kalla bäst i världen på skejt, men hon är också vår bästa på klassiskt. Vi har ingen annan som kan matcha Johaug i klassiskt.

Inlagd: 2015-02-25, 18:26
Skriven av: David

Bleckur har klappat igenom förr på första sträckan, troligt att hon gör det i morgon också. Sverige har inget att sätta emot mot Norge.

Inlagd: 2015-02-25, 18:30
Skriven av: Attara

Ska vi ha chans imorgon måste det vara hög fart hela tiden. OM Kalla lyckas skapa lucka måste Rydan vara beredd på att ligga där framme och köra det hon har. Det sämsta är om fältet trycks ihop så fler är med på sista sträckan, då kan det bli chansartat om ingen vill hålla fart. Men Stina har ju bra spurt.

Inlagd: 2015-02-25, 18:34
Skriven av: Kallner

Attara: Det har Ida också gjort så vad är skillnaden?

Inlagd: 2015-02-25, 18:35
Skriven av: swestam

Kallner: Finns inte en chans att det blir söndagsåkning på en fjärde sträcka i damstafetten. Björgen kommer köra knallhårt ifrån start. Den som kan hängåka längst på henne har störst chans till silver. Tror dock att Kalla kunnat långspurta ner henne på en fjärde sträcka om de fått gå ut samtidigt.

Inlagd: 2015-02-25, 18:37
Skriven av: Joel Burman

swestam. Det är länge sedan Ida gjorde det. Bleckur är gammal och borde inte gjort det, det skedde ganska nyligen. Ida har lärt sig.

Inlagd: 2015-02-25, 18:37
Skriven av: Attara

David; Bleckur å Wiken har i år matchat Johaug i klassiskt vid tillfäll

Inlagd: 2015-02-25, 18:42
Skriven av: jossa

Skall man gissa på en annorlunda Norsk ordning också, kanske:

Bjørgen, Johaug, Weng , Jacobsen

Weng har inte kört bra klassiskt, och Jacobsen vill de nog har för en spurt

Inlagd: 2015-02-25, 18:43
Skriven av: Kurt

Knäsvag ja, men laguppställningen känns samtidigt kul och … uppfriskande! Vad spännande det kommer att bli imorgon.

Inlagd: 2015-02-25, 18:44
Skriven av: L

En förbundskapten borde inte få vara tränare. Grip favoriserar naturligtvis Stina. Det är upp till bevis Stina, nu behöver du inte förstöra för Ida som du gjorde i sprintstafetten.

Inlagd: 2015-02-25, 18:50
Skriven av: Attara

Attara: Där har du helt fel. Idas genomklappning skedde mer nyligen än Bleckurs. Ida klappade igenom i stafetten i La Clusaz 20 januari 2013. Ida var över en minut efter Kyllönen på förstasträckan. Bleckur klappade igenom i stafetten i Nove Mesto 12 februari 2012.

Inlagd: 2015-02-25, 18:51
Skriven av: swestam

Attara: Sanningen är ju att Stina har räddat medalj åt Ida i två raka mästerskap.

Inlagd: 2015-02-25, 18:53
Skriven av: swestam

Attara; Ida åkte OS stafetten 2010 då var de hennes tränare som tog ut laget :)

Inlagd: 2015-02-25, 18:55
Skriven av: jossa

Ida har gjort jättebra sträckor efter det, men Sofia har inte platsat i laget, så det kanske sitter kvar his henne.

Inlagd: 2015-02-25, 18:57
Skriven av: Attara

Attara: med tanke på dina positiva kommentarer så måste det vara jävligt kul för dig att se på skidor. Hade jag tyckt att allt var skit, som du verkar tycka, så hade jag helt enkelt inte tittat på loppen… Du har gett den onyanserade butterheten ett namn.

Bara ett av alla dina mycket märkliga påståenden: Bleckur var gammal när hon ”klappade igenom” på en förstasträcka. Och? Det var fortfarande en ny situation för henne, den gången. Hon är dessutom på en helt annan nivå den här säsongen än hon var då.

Inlagd: 2015-02-25, 18:57
Skriven av: Krikke

VG bekräftar att Norge kör med samma startordning som i OS. Det blir alltså Bleckur vs. Weng, Kalla vs. Johaug , Rydqvist vs. Jacobsen och Nilsson vs. Björgen. Gissar att den svenska landslagsledningen fick precis som de ville.

Inlagd: 2015-02-25, 18:57
Skriven av: Johansson

Enig med swestam. Snarare Nilssom som grejat medaljen åt Ida än tvärtom. Inget ont mot Ida men hon har ingen toppform.

Frågan är hur Kalla klarar åka klassiskt i det blöta föret? Förr har hon ju haft problem med det. Fast Sverige verkar ha hittat rätt med materialet, det kan komma att spela en viktig roll om vi ska ha en chans att slå Norge.

Inlagd: 2015-02-25, 18:57
Skriven av: Adrian

Det går rykter om at de har tenkt til å salte løypene på stafetten hvis været holder seg. Været på fredag ser imidlertid veldig utfordrende ut.

Inlagd: 2015-02-25, 19:00
Skriven av: drazyc

Ida gjorde faktiskt en halv genomklappning i OS. Blev frånåkt av en del b-lag. Men Weng och Kyllönen var ännu sämre så det såg ändå ut som hon gjorde en OK sträcka.

Inlagd: 2015-02-25, 19:03
Skriven av: Fj

Nog är det väl synd att Nilsson inte fick köra bägge sträckorna. Om hon hade gjort det hade dom inte nått final. Men det är bara Nilsdon som existerar, eller hur?

Inlagd: 2015-02-25, 19:04
Skriven av: Attara

Nilsson, Stina Nilsson på sprintstafetten, hurra hurra!

Inlagd: 2015-02-25, 19:07
Skriven av: Attara

Som säkert framgått tillhör jag också tvivlarfalangen till den här planen men det blir spännande hur som helst att se hur den fungerar. Visst, det kommer dras ut på de klassiska sträckorna men det är alltid mer tacksamt att jaga än att jagas. Tror inte på en framstark uppställning ens med de här banorna. Och jag ser inte heller guldstrategin i detta. Om Björgen startar 15 sekunder efter Stina blir hon ju ändå ikappåkt och sedan går Björgen i sprintbackarna där Stina inte var en av de starkare i sprintstafetten. Hur resonerar ni som gillar planen?

Inlagd: 2015-02-25, 19:07
Skriven av: Per

Friskt vågat hälften vunnet! Känns som allt kan hända även om Norge är storfavoriter fortfarande.

Inlagd: 2015-02-25, 19:09
Skriven av: Jörgen

På plussidan finns att Stina har rutin på att köra sistasträckan från juniorsammanhang och att Kalla och Johaug förhoppningsvis lägger alla andra bakom sig på andrasträckan.

Inlagd: 2015-02-25, 19:13
Skriven av: Per

Synes Stina så litt seg ut i sprintstafetten så under normale forhold skal hun ikke ha sjangs på Bjørgen.

Inlagd: 2015-02-25, 19:13
Skriven av: Sven

Attara: Om du vill att andra vill behandla Ida med respekt så kanske du själv skall skriva respektfulla kommentarer. Sanningen är ju att Ida i media har fått mycket positiv uppmärksamhet för hennes skalle och uppkörningen på hennes sistasträcka.

Inlagd: 2015-02-25, 19:17
Skriven av: swestam

Sven Sant, men hon har fått lite återhämtning nu så det är svårt att avgöra om det var en tillfällig slitenhet. Det är möjligt att hennes medaljer också är en mental urladdning som gör att hon inte är i 100% fokus (vilket jag tror vem som helst förstår).
Kul uttagning hur som helst.
Alla lag är underdogs utom Norge. Varje gång de norska damerna förlorar är det ofattbar bragd för det vinnande laget och en stor besvikelse för det norska.
Hoppas att det inte avgörs alltför snabbt.

Jag ser fram emot stafetten oavsett! :)

Inlagd: 2015-02-25, 19:19
Skriven av: Skidor

Attara Kul att du gillar Ida som är en grym mästerskapsåkare. Mycket förståeligt. Men dina resonemang är inte speciellt objektiva.

Inlagd: 2015-02-25, 19:23
Skriven av: Skidor

Tycker fortfarande att det här är en grymt bra strategi. Att det sedan säkert inte kommer att räcka hela vägen beror på att Norskorna helt enkelt är för bra. Vi får helt enkelt välja mellan att bli frånkörda av Johaug tidigt eller knäckta av Marit i slutet. Jag föredrar det sista för spänningens skull.

Inlagd: 2015-02-25, 19:31
Skriven av: Johansson

Masstart må vara mer rättvist vädermässigt men de är ju väldigt orättvist på andra sätt så köper ändå inte riktigt resonemanget. Mer individuella starter. Tack.

Inlagd: 2015-02-25, 19:35
Skriven av: A

@A instämmer

Inlagd: 2015-02-25, 19:37
Skriven av: Skidor

Det är ju inte bara Johaug som håller fart på 2:a sträckan, där kör ju också Niskanen och Kowalczyk också. Rydqvist hade 5:e bästa tid på fristilsdelen av Skiathlon, Weng hade 12:e bästa tiden.

Inlagd: 2015-02-25, 19:38
Skriven av: Kurt

Varför är alla så säkra på att Weng är i dålig form? Hon har gjort ett svagt lopp liksom.

Inlagd: 2015-02-25, 19:46
Skriven av: Namn

Norge vinner stort, Finland, Tyskland och USA med flera före Sverige, tyvärr. Jag tror att ni kommer att tycka att jag hade rätt, efter tävlingen i morgon.

Inlagd: 2015-02-25, 19:55
Skriven av: Attara

Namn: Håller med! Hon sa själv att hon kände sig mycket piggare igår och var ju faktiskt minst långsam av norskorna. Tror hon öppnar knallhårt imorgon.

Inlagd: 2015-02-25, 19:58
Skriven av: Johansson

Hur många individuella eller lag- medaljer har Rydqvist? Bleckur? INGA!

Inlagd: 2015-02-25, 19:59
Skriven av: Attara

En sak är säker: det kommer i alla fall att bli åka av på sträcka två. Kowalczyk, om hon får att bra utgångsläge, kommer att gå som en raket. Vet inte vad jag ska säga om uttagningen. Man kan i alla fall inte beskylla lagledningen för att ”safea”… Hoppas man vågar göra likadant på herrarnas, vilket då innebär Nelson på första istället för Calle på någon av skejtsträckorna.

Inlagd: 2015-02-25, 20:00
Skriven av: Rs

Calle är ett skämt, Nelson är bra.

Inlagd: 2015-02-25, 20:09
Skriven av: Attara

RS: Man saftar ju hem en silvermedalj… att chansa hade ju varit att köra Nilsson på första och Bleckur på andra och riskera en genomklappning för att banan är för tung för dem. I den uppställningen hade vi dock haft kvar Kalla på 3:e eller 4:e sträckan. Det hade varit att chansa för guld tycker jag.

Inlagd: 2015-02-25, 20:11
Skriven av: Joel Burman

saftar = safear

Inlagd: 2015-02-25, 20:12
Skriven av: Joel Burman

Attara; kom in i matchen med lite nyanserade inspel. Sluta deppa!

Inlagd: 2015-02-25, 20:16
Skriven av: Kallner

Det var såklart väldigt svårt att välja vilka som skulle åka utöver Bleckur och Kalla. Nu tar man ut Nilsson och Rydqvist. Nilsson eller Ingemarsdotter känns ungefär jämbördiga och då har Nilsson lite bättre resultat och då är det nog riktigt. Rydqvist eller Wike? Jag tror de är ganska jämbördiga, men tycker det är rätt att Rydqvist äntligen får chansen.

Jag hade nog hellre velat ha följande ordning: Nilsson-Bleckur-Rydqvist-Kalla. Det är riktigt att satsa på guld, men jag ser inte hur det svenska laget ska hänga av Norge. Det innebär att Nilsson och Bjørgen går ut samtidigt och Bjørgen spöade ju Nilsson i klassisk sprint. Nilsson är ju dessutom sämre i fristil. Om Bjørgen hade gått ut tillsammans med Kalla finns det ju en chans att Kalla hade åkte ifrån Bjørgen.

Nu har flera skrivit att den klassiska delen (röd)är tuffare, men om man går in och ser på banprofilerna så ser ju fristilsdelen tuffare ut (blå)? Det står ju röd/blå, men det kanske är blå/röd som gäller?

Inlagd: 2015-02-25, 20:22
Skriven av: Alexander

Weng er i god form. Det er jeg ganske sikker på.

Inlagd: 2015-02-25, 20:23
Skriven av: drazyc

Alexander: Ja, det ser så ut men om du kommer ihåg hur banorna ser ut på tv så vet man att det är stor skillnad

Inlagd: 2015-02-25, 20:25
Skriven av: Markus

Jag tror det är ett stort misstag att inte ta ut Ida. Tror hon är viktig för lagmoralen och med sin rutin. Det är ingen slump att hon har så många medajer som hon har. Men det är rättvisa uttagningar, dom som är uttagna har gjort det väldigt bra.

Normalt brukar man gå på trygghet och rutin. Nu har man prioroterat dagsform och taktik. Men det blir väldigt spännande att se – känns som det kan gå lite hursomhelst. Kul faktiskt.

Inlagd: 2015-02-25, 20:28
Skriven av: Manne

Rydqvist åkte ju väldigt tidigt och hade bra förhållanden i spåret. Hur hade hon klarat sig om hon åkt senare. Sannolikt mycket sämre placering.

Inlagd: 2015-02-25, 20:37
Skriven av: Attara

http://www.dagbladet.no/2015/02/25/sport/ski/falun2015/langrenn/37925293/

Kan detta vara förklaringen till det svenska laget?

Inlagd: 2015-02-25, 20:38
Skriven av: Alexander

Silvermedalj…glöm det, det blir ingen medalj…

Inlagd: 2015-02-25, 20:38
Skriven av: Attara

Stafetten er avgjort etter etappe 1.

Inlagd: 2015-02-25, 20:41
Skriven av: Stig

Attara: lägg ner, så jävla tröttsam…

Inlagd: 2015-02-25, 20:43
Skriven av: GH

Fj, du kan mycket du..

Inlagd: 2015-02-25, 20:43
Skriven av: Attara

Alexander: Briljant drag ifrån norrmännen. Jag hoppas verkligen att alla som tror Grip gjort den ultimata laguttagningen påminner mig imorgon om hur j*vla fel jag hade (med reservation för ev. norsk smörebomm).

Inlagd: 2015-02-25, 20:43
Skriven av: Joel Burman

Stig, håller med dig.

Inlagd: 2015-02-25, 20:44
Skriven av: Attara

Redan köpt biljett till imorgon men vad tråkigt det känns med en felaktig uppställning.

Inlagd: 2015-02-25, 20:45
Skriven av: KGK

Weng hade dåligt glid under den klassiska delen på skiathlonen, hon blev ifrångliden då hon låg i klungan under utförsåkningen så jag vet inte riktigt hur man ska tolka den insatsen formmässigt, 10k är ju svårt att värdera också.

Annars så har nog hennes form varit sämre efter touren än under och innan touren men den har inte varit så dålig som en del verkar tro här.

Jag tycker vi ska vara väldigt nöjda om Bleckur inte tappar på fösta sträckan.

Minns någon Val di Fiemme då Sverige gick ut i någon intervju innan stafetten och sa att planen var att knäcka Weng? Det gick sisådär.

Inlagd: 2015-02-25, 20:45
Skriven av: Tolstoj

Hur många individuella eller lag- medaljer har Rydqvist? Bleckur? INGA!

Kan någon svara mig om jag har rätt!

Inlagd: 2015-02-25, 20:47
Skriven av: Attara

De har ju varit med länge och borde ha ett koppel medaljer.

Inlagd: 2015-02-25, 20:52
Skriven av: Attara

Attara… Du har helt rätt i att dom inte har några medaljer, men du beter dig väldigt illa nu.

Inlagd: 2015-02-25, 20:53
Skriven av: Manne

Tur att jag inte köpte biljett, som jag hade tänkt, utan väntade på laguppställningen. Nu blir det absolut inte Falun.

Inlagd: 2015-02-25, 20:54
Skriven av: Attara

Hoppas inte Nilsson åker på en Marthe Kristoffersen…

Inlagd: 2015-02-25, 20:55
Skriven av: A

Förstår att Attara är besviken över att Ida inte får köra. Ida har haft en mindre bra säsong i sprint i år, men har åkt bra på distans. Tror hon kunde ha gjort en bra stafettsträcka imorgon. Samtidigt finns det goda argument också för det lag som tagits ut, så låt oss vara glada över att ha en situation där lagledningen är tvingad att ställa över bra stafettåkare.

Inlagd: 2015-02-25, 20:56
Skriven av: Henry

Men borde man inte ha åtminstone en liten medalj när man har varit med så länge som Bleckur och Rydqvist? De är ju äldst bland tjejerna. För att åka stafett borde de ha haft åtminstone en medalj av någon valör.

Inlagd: 2015-02-25, 20:57
Skriven av: Attara

Interessant oppsett av Sverige, de har plukket ut de riktige løperne, mener jeg. Jeg tror Bjørgen er den norske løperen med usikker form. Weng er i form, men vi vet jo ikke hvordan sporet vil bli. Jeg tror det blir saltet hele veien i det klassiske i morgen, så lenge Kalla skal gå der, mens det i de to siste etappene vil bli grøt. 2.etappe ser ut til å bli en nøkkeletappe. Jeg tror videre at Nilsson kan skli inn Bjørgen, og vinne en spurt. Veldig usikker på Bjørgens form, og hun misliker det løse ”sporet” Heier på Norge og Russland, håper på et godt renn.

Inlagd: 2015-02-25, 21:00
Skriven av: Rastjapa

Rätt uppställning är Ida, Bleckur, Kalla, Nilsson

Inlagd: 2015-02-25, 21:01
Skriven av: KGK

Stina har blivit så otroligt upphaussad av de flesa här på skidpepp, av TV sporten ,med Mathias och Anders i spetsen, så hon kör väl minst 10 minuter fortare än Björgen.

Inlagd: 2015-02-25, 21:02
Skriven av: Attara

Blir så less på dom som har så personliga favoriter…å inte ser klart vad andra presterat…

tycker de är bra tjejer som åker imorgon inget att säga om,,,ordningen är rätt vågad kan jag tycka

Inlagd: 2015-02-25, 21:03
Skriven av: jossa

Jeg tror kanskje det kan være avgjort før siste etappen. Astrid har nok mer fart i kroppen enn Maria Rydquist og er i superform. Hun gikk jo fra Kalla opp mördarbakken og det er jo et god beskjed. 5km burde passe Astrid perfekt!

Inlagd: 2015-02-25, 21:03
Skriven av: Sven

jossa: Hoppas dom presterar också, om inte så hade jag rätt.

Inlagd: 2015-02-25, 21:04
Skriven av: Attara

Att tänka på är att de har matchar mycket ut efter hur bansträckningen ser ut. Fick precis veta att fristilsträckorna är lätta och endast 4,6km långa. Detta förklarar så klart varför man väljer att lägga kapaciteten på de klassiska sträckorna. Norge är alltjämt favoriter om de har normalbra skidor. Om Sverige tar guld är det över förväntningar det ska man komma ihåg. Men nog ska vi kunna bärga ett silver eller brons oavsett. Men stafett är stafett och mycket kan hända det har man lärt sig med åren….

Inlagd: 2015-02-25, 21:12
Skriven av: Adrian

kalla kan inte vara nöjd, Bleckur håller första

Inlagd: 2015-02-25, 21:12
Skriven av: KGK

Jag tror också att Astrid kommer att köra ifrån Rydqvist. Det är där det kommer att avgöras. Stina kommer att få hålla koll bakåt…

Inlagd: 2015-02-25, 21:15
Skriven av: Rs

Rs, det avgörs på första sträckan redan.

Inlagd: 2015-02-25, 21:16
Skriven av: Attara

Rätt lag men fel uppställning.
Nilsson-Bleckur-Rydqvist-Kalla innebär en liten guldchans. Om alla har en perfekt dag kan Nilsson/Bleckur/Rydqvist hänger med Weng/Johaug/Jacobsen. Bleckur lyckades ju nästan på Skiathlonen. I Östersundformen är Kalla kanske enda i världen som har en chans att bli av med Björgen.
Vilket scenario ger Stina en chans på slutsträckan? Går hon ut efter Björgen är det kört. Går de ut samtidigt tror jag inte att hon orkar följa med i 5 km. Går hon ut med försprung < 30 sek och måste åka ensamt är faran stor att vi få återuppleva Val di Fiemme 03 (Brink).
Tråkigt om Grip blev lurad av Marits skidtester.
Hoppas jag har fel men uppställningen luktar Brink. Känns som samma taktik man valde 2003.

Inlagd: 2015-02-25, 21:19
Skriven av: Valdemar

Rs: Tror jag också. Rydqvist kommer inte bli avhängd runt banan – hon är för stark och har för bra form flr det- men på slutet kommer Jacobsen sätta in en galen rökare som Rydqvist helt enkelt inte kan matcha. Växling 5-10 sekunder ner till Sverige och sedan är det över.

Inlagd: 2015-02-25, 21:20
Skriven av: Per

Valdemar: Spot on, har inte tänkt på Brink liknelsen men det känns onekligen så.

Chansningen hade ju varit Nilsson, Bleckur för ligger vi hyfsat med efter två sträckor är ju guldchansen enorm jämfört med det motsatta läget. Visst det kanske blir en väggning av nilsson eller bleckur men då satsar man iaf. Denna uppställning är fortfarande hängslen och livrem för en silverpeng.

Enda argumentet från de som gillar uppställningen som håller är att Marits form känns osäker. Desto större anledning att matcha henne mot Kalla då…

Inlagd: 2015-02-25, 21:26
Skriven av: Joel Burman

Brink var ju ändå en mer rutinerad distans åkare än vad Stina är nu,,Brink hade VM medalj WC seger när han klappa ihop den merit listan har inte Stina

Inlagd: 2015-02-25, 21:30
Skriven av: jossa

Sven: håller med. Blir tufft för Rydan mot Jacobsen på tredje. J var 35s snabbare på 7.5 F i skiatlonen. Rydqvist hade dock 6e tid där så ser ingen annan svenska (förutom Kalla) som skulle göra det bättre.

Idas brorsa (Attara): skärp dig nu

Inlagd: 2015-02-25, 21:33
Skriven av: Sportnörden

Vad jag vet så har inte Ida några syskon. Varför tror du att jag är man?

Inlagd: 2015-02-25, 21:35
Skriven av: Attara

Hmm jag tror nog som andra här att scenariot är att Jacobsen åker ifrån Rydqvist. Alternativt så är Björgens form kanske inte är på topp men jag tror den räcker för att rycka ifrån Nilsson. Finns det risk att Stina parkeras och hinns ikapp av andra lag?

Nej en normal uppställning tror jag mer på med Ida/Stina Bleckur Rydqvist Kalla. Garanterat silver och om Björgen inte är i toppform finns möjlighet att Kalla kommer ikapp och vinner.

Inlagd: 2015-02-25, 21:39
Skriven av: uttern

Verkar desperat men det kan finnas en tanke att testa nytt folk i stafett. Och vad har vi att förlora för om inte det blir tokfel så tar vi medalj.

Inlagd: 2015-02-25, 21:41
Skriven av: nisse

Det blir aldri helt som man spår. Blir ikke sjokkert hvis Kalla går fra Johaug eller omvendt. Det blir et råkjør i Mördarbacken!

Inlagd: 2015-02-25, 21:41
Skriven av: Sven

Attara: Det finns vissa personer som njuter av att tycka synd om sig själva. Kan du inte sitta kvar i soffan och njuta och samtidigt låta oss som är objektivt intresserade av skidåkning få njuta av vettiga diskussioner på detta forum utan dina deprimerade tankar.

Inlagd: 2015-02-25, 21:42
Skriven av: Intresserad

Ska man testa på ett vm? Man bör väl testa närdet inte står så mycket på spel.

Inlagd: 2015-02-25, 21:43
Skriven av: Attara

Gör man en resultat analys över hela säsongen så kan man inte säga att Ida är given när man tittar på hennes distansres…man kan bra konstatera att hon är aktuell men ingen given uttagning

Inlagd: 2015-02-25, 21:47
Skriven av: jossa

Den här laguppställningen känns som en taktisk skrivbordsprodukt. Jag tror mer på trygghet och erfarenhet. Nu har vi tre åkare som aldrig varit med då Sverige plockat stafettmedaljer plus en fjärde en andrasträcka hon aldrig kört. Känns lite svajiga förutsättningar att hantera trycket från 40 000 i publiken.

Men jag tar gärna fel, det ska bli hemskt spännande.

Inlagd: 2015-02-25, 21:50
Skriven av: Manne

jossa: Vad menar du, Ida är inte alls aktuell, hon är ju petad.

Inlagd: 2015-02-25, 21:50
Skriven av: Attara

Jag är beredd att äta upp mina strumpor om det här laget får medalj.

Inlagd: 2015-02-25, 21:51
Skriven av: Attara

Jag tycker att det är mycket trevligt att diskussionen baserar sig på att vi har 6 bra åkare att välja på.
Även utan Bleckur och Kalla så skulle det ju vara medaljhopp på laget.
Väldigt kul för laget! Men såklart en besvikelse för dem som är reserver nu.

Inlagd: 2015-02-25, 21:51
Skriven av: Björn

Häromkvällen satt jag och skrev att Stina skulle gå första. Då såg jag någon som föreslog Stina på sista, varvid det gick upp ett Liljeholmens. Naturligtvis ska man köra med den uppställning som Grip och co valt. Det är bara Kalla som har möjlighet att matcha Johaug på andra. De andra alternativen blir minst 30 s efter och då är guldet borta. Med vald uppställning kan guldhoppet leva ända in till mållinjen. Sverige har 20 % chans på guldet Norge 79 % och övriga lag 1 %.
Helt rätt laguttagning och spännande blir det.

Inlagd: 2015-02-25, 21:52
Skriven av: Intresserad

Björn, det har inte presenterats några reserver, vad menar du?

Inlagd: 2015-02-25, 21:53
Skriven av: Attara

Samtliga inlägg här verkar tro att Sverige bara tagit hänsyn till Norge i uttagningen. Jag tror dem har tänkt rätt med detta lag men inte med hänsyn till Norge utan med hänsyn till banan.

Om vi börjar utgå från att laget är rätt hur ska man placera dem. Bleckur klar för klassiskt och Rydqvist för fristil där kan vi nog enas. Kvar har vi två åkare som kan åka två stilar och är numer någorlunda jämna på dem. En är sprinter och en distansare, vem sätter man på vilken sträcka!? Sprintern på den hårda och distansaren på den lätta njaae knappast. Om detta går vägen eller ej vet vi i morgon men jag tror INTE att laget är uttaget för att slå Norge utan för att ta Sverige så långt fram som möjligt.

Inlagd: 2015-02-25, 21:54
Skriven av: Gunnar

Om någon blir sjuk så har man rätt att ersätta den sträckan, det kallas en reserv.
Vilken ordning vet jag inte, men det finns väl minst 4 aktuella möjligheter.

Inlagd: 2015-02-25, 21:55
Skriven av: Björn

Attara: Kan du inte hålla dig borta med dina onyanserade och depressiva tankar till du käkat upp dina strumpor. De behöver nog kokar ett par månader minst.

Inlagd: 2015-02-25, 21:58
Skriven av: Intresserad

Varför så stort liv när någon blir petad förstår att man kan ha åsikter om en plats men behöver ju inte malla på de hela tiden…även när Haag fick åka OS stafetten hade någon svårt släppa de ännu i år ändå var den uttagningen baserad på resultat ingen solklar uttagning men de fanns goda grunder för den

Inlagd: 2015-02-25, 21:59
Skriven av: jossa

Gunnar: Sa inte Gripen på PK i morse att man tagit ut ett lag för guld. Då har man säkert tittat mest på Norge, men laget är även brukbart mot alla andra lag.

Inlagd: 2015-02-25, 22:01
Skriven av: Intresserad

Gunnar: Mycket möjligt men för mig är guldet viktigare än ytterligare ett silver 1 minut efter Norge.

Manne: Jag förstår inte hur denna uttagning är en ”taktisk skrivbordsprodukt” en sådan måste väl ha en stor positiv aura kring sig? Det här känns bara som hängslen och livrem för en silvermedalj. Som sagt om Björgens form är svajig varför inte matcha Kalla mot henne… näe här gav vi upp den lilla chansen till guld innan vi ens kom till start. Fiasko av Grip som famlade efter halmstrån när han trodde Björgen skulle köra första sträckan så han glömde helheten.

Inlagd: 2015-02-25, 22:01
Skriven av: Joel Burman

Intresserad
Ska han ta ut lag för silver? Min poäng gäller fortfarande. Jag tror inte Laguttagningen är gjord med hänsyn till Norge utan att det är starkaste lag sett till förutsättningar.

Inlagd: 2015-02-25, 22:04
Skriven av: Gunnar

Björn: Laget har inte fått medalj ännu och får det nog inte heller, så jag behöver inte äta upp mina strumpor, förresten så byter jag strumpor varje dag.

Inlagd: 2015-02-25, 22:07
Skriven av: Attara

Gunnar: Men det är ju det Gripen har gjort nu. Chansen till silver är typ 95% med 1% chans till guld (norsk bortvallning) och 3% chans till brons (nån av svenskorna har en dålig dag) 1% utanför pallen (mot all förmodan svensk bortvallning).

Med den andra uppställningen skulle man inte kunna avgör guldchansen ordentligt förrän i efter två sträckor beroende på ev. läggning eller om Nilsson och Bleckur gör bragdartade sträckor som gör att vi är med och har Kalla kvar att skicka ut.

Inlagd: 2015-02-25, 22:15
Skriven av: Joel Burman

Visst kan det kännas osäkert med nya åkare i stafettlaget, och jag kan hålla med om vilket lugn och rutin som framförallt Ida kan tillföra, men det som jag tycker känns roligt är att alla de uttagna åkarna har visat att de verkligen har lyft sig och peppats av att åka på hemmaplan!

Inlagd: 2015-02-25, 22:17
Skriven av: L

L: True men blir man inte peppad av att åka på hemmaplan kanske man inte ska åka överhuvudtaget. :)

Inlagd: 2015-02-25, 22:19
Skriven av: Joel Burman

Gunnar: Ska man ta ut ett lag för guld på damsidan måste man titta på Norge. De är de absolut största favoriterna. Som jag skrivit tidigare är Johaug den mest kritiska. Hon är i glimrande form och det är bara Kalla bland de svenska tjejerna som har möjlighet att matcha henne. De övriga svenska tjejerna har, efter deras kapacitet, fått till en riktigt, riktigt bra formtopp, vad gäller Sofia och Maria. Stina har haft form hela säsongen, med en liten topp till mästerskapet. Därmed är de tre andra ganska givna. Maria är bäst på fritt och då är det sträcka 3. Därmed blir det sträcka 1 för Sofia och kvar är sträcka 4 för den spurtstarka Stina. F-n va skönt om vi kunde spöa norskorna med blanka vapen i morron.

Inlagd: 2015-02-25, 22:23
Skriven av: Intresserad

Håller med om att banprofilen är det som ligger bakom denna uppställning. Inte norgetaktik. Den klassiska banan är både längre och tuffare och man vill ha de mest kapacitetsstarka åkarna där. Enkelt.

Jag har ju förespråkat Rydqvist, men tycker hon är fel val på tredjesträckan när man komponerat laget på detta sätt. Hon saknar nämligen speed vilket gör att Astrid/Roponen kan rycka i sprintbackarna på slutet och ge Stina ett mardrömsläge med några sekunder upp.

Inlagd: 2015-02-25, 22:23
Skriven av: Fj

Bra lag uppställning.

Hade jag fått välja hade det blivit Stina, Sofia, Maria, Charlotte. Men detta var också ett naturligt alternativ. Utgår att svenska ledarteamet, (som f ö gör ett förtroendeingivande intryck), har mycket bättre koll på alla parametrar. Kul att dom vågar satsa på dom som är i form, utan att titta alltför långt bakåt i backspegeln. Vilket man ofta blivit besviken på förut.

Alexander: Banprofilerna på VM-siten stämmer inte. Bägge banorna är på samma punkt efter ca 750 m, (den nordliga vändpunkten) ändå visar blå profil dubbla höjden jmf röd.
Ladda hem pdf från samma sida. Den stämmer bättre.

Inlagd: 2015-02-25, 22:29
Skriven av: Gammel Emil

Gammel Emil: Blev du besviken på OS guldet?

Inlagd: 2015-02-25, 22:33
Skriven av: Attara

Gammel Emil; nå Svenska damerna har väl tagit dom medaljer man kunna räknat med sedan 2009…tror med andra ord de varit bra uppställningar man haft varje gång,,,med undan tag 2010 när Haag blev sjuk å vi tappa mkt på den man fanns ingen bra ersättare där å då

Inlagd: 2015-02-25, 22:38
Skriven av: jossa

Attara: Form är färskvara. Det form som var för 1 år sedan var försvunnen redan ett par veckor senare. De som är uttagna är de som har bäst form nu. Svårare än så är det inte. Det lag Grip och co tagit ut har möjlighet att hänga på norskorna även med likvärdiga skidor. För 1 år sedan krävdes det en norsk smörrebom för guld.

Inlagd: 2015-02-25, 22:44
Skriven av: Intresserad

Det finns ett problem minst att lösa men inför sista sträckan måste vi ha kontakt med Norge annars går ekvationen inte ihop.Därför ska det mycket till att vi håller jämna steg med norskorna efter tre sträckor. Jag tror Grip tänker fel och 1400 vet vi.

Inlagd: 2015-02-25, 22:47
Skriven av: KGK

jossa: Laget nu är starkare än något annat damlag vi ställt på laggarna. Då må man arrangera det på bästa sätt, vilket Grip och co gjort. Dessutom är Wikén en kompetent reserv i båda stilarna.

Inlagd: 2015-02-25, 22:48
Skriven av: Intresserad

Finland har er ok lag. De kan utfordre dersom Parmakoski har en av sine bedre dager for sesongen.

Inlagd: 2015-02-25, 22:48
Skriven av: drazyc

Intresserad: Vad skriver du om. Jag kommenterade det Gammel Emil skrev och inget annat. Jag har inte skrivit att någon ska åka vm stafett på gamla meriter. Det har i och för sig Haag alltid gjort med varierande resultat.

Inlagd: 2015-02-25, 22:52
Skriven av: Attara

Självklart har Grip tagit ut ett lag för guld. Allt annat är bara taktikprat.

Sen det där med Ida, hon har inte alls blivit petad från VM-stafetten. Hon var ju aldrig uttagen. Skönt att Mathias F också är inne på att den klassiska banan är för tuff för Ida.

Attara; Skönt att veta att du byter till rent varje dag, med tanke på miljön.

Inlagd: 2015-02-25, 22:52
Skriven av: Kallner

Ja, vi får se kl 14.00, om Telia lyckats fixa felet så att jag också kan se på TV, lite sporadiskt. Inte lönt att följa denna stafett i sin helhet.

Inlagd: 2015-02-25, 22:54
Skriven av: Attara

Kallner: När blev Mathias Fredriksson orakel? Han har alltid dissat Ida på TV, det har däremot inte Anders Blomqvist gjort.

Inlagd: 2015-02-25, 22:55
Skriven av: Attara

KGK: Björgen har förvisso lämnat formtoppen på toppen av klättringen i TDS, men hon är fortfarande en av världens bättre löpare. Om man sätter Kalla på sista kommer hon inte att kunna ta in särskilt mycket på Björgen. För det här stafettlaget gäller det att vi har kontakt med Norge ända in till spurten om vi ska ta guld. Johaug eller Johaug och Kowa kommer att dra ifrån varje annan svenska än Kalla med mer än 30 s och då är guldet borta redan efter 1,25 sträcka. Resten av stafetten får vi då åka i ingenmansland eller ihop med några övriga.

Inlagd: 2015-02-25, 22:56
Skriven av: Intresserad

Guldet är sannolikt borta efter en sträcka.

Inlagd: 2015-02-25, 22:57
Skriven av: Attara

Finland ser ju rätt bra ut fram till sista. Ser helst att Kalla och Johaug lämnar Niskanen långt efter sig. Pärmäkoski skrämmer inte men Stina är ju helt oprövad.

Inlagd: 2015-02-25, 23:04
Skriven av: uttern

Inget lyckad VM för Haag och Emil. Tråkigt när de nu gör reklam för Etixx med stora uppslag under VM-veckan på plats och i press.

Undra om Haag ”slängs in” på 3-milen som ett sista ryck. Men har hon inte tränat bra så blir det en rysare att orka. Om stafettlaget presterar bra torde de få förtur med Wiken som back-up.

Inlagd: 2015-02-25, 23:04
Skriven av: Kallner

Intresserad
Men då håller du ju med eller missförstår jag dig?

Joel Burman
Chanserna för guld är små men på vilket sätt skulle de varit större?

Inlagd: 2015-02-25, 23:04
Skriven av: Gunnar

Attara; orakel eller inte, han ser väl på fakta och tror inte på mirakel. För att Ida ska orka behöver hon på Johaug hänga en skakel.

Inlagd: 2015-02-25, 23:09
Skriven av: Kallner

Kallner: Ida är bra på skate också, visste du inte det?

Inlagd: 2015-02-25, 23:11
Skriven av: Attara

Ha, Ha. Telia?
Attara, varför överhuvudtaget skriva något här om du ändå inte tänker bry dig om något i morgon. Om du sover till kvällen kan du hänga här och klaga på herrlaget i morgon kväll också, och sedan står resultatet från damstafetten i morgontidningen fredag om du ändå inte är så särskilt intresserad att du bryr dig om hur det går, bara vem som är uttagen att åka.

Inlagd: 2015-02-25, 23:12
Skriven av: Björn

Björn: Jag bryr mig om hur det går, det ska bli riktigt roligt att skriva: Vad var det jag sade:::: Ser fram emot det, faktiskt. Det är den enda anledningen, faktiskt. Stackars Kalla som måste åka i det här laget.
Kallner: Mathias har haft fel flera gånger redan i sina gissningar om hur det ska gå i tävlingarna.

Inlagd: 2015-02-25, 23:15
Skriven av: Attara

Attara: Jag hade nog också hellre sett Ida på första, men jag tror ändå att du bör lägga strumporna i marinad redan nu. Vilka två lag, förutom Norge, hade du tänkt skulle slå sverige i stafetten? Ingen Ryska eller Finska har visat någonting hittils i VM. Polen har bara två bra åkare, samma med tyskland. Italien och Frankrike är tyvärr långt från topplaceringarna. Som jag ser det är det bara USA som om de har en riktigt bra dag slåss om silvret.

Som tur är får ju inte Norge ställa upp med andralag, då hade det förstås sett annorlunda ut.

Inlagd: 2015-02-25, 23:15
Skriven av: Anders(tm)

Anders(tm) Vi får väl se i morgon. Troligt att någon väggar.

Inlagd: 2015-02-25, 23:17
Skriven av: Attara

Attara; det är väl det som är grejen med bloggar och ”soffexperter” på TV. Att man gissar och tror. Ibland rätt men kanske oftast fel. Är det inte så det är, vägen mot målet är det intressanta och spännande. När målet är nått, ridå, då vet vi och spänningen är över.
Men jag tror nog att Mathias i genomsnitt gissar lite mera rätt än de flesta på denna blogg i alla fall.

Inlagd: 2015-02-25, 23:22
Skriven av: Kallner

Kallner: Mathias har är mycket negativ till Ida, han har aldrig sagt ett positivt ord om henne.

Inlagd: 2015-02-25, 23:24
Skriven av: Attara

Gunnar: Jag läste ditt inlägg en gång till. Jag håller med om att det bästa laget är uttaget. Löparna är arrangerade i syfte att kunna spöa Norge, men även med tanke på banornas utseende verkar denna uppställning vara den allra bästa, så man har nog haft både Norge och bana för ögonen. Det är nog inte så stor skillnad på våra åsikter. Trevligt att du håller med om det lag jag förordat ett par dagar nu.

Inlagd: 2015-02-25, 23:28
Skriven av: Intresserad

Björn: Herrlaget intresserar mig föga.

Inlagd: 2015-02-25, 23:31
Skriven av: Attara

Ja du Attara, du får nog säga så, vad var det jag sa!
Du kommer ju bli extremt missnöjd även om Sverige tar en klar silver medalj efter ett fantastiskt överlägset Norge.

Tänk om vi hade kunnat komma på samma plats med annan laguppställning några sekunder bättre. Då hade du varit helt nöjd?

Jag ser snarare spänningen i att alla får en chans att visa vad de kan prestera, och att de är nöjda med att de fått göra det absolut bästa de kunde, och att det gick bra.

Ansvaret för uttagningen ligger på lagledningen, vallningen på vallarna, så åkarna kan inte behöva göra mer än att förbereda sig på uppgiften. Tror du inte att dom gör det? Har dom aldrig tävlat förut.

Inlagd: 2015-02-25, 23:34
Skriven av: Björn

Stackars Ida. Missat den riktiga formtoppningen till detta mästerskap som hon annars brukar vara så duktig på. Dessutom verkar hon ha en stalker som Attara efter sig. Må hon glädjas åt det silver som hon hade stor del i.

Inlagd: 2015-02-25, 23:35
Skriven av: Intresserad

OK, då får vi ditt ”vad var det jag sa” en gång i morgon om du då tycker så, och så slipper vi dig i diskussionen om herrlaget.
Det blir bra!

Inlagd: 2015-02-25, 23:38
Skriven av: Björn

Björn: Självklart väljer Grip sin adept Stina Nilsson, som ju blivit allas gullgris. Men tanken är väl att man kör för guld, eller? Gäller inte det damstafetten, eller är det så att alla ska få en chans. Alla har ju åkt redan och Stina naturligtvis bland dem som får åka flest sträckor. Hon ska säkert åka 3-milen också. även om hon totalväggar i morgon. Glöm inte bort Jonsson och Brink….

Inlagd: 2015-02-25, 23:40
Skriven av: Attara

Attara; du får gratta mig som haft så rätt om Johan som säkraste svenska guldet både före och under VM :)

Inlagd: 2015-02-25, 23:45
Skriven av: Kallner

Kallner: Jag har också haft rätt vad gäller Johan. Skrev att han skulle få guld för flera dagar sedan.

Inlagd: 2015-02-25, 23:47
Skriven av: Attara

Attara, visserligen är Brink aktiv, men jag tror inte att någon av de två åker i morgondagens damstafett.
Om du är purken, och inte gillar Grips uttagning, och tror att han tagit ut sin adept för att njuta av att se henne vägga och tappa allt självförtroende som hon byggt under året, så var så god (lite udda konspirationsteori dock).
Men det låter inte som det är den taktiken som fram tills nu gällt i det svenska landslaget?

Inlagd: 2015-02-25, 23:57
Skriven av: Björn

Björn: Det var försök till jämförelse vad som kan hända för Bleckur, som redan råkat ut för väggning en gång, och för Stina. Grip tror naturligtvis att Stina har vingar, det är ju han som tränar henne.

Inlagd: 2015-02-25, 23:59
Skriven av: Attara

Om Norge hade satt in någon sprinter på fristilssträckorna, så hade man haft skäl att vara orolig. Men den Norska kolossen kan inte svänga, vi såg det när snöfallet kom in, och de har inte fantasi nog att ta ut ett stafettlag som passar denna bana och detta mästerskap

Inlagd: 2015-02-26, 03:57
Skriven av: Kurt

Intresserad; Kalla på näst sista skulle passat fint då hon är den enda som kan återta förlorad mark.Är rädd att R. tappar och då är det kört.

Inlagd: 2015-02-26, 05:09
Skriven av: KGK

Blir detta första mästerskapet på fem år som Sverige inte tar medalj på damstafetten? Det känns som det är chansningar/osäkert på varje sträcka.

Jag hade önskat ett annat lag, men det är ingen tvekan om att dom som åker har förtjänat det. Och jag hoppas verkligen det går bra.

Inlagd: 2015-02-26, 06:25
Skriven av: Manne

Guillllld! De luktar stafett guld på morgonkvisten. Sverige hallå hallå! Norge vadå vadå?

Inlagd: 2015-02-26, 06:32
Skriven av: A

Ser inte det scenariot där Rydqvist hänger med i Jacobsens tempoväxlingar i sprintbackarna. Tyvärr. Stina får det tufft.

MEN. Vallateamet kan också den här gången rädda laget. Det är enda hoppet.

Inlagd: 2015-02-26, 06:36
Skriven av: Fj

Ser framför mig hur Nilsson glider i kapp björgen in mot stadion på ett sätt som Olsson gled i kapp och förbi Roland Clara igår.

Inlagd: 2015-02-26, 06:46
Skriven av: A

På damsidan har det varit svensk medalj i alla lopp så här långt. Som lag betraktat ser Sverige ut att vara mycket klar tvåa efter Norge. I det läget tycker jag det är helt rätt att försöka utmana om guldet, även om chansen att slå Norge inte är mer än 5% i bästa fall. Och som redan påpekats av några ger banprofilen argument för att köra Kalla på en klassisk sträcka även om vi inte bara fokuserar på Norge. Skulle damlaget misslyckas på stafetten så behöver inte Grip skämmas för att han tänkt djärvare än många av oss andra – mig själv inkluderad.

Inlagd: 2015-02-26, 06:56
Skriven av: Henry

Tycker ledarteamet ger signaler till åkarna att chansen finns att få åka stafett om de är i form och presterar bra i mästerskapet, blir en morot för kommande mästerskap.
Kanske inte riktigt mitt lag men spännande är blir det.

Inlagd: 2015-02-26, 07:22
Skriven av: KE

Detta blir skoj! Men förväntningarna verkar ha sprungit iväg kring det svenska laget här på Skidpepp. Tycker själv chanserna till medalj är goda. Höftar till med följande chanser om inte vallan avgör mer än vanligt:
Brons eller bättre: 75% chans
Silver eller bättre: 50% chans
Guld: 10 % chans
Normalprestation så blir det silver men brons är också (knappt) godkänt. Guld krävs att alla åkare överpresterar och/eller några norska åkare underpresterar. Medaljmiss är ett misslyckande då de som ska åka visat så god form och övriga nationer successivt backa de sista åren.

Inlagd: 2015-02-26, 07:52
Skriven av: Pepp

Regner med at de salter for livet i klassisksporene i dag. Fri delen får stå som i går. Noen som tror noe annet?

Inlagd: 2015-02-26, 07:57
Skriven av: Rastjapa

Och laget finns det ändå en logik i, hittills åkstarkaste åkarna (Bleckur/Kalla) går de tunga klassiska sträckorna. Hade själv samma lag men annan ordning Stina, Bleckur, Rydqvist och Kalla. Svårt sia om vad som blir bäst, beror ju helt på hur loppet utvecklar sig. En faktor som jag dock hoppats vägts in är hur bekväma åkarna själva känns med denna uppställning. Hur känner Kalla inför att köra andra t.ex?

Inlagd: 2015-02-26, 08:00
Skriven av: Pepp

Tycker som KE att det är bra att lagledningen visar förtroende för den som är i form och kör bra. Det finns inga gamla lagrar eller favoriter utan att alla kan få chansen (även om jag befarar ett något överdrivet förtroende för Stina på distans – äter dock inte upp något särskilt om jag får fel…)

Inlagd: 2015-02-26, 08:03
Skriven av: Per

Jag tror inte Kalla har några problem med att köra andrasträckan. Hon är säkert supertaggad av att få köra mot Johaug.

Inlagd: 2015-02-26, 08:05
Skriven av: Per

Btw: jag har en biljett över på läktare sektion B. Någon intresserad?

Inlagd: 2015-02-26, 08:08
Skriven av: Pepp

http://mobil.nsd.se/sport/skrallen-kalla-kor-andrastrackan-9106193.aspx
Tycker Ingessons kommentarer låter som om det inte var Kallas första val att åka andra sträcka.

Inlagd: 2015-02-26, 08:29
Skriven av: Valdemar

Nu på väg till Falun med låga förväntningar.Glad över pallen

Inlagd: 2015-02-26, 08:30
Skriven av: KGK

Hur är vädret idag? vi vet ju ett Kalla kan vara extra känslig i olika fören i klassiskt …

Inlagd: 2015-02-26, 08:36
Skriven av: Jossa

pallen borde de bli tycker många andra lag är rätt svaga i år…tror även de blivit pallen med om bytt ut alla utom Kalla så säker är jag på pallen om de inte blir vallamiss.

Inlagd: 2015-02-26, 08:38
Skriven av: Jossa

Själv har jag en positiv känsla inför dagens stafett, att vi skulle missa medalj finns inte alls och med möjlighet att utmana om guldet.

Inlagd: 2015-02-26, 08:38
Skriven av: swestam

3-4 grader plus idag i Falun. Lär bli löst igen. Och i morgon väntas nederbörd igen just kring herrstafetten. http://www.yr.no/sted/Sverige/Dalarna/Falun/time_for_time.html

Inlagd: 2015-02-26, 09:04
Skriven av: Per

Norges stafettlag utan Krogh. Dyrhaug-Tönseth-Gloerseen-Northug.

Inlagd: 2015-02-26, 09:07
Skriven av: Per

Hoppet är att norskorna är så revanschsugna så att någon av dem spränger sig. I stafett är allt möjligt heter det och inte utan anledning. Blir oavsett spännande att se hur Stina pallar 5km skejt. Hon är ju sannolikt framtiden.

Inlagd: 2015-02-26, 09:09
Skriven av: nisse

Tror att Krogh blev dissad p.g.a. den lätta skatebanan. Gloersen såg riktigt stark ut i trean igår och det blir nog viktigt där. Hade de gått i mördarbacken hade nog Krogh varit bättre.
För svensk del hoppas jag att Hellner tar sistasträckan då Northugs distansform är ett frågetecken och Marcus nog kan knäcka Petter en bra bit innan vallen.

Inlagd: 2015-02-26, 09:21
Skriven av: Johansson

Tycker det finns mycket logik i den här uppställningen. Ska Rydkvist vara med finns det bara en sträcka, 3:e, då hon är en usel spurtare. Ska Nilsson vara med finns det bara en sträcka,4:e, då klassiska banan är för svår för henne och hon är en superb spurtare. Ska Kalla vara med, vilket hon ska, kör hon naturligtvis då 2:a och inte 1:a då det är större möjlighet att det går jäkligt fort på 2:a. Finns då bara en kvar för Bleckur, den 1:a. Mycket logiskt allting.
Min favorit Ingemarsdotter ser jag väldigt gärna i ett stafettlag men ledningen gör säkert rätt bedömning här, banprofilen talar inte för Ingemarsdotter. Visst är också klassiska sträckan längre än fristilssträckan? I så fall är åktiden betydligt längre på klassiska vilket också stärker logiken i uttagningen.
Hur som helst, ovanligt spännande blir det.

Inlagd: 2015-02-26, 09:22
Skriven av: Tobbe H

Mycket tveksamt att ställa över Nelson. Förstår att ledningen tycker synd om Calle men det blir hans femte VM-lopp på åtta dagar. Som tur var är det ju en lätt bana men å andra sidan möter han Gloeersen som såg mycket stark ut igår.

Inlagd: 2015-02-26, 09:30
Skriven av: Per

Herrarna har en verklig chans att ta guld. Nu när Sundby är borta så borde Norge vara hanterbara.

Inlagd: 2015-02-26, 09:37
Skriven av: nisse

Som jag förstått det så ville Kalla köra andrasträckan

Inlagd: 2015-02-26, 09:38
Skriven av: Emil

Joel B: haha, givetvis inte! Jag tänkte mer på att det stor press och pepp på hemmaplan också skulle kunna leda till väggning, men låt oss hoppas att vi slipper se det!

Inlagd: 2015-02-26, 09:40
Skriven av: L

nisse: Norges lag känns rakt igenom mycket formstarkare jämfört med Sotchi så jag tror de blir riktigt farliga även utan Sundby. Men hanterbara är de nog trots allt som du säger. Nyckelsträckorna för oss blir ju de två klassiska, får vi en lucka där, vilket inte alls är omöjligt, ser det mycket ljust ut.

Inlagd: 2015-02-26, 09:45
Skriven av: Johansson

Den norska uppställningen ser faktiskt mänsklig ut nu när Sundby är borta, men visst är de favoriter. Men vi har större chans än jag trodde för några veckor sedan.

Inlagd: 2015-02-26, 09:47
Skriven av: Tobbe H

Beroende på hur man tror att föret och banorna kommer vara så kan det ju vara en vits att köra Richardsson-Halfvarsson-Olsson-Hellner. Calle kan ju utan problem ligga långt fram i en klunga och köra hårt men kanske har svårare att gå ifrån fältet på någon av skatesträckorna

Inlagd: 2015-02-26, 09:51
Skriven av: Emil

Dom tog ju ut laget efter hur formen har varit sista tiden (damerna) så jag kan inte mer än tycka att det är rätt.

Tord: Aldrig i livet att jag skulle ställa mig bakom att ta bort individuella starter, tråkiga lopp och mycket saktare går det. Förutom i slutet men det är en viss skillnad på damsidan men det har att göra med att det är större skillnader där mellan dom 4-5 bästa och övriga.

Inlagd: 2015-02-26, 09:53
Skriven av: Andreas P

Spännande uppställning för damerna och kul att man vågar satsa på formstarka åkare även om det är lite av en chansning. Norge är svåra att rubba men känns ändå inte som att de är så övermänskligt stora favoriter som i Sotchi. Jag hade nog försökt få med Östberg i norska laget så som hon gick i sprintstafetten

Inlagd: 2015-02-26, 10:00
Skriven av: Jon

Tror Sverige har en guldchans idag, men Norge är favoriter utan tvekan. På herrsidan ser det oxå ut att vara en god guldchans. Hoppas Bleckur och Rydqvist går bra idag, och bevisar alla tvivlare motsatsen.

Inlagd: 2015-02-26, 10:34
Skriven av: Daniel Becker

Når man ser på startlisten, virker det for meg veldig sannsynlig at feltet sprekker opp på første etappe med Weng, Bleckur og Saarinen i front. Nesten samtlige lag har sine beste løpere på andre etappe. Kan Frankrike henge med etter to etapper, kan de overraske.

Inlagd: 2015-02-26, 10:38
Skriven av: drazyc

Hur kör Polen? Kör Jaskoviezc(sp) och Kowa på klassiska? Då kan de rimligtvis också gå med kanske?

Inlagd: 2015-02-26, 10:40
Skriven av: Adrian

USA kan bli farliga. De höjer sig en klass i stafett och Randal skall väl göra något bra denna vinter, Diggins blir svår för Stina om hon får kontakt.

Inlagd: 2015-02-26, 10:46
Skriven av: nisse

Polen kjører med Jubinska på første etappe. Hun var beste polakk på skiathlon, men likevel over minuttet bak etter klassiskdelen. Skal holde hardt om hun er med inn til veksling.

Inlagd: 2015-02-26, 10:48
Skriven av: drazyc

Adrian: Kowa på andra, Jaskoviez på sista

Inlagd: 2015-02-26, 10:54
Skriven av: Markus

Förvänta er inga stordåd av Kalla, 10 km i tävlingsfart är inte en lämplig formtoppning inför ett 5 km lopp två dagar senare.
Glöm inte att Kowalczyk och Johaug vilade samtidigt som Kalla tog ut sig helt.
(Johuag vilade, tio km i tröskelfart kan inte ens räknas som ett hårt träningspass för en som Johaug).

Inlagd: 2015-02-26, 10:55
Skriven av: H. G. Wells

Randall är inte uttagen i USAs lag. De kör med oprövade Brennan på andra sträckan mot alla kanoner. Kommer antagligen tappa mycket där.

Inlagd: 2015-02-26, 11:02
Skriven av: Fj

En fullständigt oviktig sak i sammanhanget men som jag tycker är lite lustig. Grip börjar nästan varje svar på en fråga med ett ”nej” eller möjligen ”njä”. Även i de fall svaret egentligen är ett ”ja”. Nu när jag observerat det där sitter jag hela tiden och lyssnar efter det där nejet och missar nästan vad han säger i övrigt :-)

Inlagd: 2015-02-26, 11:21
Skriven av: Tobbe H

Hvordan har Nilsson gjort det i distanseløp tidligere? Hvordan er spurten hennes etter 5 harde km mot Marit sammenlignet med etter 1,2? Tror dette blir umulig for Nilsson om Marit har OK ski i dag.

Inlagd: 2015-02-26, 11:56
Skriven av: Tor

H.G Wells: Kalla kommer gå på knock, var så säker. 5 km lopp två dagar senare? Lägg på 25 km…

Inlagd: 2015-02-26, 11:57
Skriven av: Freddy

Tor – Nilsson tog enkelt andraplatsen i SM på spurt efter 10km skiathlon, där hon låg och åkte lugnt i en klunga en bit bakom Kalla

Inlagd: 2015-02-26, 12:05
Skriven av: Emil

Tobbe H:
http://pasvenska.se/det-nya-nejet-sudden-zlatan-rocky-och-tolkningsforetradet/

Inlagd: 2015-02-26, 12:12
Skriven av: SweTor

Tobbe H: Var det inte Henke Larsson som började med det i fotbollslandslaget tills alla andra hängde på och det blev helt odrägligt? ”Nääääääeee…” inleddes varje svar.

Inlagd: 2015-02-26, 12:16
Skriven av: Per

Hoppas nu att Bleckur vet sin uppgift. Ligga på 2-4 plat s hela första varvet. Efter 700 m på varv två bör hon prova sig om känner sig stark. Jag hoppas verkligen att jag slipper se3 Sverige dra drån mitten av varv ett och ut på varv två för att sedan blir ifrånåkta av två-tre lag i mitten av varv två.

Inlagd: 2015-02-26, 12:20
Skriven av: Alexander

Tydligen saltas samtliga sträckor idag.

Inlagd: 2015-02-26, 12:32
Skriven av: Sanna

http://www.svt.se/sport/vm-vinter/kalla-ska-plocka-ner-johaug-pa-andra-strackan

Hoppas att norskorna inte läser denna optimistiska artikel. ”Kalla ska plocka ner Johaug” ”Nilsson mot formsvag Björgen”. Vem som helst skulle ju bli taggad av att läsa detta. Hoppas svt inte behöver äta upp detta. Visst att Kalla är i strålande form, men det är Johaug också. Och att räkna ut Björgen efter skiathlonen och ett lopp där hon inte fick visa vad hon går för känns inte helt rätt. Björgens form har absolut svajat, men nog har det hänt bra mycket konstigare saker än att Björgen med full kraft slår tillbaka efter en liten svacka.

Men, stafett är stafett och allt kan hända.

Inlagd: 2015-02-26, 12:38
Skriven av: Sanna

Alexander: Bleckur måste ligga tvåa kloss efter Weng. Relativt svagt fält på första sträckan i år. Bara Saarinen, och förmodligen inte hon heller med den form hon har visat under VM, kommer kunna gå med Weng.

Inlagd: 2015-02-26, 13:01
Skriven av: Per

@Tor Stina Nilsson körde Skiathlon SM, där hon hängde med gruppen som jagade 2:a platsen, strax före mål (15km) drog hon i från alla de andra.

Inlagd: 2015-02-26, 13:13
Skriven av: Kurt

PULSEN NU. HUVA!

Inlagd: 2015-02-26, 13:27
Skriven av: Freddy

Aj, glidet på belkur

Inlagd: 2015-02-26, 13:37
Skriven av: Markus

bortvallade?

Inlagd: 2015-02-26, 13:37
Skriven av: Emil

Heja Sverige!!!!

Inlagd: 2015-02-26, 13:38
Skriven av: Attara

KOM IGEN NU BLEKUR

Inlagd: 2015-02-26, 13:39
Skriven av: Markus

Är vi bortsaltade? Jävla salt…

Inlagd: 2015-02-26, 13:40
Skriven av: Plupp

Har Ida legat så långt efter????

Inlagd: 2015-02-26, 13:44
Skriven av: Attara

svårt att ta Finland med dessa skidor!

Inlagd: 2015-02-26, 13:44
Skriven av: Emil

Bortvallade hit och bortvallade dit – ni låter som norrmänn. ;-)

Inlagd: 2015-02-26, 13:44
Skriven av: SweTor

Swetor: håller med dig

Inlagd: 2015-02-26, 13:45
Skriven av: Attara

haha ja ni har rätt. men den där lilla procenten som Bleckur gled sämre på första varvet ner mot stadion gjorde ju extremt mycket

Inlagd: 2015-02-26, 13:47
Skriven av: Emil

Attara kan du sluta tjat om Ida nån gång eller! Hon platsade inte helt enkelt!

Inlagd: 2015-02-26, 13:47
Skriven av: Plupp

KLIV, KLIV, ÖVERLEV….

Inlagd: 2015-02-26, 13:48
Skriven av: Freddy

Jag tycker mig se en viss nordisk dominans…

Inlagd: 2015-02-26, 13:53
Skriven av: SweTor

Blir det inte för långt fram till Norge är det inte helt dumt för Rydqvist att tillsammans med Roponen jaga.

Inlagd: 2015-02-26, 13:55
Skriven av: Sanna

Plupp: Ida platsade men fick inte. Det har varit klagomål på henne att hon inte varit först till växling, men inte så här långt bakom.

Inlagd: 2015-02-26, 13:55
Skriven av: Attara

Attara: Alla såg att Bleckur hade sämre skidor än Norge och Finland, uppåt gick hon bra

Inlagd: 2015-02-26, 13:59
Skriven av: JohannaP

Kalla är helt klart världens bästa jägare i skidor.

Inlagd: 2015-02-26, 13:59
Skriven av: Sanna

No doubt Sanna! Makalöst!!!

Inlagd: 2015-02-26, 14:00
Skriven av: A

Aj aj, Rydan.

Inlagd: 2015-02-26, 14:01
Skriven av: Markus

NEJ

Inlagd: 2015-02-26, 14:01
Skriven av: Emil

mm, surt Maria

Inlagd: 2015-02-26, 14:01
Skriven av: Jon

Kan Kalla åka en sträcka till? Please…

Inlagd: 2015-02-26, 14:04
Skriven av: Freddy

Här har vi varför de är viktigt med rutin i stafett, att man inte förivrar sig och trillar….

Inlagd: 2015-02-26, 14:05
Skriven av: A

Freddy:
Det kan hon – men laget blir diskat.

Inlagd: 2015-02-26, 14:06
Skriven av: SweTor

Kalla plockar 10 sekunder på Johaug på klassisk!! My god

Inlagd: 2015-02-26, 14:06
Skriven av: JohannaP

Aja, där tog spänningen slut

Inlagd: 2015-02-26, 14:07
Skriven av: Emil

Tyvärr sumpa rydan detta helt med sitt falL, fan va tråkigt!!!!!!
Norgre får guldet gratis. Först dåliga skidor på Bleckur sen fall, fan va tråkitråkigt!!

Inlagd: 2015-02-26, 14:08
Skriven av: Adrian

Adrian, ikke glem at Kalla hadde bedre ski enn Johaug, så det utlignet Bleckurs dårlige ski ;-)

Inlagd: 2015-02-26, 14:09
Skriven av: Tor

Stina prøver å safe sølvet ser jeg. Defensivt

Inlagd: 2015-02-26, 14:10
Skriven av: Tor

Adrian: well, norge hade dåliga skidor häromdagen, idag hade bleckur det. De löste det till Kalla iaf. Detta är en del av gamet :) Laginsatsen är ändå bra. Fallet, kanske lite klantigt om de var så att Maria stressade i början, hon åkte ju bra sen. Kanske släppte garden lite med fallet.

Inlagd: 2015-02-26, 14:11
Skriven av: A

Måste säga att både Bleckur och Rydkvist gör stabila insatser. Kalla överpreseterar.
Fixar Stina ett tredje silver?

Inlagd: 2015-02-26, 14:11
Skriven av: SweTor

Dette går veien. Herlig!

Inlagd: 2015-02-26, 14:11
Skriven av: drazyc

Tror att norskorna är lite nervösa inför lördagens lopp dock, Kalla är ju helt plötsligt grym i klassiskt. Hon kanske borde starta 10 sekunder efter dock så att hon får jaga direkt

Inlagd: 2015-02-26, 14:11
Skriven av: Jon

Stina måste hon gå för silver. Allt annat är galenskap.

Inlagd: 2015-02-26, 14:11
Skriven av: uttern

Självklart skall inte sprint-Stina dra upp tempot.

Inlagd: 2015-02-26, 14:13
Skriven av: SweTor

Attara:
”Jag är beredd att äta upp mina strumpor om det här laget får medalj.”

Skall du koka dom äter du dom råa?

Inlagd: 2015-02-26, 14:14
Skriven av: SweTor

Hade varit milt utryckt intressant att se Charlotte gå kvinna mot kvinna mot Therese Johaug från början idag. Jag tror faktiskt att hon hade knäckt henne.

Inlagd: 2015-02-26, 14:15
Skriven av: Freddy

bra att stina inte försöker dra ifrån finnen utan litar på sin spurt

Inlagd: 2015-02-26, 14:17
Skriven av: A

Alltså Kalla har goda medaljchanser på 3 mil klassiskt på lördag! Makalöst!

Inlagd: 2015-02-26, 14:17
Skriven av: A

Attara, vad smakar bäst? Dina strumpor eller silvret?

Inlagd: 2015-02-26, 14:20
Skriven av: Sanna

Stina Nilsson är så grym! Hon kommer att bli så grymt bra!! Hon vet exakt vad hon gör…

Grattis Norge. Björgen såg stark ut, hade blivit tufft för Stina!

Inlagd: 2015-02-26, 14:21
Skriven av: Adrian

Grattis Norge!!! Tycker helt ärligt att den som avgjorde för Norge var Weng. Att hon klarade att gå med finskan och ge Johaug sekunder ner till Kalla blev helt avgörande.

Inlagd: 2015-02-26, 14:21
Skriven av: Joel Burman

Synd med Rydqvists fall, det hadde vært interessant å sett resten av stafetten uten det fallet. Ellers grattis med sølv. Bra svensk VM dette.

Inlagd: 2015-02-26, 14:21
Skriven av: Neithiri

Tråkigt att vi inte fick se kampen Stina-Björgen men men.

Inlagd: 2015-02-26, 14:23
Skriven av: Per

Knockout!

Inlagd: 2015-02-26, 14:23
Skriven av: Sven

Tror ikke Stina – Bjørgen hadde vært spesielt spennende. Er det noen her som virkelig trodde at Stina kan henge med Bjørgen?

Inlagd: 2015-02-26, 14:24
Skriven av: Sven

Bra kört av alla tjejer. Lite stressat av Rydqvist att ramla förstås men hon höll ihop det bra.

Inlagd: 2015-02-26, 14:25
Skriven av: Per

Attara:
”Silvermedalj…glöm det, det blir ingen medalj…”

Du har verkligen radat upp klassiska citat senaste tiden Astrid.

Inlagd: 2015-02-26, 14:26
Skriven av: SweTor

Sven: knockout på Norge som ni förutspådde, eller???

Inlagd: 2015-02-26, 14:26
Skriven av: Attara

Jag hade väldigt gärna sett hur Stina hade fungerat i rygg på Björgen, även om hon hade haft mycket liten chans att hängt på

Inlagd: 2015-02-26, 14:27
Skriven av: Emil

Per: i dina drömmar.

Inlagd: 2015-02-26, 14:27
Skriven av: Attara

Sven, nja det hade nog varit övermäktigt för Stina. Men man ska aldrig säga aldrig.

Golberg twittrar: Det meldes at det kunne sett annerledes ut uten fallet til Sverige.

Inlagd: 2015-02-26, 14:28
Skriven av: Sanna

Stina en hängåkare som Norhug

Inlagd: 2015-02-26, 14:28
Skriven av: Attara

Svårt att säga om Nilsson kunnat frimärka Björgen men helt omöjligt hade det nog inte varit frågan är om hon kunnat orka spurta efter att ha behövt hålla så hög fart som hon behövt för att kunna hänga på Björgen.

Inlagd: 2015-02-26, 14:29
Skriven av: Joel Burman

Forskjellen er at Northug har vesentlig høyere kapasitet.

Inlagd: 2015-02-26, 14:29
Skriven av: Sven

Vilken stafett av sverige. 30 sekunder efter Norge är en skam för norge med tanke på hur de dominerat världscupen. Damlandslaget i skidåkning har haft en enorm utveckling och de kommer inte dröja många år innan vi är i kapp och förbi norge.

Inlagd: 2015-02-26, 14:31
Skriven av: A

Attara:
”Sven: knockout på Norge som ni förutspådde, eller???”
Bra dagsverke! Fortsätt med de positiva kommentarerna! Hur känns sitsen på vad-var-det-jag-sa-tronen?

Inlagd: 2015-02-26, 14:33
Skriven av: Fredrik H

Rätt väntat med silver grattis är varken glad eller besviken blev som väntat…

alla åkte bara var väl Rydan som klanta till de i onödan när hon stressa iväg…men hade ändå inte hjälpt tror jag…

Inlagd: 2015-02-26, 14:37
Skriven av: jossa

Känns som Fredriksson säger ”rättvist” att Norge fick guldet efter den dåliga utdelningen i tisdags. Och det känns så himla bra att Rydqvist och Bleckur tar medalj idag efter att blivit petade till OS och efter riktigt fina insatser i detta VM.

Inlagd: 2015-02-26, 14:40
Skriven av: Sanna

Starkt av Finland. Bara 30 sekunder bakom Norge med ett lag som inte visat storform.

Inlagd: 2015-02-26, 14:43
Skriven av: Per

Jag tycker det svenska tjejerna gjorde en fullgod insats även om jag hoppades på guld. Synd med Ryqdvist fall. Tror inte vi hade besegrat Norge med något annat lag.

Inlagd: 2015-02-26, 14:43
Skriven av: Stefan

Sanna: man kan aldrig bli petad när man inte varit uttagen tidigare ;)

Inlagd: 2015-02-26, 14:43
Skriven av: jossa

jossa, sant. Klantigt uttryckt :)

Inlagd: 2015-02-26, 14:44
Skriven av: Sanna

Inte guld.. det är guld som räknas, tänk att Plupp är den som tar ut laget och talar om att Ida inte platsar,,, Ny ledare, eller???
Ja, jag äter upp mina stumpor… inga problem… Bleckur var långt efter…

Inlagd: 2015-02-26, 14:44
Skriven av: Attara

A…”30 sekunder efter norge är en skam för norge”..
Grattis med dagens kommentar……….

Inlagd: 2015-02-26, 14:45
Skriven av: pelle

Sverige blev bortvallade på sätt och vis – vallarna hade gett direktiv om att stå mellan spåren, vilket Sofia gjorde. Sen blev hon tvungen att bromsa för att komma in i spåret igen och det var där luckan uppstod

Inlagd: 2015-02-26, 14:45
Skriven av: Emil

alldeles för få andra nationer som utmanar sverige och norge för att de ska vara hälsosamt för skidsporten. jättekul att svensk skidåkning utvecklats så mycket senaste 10 åren men som de ser ut nu kommer bara sverige och norge tävla i vm om 10 år…

Inlagd: 2015-02-26, 14:45
Skriven av: A

Attara: lova att lägga upp bild på stumpmiddagen. Gratulerar Norge till guldet, klart rättvist och snyggt genomfört.

Inlagd: 2015-02-26, 14:46
Skriven av: Daniel Becker

Attara/Astrid:
Jag tycker att du skall hålla jävligt låg profil ett tag med tanke på det du vräkt ur dig här det senaste. Ett urval:

– Bleckur har klappat igenom förr på första sträckan, troligt att hon gör det i morgon också.
– Norge vinner stort, Finland, Tyskland och USA med flera före Sverige, tyvärr. Jag tror att ni kommer att tycka att jag hade rätt, efter tävlingen i morgon.
– Hoppas dom presterar också, om inte så hade jag rätt.
– det avgörs på första sträckan redan.
– Laget har inte fått medalj ännu och får det nog inte heller
– Guldet är sannolikt borta efter en sträcka.
– det ska bli riktigt roligt att skriva: Vad var det jag sade. Ser fram emot det, faktiskt.
– Troligt att någon väggar.
– Jag är beredd att äta upp mina strumpor om det här laget får medalj.

Inlagd: 2015-02-26, 14:47
Skriven av: SweTor

Attara, ja tur att inte du är ledare för då hade din älskling Ida fått åka alla sträckor.

Inlagd: 2015-02-26, 14:47
Skriven av: Plupp

Plupp: Aldrig i livet

Inlagd: 2015-02-26, 14:47
Skriven av: Attara

Sanna: de var mer på skoj jag skrev de :)

Inlagd: 2015-02-26, 14:49
Skriven av: jossa

Attara, Ingemarsdotter hade kanske hängt med Weng hela femman men guldtjatet kan vi kanske hålla oss för goda för. Låt säga att Ingemarsdotter/Weng växlat över ihop, Norge hade fortfarande slagit Sverige i mål?

Inlagd: 2015-02-26, 14:50
Skriven av: Fredrik H

Tror ikke man skal kritisere uttaket. Norge hadde vunnet uansett hvilken lagoppstilling Sverige hadde hatt i dag. Veldig kul for Astrid å få gull!

Inlagd: 2015-02-26, 14:52
Skriven av: Sven

Fredrik H: Jag tror inte att Ida hängt med Weng. Hon har för dålig form för det. Däremot tror jag att vi hade haft en minimal chans om Kalla fått gå ut samtidigt med Johaug för hon hade kört ifrån henne då och då hade Rydqvist kunnat gå ut indre stressad (högst teoretiskt) och kanske hade kunnat växalt över till Stina samtidigt med Norge. Högst tveksamt om Stina klarat av att spurta ner Marit dock eftersom tempot hade varit så mkt högre än med finskan.

Inlagd: 2015-02-26, 14:56
Skriven av: Joel Burman

Trevlig stafett idag. Storfavoriterna Norge var det inget att göra åt idag när smörrebommen uteblev och de höll ihop det bra. Björgen behövde inte ta ut sig precis.

Rätt svenskt lag som körde och de gjorde det bra. Bleckurs skidor och Rydans fall gjorde ingen skillnad i det långa loppet, vi talar om några få sekunder där. Hade inte Kalla funnits på andra hade skillnaden varit mycket större vid växlingen till tredje. Hade någon mera formsvag svenska (än nyblivna VM-fyran) kört på tredje hade differensen också blivit större vid sista växlingen. Pärmakoski hade som väntat ingen chans mot Nilsson i spurten. Grip får en eloge och bra kört av laget.

Inlagd: 2015-02-26, 14:56
Skriven av: Jörgen

Med tanke på hur hårt det kördes på andrasträckan och framförallt hur bra Niskanen gick med där (initialt i alla fall) så tror jag verkligen att det var ett bra drag även för en silvermedalj med detta lag

Inlagd: 2015-02-26, 14:59
Skriven av: Emil

Jörgen: helt övertygad om att Ida å Emma åkt lika bra som Rydan idag…men de var solklart hennes plats idag

Inlagd: 2015-02-26, 14:59
Skriven av: jossa

pelle: absolut ingen insats att skämmas över. med fall och med dåliga skidor på första ändå bara vara 30 efter norge är över förväntan om man har realistisk uppfattning om hur mycket skillnad de är mellan norge och sverige….

Inlagd: 2015-02-26, 15:01
Skriven av: A

Joel Burman: Får inte förväxla jaga-läget med att gå ut tillsammans (hängåkning). Svårt att se att Kalla hade gått ifrån Johaug, möjligen hade hon glidit ifrån fyra-fem sek, vilket Jacobsen hade tagit in ut från stadion. Allt förstås spekulationer.

Inlagd: 2015-02-26, 15:02
Skriven av: Fredrik H

Hermann bästa tid på sträcka 3 föra USA

Inlagd: 2015-02-26, 15:03
Skriven av: jossa

Jörgen, nej Bleckur/Rydqvists sekundtapp gjorde ingen skillnad – Sverige hade fortfarande tagit ett helgjutet silver. Men med Rydqvists fall försvann det sista unset guldspänning på ett snöpligt sätt, roligare att se drottning Björgen avgöra även om det hade gått ut över Nilsson.

Inlagd: 2015-02-26, 15:04
Skriven av: Fredrik H

Nilsson fick ju träna detta mot Pärmäkoski nu. Tror inte det hade gått nåt vidare mot Björgen. Nästa gång är hon mer redo och då blir det skarpt läge om guld.

Inlagd: 2015-02-26, 15:07
Skriven av: Fj

Fredrik H: Det är det jag saknar med damstafetter överhuvudtaget vi har sett Marit defilera i ensamt majestät så många gånger nu…

Ingen skugga över Rydis dock. Hoppas hon bara kan lugna ner sig lite i framtida lopp efter den här erfarenheten. Vi behöver henne som alternativ på en fristilssträcka och hon har ju borde ju inte ha brådis att skaffa fler barn så hon kan nog hålla på ett par år till om motivationen är den rätta vilket den borde vara efter det här mästerskapet.

Inlagd: 2015-02-26, 15:11
Skriven av: Joel Burman

Fredrik H: Du kan ha rätt i att Kalla inte klarat av att gå ifrån Johaug utan att det är hennes jakt som är stark som vanligt.

Inlagd: 2015-02-26, 15:12
Skriven av: Joel Burman

Jossa: Tror inte det. Wikén har haft fått sina chanser att visa bättre form under VM och Ingemarsdotter har inte imponerat på distans denna säsong. Varför är du övertygad om att de plötsligt skulle ha åkt lika bra som VM-fyran idag?

Inlagd: 2015-02-26, 15:13
Skriven av: Jörgen

Hermann vinner sträckan inget monster lopp av Astrid är de heller….att Rydan skulle åka ifrån Emma o Ida med fall på den lätta banan finns inte i mina ögon…

Inlagd: 2015-02-26, 15:18
Skriven av: jossa

Jörgen: läs på Ida har en del bra distans lopp i år varit topp 10 på 5 km fritt även bra i Davos med fall

Inlagd: 2015-02-26, 15:19
Skriven av: jossa

Tror som flera att det inte var mycket att göra åt Norge idag.

Däremot tycker jag kanske inte att underhållningsvärdet var det största på de två sista sträckorna. Kort och tråkig skatebana. Rakt ut ur stadion lätt uppför, sedan rakt hem igen, ett varv i sprintbackarna. Klart. Tio minuter och några sekunder i åktid.

Inlagd: 2015-02-26, 15:19
Skriven av: Per

Tycker också att det är en tråkig fristilsbana utan mördarbacken? Ofattbart egentligen att inte ha med en sån backe.. .
Det enda jag kan komma på är att man vill spara snön eller att det ska gynna sämre lag på nåt sätt?

Inlagd: 2015-02-26, 15:26
Skriven av: Adrian

Herrarnas sträckor klara nu, verkligen ingen bomb

Inlagd: 2015-02-26, 15:28
Skriven av: Emil

Jossa: Du svarar inte på frågan, form är en färskvara som du säkert vet. Att man åkt bra tidigare betyder inget om formen inte finns där. Är därför nyfiken på varför du är så övertygad om att Wikén och Ingemarsdotter skulle vara i distansform och gjort det lika bra som individuella VM-fyran idag?

Inlagd: 2015-02-26, 15:34
Skriven av: Jörgen

Jörgen – jag tror också det. Vi sitter väl alla här och tror saker hit och dit va?

Inlagd: 2015-02-26, 15:37
Skriven av: Emil

Jörgen: bra bli VM fyra helt klart går inte komma ifrån men var ett speciellt lopp helt klart…Tror inte Wiken å Ida skulle ta styrk av Hemmann å Stephen med 20 sek på en lätt åkt 5 km finns inte Wiken förlorade ju mot Stephen med de avståndet på dubbla distansen aldrig att hon gjort de på 5 km banan som passar henne bättre än Stephen

Inlagd: 2015-02-26, 15:45
Skriven av: jossa

Jörgen: missförstå inte nu jag tycker Rydan gjort de jätte bra även idag även om de är en plump att falla på eget grepp väl? men så bra är hon bara inte med fall att hon åker ifrån Ida o Wiken på denna typ av bana

Inlagd: 2015-02-26, 15:49
Skriven av: jossa

Wiken tappade en minut på Stephen och Rydqvist på skatedelen i skiathlonen.

Inlagd: 2015-02-26, 15:50
Skriven av: Fj

Fj: nu tycker jag väl att ett 10 km lopp i fritt är en klart bättre jämförelse än ett lopp på 15 km med delade tekniker…

Inlagd: 2015-02-26, 15:52
Skriven av: jossa

Var väldigt ojämna förhållanden på 10 km. Skiathlonen bättre. Gick att dra ganska bra slutsatser om form från den. Bättre än 10 km.

Inlagd: 2015-02-26, 15:58
Skriven av: Fj

Halvarsson tar sista sträckan i morgon alltså och Hellner tredje…känns inte helt lugnt med tanke på deras respektive formkurvor, eller?

Inlagd: 2015-02-26, 15:59
Skriven av: Freddy

Grattis Norge. Var inget snack vilka som var bäst i dag. Klart bra insats av Sverige med. Kalla otroligt bra. 3-milen var det lopp i VM jag trodde Sverige hade minst medaljchans i innan. Nu blir det ju hyperintressant med Kalla. Jag tror verkligen hon utmana norskorna och Kowa. Man ska väl dock komma ihåg att 30km varit för långt för Kalla även i fristil innan. Formen dock bättre än någonsin…

Inlagd: 2015-02-26, 16:00
Skriven av: Sportnörden

Jossa: Inget fel på att du har Wikén/Ida som personliga favoriter. Men går inte att säga att det och det var speciellt eller viktigt, då väljer man att se det man vill se (och bortser från det man inte vill se). Helheten och formen är viktigare.

Snöfall, temperatur, höjd, banprofiler, fall, varningar, ryggar, brutna stavar, vallning mm det finns många saker att tänka (och skylla) på. :)

Inlagd: 2015-02-26, 16:03
Skriven av: Jörgen

Man ska nog inte vara allt för oroad för Calles form, han kände nog precis som ganska många andra igår att det inte var det loppet där han skulle gå bäst, och slog av rejält för att spara sig.

Inlagd: 2015-02-26, 16:04
Skriven av: Emil

Angående banan, oförståeligt att man inte kan göra någorlunda likvärdiga 2,5-slingor. Klassiskt: drygt 14 min för de bästa, fristil runt tio min.

Inlagd: 2015-02-26, 16:10
Skriven av: Fredrik H

Jag tycker fortfarande att Wikén gjorde ett lopp i tisdags som var i paritet med Rydqvists, men hamnade ganska långt efter med senare startnummer. Bara Stephen, Niskanen och Kalla som var före henne med sent startnummer. Möjligtvis att hennes rutin hade gjort att hon fixat denna sträcka bättre, men igår kändes det ju ändå som om Maria var den med bäst form.

Inlagd: 2015-02-26, 16:10
Skriven av: Emil

Jörgen: HAHA nu har jag alltså Ida å Emma som favoriter bara för att jag försvarar åkare…trodde du rätt nyligen skrev att de var Haag :). att du har den tron på att på att Rydan är så mkt bättre än Ida å Emma med fall på en lätt åkt 5 km med åktid på ca 10.30 Rydan skulle åkt helt klart idag Jörgen men att hon tappa bort tid pg fallet var inte bra men de kan hända

Inlagd: 2015-02-26, 16:16
Skriven av: jossa

Sveriges chans är ju att gå ifrån Norge på de klassiska sträckorna. Blir omöjligt att slå Norge annars pga av de lätta fristilsträckorna => Petter före. Gör Rickarsson och Olsson topplopp så finns ju dock chansen helt klart. Får naturligtvis inte glömma Ryssarna heller…

Inlagd: 2015-02-26, 16:30
Skriven av: Sportnörden

Jossa: Du var tvungen att skriva här att du är övertygad om att Wikén/Ida skulle ha åkt lika bra som VM-fyran idag, då får du räkna med mothugg.

Wikén är inte i form (fått stryk av Rydqvist gång på gång den sista tiden) och inget tyder på att Ingemarsdotter skulle vara i bättre form, i så fall vet du Jossa ju mer än förbundsledningen som haft Wikén och Ingemarsdotter framför ögonen i landslagstruppen hela denna säsong?

Inlagd: 2015-02-26, 16:31
Skriven av: Jörgen

Nu är jag inte missnöjd med ett silver, men idag förlorade vi guldet, vi vann inte silver. Inget snack om den saken. Finland var aldrig något reellt hot såsom loppet utvecklade sig. Stina har kunnat ligga 5 sek efter Björgen på toppen och åkt ikapp.

Tror att Rydan kunnat hängt på i ryggen utan fall och gett Stina ett bättre läge. Det visade hon när hon ”repat” sig och började åka fint igen efter fallet.

Inlagd: 2015-02-26, 16:33
Skriven av: Kallner

Jag tycker inte Rydqvist imponerade idag. Synd att Wikén inte varit i bättre form, tror hon hade kunnat hänga med Jacobsen under hela sträckan.

Inlagd: 2015-02-26, 16:36
Skriven av: swestam

Grattis Norge!

Bleckur hade inte dåliga skidor, hon missade bara ingången på backen och fick bromsas upp och då är det kört. Svårt att se om det vart på eget bevåg eller om hon någon störde henne. Hon gör trots allt en stabil sträcka. Ta bort det och fallet och vi får kanske ut Stina i rygg på Björgen, men det såg ut som den vanliga Björgen idag så Norge tar det i alla fall.

Inlagd: 2015-02-26, 17:07
Skriven av: Thorrez

Jag tror åxå Rydan gått med Astrid utan fallet men de gäller att stå på skidorna då hade de varit spännande ett tag till…men hon håller ihop de bra…

Jörgen: Rydan gör de jätte bra inget ont om de hela men som jag ser de hade även Ida å Emma kunnat gå med..de var en extremt lät banan nästan pinsam för att vara ett mästerskap kan jag tycka att Hermann klarar av att vinna sträckan tyder på att den var lätt å snabb

Jag tror de och VM 4 hade ett fall idag ännu de måste räknas in…

Jag sa heller aldrig att uttagningen var fel den var helt rätt..så nog har förbundskaptenen koll vilket han allt som oftast har…är de inte du Jörgen som ifråga satt han mest av alla här inne

Inlagd: 2015-02-26, 17:18
Skriven av: jossa

Haag är i Falun och lär åka 3 milen vet inte om de är så klokt dra igång med en 3 mil efter sjukdom…nå lär väl få höra mer om hur sjuk hon varit,,,men tufft börja med en 3 mil

Inlagd: 2015-02-26, 17:23
Skriven av: jossa

Hur bra går de jämföra sträcka 3 mot 4? när man kollar tider för att få en liten bild? sista något längre?

Inlagd: 2015-02-26, 17:30
Skriven av: jossa

Hoppas ändå på följande lag till lördag:
Kalla, Wikén, Bleckur och Haag.
Känns väl högst troligt också.

Inlagd: 2015-02-26, 17:36
Skriven av: Emil

Jossa: Jag gav tydligen Grip en eloge nyligen samt berömde stafettuttagningen så visst har han fått ros också och inte bara ris. :)

Det du nu skrev om Rydan kan jag ta. Det är så många saker som spelar in under loppen. Tycker att Maria gjorde det bra ändå efter fallet. Måste ha varit en mardröm att ramla i det läget men hon samlade ihop sig. Hade varit bättre om hon stått på skidorna förstås. Nervös och/eller övertänd kanske.

Kanske hade hon utan fallet kunnat jaga ikapp Astrid och växlat jämsides, kanske/troligen inte. Men sedan tveksamt om Björgen tappat guldet mot Stina. Marit såg fin ut idag och behövde inte ta ut sig. Med Stina precis bakom sig hade det säkert blivit högsta fart direkt och inte ett lugnare hänglopp som Stina nu fick med Krista. Men det är bara spekulationer…

Inlagd: 2015-02-26, 17:53
Skriven av: Jörgen

Kalla och Bleckur är ju givna till lördag. Jag tycker också att Haag har en plats om hon är frisk och känner sig redo. Sedan är det Wiken som bör knipa sista platsen.

På söndag är Rickardsson, Olsson, Halfvarsson givna. Sedan tar Nelson enligt mig fjärde platsen. Sedan är det Hellner mot Södergren och den kampen är ganska jämn. Vem som ska åka av Södergren och Hellner är svårt att bedömma. Hellner gjorde ju bra femmil i klassiskt i OS 2010 och han har väl inte blivit sämre. Södergren skulle kunna vara med att sätta fart. Jag tror föret får avgöra. Är det löst tror jag mest på Södergren.

Inlagd: 2015-02-26, 17:58
Skriven av: Alexander

Astrid Jacobsen var ju inte så jätteimponerande, brukar väl inte ta stryk av Stephens och Herrmann, så det var lite synd att Sverige inte kunde ta chansen där.

Inlagd: 2015-02-26, 17:58
Skriven av: Hawkeye

Jörgen: nu tror jag mer på Rydan än du gör jag tror hon fixat Astrids rygg hela vägen idag…Astrid gör inget monsterlopp ändå…å Rydan är i bra from + bra skidor + att jag har svårt tro att tyskland å usa är bättre än henne

Inlagd: 2015-02-26, 18:00
Skriven av: jossa

klart som korvspad att Hellner ska ha sista platsen på söndag (om han vill), han är ju först och främst uttagen i laget medan Södergren rimligtvis fortfarande är reserv

Inlagd: 2015-02-26, 18:16
Skriven av: Emil

Hellner som har satset hele sesongen på VM, må være meget skuffet over egne prestasjoner så langt i mesterskapet.

Inlagd: 2015-02-26, 18:25
Skriven av: pelle

Spennende stafett til og med halve runden med Astrid. Og når Marit åpenbart hadde en god dag var resultatet gitt. Synd for spenningen, men flott for oss nordmenn.

Selv om jeg spår Stina en lysende fremtid, så skjønner jeg ikke helt hvorfor dere tror hun kunne knekt Marit i dag selv om de gikk ut sammen.

Ingen slår Marit i toppform. Ennå…

Inlagd: 2015-02-26, 18:38
Skriven av: GunnarBull

Nästa stora damstafett går 2017 i Lahtis, Finland.
Hoppas på nya namn, t.ex. Jonna Sundlig på tredje sträckan och Sofia Henriksson på en klassisk sträcka.

Inlagd: 2015-02-26, 18:53
Skriven av: Eric.G

.. och Ebba!

Inlagd: 2015-02-26, 19:10
Skriven av: JonasE

pelle:
Hellner har åkt två lopp och varit 10:a och 4:a. Självklart hade han velat ha två guld men vem vill inte det?

Inlagd: 2015-02-26, 19:12
Skriven av: SweTor

Pelle: När man ser intervjuer med Hellner efter 15F så förstår man att ingen är mer missnöjd än han. Helt knäckt var han. Som svensk tror och hoppas man ju på att han får revanch imorgon;-)

Inlagd: 2015-02-26, 20:40
Skriven av: Sportnörden

Så länge någon kan konkurrera i toppen går han före Södergren och en revanschsugen Hellner i form kan det på 50 klassiskt med relativt lite stakning. Han går klart före Södergren som inte visat form på sistone.

Sedan tycker jag vi bara kan lägga Rydan-diskussionen till handlingarna. Hon gjorde det bra och ingen annan hade klarat det bättre. Och även om Rydan (eller någon annan) inte hade ramlat så hade Stina ändå inte tagit Björgen just idag som Gunnar Bull skriver.

Inlagd: 2015-02-26, 20:47
Skriven av: Per

5-milen; Olsson, Hellner, Richardsson, Lorden, Halvarsson.
Hoppas verkligen att Lorden får köra och inte Södergren (fast jag gillar Södergren).Lorden är en betydligt bättre klassisk åkare än en Södergren på ålderns höst.

3-milen; Kalla, Wiken, Bleckur, Rydan.
Haag kan omöjligt gå in och ta Wikens plats, det vore oerhört skämmigt (om Wiken vill köra förstås).

Inlagd: 2015-02-26, 21:14
Skriven av: Kallner

Kallner: Haag åker :) inte Rydan

Inlagd: 2015-02-26, 21:19
Skriven av: jossa

Aldrig Rydan på klassiskt. Klart Haag ska åka, finns inga alternativ

Inlagd: 2015-02-26, 21:22
Skriven av: Janne

Haag på tremilen (inte Rydan i K) och Södergren på femmilen. Vi har ju 5 med på femmilen. Södergren gör aldrig bort sig på en femmil. Var ju tex bästa svensk och 7a i Sotji trots kass säsong (iof F men han är ju likvärdig i K och F). Fatta vilket publikstöd han kommer att få i Falun :-). Det är han värd att få uppleva den gode Södergren!

Inlagd: 2015-02-26, 21:32
Skriven av: Sportnörden

Finns dam stafetten att kolla på i efterhand? Vill gärna ha den länken isåfall. Tack på förhand.

Inlagd: 2015-02-26, 21:35
Skriven av: Janne

Janne

http://www.svtplay.se/video/2687854/langdskidor/vm-i-falun-vm-i-falun-13

Inlagd: 2015-02-26, 21:47
Skriven av: jossa

Grattis Norge och Grattis svenska tjejer, Grattis även Finland.. Och vad glada ni var alla 12. Det var nog inte bara för revanschen för OS som Norge var riktigt glad utan även att de kände att de hade en värdig utmanare i Sverige idag. Får ändå intrycket att Sofia hade lite dåligt glid på sina laggar då hon förlorade ganska många sekunder även i den andra nerförskörningen. Det hade varit spännande att se vad som hänt om Kalla varit kloss i rygg på Johaug vid växlingen och Rydan inte fallit. Shit happens dock och den här gången drabbade det oss. Nästa mästerskap tar vi Norge.
Attara: Det är bäst att du till att börja med inte byter strumpor på en månad, så att du får dem välkryddade. Torde knappast medföra någon stjärna trots detta. Smaklig måltid! Och du – lämna Ida i fred.

Inlagd: 2015-02-26, 21:56
Skriven av: Intresserad

Tack Jossan

Inlagd: 2015-02-26, 22:00
Skriven av: Janne

Min soleklare VM-dronning etter at 3-mila er vel overstått – Therese Johaug!

Inlagd: 2015-02-26, 23:18
Skriven av: pelle

Johaug är självklart fortfarande favorit. Kallas chanser ökar dock hela tiden, hoppas hon nu inte blir förkyld denna gång också…

Inlagd: 2015-02-26, 23:42
Skriven av: toriv

Jeg holder Bjørgen som favoritt på 3-milen. Jeg tror hun er veldig revansjesugen etter det mislykkede løpet i skiathlon og ikke minst etter å ha stått over sprinstafetten for å spare seg til et 10 km løp der skiene ødela alt. Jeg tipper også at de salter banene på de siste distansene, noe som er helt klart fordel Bjørgen.

Inlagd: 2015-02-26, 23:59
Skriven av: drazyc

Ska blir sjukt intressant att se Blekur på 3-milen. Det viktiga för henne är att hänga med i det hårda tempot den första milen, om hon klarar det tror jag distansen talar för henne och då kan det bli riktigt bra

Inlagd: 2015-02-27, 00:24
Skriven av: Markus

Kör de mördarbacken på 3-milen är ju Johaug enorm favorit men de kör väl inte den? Om inte så är Björgen storfavorit. Förhoppningsvis kan Kalla och Bleckur göra varsitt topplopp.

Inlagd: 2015-02-27, 00:29
Skriven av: Joel Burman

Joel Burman; De kör lilla mödarbacken 3 ggr och stora 3 ggr. Lär tala för Johaug men Kalla har sett ruskigt bra ut på klassiskt hittills men den långa distansen talar emot henne

Inlagd: 2015-02-27, 00:40
Skriven av: Markus

Kalla har vel aldri prestert bra når distansen er over 15 km. Blir veldig overrasket hvis hun får noe mer enn bronse. Det ligger an til et Johauggull.

Inlagd: 2015-02-27, 05:52
Skriven av: Sven

Johaug-Björgen-Kalla tror jag men hoppas naturligtvis Kalla överraskar och vinner. Vore en jätteskräll dock men efter sett hennes två insatser på K hittills i vm så….

Inlagd: 2015-02-27, 07:28
Skriven av: Sportnörden

Sven, Kalla har inte gjort sina allra bästa lopp på distanser över 15km, men att säga att hon aldrig presterat bra är väldigt missvisande. Hon var 4a senast i Kollen i klassiskt, även 4a på VM i Kollen, dock var det skejt den gången. Tror hon varit på pallen någon gång i Kollen när det var individuell start. Hon var även 6a i OS 2010 i 30km klassiskt. Med möjligt undantag från förra säsongen har hon aldrig åkt så bra som hon gör nu. Dock blir det tufft att slå Björgen och Johaug (kanske även Kowalczyk, Weng, Steira och Niskanen) som verkligen brukar vara överlägsna när det gäller 30km. Steira kommer ju vara helt ”utvilad” så hon kan nog överraska trots strulig säsong.

Inlagd: 2015-02-27, 12:17
Skriven av: Sanna

Var är du Lord Nelson?????

Inlagd: 2015-02-27, 13:58
Skriven av: Adrian

Kalla kom tvåa på 3-milen i Kollen 2008, endast slagen av Shevchenko (Nystad 3:a, Johaug 4:a och Björgen 5:a).

Inlagd: 2015-02-28, 23:57
Skriven av: toriv

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values