13 december 2014, av Oskar

Tack Sundby!

Det är inte varje dag jag blir glad när mr Sundby går och vinner, men idag blev jag det. Varför? Jo, för ett tag såg det ut som om tekniken tjuvskejt skulle gå segrande ur matchen mot diagonalåkningen.

Visst, stakgänget tillförde en liten krydda till loppet, men var det verkligen rätt krydda?? Lite som när svensk hockey tar in slagsmålskämpar till SHL istället för att spela bättre hockey…

Sen var det gött att se Richies stora stavtag igen. En annan fråga man också kan ställa sig var ifall Halfvarsson tog stakbeslutet själv eller om han sneglat på De Två innan han gav sig ut? Vem frågar?

Nu måste jag sluta skriva för mina fingrar fryser bort här på bilfärjan.

18 kommentarer till ”Tack Sundby!”

Den framtiden är redan här Oskar.

Jag tycker dessutom de skötte det snyggt idag (Jag såg inget fulskejt). Jag håller med om att det ofta ser illa ut i sprint.

Inlagd: 2014-12-13, 19:39
Skriven av: Thorrez

Voj voj vad Sundby imponerar i år. Men kul att se Cologna tillbaka. Annars med norska ögon fortfarande oro för Rönning. Får svårt att ta en VM plats om det inte lossnar. Jesperssen visar att han är värd landslagsplatsen ovh Röthe är inte längre ett frågetecken. Tönseth nu en av de hetaste kandidaterna till en VM plats. Finns det ens plats för Northug förutom påsprint o 15km? Det böljar och far i norska laget och det kan bli kritiska uttagningar.

Annars kul att se Richie i hyggligt slag och Calle är ju stabil topp tio. Hellner fortfarande en bra bit från formen och det mest oroande är ju Nelsson.

Hoppas ni noterade Vylles placering. Grymt bra av killen som hatar individuell start. Tror han kan bli farlig i vinter.

Inlagd: 2014-12-13, 20:02
Skriven av: Anders

… och vad hände med Golberg och Östensen? de bröt? Östensen tyvärr snart helt borta ur diskussionen men Golberg har väl ett par chanser till. Tror dock vi får se Gjerdalen och Eliassen nästa helg…

Inlagd: 2014-12-13, 20:08
Skriven av: Anders

Förstår inte varför skejtskidor fortfarande är tillåtna i klassiskt, att Fis ska vakna är väl för mycket begärt

Inlagd: 2014-12-13, 20:40
Skriven av: Knut

Hvorfor gikk Jönsson i dag? Han behøver en opptur så det må jo være smart å være uthvilt til i morgen. Uforståelig for meg.

Inlagd: 2014-12-13, 22:13
Skriven av: sven

Jag såg absolut inget av det ”tjuvskejtande” som Oskar tyckte sig se. Tvärt om! Killarna som körde utan valla var betydligt mer benägna att hålla sig i spåren än de med valla.

Vad jag dock såg var ännu en spik i kistan för den klassiska skidåkningen, som på elitnivå allt mer spelat ut sin roll och i likhet med friidrottens ”gång” blivit något utav ett regelmässigt gissel.

Det intressanta med dagens lopp är dock att fundera över huruvida Dario presterade -på grund av- eller -trots att- att han körde utan fästvalla? ;)

Inlagd: 2014-12-14, 00:45
Skriven av: Gunde Dæhlie

”Det intressanta med dagens lopp är dock att fundera över huruvida Dario presterade -på grund av- eller -trots att- att han körde utan fästvalla? ;)”

Tror ikke det var noen stor fordel å gå uten feste, kanskje det ikke var en fordel i det hele tatt. Northug passerte toppen av løypa sammen med Røthe, men Røthe var først nede på stadion. Cologna tapte til både Tønseth og Sundby den samme strekningen. Cologna stod ikke distansen helt inn uten feste, faktisk

Inlagd: 2014-12-14, 01:06
Skriven av: Rastjapa

Sven
Enligt honom själv ville han väcka kroppen inför sprinten i dag.

Inlagd: 2014-12-14, 08:35
Skriven av: Gunnar

Just nu:
Styrbjörn
Förstår mig inte på vissa av herrarna i skidlandslaget, nu är iofs Johan Olsson sjuk, men en längdsäsong är tillräckligt kort som den är. Hur kan man då år efter år endast satsa på mästerskapen? Kika på norrmännen, de kör ju rubbet under en säsong, jag menar, tänk om inte formtoppen infinner sig under mästerskapet då har man vart fall tagit några tunga världscupsegrar som ur min synvinkel är oerhört tunga titlar. Hur många världscupsegrar har Sverige på sista åren? Inte många, att vinna världscupen är i mina ögon tyngre än att ta en VM titel. Gör som norrmännen och ställ upp i alla deltävlingar i världscupen, säsongen är kort som den är, ingen mening att träna 7-8 månader och sen inte köra alla de stora tävlingarna, tack för ordet.
00

Inlagd: 2014-12-15, 20:36
Skriven av: Anders

Anders.. Trykker ”LIKER” på kommentaren din.

Inlagd: 2014-12-15, 21:08
Skriven av: tolsrav

Hm… inte den Anders som brukar skriva här, så jag har inget med de åsikterna att göra. Ta gärna ett annat nick.

Inlagd: 2014-12-16, 09:48
Skriven av: Anders

Anders: (den som skrev kommentaren om att VC seger betyder mer än en VM seger).
Men det är väl så här: nr 1 OS, 2 VM, 3 VC.
Sen är det alltid svårt att ranka olika tävlingar hit och dit, var hamnar tex TDS eller är ett distanslopp värt mer än ett sprintlopp eller en tävling med individuell start vs masstart osv osv. För att vinna totala VC så måste man nästan vinna TDS. Personligen hade jag satsat allt på mästerskapen.

Inlagd: 2014-12-22, 19:59
Skriven av: Andreas P

Måste skratta åt Blomqvist kommentarer under damernas sprint i söndags, han skrek flera gånger att Ida är i kanonform och allt möjligt om henne, vi såg ju hur det gick, hon hamnade på 13e plats :P

Inlagd: 2014-12-22, 20:04
Skriven av: Andreas P

Det är ju ganska vanligt att Ida är stark i de första heaten men tar helt slut i semi eller final. Hon har även tappat mycket tid i många stafetter.

Inlagd: 2014-12-22, 22:42
Skriven av: Kallner

Lite OFF TOPIC måhända, men vad säger vi om DNs lista över de främsta svenska idrottarna genom tiderna?
http://www.dn.se/sport/150-framsta-svenska-idrottarna-genom-tiderna/
Det finns ju ändå ett gäng skidåkare som man kan tycka borde ligga högre upp.
Personligen kan jag tycka att Johan Esk är mer än lovligt pinsam i sitt eviga vurmande för Zlatan. Till och med i artikeln om listans etta, Björn Borg, så lyckas han få in Zlatans namn inte mindre än 14 gånger!

Att listan topas av Björn Borg är så klart inget att diskutera. Men i min värld hör vare sig Zlatan Ibrahimovic eller Carolina Klüft hemma bland topp 10.
Fotboll (lagidrott?) är mera en lek, ett skådespel och ett spektakel, där den fysiska och mentala prestationen överskuggas av helt andra faktorer. Zlatan har för övrigt aldrig vunnit någon riktigt betydelsefull internationell titel.
Vad gäller Klüft så kan man argumentera att mångkamp per definition innebär att man faktiskt inte är bäst på någonting.
Top 10 borde så klart ha sett ut ungefär så här ;)
1. Björn Borg
2. Ingemar Johansson
3. Jan-Ove Waldner
4. Ingemar Stenmark
5. Annika Sörenstam
6. Gunde Svan
7. Sixten Jernberg
8. Anja Pärson
9. Gert Fredriksson
10. Stefan Edberg
:D

Inlagd: 2014-12-23, 13:49
Skriven av: Gunde Dæhlie

Vad gäller skidåkare på listan tycker jag det är obegripligt att Hellner kommer före Mogren – finns inte på kartan i min värld

Inlagd: 2014-12-23, 15:51
Skriven av: Allan Vallan

Allan Vallan: tänkte precis samma sak! Inte heller Johan Olsson borde vara före Mogren, som helt uppenbarligen borde flyttas upp några snäpp.

Däremot tycker jag Zlatan platsar på top-10, liksom Peter Forsberg. Sen är det väldigt svårt att veta exakt vilken plats som är ”den rätta”.

Inlagd: 2014-12-23, 23:48
Skriven av: toriv

Nämen god jul på er skidpeppare av alla nationaliteter!

Inlagd: 2014-12-24, 09:04
Skriven av: Anders

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values