13 december 2014, av Oskar

Haag!

Åh det var så härligt att se Anna Haag sitta där i ledarfåtöljen idag. Det känns som en andraplats eftersom Bjørgen och framförallt Johaug inte bör räknas då dom bara är för bra! De borde starta en egen världscup…

Mkt starkt åkt av resten av svenskorna! Ja alla utom Kalla som inte hade sin dag. Men Bleckur! Wee!

Antar att man ska ge ett stort tack till vallateamet som verkar gjort stordåd i bussen.

Nu ska jag på julmarknad.

PS. En ärlig fråga till norska läsare här: Känns loppet som ett nederlag med bara två pallplatser? Jag menar känner ni full glädje? Tänker mig att svenska publiken nog var gladare än den norska idag trots dubbelsegern från Norge. Eller har jag fel?

26 kommentarer till ”Haag!”

Joihaug

Inlagd: 2014-12-13, 12:38
Skriven av: Knut

Oskar, Nei, du har rett, selv om Weng hadde et fall til å begynne med som kanskje fratok henne 3.plassen. Befriende å se at andre er oppi der, og det kommer vi til å få se mer av, garantert.

Inlagd: 2014-12-13, 12:46
Skriven av: Neithiri

Det här måste så sjukt skönt för Anna (och de andra givetvis)!

Inlagd: 2014-12-13, 13:28
Skriven av: Emil

Ja Oskar, vi er meget skuffet.. ;)

Inlagd: 2014-12-13, 13:31
Skriven av: tolsrav

Haag har inte åkt så bra på flera år, det är mycket glädjande. Bleckur nämnde du Oskar. Även unga Henriksson gjorde ett fint lopp idag, tar kanske över den lila tröjan nu från Novakova?

Inlagd: 2014-12-13, 13:36
Skriven av: Jörgen

För att svara på min egen fråga ovan – nej Henriksson tog inte över den lila tröjan idag, Sofia har nu 51 p i U23-cupen och ligger tvåa efter Novakova (61 p).

http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/3069/2015CC3069WCU23.pdf

Inlagd: 2014-12-13, 13:40
Skriven av: Jörgen

grymt kul att se Haag hoppas hon är tillbaka på allvar nu och kan etablera sig topp 10-15. Bleckur och Henriksson gör det också fantastiskt. Väntar på nästa steg för Wikén..
3 Svenskor bland dom 10 och ingen av dom är Kalla(eller Wikén) ooops undra vad det var för odds på det

Inlagd: 2014-12-13, 16:46
Skriven av: Göran

Grymt kul bra att se alla 3 Haag Bleckur Henriksson prestera så bra idag…Wiken åker rätt jämt stabilt ännu i år hoppas hon får samma utvecklig på säsongen som förra året…Kalla Lindborg inte så bra som man kan hoppas på …

Vallateamet måste åxå haft en riktigt bra dag bra jobbat där–

Inlagd: 2014-12-13, 17:05
Skriven av: jossa

Rubriken kunde väl lika gärna vara ”Bleckur”. Tycker hon får alldeles för lite media så här efter loppet både i TV och tidningar. All eyes on Haag.

Inlagd: 2014-12-13, 17:43
Skriven av: Kallner

Härligt! Grymt kul att se Haag efter alla motgångar Hoppas detta är början på något riktigt bra.

Inlagd: 2014-12-13, 17:45
Skriven av: Gunnar

Grattis Anna!

Inlagd: 2014-12-13, 19:09
Skriven av: Fj

Haag och Jönsson satsar mycket på att marknadsföra sig själva och är rätt duktiga på det så det är inte så konstigt att de syns mycket. För att Bleckur ska kunna konkurrera medialt måste hon till att börja med börja slå Haag rejält och frekvent. Men nästa år är förmodligen båda passerade av Henriksson på klassiskt.

Inlagd: 2014-12-13, 19:14
Skriven av: Tobbe H

Ingen hyllningstråd till Bleckur, bara knappt tio sek efter storstjärnan, sen kan man tycka att Henriksson gjorde bäst ifrån med hänsyn taget till hennes ringa ålder

Inlagd: 2014-12-13, 19:26
Skriven av: Knut

Haags högsta nivå är individuell OS-medalj, flesta tecknet på att hon kanske är på väg tillbaka är självklart dagens största svenska nyhet.

Men såklart jättekul med Bleckur också!

Inlagd: 2014-12-13, 19:32
Skriven av: Thorrez

Det absolut bästa på damsidan sett med svenska ögon är att Sofia Henriksson visar att det inte var en engångsföreteelse att vara högt upp i resultatlistan. Annars så klart jättekul med Haag och Bleckur. Däremot en liten oro för Wikén som inte alls fått till det i år. Kalla såg inte alls bra ut men djär tror jag inte vi behöver vara oroliga även om det aldrig är kul att se Charlitte kasa sig runt med dålig inspiration.

I övrigt är det enormt imponerande av Johaug, en helt ny nivå på skidåkning. Kan någon ens hota? Kowa verkar ha en bit kvar och Björgen tror jag tyvärr har den här nivån i klassiskt i år. Annars återigen frågetecken om Norges fjärdetjej i stafetten. Nu behöver de knappt ställa upp med fullt lag med tanke på hur Johaug Björgen och Weng åker, men ändå…

Inlagd: 2014-12-13, 19:55
Skriven av: Anders

Thorrez: Det är Haags mediaframtoning, aktiva marknadsföring och att hon är tacksam att intervjua som gör att hon får mycket attention. Rent prestationsmässigt tycker jag Bleckurs resultat är större idag. Men kul för båda såklart. Dessutom bra för stafettlaget.

Inlagd: 2014-12-13, 20:36
Skriven av: Kallner

Stor rubriker i Expressen om att Haag höll på att missa starten, snacka om nyheter

Inlagd: 2014-12-13, 23:16
Skriven av: Knut

Kallner: Haag får mkt media för att hon varit bra på mästerskap förut även på WC när Bleckur kan visa upp Haags meritlista tror jag med allsäkerhet media blir mkt mer intresserad av henne men ännu har Bleckur låg väg att vandra jämfört med Haag om man titter på meriter

Inlagd: 2014-12-14, 00:16
Skriven av: Jossa

Haag brukar ju alltid vara lite seg i början av loppen, lösningen verkar vara att kuta till starten!

nu är det två olika som skriver med signaturen Emil här men det är ju okej så länge båda är vettiga

Inlagd: 2014-12-14, 00:48
Skriven av: Emil

Jeg var skiløper med revmatiske sjukdom som Bleckur. Jeg har mailet med henne om trening med den sjukdommen. Det er absolutt ikke farlig å trene med ”bechterev”, men det kreves at treningen planlegges (med hensyn til at noe trening kan gjøre så j….a vondt)
Et ”kjempeløp” av Bleckur i dag.

Inlagd: 2014-12-14, 01:19
Skriven av: Rastjapa

Vilken förkrossande dominans det är från norsk sida på sprintsidan. Av 26 seedade på damsidan är 9 från Norge och av 27 seedade på herrsidan är 10 från Norge! Till skillnad från på distanssidan så tror jag dessutom att den dominansen kommer fortsätta säsongen ut och tyvärr döda en hel del av intresset. Norrmännen kommer naturligtvis inte frivilligt ”göra sig” sämre så det är upp till övriga att bättra sig men frågan är om de orkar och får de resurser som krävs. Jag är pessimist i det fallet. Gissar att det under ytan är lite panik i FIS-kretsar just nu och jag är lite spänd på vad FIS kommer att hitta på för dumheter framöver för att förhindra att det mediala intresset svalnar helt. Faktiskt intressant och lite kul!

Inlagd: 2014-12-14, 08:28
Skriven av: Tobbe H

PS. Seedningen gäller förstås dagens lopp i Davos.

Inlagd: 2014-12-14, 08:30
Skriven av: Tobbe H

En framgång för Stina Nilsson ligger nog högst upp på önskelistan idag. Tror det hade varit bra för självförtroendet där.

Inlagd: 2014-12-14, 08:41
Skriven av: Gunnar

Riktigt kul att Haag är tillbaka. Detta lopp tror jag även hon behöver mentalt. Hon är ju ett litet strå vassare i fristil också. Dock bor/har bott hon väl i Davos så det är väl lite hemmaplans fördel. Sedan är det ju kul att flera svenskor är med och krigar vid sidan av Haag, Kalla, Wiken. Nu har vi ett fint stafettlag Ingemarsdotter, Wiken, Haag, Kalla. Sedan är det ju flera som trycker på bakifrån också. Det är en klar fördel för Sverige (iaf mot Norge och Finland)att det är 5 km i stafetten istället för 10km.

Vad ska man säga om Johaug. Ett VM guld på 30 km klassiskt känns som det mest givna efter norskt stafettguld på damisdan.

Inlagd: 2014-12-14, 19:20
Skriven av: Alexander

Ja det var på tiden att Haag fick nått bra resultat men jag vet inte om hon står före kalla i ett lopp i VM senare under säsongen som hon gjorde i Vancouver 2010. Men hoppas att det inte var en en gångs företeelse, bara hålla tummarna för Haag.

Inlagd: 2014-12-15, 09:25
Skriven av: Andreas P

Alexander – om Johaug nu fortsätter vara såhär imponerande på klassiskt är det nog risk för storslam Norge i de flesta grenar. Bombar hon på i Skiathlonen lär bara Weng och Björgen haka på hjälpligt medan Kalla riskerar att gå på en smäll.

Inlagd: 2014-12-15, 09:39
Skriven av: Anders

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values