Det kom ett pressmeddelande från landslaget

Då och då skickar skidförbundet ut pressmeddelanden om läget i truppen m.m. Ofta brukar man fokusera på en person per gång. Idag var det Södergrens tur att stå i centrum. Enligt Mondsen är Södergren i praktslag:

”För Anders del är det inte antalet träningstimmar som är avgörande. Han står på en solid grund. Det går mer ut på att förädla tiden han tränar, att innehållet blir rätt och kvalitativt. Jag bedömer att vi är en god bit på väg mot att lyfta kapaciteten tillbaka till den nivå Anders låg på för ett par år sedan. Lyckas det, och han får vara frisk och skadefri, ja då kan han mycket väl vara med och slåss om medaljer i Val di Fiemme, igen. Kapacitet finns!”

Södergren själv:

”Det är fortfarande jätteroligt att träna och jag är sugen på att tävla om medaljerna i Val di Fiemme. Jämfört med motsvarande tid ifjol ligger jag klart bättre till. Jag är helt enkelt starkare och rappare i steget.”

Har vi inte hört det där förut? Drygt ett år sedan lät det ungefär precis likadant. Södergren var äntligen tillbaka i grym form efter ett par mediokra säsonger. Men vad hände? Jo han presterade riktigt dåligt. Så man blir ju lite orolig ändå, trots lovorden. Men vad tror ni, ska vi lite på Mondsen och Södergren och tro på honom inför VM i vinter? Det vore ju ändå så roligt!!

Utöver det berättar man i pressmeddelandet att man är i Bruksvallarna med hela landslaget. Utöver dessa har även Lisa Larsen, Jennie Öberg och Lars Nelson bjudits in från Team 2015.

Etiketter: