Gör Falun-VMs nya maskot!

Som ni märkt har bloggandet inte varit så oerhört intensivt under denna sommar. Det beror på en rad faktorer som jag inte orkar gå in på, men jag ska försöka få till lite bättring snart! Vi börjar med att tipsa om att Skid-VM i falun 2015 vill att Du ska hitta på deras nya maskot! Eller ja, du och du. Du kanske har ett barn, eller är med i en idrottsförening? Så här säger man:

• Elever på skolor i regionen och i idrottsföreningar runt om i landet kan delta i maskottävlingen.
• Även vuxna har rätt att bidra med sin idé.
• De som vill delta tecknar eller formar en maskot och ger den ett namn.
• Deltagaren tar en bild eller scannar förslaget och skickar sedan in bidraget på hemsidan. På hemsidan finns också detaljerad tävlingsinformation och inspirationsläsning om tidigare populära maskotar i idrottshistorien.
• Under hösten kan allmänheten rösta på alla seriösa förslag på nämnda hemsida.

Marknadschefen för evenemanget, Kent Lövgren, förklarar att det förslag som ”vinner” nog inte blir den officiella maskoten, men:

”Syftet med maskottävlingen, förutom att skapa engagemang, är också att få idéer och underlag till en populär maskot som blir en bra symbol för Falun och VM-arrangemanget. Den ska fungera bra i olika sammanhang. Från trycksaker, filmer och hemsidan till att liva upp publiken på stadion.”

Vilka maskotar genom tiderna har ni gillat mest?

Här är några snygga:


Etiketter: