20 april 2012, av Oskar

Fredrik Karlsson död i skoterolycka


Nu får det vara nog med dödsfall inom längdskidåkningen!! Härom dagen dog den tidigare landslagsåkaren Jenny Olsson och innan det avled Inge Bråten.

Nu kommer beskedet om att Fredrik Karlsson, som skulle ingå i Team 2015, har dött efter en skoterolycka uppe i Bruksvallarna. Grabben råkade köra ner i ett dike och slogs sedan medvetslös. Tyvärr kunde inte hans liv räddas trots att fjällräddningen och ambulanshelikopter var på plats relativt fort.

Direkt när jag hör om denna tragiska händelse börjar jag fundera på Marcus Hellner och hans enorma skotervurm. Är det så jävla smart att bränna runt på fjället med skoter i snuskigt höga hastigheter? Jag hoppas Hellner alltid har polare med sig så inte han fryser ihjäl i någon driva om något skulle hända.

Skidpepp tänker på alla anhöriga och vänner som förlorat en up and coming-skidåkare vars bästa dagar förmodligen skulle bli om något år. Nu blir det inte så vilket är så klart väldigt tragiskt.

9 kommentarer till ”Fredrik Karlsson död i skoterolycka”

Så jävla onödigt.

Inlagd: 2012-04-20, 10:04
Skriven av: Sten

Förbundet kanske borde införa ett snöskoterförbud för de åkare som ingår i träningsgrupperna!
Kanske drastiskt men kom ihåg att detta är den andra snöskoterolyckan med dödlig utgång på en skidåkare denna vinter. var ju en 20-årig kille som som dog i jämtland januari

Inlagd: 2012-04-20, 11:50
Skriven av: Erik

Oerhört tragiskt.

Skidåkare skall få leva sina liv med samma frihet som alla andra människor och skall gå åka snöskoter, bil, flyg och cykel och allt annat som innebär en risk.

Inlagd: 2012-04-20, 12:06
Skriven av: SweTor

Jag håller med SweTor. Min polare och granne hade en farsa som spelade basket på landslagsnivå. I hans kontrakt med klubben fick han inte åka skidor (med risken att bryta ben osv) vilket gjorde att min granne aldrig lärde sig. Och det var trist!

Inlagd: 2012-04-20, 20:21
Skriven av: Oskar

Så otroligt ledsamt och sorgligt detta.

Inlagd: 2012-04-20, 23:32
Skriven av: Anna (Fornberg)

Otroligt tråkigt!

Inlagd: 2012-04-20, 23:42
Skriven av: Alexander

ÖP-journalisten Thord Eric Nilsson på Facebook:

”Startflaggan för Fjälltoppsloppets herrklass fälldes, men löparna stod stilla en minut, sedan gav Daniel Richardsson klartecken. Alla stack iväg. Många utrustade med sorgband för att hedra den skoterolyckan omkomne Fredrik Karlsson, Hudiksvall. På bilden ser vi i bland andra, i ljusblå dräkter, Fredriks klubbkamrater Daniel Richardsson (1), Lars Ljung (8) och Fredrik Jonsson (4). Daniel och Fredrik ingick i det Hudiklag som för tre veckor tog SM-guld och där Fredrik Karlsson var startman.
Bland åskådarna fanns också flera av Fredriks anhöriga och vänner. Det var ett mäktigt ögonbllick där även en garvad reporter inte kunde hålla tårarna tillbaka.”

Inlagd: 2012-04-21, 15:52
Skriven av: Oskar

Oskar,Swetor>> Förbud för löparna att göra vissa saker på fritiden tror inte jag heller på.
Att förbjuda nöjesåkning på skoter (och fyrhjuling, såväl på land som vatten, kan jag dock tänka mig. Dom är fantastiska arbetsredskap, men livsfarliga leksaker.

Inlagd: 2012-04-21, 18:16
Skriven av: Björn

Då borde ju förbundet införas bilförbud och flygförbud.

Tror inte på införandet av förbud det är ju ändå sunt förnuft som måste råda…

Inlagd: 2012-04-23, 09:09
Skriven av: Andreas P

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values