Vinnaren i Skidpepptipset…..Rolf Z!!!!

Andra säsongen av Skidpepptipset avslutades för en tid sedan. För första gången blev det också en svensk som fick kliva högst upp på pallen. Signaturen Rolf Z tog tillslut, via en gastkramande sista omgång, totalsegern. Rolf skrapade ihop fina 252 poäng vilket tyder på goda skidkunskaper. Totalt deltog 232 personer i tipset som täckte 45 deltävlingar.

För att rosa 43-åriga Rolf Zetterberg från Hyssja lite extra har vi gjort en intervju med honom.

Vilket är ditt bästa minne från skidsäsongen som gått?

Oj Oj , Det är svårt , men när Hellner gick i kapp och förbi Northug i sista klättringen i Tour de ski ! Det var Dramatiskt och Magiskt !!! Jag var helt vild då!!!

Hur startade ditt intresse för längdåkning ?
Jag tror det var när Tomas Wassberg slog Juha Mieto med en hundradel i Lake Placid 1980 och sen alla åren med Gunde svan, Wassberg, Mogren mm

Vilken är din egen bakgrund inom längdåkning. Åker du skidor själv och isåfall i vilken omfattning?
Kommer inte från en skidåkarfamilj , är lite av en ensamvarg . Jag har åkt 5 öppna spår : 5 tim 45 min som bäst . Numera åker jag mest skejt för det är så himla kul !!!+ rullskidor eller inlines med stavar på sommaren. ställer upp i motionslopp då och då!

Hur har din taktik sett ut i tipstävlingen?
Jag har tittat i gamla resultatlistor , gjort egna listor , analyserat till sena natten ibland , kollat på betting-sajter , försökt att inte titta så mkt på andra skidpepptippare utan vågat gå min egen väg . Jag har försökt att tippa med hjärnan och inte hjärtat ! Det har medfört att jag sedan är kluven vid TV-tittandet: hoppas jag på Sverige eller mitt tips ? Konstig känsla !!

Vem var säsongens bästa kvinnliga respektive manliga skidåkare och varför?
Björgen vann ju Världscupen men Kowa vann Tour de ski , Det har varit en härlig fight dem emellan men jag säger: Björgen, hon är mest komplett som åkare !!
Cologna såklart på herrsidan: Urstark och även han en fullständigt komplett åkare. Seriös, sansad och ödmjuk !


Rolf med sin favoritåkare för säsongen.

Hur ser din taktik ut inför nästa säsongs tipstävling för att kunna försvara vinsten?
Oj , det blir svårt men jag ska göra mitt bästa , Man behöver en stor stor portion tur oxå som jag hade i år. Tack oxå till Ulf J som skrev att Bleckur var struken 5 minuter innan säsongens sista tipsstopp.

Vad var dina övriga intryck av den senaste säsongen?
Mitt hjärta slår lite extra för Charlotte Kalla, hoppas, hoppas att hon kan ta ett litet kliv till upp mot toppen. Det var tungt att Richardsson fick ett så hårt straff i TDS . Väldigt kul att Teodor vann sprintcupen. Ida Igemarsdotter och Johan Olsson gladde med fina vinster i Världscupen – Härliga personligheter . Den branta kurvan i Lahti borde byggas om – lotteri vem som överlever den! Tråkigt att vi inte fick se Northug i vasaloppet. Spännande med den nya organisationen i landslaget som Ulf Karlsson bygger. Fint av Mathias Fredriksson att sälja utrustning och skänka pengarna till Unicef. Hoppas Hanna Falk blir riktigt fri från Twar. Det var jättekul att få vara funktionär på Royal palace sprint. Johaug är sååå snygg !!! . Att få skejta upp för mördarbackn i Falun under svenska skidspelen var ett minne för livet.

Till slut vill vi än en gång gratulera Rolf till segern. Vi andra får gnugga geniknölarna och ladda för nästa säsongs tips!

Vill ni följa Rolf på Twitter gör ni det här : @RolfZetterberg

Etiketter: