26 november 2011, av Oskar

Northug revanscherar

Petters vinnarskalle är nog den fläskigaste jag någonsin varit med om. Inför dagens lopp visste han att det var tvunget att göra ett brutalt bra lopp för att plocka ikapp de sekunder han missade i gårdagens sprintmisslyckande. Så därför gjorde han ett brutalt bra lopp, ja, han mosade verkligen världseliten på samma sätt som Johan Olsson gjorde förra helgen. Nu är det helt plötsligt Northug som leder i sammandraget och får åka ut i ensam majestät imorgon. Cologna, förmodligen det största hotet i morgon som låg dryga 20 sekunder före Northug inför dagens tävlingar, fick däng med hela 30 sekunder idag. Det betyder alltså att Northugs ledning är 10 sekunder i morgon. Hur kommer det se ut, tror ni?

Bästa svensk idag blev tidigt startande Marcus Hellner med en stark sjätteplats, dock hela 35 sekunder efter Northug! Lägger man då till de 15 sekunder norsken ledde med fram tills idag är ju Hellner hela 50 sekunder efter i morgon! Ungefär samma sak gäller för Johan Olsson som blev sjua idag. Ingen megaform men ändå ett riktigt bra lopp, placeringsmässigt.

Calle Halfvarsson gjorde en skaplig insats idag när han tog vc-poäng igen, 21:a plats blev det till slut. Värre var det för Richardsson och Södergren som fortsätter att visa medioker form. Richie 34:a och Löken 39:a. Ingen höjdare det där inte.

Fredrik Jonsson blev 77:a, Lars Nelson 79:a, Jesper Modin 88:a och gårdagens sensation Teodor Peterson 103:a(!) över tre minuter efter Northug…

Resultat

Ställningar inför sista etappen

Läs mer: AB, Expressen

13 kommentarer till ”Northug revanscherar”

Northug kan gå individuelt når han vil, ingen tvil om det. Han er best i fellesstarter, det er åpenlyst. Men han er ikke så udugelig ”ryggsekkløper” som enkelte påstår.
Cologna har åpenlysst ikke helt funnet formelen ennå.
Legkov må muligens finne seg nye ski.
Kalla begynner å se skummel ut. Håper hun når den formtoppen vi så i OL.
Bjørgen. Ja. Nok om henne.
Johaug slår blomst. Tror dette blir hennes hittils beste sesong slik det ser ut

Inlagd: 2011-11-26, 15:03
Skriven av: Ubersnuber

Oskar! Calle Halfvarssons resultat är väl bättre än ”skapligt”?! Vi kan inte förvänta oss topp 5-resultat av honom. Varje gång han tar VC-poäng den här säsongen tycker jag är bra.

Inlagd: 2011-11-26, 15:36
Skriven av: Kristoffer

Stämmer det att detta var Northugs andra vinst totalt i ett lopp med individuell start?

Inlagd: 2011-11-26, 17:41
Skriven av: SweTor

Nja, han har en prolog också. 4 km fristil i Oberhof, etapp 1 tour de ski för två år sedan.

Inlagd: 2011-11-26, 18:51
Skriven av: JonasE

OK Kristoffer, han var ganska grym idag! Hade bara en liten förhoppning om fortsatt höga placeringar.

Inlagd: 2011-11-26, 21:59
Skriven av: Oskar

SweTor;

Man kan gjerne ha ankepunkt mot dette. Men hvem i dagens sirkus har vunnet særlig flere enn to renn, med individuell start? Dere er herved utfordret til å liste opp hvem som er bedre!

De arrrangeres jo dessuten svært sjelden, og det er ikke Petters feil. I tillegg svinger alle voldsomt i prestasjonene, i herreklassen.

Inlagd: 2011-11-26, 22:42
Skriven av: MortenL

Swe tor: Ptters prestasjoner de siste sesongene er jo ikke noe å klage på. det viser jo at man ikke behøver å være god i individuell start, men kan stole på de andre rennene i sesongen.

Inlagd: 2011-11-26, 22:55
Skriven av: Bjarte Ludvara Arne Smaksbergan

ÄNTLIGEN lite positiv respons från bloggaren oskar tack o god jul.

Jag kan bara instämma från denna kolumn ovanför, Petters vinnarskalle är bland det bästa som funnits, helt otroligt lopp han gör. Detta är om jag inte missminner mig hans tredje vinst i intervallstart. Ett bevis på att han kan åka ”SITT LOPP”.

Håller på Northug i vått o torrt den största skid ambassadören någonsin i mina ögon.

Inlagd: 2011-11-26, 23:05
Skriven av: höken

Nä, det är inte så många som har fler än två segrar i intervallstartslopp på vc eller mästerskap (av dom som fortfarande åker vc). Dessa kommer jag på:

Bauer
Teichmann
Fredriksson
Piller Cottrer
Södergren
Rönning

Tror Bauer och Teichmann har sju var förresten.

Inlagd: 2011-11-26, 23:46
Skriven av: Manne

Folk verkar glömma att Northug bara är 25 år. För att vara 25 år har han riktigt bra snitt på intervallstartslopp med tanke på hur få sådana lopp det går jämfört med för 20 år sedan.

Inlagd: 2011-11-27, 00:23
Skriven av: Benke Benbrott

@höken:
Håller med! Behövs mer positivt och mindre gnäll. Otroligt jäkla lopp av Northug och om det nu fanns någon kvar som fortfarande trodde att han bara var en hänglöpare borde detta bevisa hans kapacitet en gång för alla.

Sen så tycker jag att resultaten på damsidan är deprimerande. Skidsporten behöver fler tjejer i toppen. Det behövs 1-2 italienskor och 1-2 tyskor och finskor och någon fransyska och om man får önska någon mer svenska i toppen.

Inlagd: 2011-11-27, 00:44
Skriven av: Lasse

Det mest brutalaste lopp jag sett en skidåkare göra på årtionden. Håller med fullkomligt De mesta av gänget härinne som bara BOCKAR OCH BUGAR FÖR EN OTROLIG UPPVISNING.

Manne: JA teichmann såg ut som en motionär i skidspåren och då hade KUNGTHUG tagit in över två minuter på han och han bara svischade förbi och spurtade någorlunda kraftfullt in mot mål.

Benke Benbrott: håller med man glömmer att han är bara 25 år men vilken gudomlig skidåkare vi ska vara lycklig lottade att få se på en sån som Petter som har NU ALLA EGENSKAPER I SKIDOR.

Höken: Du som är ett stort svenskt Petter support kanske den största härinne säger jag likadant som du. Äntligen. Äntligen för att han tystade dem stygga belackarna och tvivlarna och Äntligen hyllningar från dem som vart skeptiska mot han och Äntligen positiv skrivet av bloggaren Oskar om världens bästa skidåkare.

Lars: Håller både och med att visst det behövs nog en bredare skara men jag vill se duktiga Amerikanskor för där ligger en guldgruva och ruvar i intäkter och kommande intresse tror jag. Då vill jag se en Amerikanska i världscupen som kan vinna en skiatlon eller komma topp tre i den totala världscupen och framöver även att USA kan vinna världscuplopp det hade jag uppskattat mer än övriga europeérs framfart.

Men samtidigt njuter jag lite av att se att det är en fajt mellan Norge och Sverige det är något man kanske saknar då det så småningom ändrar sig och nya förmågor kommer fram.

Inlagd: 2011-11-27, 02:47
Skriven av: tom_tom

Höken: Du har ju tidigare avfärdat all kritik mot Northug som svensk avundsjuka. Med tanke på de unisona hyllningarna till honom för gårdagens lopp kanske du förstår att kritiken mot Northugs beteende inte har med nationalitet att göra.

Inlagd: 2011-11-27, 11:24
Skriven av: SweTor

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values