30 januari 2011, av Oskar

Slutet för skidsporten i Sverige

Sitter här i minibussen på väg hem från Grönklitt efter ett härligt skidläger med min orienteringsklubb och försöker upptadera mig på helgens skidnyheter. För mig är det idel dystra rubriker: JVM och U23-VM har gått sådär (bortsett från Öbergs brons), fast det är ingenting jämfört med nyheten i Aftonbladet om att TV4 köpt rättigheterna för skidskyttet från och med nästa säsong (kanske inte hela världen) men framför allt att dom roffat åt sig VM i längdskidor i Val di Fiemme 2013!!!

Förlåt för svordomarna men: Fy h e l v e t e vilken jävla skit!

Eller som en kommentar på Aftonbladet lyder:

”Tyvärr tycker jag lite för mycket om skidor för att bojkotta tv4, men jag kommer att bojkotta alla varor som visas i reklamen…”

Det enda man kan trösta sig med är att SVT fick Falun-VM 2015.

76 kommentarer till ”Slutet för skidsporten i Sverige”

Ja, det suger bigtime. Fy fan för Tv4.

Inlagd: 2011-01-30, 17:48
Skriven av: Peter

För att få sända hemma-VM 2015 har SVT alltså betalat med världscupen i skidskytte 11/12 och skidskytte-VM 2012 i Ruhpolding samt skid-VM 2013. Jag tycker det låter som ett jäkligt dyrt pris. Blir att kolla på NRK och Eurosport.

Inlagd: 2011-01-30, 18:02
Skriven av: swestam

Ja det här var en kvalitetssänkning, var så säkra.

Inlagd: 2011-01-30, 18:08
Skriven av: Anna

Varför kan inte TV4 göra långsiktiga satsningar på en egen sport och bygga upp kompetens där. Det är ju lite så de gjort med handboll och det har jag förstått att de gjort ganska bra. De hade kunnat välja något som inte sänds så mycket (typ Rodel :-) ) och kanske skapa ett intresse där. När de sänder arrangemang växelvis med SVT blir det ju alltid pinsamt tydligt hur ruttna de är. Dessutom blir det ju aldrig plats för några kommentarer i t.ex. en fotbollsmatch eftersom reklamen fyller hela pausen.

Inlagd: 2011-01-30, 18:30
Skriven av: Jon

Hoppas Eurosport får ha kvar sina sändningar. Vacchi är rätt bra och reklamen är bra anpassad.

TV4 drar reklam i 5 minuter vid fel tillfället. Sjukt irriterande.

Inlagd: 2011-01-30, 18:37
Skriven av: uttern

Så klart att Eurosport har kvar sina sändningar. De har ingenting med svensk TV:s rättigheter att göra.

Inlagd: 2011-01-30, 18:39
Skriven av: Benke Benbrott

@ Jon: Jag håller med dig fullständigt.

Jag kommer inte att se en enda sändning som tv4 sänder. Det är illa nog med alla reklamavbrott, men jag lovar att dom kommer hitta något sätt att få med herr Ekwall i sändningarna också. Ogillar den mannen skarpt…

Inlagd: 2011-01-30, 18:59
Skriven av: LMG, med rätt att skryta

Du menar väl inte att du läser Aftonbladet? Bojkotta genast den blaskan. Den mest förljugna journalistiken i landet!

Inlagd: 2011-01-30, 19:20
Skriven av: Lennart G

Hoppas TV4 i skidskytte kan komma i klass med Eurosport.
Det kan i varje fall inte bli sämre än i SVT.

Jag som äger ett stoppur skulle kunna ersätta Kalle med att ta tid, stav till stav.

Varför Ulfbåge vill avsluta så snabbt som möjligt även om inget annat program väntar kan man bara gissa.

För att få veta hur det gick för ”övriga svenskar”, de med sent startnummer, måste man koppla över till Eurosport som ofta inväntar prisutdelningen.

Tror inte att det blir svårt att hitta bra kommentatorer, för skidskytte kan TV4 värva Karin Svinstedt som inte hörts i vinter.

Tyvärr är antagligen Per Forsberg inte ledig för längd men jag vet att det finns andra.

Jag skrev om mina grannar som kallar sig ”sporthatare”.
De tycker det här är toppen; ”Nu kanske SVT har råd och plats för våra program”, sa de i går.

Inlagd: 2011-01-30, 19:31
Skriven av: Elin

Elin,

Chansen verkar rätt stor att Ostbåge och Grenemark hänger på till 4:an:
http://www.expressen.se/sport/vintersport/1.2311178/ulfbage-kan-flytta-med-till-tv4

Inlagd: 2011-01-30, 19:34
Skriven av: Gabriel

Staffan Harvig har väl kommenterat skidskytte tidigare i TV4 och gjort det helt OK. Tord Viksten och David Ekholm är två fd skidskyttar som har kommenterat. Sedan har jag alltid gillat Karin Svingstedt när hon har kommenterat i Eurosport.

Inlagd: 2011-01-30, 19:38
Skriven av: swestam

Har TV4 sänt skidskytte någon gång? Junior-VM möjligen. Om det nu ska vara någon rim och reson i detta resonemang så är det väl i så fall SVT:s tur att ha alpina VM 2013. Har inte sett något om detta.
Det är väl som vanligt när det gäller rättigheter, att det är ett givande och ett tagande. TV4 har ju sett den tittarpotentialen i vintersporten. De är ju en påtagligt kommersiell kanal som hela tiden arbetar utifrån att tittarsiffrorna och därmed reklammöjligheterna ska maximeras.
De har oerhört mycket att bevisa i varje fall! Jag har inte så höga förväntningar på dem.

Inlagd: 2011-01-30, 20:06
Skriven av: Carl-Johan

Gabriel;
Tänk att du tror på kvällstidningarna!

Nu ska jag berätta hur det kan gå till.

Förra säsongen hade en tidning ett referat från en längdtävling med ett par korta intervjuer.

Problem var att journalisten satt på ett fik drygt 150 meter från mål och lyssnade på högtalaren.
Enligt en väninna som jobbade på fiket gick han aldrig ut, inte så lämpligt i snösörjan på målområdet då han bar svarta lågskor.

Hon vet med säkerhet att han aldrig talade med de han ”intervjuat”.

swestam;
Tord har kommenterat de flesta skidskyttetävlingarna i Eurosport i år. Mycket förtjänstfullt!

Jag har just tittat på Eurosport. Hade spelat in gårdagens JVM för skidskyttedamerna.

Trots att ingen av svenskorna, utom Ingela när hon gick i mål, visades i bild lämnade Tord alla skjutresultat och mellantider för våra fyra svenskor.

Inlagd: 2011-01-30, 20:11
Skriven av: Elin

Elin, vad gör Per Forsberg? Just det hockey, eller vad var det? Han är ju faktiskt riktigt bra så länge han håller sig till svenska…

Angående dina jublande grannar så är jag också väldigt mån om att SVT ska hålla hög klass även när det gäller kultur och konst osv. men jag tror nog att intelligens-/kulturbefriade satsningar som melodifestivalen m.m. kostar mer.

Idrott på TV är ändå på något sätt folkbildande i den bemärkelsen att fler åker skidor (och mår bättre) nu mycket tack vare landslagets framgångar (tror jag).

Inlagd: 2011-01-30, 20:17
Skriven av: Oskar

Det kostar alldeles för mycket att köpa alla rättigheter till allting så är det bara, sen vill ni nog inte betala ännu mer i tv avgift för att ha kunna se det på SVT.

Fast tv4 är ju mycket sämre än SVT på alla sätt.

Inlagd: 2011-01-30, 20:41
Skriven av: Andreas P

Elin,

Du ska inte lita på väninnor som jobbar på kaféer! Dom är notoriska skvallerbyttor.

Vem ska man tro på tro på tro på när allt är så här?

Ibland kanske t o m Aftonhoran får till det så det blir rätt och riktigt? Eller vad tror du?

För övrigt tycker jag att Grenemark och Ostbåge är mysiga. Jag känner mig glad när jag hör deras stämmor. Hög mysfaktor. Å det är också viktigt.

Inlagd: 2011-01-30, 20:44
Skriven av: Gabriel

Kommenterade i fel tråd så här igen: Jag är gammal friidrottare och så jag försöker se så mycket friidrott jag kan på sommarhalvåret. TV4:as friidrottssändningar är otroligt irriterande då de låtsas sända saker live efter reklampausen när höjdhopp, kast och längdhopp i själva verket redan har inträffat. Så jag kan bara instämma i alla röster som höjs mot TV4 här. Aftonbladet täcker inte annan sport än fotboll och hockey längre. Det är bland annat det som gör att sajter som skidpepp blir allt populärare tror jag. Missa förresten inte Hellner på skoter… http://nyheter24.se/sport/vinterkanalen/marcus-hellner/

Inlagd: 2011-01-30, 20:49
Skriven av: Per

Gabriel;
Väninnan jobbade tillfälligt för klubben på fiket och var då sambo, numera gift med en av de intervjuade.

Oskar;
Rätt Melodifestivalen kostar! Intresset finns bara i Sverige. Den passar bättre i en reklamkanal och borde läggas ner.

swestam; ringde ”Svingan” men inget svar.
Hoppas TV4 ringer henne.
Vet inte om hon jobbar åt Hotell Södra Berget eller åt Sundsvalls kommun just nu.

Inlagd: 2011-01-30, 21:00
Skriven av: Elin

Inget att göra åt. Som tidigare sagts det är en byteshandel mellan bolagen.SvT lägger en massa pengar sagt på den ruttna soppan Melodischlagern/dansbandstävling mm När det gäller ljudet så stänger jag av skiten då jag inte vill höra massa idioti sägas.

Inlagd: 2011-01-30, 21:10
Skriven av: Experten

Ostbåge och Grenemark kommer jag inte att sakna, fast när båset är tomt så…

Ser med glädje fram emot trevliga tokroliga omröstningar och klämkäcka Jihde/Ekwall-skämt i TV4:s vinterstudio. =)

Inlagd: 2011-01-30, 21:41
Skriven av: JA

TV4 borde rekrytera personal här på skidpepp. Skulle vara underbart med Elin som hårdskjutande krönikör gärna med rapportering ifrån juniornivå (nu lär ju fyran inte köra den typen av rapoortering men man kan ju drömma).

Finns många andra profiler härinne som skulle platsa i tv med lite mediaträning.

Inlagd: 2011-01-30, 21:42
Skriven av: Joel Burman

Gabriels rappa minikrönikor är inte så dåliga dom heller!

Inlagd: 2011-01-30, 21:45
Skriven av: Oskar

Tack ska du ha, Burman! Jag tror också att jag skulle platsa i TV ;)

Inlagd: 2011-01-30, 21:45
Skriven av: Benke Benbrott

haha folk som är intrsserade borde filma minikrönikor i webcam och skicka till fyrans projektledare tillsammans med länkar till några minnesvärda kommentarer. =)

Inlagd: 2011-01-30, 21:53
Skriven av: Joel Burman

Roliga skämt växer inte på trän precis. Utan kontakter kommer du ingenstans. Sen när det gäller licensen tycker jag att man ska bekosta skiten via skattsedeln. Tyvärr har ju folk fått för sig att man inte ska betala nån skatt men ändå ha kvar samma tjänster från det allmänna . Senaste valresultatet gav det svaret. Mina grannar kräver fullgod sjukvård men vill inte betala nån skatt.Så dum man kan vara.

Inlagd: 2011-01-30, 22:30
Skriven av: Experten

Experten: WORD!

Inlagd: 2011-01-30, 22:52
Skriven av: Oskar

Grenemark har då i allafall lite koll. Men Ulfbåge verkar sitta och halvsova, för han har inte många rätt. Det man själv ser i rutan komenterar han som något helt annat. Tider stämmer inte och heller inte åkare. Missar skjutresultat. Nej bort med Ulfbåge. I bland undrar man ju om han ens är nykter.

Inlagd: 2011-01-30, 23:06
Skriven av: Sten

Sen undrar man lite hur sportförbunden tänker också: är det bara pengar som räknas? Nu lär det ju vara FIS och andra internationella förbund som bestämmer men jag misstänker starkt att tittarsiffrorna, och därmed även intresset för sporten, kommer att gå ner när TV4 sänder. Känns som en tråkig trend med tanke på de positiva toner som har hörts i Sverige de senaste (två?) åren. Lite som att förbundet (eventuellt – vi får ju ser hur det går för TV4) skjuter sig självt i foten.

Inlagd: 2011-01-30, 23:33
Skriven av: toriv

Jag tycker Grenemark är en av de absolut bästa sportkommentatorer vi har i Sverige. Väldigt kunnig och engagerad. Ulfbåge har jag lite svårare för.

Kanske bør man åka till Italien och se VM på plats. Sverige brukar ju göra det bra där och om man ändå inte kan se det på TV så är väl det detta ett otroligt bra tillfälle.

Inlagd: 2011-01-30, 23:51
Skriven av: Alexander

Det var grymt mycket folk ute i spåren i helgen, tror aldrig jag har sett så många.
Så visst har elitidrottsmännen och kvinnorna gett inspiration ute i stugorna – merendels bra vinterväder har ju hjälpt också (Stockholm har ju haft 2+ månader med oavbrutet skidföre)

Mardrömmen är usel TV-bevakning + dåliga vintrar + dåliga resultat = botten går ur folkligheten = dålig återväxt och dålig hälsa.

Inlagd: 2011-01-31, 01:56
Skriven av: Skidjan

”Ser med glädje fram emot trevliga tokroliga omröstningar och klämkäcka Jihde/Ekwall-skämt i TV4:s vinterstudio. =)” – JA

Jag törs inte sova pga denna kommentaren. Jag hoppas och tror att det var ett elakt skämt, men… *ryser* Får otäcka bilder i hjärnan så fort jag blundar.

Inlagd: 2011-01-31, 04:16
Skriven av: LMG, med rätt att skryta

Leder ingen vart att ställa skidreferat mot Melodifestivalen, trots allt ser överlägset fler på schlagern. Public service ska täcka det mesta. Men när det gäller sportsändningar så har tyvärr politiken kommit in i bilden. SVT har hittills haft tillåtelse till sponsoravtal för att delvis täcka kostnaderna för sportsändningar: Skidsändningen sponsrad av… Men efter lobbying från de kommersiella TV-kanalerna så är moderaterna inne på att förbjuda sponsring av SVT. Det är möjligt att detta redan stått i kvällstidningsartiklarna men jag läser inte kvällspress frivilligt.
Hur som helst är vi nog på väg mot en ”avreglering” även på den här marknaden, till glädje för några och till sorg för andra.

Inlagd: 2011-01-31, 08:06
Skriven av: Tobbe H

Ser att ett par stycken här nämnt Svingans namn. Jag har tidigare här i bloggen nämnt hennes namn och jag tycker faktiskt att hon är den bästa skidskyttekommentatorn jag lyssnat till men nu har jag inte Eurosport längre så jag vet inte om hon är kvar där.

Inlagd: 2011-01-31, 08:11
Skriven av: Tobbe H

Fast vi ska inte glömma att Jihde har gjort en hel del mycket bra skidreportage. Han var en hjälte i Salt Lake när han ställde Mühlegg mot väggen direkt, långt innan andra började prata om doping.

http://svtplay.se/v/1867638

Tror ni Yvette hade ställt de här frågorna? ”Berätta lite om loppet, Johann” hade varit den enda fråga hon hade ställt.

Vi behöver reportrar som vågar ställa de rätta frågorna. Nu verkar SVT kanske ha fått huvudet ur och kör med brillianta Ola Brännholm. Hoppas han kör under VM!

Inlagd: 2011-01-31, 08:32
Skriven av: Gabriel

Håller med om att Jihde gjorde en hel del bra ute på fältet (och att Ola verkar vara inne på något bra), men han funkar inte lika bra i en TV-soffa. I alla fall inte när han har alldeles för många knappar att trycka på…

Är ju inne på samma spår som Skidjan vad gäller sportens framtid. Nu är det ju inte säkert att TV4 skrämmer bort så många TV-tittare, men risken finns. Mardrömmen vore ju att vi till slut går tillbaka till 90-talets obefintliga bevakning så att man får se till att ha åt Eurosport för att se något. Kommer t.ex. ihåg hur galet jag tyckte det var att SVT inte sände VC i Muonio när Per både slog Dählie och tog Sverige till toppen i stafetten (tror han hade Hetland på sista sträckan ca. 30 sekunder före sig när de gick ut).

Inlagd: 2011-01-31, 08:53
Skriven av: toriv

Jeg skjønner dere godt. Jeg ville blitt forbannet om langrenn gikk på en annen kanal enn Nrk. Noen ting er hellig, og bør ikke kommersialiseres! Langrenn er en slik ting.

Reklamepauser har ingenting i en langrennssending å gjøre.

Inlagd: 2011-01-31, 10:29
Skriven av: tor

Skrev ett långt mail till tv4 om bla det nya ansvar de har mot alla tittare som älskar vinterstudion och fick svar:

Hej,

TV4-Gruppen har ett gott samarbete med Sveriges Television kring sporträttigheter och har gemensamt säkrat rättigheterna till bl a världscupen och VM i skidskytte tom 2014. Nästa säsong kommer allt skidskytte – både världscupen och VM – att sändas i TV4-Gruppens kanaler, vilket vi tror är bra för alla svenska TV-tittare som då har möjlighet att se i det närmaste all vintersport – såväl alpint och längd (som går i SVT till största delen) och skidskytte (som går i TV4-Gruppens kanaler) – direkt.

Denna säsong, när den mesta vintersporten sänts i SVT, har vissa tävlingar utgått eller sänts med fördröjning i SVT:s kanaler, men nästa säsong kommer all vintersport – åtminstone i TV4-Gruppens kanaler – att sändas direkt.

Vi tror att det är bra för tittarna att SVT inte längre har monopol på all vintersport, utan att en liten del även sänds i TV4. Mångfald i sport-TV-världen har hittills inneburit att mer sport sänds och att tittarna får bättre sändningar, eftersom de medieföretag som sänder sport måste vässa och förbättra sina sändningar för att hänga med i konkurrensen.

Vi tror också att vi har goda möjligheter att göra bra sändningar av vintersport – precis som vi just nu tycker att vi bjuder våra tittare på bra och underhållande sändningar av t ex handboll, en sport som fram till början av 90-talet endast visades av SVT men i mycket mindre omfattning än i dag.

Det är ännu inte klart exakt hur skidskyttet ska visas i TV4-Gruppens kanaler nästa säsong och vilka som ska jobba med sändningarna, men så fort vi har besked kring detta återkommer vi.

Vänliga hälsningar,

Hans Pekkari
Sportchef TV4-Gruppen

Inlagd: 2011-01-31, 10:52
Skriven av: Adrian

TV4-Gruppens kanaler?

Hur många kanaler skall man då behöva betala för för att få se skidorna?

Jag har inga extra kanaler, bara basutbutet av TV4.

Inlagd: 2011-01-31, 11:10
Skriven av: Björn

Björn: Det är väl rätt troligt att världscupen till stor del kommer sändas på TV4 Sport, precis som när de har sänt längd och alpint i år. VM lär väl till största delen gå i TV4, men man vet ju aldrig. Numera har de ju också TV11, som visar en del sport.

Inlagd: 2011-01-31, 11:16
Skriven av: Cliff

Men problemet är ju inte bara att det skall gå i TV4 med all reklam, det är ju att deras Play-tjänst är helt värdelös i jämförelse med SVT och att de inte lägger upp klipp och hela tävlingar i efterhand.

Inlagd: 2011-01-31, 11:40
Skriven av: swestam

Gabriel: Jihde har gjort en del bra men glöm inte vilken kanal han jobbade för då. Kommer ihåg att jag tyckte han var kass ibörjan och ifrågasatte varför SVT ville ha honom. Sedan blev han bra på SVT men när han gick tillbaka till fyran så blev det outhärdligt igen. Det är någonting som fyran gör fel för de lyckas alltid dra grejer som i grunden är bra ett steg för långt så att kräkreflexerna retas. Jihdes folklighet i SVT var bra men sedan verkar det som att fyran bad honom att ta det som var bra och skruva det ett par hack till och då funkar det inte alls. SVT har visat tendenser till samma sak, t.ex. med uppvärmningen. I grunden en schysst grej men det märktes inför årets säsong att de var lite väl stolta över det hela och haussade det lite väl mycket.

Per: Vem minns inte Emma Greens höjdhopp i somras när TV4 valde att sända reklam. Under en längdfemmil kommer de säkert sända hela loppet och sedan efter 48 km när de märker att inget händer kommer de tänka ”äh vafasen vi kör lite reklam” och på så sätt missa upplösningen. I och för sig, Northug vinner ju ändå så det kanske kvittar.

Inlagd: 2011-01-31, 11:52
Skriven av: Jon

Hans Pekkari kan ju tala om för mig vilka åtgärder TV 4 gjort för att vässa och förbättra dem skidsändningar som idag sänds av bolaget. Som tittare kan jag lova att jag inte märkt nåt som talar för en förbättring. Som vanligt fina ord som inte har nån praktisk betydelse.

Inlagd: 2011-01-31, 11:53
Skriven av: Experten

TV4 Sport är väl betalkanal?
Knappast Public Service att hänvisa tittarna till det, med hänvisning till att det är bra för tittarna och att fler får möjlighet att se sport då?
Jag vet inte ens om jag kan få in TV4 Sport då hyresvärden inte har något sådant att erbjuda till TVn och jag skaffar det knappast till landet där jag är på helgerna. Kan kanske bli via internetuppkoppling då?
Trist.

Inlagd: 2011-01-31, 11:57
Skriven av: Björn

Det värsta är väl att tv4 gör allting så otroligt kvällstidningsaktigt. Visst är deras handbollssändningar av ok kvalitet med mycket folk runt omkring och helt godkända kommentatorer, men det jag stör mig på i all deras sportjournalistik är den ensidigt uppmålade bilden så som till exempel:
– Jernemyrfixeringen i handboll
– Utmålandet av varje match som en ”hatmatch” eller ”ödesmatch”
– Personfixering överlag

Det är en onyanserad och löpsedelsbetonad vinkling hela tiden. fasar för de ensidiga inramningarna med ständiga glimtar av Northug vs Hellner, vad gör Northug just nu, se Northug värma upp, se Northug skratta i slow motion. Live chat med tv4as Northugexpert. Man kommer förmodligen inte få ett initierat reportage om någon annan nation och när Lukas Bauer vinner ett VM-guld kommer tv4 prata om skrällen i Val di Fiemme, en okänd tjeck knäckte Hellner.

Inlagd: 2011-01-31, 12:02
Skriven av: Anders

TV4 har absolut mycket att bevisa! Vi får hoppas att de lever upp till vad det säger sig vilja leverera.

Å andra sidan tycker jag inte Vinterstudion är helt optimal heller. Nuförtiden är det sällan jag orkar sitta med och lyssna på allt som sägs, som man kanske gjorde i början. Det är enormt många upprepningar och väldigt lite nytt. Inslagen om och med de olika profilerna (Piller Cottrer, Majdic, Vonn, mm.) har varit intressanta men jag har framförallt sett dem på Play eftersom Vinterstudiointresset tryter. Tillbakablickarna och övriga inslag är också ok. Trots detta tycker jag att det lätt blir mycket ”luft” och hyggligt obalanserade diskussioner i soffan. Där tycker jag Ulfbåges tystnad i rutan ibland känns väldigt välkommen (för att knyta an till vad som skrivits ovan). Känns som om konceptet fungerar optimalt under OS då det alltid finns nya saker att prata om.

Inlagd: 2011-01-31, 12:15
Skriven av: toriv

SVt har ju inte heller råd att sända hela SM veckan pga penningbrist.Så för SVT är det väl skönt att slippa betala för alla skidtävlingar Då finns det plats för en såpa till Ex bortskämda barn

Inlagd: 2011-01-31, 12:30
Skriven av: Experten

Någon som hört hur det är med Kalla?

Inlagd: 2011-01-31, 15:21
Skriven av: Gabriel

JON>> Jihde har väl för fasen aldrig varit folklig?? Han är ju det största irritationsmomentet som går att uppbringa. Han vill bara synas själv vilket märks när han tar fokus från dem de handlar om , vad det än handlar om.

Inlagd: 2011-01-31, 15:32
Skriven av: Jensa

Inget nytt om Kalla, men däremot ett rykte att JEAN BANAN blir Tv4: nya ankare i mixed zon. Ni vet han med ruuumpan.

Inlagd: 2011-01-31, 15:49
Skriven av: lkh

Norska truppen klar till VM:
http://www.dagbladet.no/2011/01/31/sport/ski/langrenn/ski-vm_i_oslo/15261441/

Hjelmeset ej uttagen. Svendsen uttagen.

Inlagd: 2011-01-31, 16:08
Skriven av: Alexander

Hahaha Ikh, det får omöjligt vara sant.

Allas vår käre Gunde Svan gör ju karriär på tv4. Möjligt att ha med sin bakgrund och sina kontakter skulle kunna hantera uppgiften att göra en seriös skidstudio som är intressant för dess åskådare. Det får ju inte se ut som Gunde i bingolotto.

Inlagd: 2011-01-31, 16:32
Skriven av: Adrian

Ja, med Gunde i trådarna i TV4:s skidsatsning skulle TV4 faktiskt kunde lyckas. Det var ju Gunde som stakade ut vägen mot Vancouver för svensk skidåkning. Och vi vet ju hur det slutade…

Inlagd: 2011-01-31, 16:44
Skriven av: Frans

”se Northug skratta i slow motion”

haha, klockren kommentar!!

Inlagd: 2011-01-31, 23:38
Skriven av: Paul

apropå JVM, här är bra tankar och en intressant insänadre att läsa! http://www.runnersworld.se/forum/showthread.php?t=143

Inlagd: 2011-02-01, 10:49
Skriven av: Prosit

Tycker verkligen att TV4 ska använda Gunde så mycket som möjligt de tror jag de själva fattar också!

Inlagd: 2011-02-01, 12:15
Skriven av: Joel Burman

Sveriges sämsta JVM på år och dar (om inte genom alla tider), Det kan ju inte alls vara nära godkänt. Blää

Inlagd: 2011-02-01, 15:49
Skriven av: Andreas P

Joel B Gunde är väl mycket lekledare för att hålla i skidåkningen. Man behöver satsa på nån som är seriöst intresserad av skidåkning och inte bara av sin egen karriär

Inlagd: 2011-02-01, 16:01
Skriven av: Experten

Experten: När Gunde kommenterade skidor el var ute efter spåret åt tv, när han just lagt utav själv så var det ju det motsatta: Han var så intresserad och engagerad så det gick ut över sändningarna. Fas det var ju innan fångarna på fortet osv…fast personligen skiter jag i hur tv4 gör då jag kollar på NRK i fortsättningen då jag hatar reklam…

Inlagd: 2011-02-01, 16:32
Skriven av: Andreas P

Gunde var brutalt bra som expertkommentator och spår reporter under Albertville och Falun mästerskapen.

Inlagd: 2011-02-01, 17:44
Skriven av: Joel Burman

Gabriel:

http://zport.se/skidsport/langd/1.2708105-kalla-ser-fram-emot-sm

Inlagd: 2011-02-01, 17:50
Skriven av: Benke Benbrott

Tack Benke! Det där låter ju rätt bra ändå.

Vore intressant att höra statusen på Northug, Bauer, Cologna och Legkov också.

Och sedan önskar man att Johan Olsson skrev mer om sin form än om sina (form)bröd på sin blogg. Grymt spänd på att få se Johan nu i SM.

Inlagd: 2011-02-01, 19:40
Skriven av: Gabriel

Stausen til Northug må man jo nærmest jobbe for å ikke være fullstendig oppdatert på, her er dagens nrk oppdatering;

http://www.nrk.no/sport/langrenn/1.7488212

Inlagd: 2011-02-01, 19:48
Skriven av: Hanne

Joel… Gunde var ju lite av en humörkommentator. När det gick bra för svenskarna var han ju underbar. Men när det gick dåligt var han som en tjurig och trött tonåring. När Falun-femmilen började var ju Gundes humör långt ner i källaren och när Molle gick i mål höll det på att hoppa hål på taket.

Inlagd: 2011-02-01, 20:49
Skriven av: Manne

http://www.langd.se/varfor-ar-sverige-saa-daaliga.4879146-86106.html

Tar upp samma sak.

Det mäst skrämmande är ju att det ibland känns som om Sveriges enda räddning är Norrmän och Ryssar också ska bli mer bortskämda nu när de får mer pengar.

Inlagd: 2011-02-01, 22:49
Skriven av: Alexander

Alexander: det skrivs om det i en annan tråd här på Skidpepp dvs JVM/U23-tråden.

Inlagd: 2011-02-01, 22:56
Skriven av: Jörgen

Som redan nämnts ett otal gånger här så är också jag bedrövad över att SVT fick klä skott för TV4. Kan ju verkligen hoppas att de lägger sändningarna på en reklamfri kanal, ”TV4 Science Fiction” har t ex inga reklamavbrott, vet dock inte om det finns fler av ”TV4-grupens” kanaler (med sport liksom) som är av denna art, och som i mitt fall finns att tillgå i ComHems utbud…

Angående SVTs trupp under VM är denna nu klar: http://svt.se/2.21247/1.2315781/svt_sports_medarbetare_i_oslo

Inlagd: 2011-02-07, 19:28
Skriven av: Aliide

Kanske leder det till att det sänds fler långlopp på svt (eller fyran) om det blir mera konkurrens om värdcupen och vm.

Inlagd: 2011-02-09, 08:31
Skriven av: Josef

Kanse så, men långlopp är ingenting jag brinner för. Vasaloppet är intressant eftersom man är uppvuxen med det så att det ingår i ens ”sportsjäl”, resten av loppen känner jag inte mycket för.

Inlagd: 2011-02-11, 14:47
Skriven av: toriv

Räddningen kan ju vara att se fyrans sändningar på nätet. Webbsändningarna av alpin-VM som går just nu är reklamfria. Kanske med avstängt ljud och radiosporten.

Inlagd: 2011-02-11, 15:02
Skriven av: Cliff

Cliff, du kan ha något där! Sen får man hoppas på att webben och radion är någorlunda synkade…

Inlagd: 2011-02-11, 15:11
Skriven av: toriv

Cliff: Tack för tipset. Det är ju för eländigt med sport i fyran. Alpina VM visar väl vad vi har att vänta om två år. De skiter i att åkare är i pisten och kör reklam istället. Lär väl bli samma sak i längd-vm.

Inlagd: 2011-02-13, 22:47
Skriven av: Jon

Jon: Det är ju bara i intervall loppen det kommer vara ett reelt problem. I alla masstarter är det ju fortfarande klungspurt som gäller så kan man ju klippa tillreklam utan problem.

Inlagd: 2011-02-13, 23:57
Skriven av: Stakhataren Burman

Joel: Du menar alltså att du inte tror att TV4 kommer sända reklam under spurten? Med tanke på Emma Green-fiaskot förra året är jag inte så säker.

Inlagd: 2011-02-14, 14:07
Skriven av: Jon

Fy vad tråkigt!!! TV4 är såååå dåliga! Framför allt är alla reklamavbrotten olidliga. Jag tycker det är oförskämt av TV4 att ens lämna ett bud på de här sändningsrättigheterna när SVT är så bra och TV4 vet att det kommer att bli sämre när de tar över!

Inlagd: 2011-02-28, 09:38
Skriven av: Janne

Känslan man får med TV4 är att de vill som Northug, så hatade som möjligt i det här landet (fast utan alla framgångar då).

Inlagd: 2011-02-28, 09:46
Skriven av: JonasE

It’s hard to find well-informed people in this particular topic, but you sound like you know what you’re talking about!
Thanks

Inlagd: 2014-09-25, 07:48
Skriven av: free live chat

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values