Skidpepp tar tempen på landslaget

temp.jpg

Om lite mindre än en månad drar VM igång på Norrbaggarnas hemmaplan. Som uppladdning tar Skidpepp tempen på det svenska landslaget. I rankingen tas naturligtvis hänsyn till åkarens ”normala” kapacitet. Tanken är att återkomma fram till VM med uppföljningar kring vart formkurvan pekar.

Stekhet:
1. Emil Jönsson: Med tre raka vinster i ryggen blev det till sist en fjärdeplats på sprinten i Otepää. Emil har dominerat på sprintbanorna i år. Till Otepää kom han med en sjukdom i bagaget vilket gör insatsen än mer imponerande.

2. Daniel Rickardsson: Med flera pallplatser i år har Daniel Rickardsson slagit igenom på allvar. Blev femma senast på sprinten vilket visar vilken form har är i. Ett av Sveriges starkaste medaljhopp på 15 km klassiskt som det ser ut nu. Ett alternativ till teamsprinten?

3. Maria Rydqvist: Födde barn och började prestera som aldrig förr. Går numer under det ironiska smeknamnet ”Dagsländan” på Skidpepp. Har åkt över sin förväntade förmåga i princip hela vintern, särskilt i fristil. Hade 8:e åktid uppför Alpe Cermisse – stort! Blir en viktig nyckel i ett stafettlag.

4. Jesper Modin: Har tagit sig till många sprintfinaler den här vintern och visat att han kan åka riktigt fort. Tyvärr har det ännu inte räckt ända fram och han har slutat sist i ett antal av finalerna. Men plötsligt händer det.

Varm
5. Charlotte Kalla: Har gjort fina resultat utan att riktigt glänsa. Björgen och Kowalczyk känns just nu som ett nummer större. Finns lite mer form att hämta.

6. Anna Haag: Anna är jämnheten själv och visade fin form under Tour de Ski där hon vann en etapp innan hon var tvungen att bryta. Har haft problem med sjukdomar vilket oroar lite. Sverige viktigaste luftrör – utan Anna Haag i en stafett blir det svårt att ta medalj.

7. Marcus Hellner: Precis som Kalla och Haag har Hellner gjort några riktigt bra lopp i år. Touren blev dock till slut en besvikelse och skapade en del oro kring honom och hans skidors hälsa. Visade dock senast att han nu även kan åka klassiskt.

8. Mats Larsson: Mats Larsson har varit mindre sjuk än vanligt den här säsongen och det har märkts. Framförallt på sprint där han sett riktigt vass ut. Har tagit stora steg även i fristil och blir en viktig sprintåkare i VM. Stafettinsatserna har varit okej, inte mer.

9. Hanna Falk: Började säsongen sådär men kurvan pekar uppåt.

Ljummen

10. Hanna Brodin: På gränsen mellan varm och ljummen. En helt okej säsong hittills. Visade senast i världscupen att hon kan slåss med de bästa. Gårdagens resultat på distanen i U23-VM var dock sämre än vad många räknat med.

11. Britta Johansson Norgen Helt okej resultat utan den där riktiga fullträffen.

12. Jens Eriksson:Upp och ner.

Kall

13. Anders Södergren: Har inte alls levererat så som vi vill se Anders göra. Har dragits med sjukdomar och VM närmar sig läskigt fort. En individuell medalj känns i dagsläget långt borta.

14. Lina Andersson: Bra senast men annars har det sett tungt ut. Uträknad av många på Skidpepp men kanske kanske är Lina på gång.

15. Ida Ingemarsdotter: Har tyvärr varit mycket sjuk och har inte gjort några särskilda resultat i vinter.

16. Teodor Pettersson: Har varit mycket sjuk men verkar kanske vara på väg tillbaka.

17. Robin Bryntesson: Bra i kval men sedan tar det ofta stopp. Vi väntar på Bryntes riktiga genombrott.

18. Johan Olsson: Johan har dragits med sjukdom sedan touren och formen är minst sagt oklar. Olsson som är en riktig mästerskapsåkare måste nu göra allt för att komma i form.

Iskall

19. Sara Lindborg: Har inte tagit något steg den här säsongen som det verkar. En Lindborg i form är en viktig del i ett stafettlag.

20. Magdalena Pajala: Säsongen har inte alls börjat bra för pitebon som tog oss med storm förra året. Måste till några riktiga crazy-bananas om den här säsongen ska sluta som den förra.

Etiketter: