Inför SM

Som ni alla vet är det snart dags för SM! Som vanligt får vi vänta på 3/5-milen och stafetten till senare i vinter men annars är det nästan som en klassisk mästerskapsvecka. Onsdag är första tävlingesdagen och man inleder med den inte helt rosade tävlingsgrenen teamsprint, sprintstafett eller varför inte lagsprint.

Till skillnad från internationella mästerskap tävlar man för sin klubb och just när det gäller SM och sprintstafett är det ju bra eftersom klubbarna inte behöver skrapa ihop så många åkare av yppersta klass för att få ihop ett lag. Samma argument är det iofs som man kör med inom FIS varför man ska behålla teamsprinten (alltså att länder med få åkare ändå ska kunna vara med). Hur som helst, onsdag är dagen och tiden är 16.15. Då går semifinal ett för damer.


Banskiss damernas teamsprint (och individuell sprint)


Banskiss herrarnas teamsprint (och individuell sprint)

Tävlingarna visas inte på TV men kanske blir det någon slags live-ström på nätet. Vem vet! Det jag vet är att klockan 19.00 går damfinalen och 19.30 herrarnas.

Anmälda till lagsprinten

Idrottonlines system verkar inte kunna hantera stafetter så det står endast en person per anmälan. Eller så anmäler man varje person separat, I don’t know! Någon som vet? Hur som helst verkar alla vara på plats så räkna med riktigt spännande tävlingar. Nästan så att man skulle vilja åka upp…


Banskiss dubbeljakten

Dagen efter lagsprinten är det dags för dubbeljakten. Den hade jag gärna sett i SVT, men tyvärr får vi vänta tills på lördag, ja om man inte kollar på de små sammandragen på Gomorron Sverige.

Anmälda till dubbeljakten

Starkt startfält även där. HOPPAS det blir bra liverapporter på nätet. 11.00 startar herrarnas tävling och 13.30 kör damerna.

Fredag är det vilodag.

Men på lördag får även TV-publiken vara med! Då är det sprint i fri stil och allt visas på SVT från kl 11:30 vilket betyder att man missar damernas kvartsfinaler (enligt programmet).

Anmälda till sprinten

Hela 50 damer och 87 herrar är anmälda till sprinten!! Hoppas alla hotshots kommer till start. VM-biljetter står på spel för en hel del!


Banskisser 10/15 km klassiskt

Söndag är veckans sista dag och tillika SM:s sista dag. Man avslutar med VM-distansen 10/15 km klassiskt och här kommer det bli spännande tror jag! Har Södergren och Olsson kvicknat till, eller ska Larsson sno åt sig en medalj? Rickardsson verkar sitta säkert på medaljplats tror jag. På damsidan lite mer öppet men Kalla och Haag lär ju åka hem med medaljer tror jag.

• Anmälda till 10/15 km

Andra länkar
SM-bloggen

Etiketter: