26 januari 2011, av Oskar

Mitt liv som…

mittliv.jpg

NRK och SVT har dragit igång en slags gemensam satsning inför VM där en motionär ska börja träna lika hårt nationernas stoltheter Northug och Hellner. I Norge heter programmet/bloggen inte helt oväntat Mitt liv som Northug och handlar om skådespelaren Mads Ousdal. I Sverige är det Erik Segerstedt, känd från bl a Idol som är personen i Mitt liv som Hellner.

Om Erik:

”De idrottsliga meriterna är givetvis betydligt blygsammare. Erik spelade fotboll fram till 17-årsåldern och har sedan dess hållit igång med styrketräning och löpning. Under sju veckors tid ska han nu kasta micken och glömma sången för att i stället fokusera på att träna och leva som Marcus Hellner.”

Om Mads (orkar inte översätta, ni förstår väl ändå):

”I ungdomsårene var Mads aktiv både på langrenn og annen idrett, og etter at han var ferdig i militæret drev han i to år sykkelbudfirmaet Raske Gutter, som han startet sammen med en kamerat. Da ble det flere timer sykling daglig med god fysisk form som resultat. De siste årene har det blitt mindre fysisk aktivitet, og skuespillerlivet kombinert med sigarettrøyking har gjort at “kondisen” hans rett og slett er ganske dårlig – “medium minus”, som han selv kaller det.”

Jag har tyvärr inte hunnit kolla på alla klipp och program osv, men det är kul att kolla på testvärden osv. Konstigt är dock att på NRK-sidan är det 28 dagar till VM och på SVT-sidan är det 35…

5 kommentarer till ”Mitt liv som…”

Ska man sätta en slant att de gör upp om vem som lyckats bäst sen i Holmenkollen?

Inlagd: 2011-01-26, 22:15
Skriven av: aku89

”Lika hårt som Hellner och Northug” är väl att ta i?

Jag tvivlar på att Segerstedt ger sig ut på motsvarande 3 timmar myrlöpning :)

Inlagd: 2011-01-27, 00:30
Skriven av: Benke Benbrott

Mads gikk et testløp på mandag etter en ukes trening. Løypa var en 14 km slak og fin skøyteløype i Lommedalen. Han hadde tidligere gått denne løypa på 75 minutter, mens på mandag går han på 48 min og 18 sek!!
Det synes jeg er imponerende.

Inlagd: 2011-01-27, 21:55
Skriven av: Helmer

Helmer: Största förändringen beror nog främst på teknikförbättring men han har nog stor hjälp av att ha slutat röka också.

Inlagd: 2011-01-27, 22:23
Skriven av: Joel Burman

Eller också är han dopad. Den snabba resultatförbättringen på kort tid tyder på det…

Inlagd: 2011-01-27, 22:44
Skriven av: Per

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values