Vem kör Norges tredjesträcka i VM?

Diskussionerna om vem som ska köra Norges tredjesträcka i stafetten i Oslo har varit het den senaste tiden. Lars Berger har efter ett stundtals gott skytte förklarat att han hellre satsar på Skidskytte-VM, som avgörs samtidigt, än att åka en tredjesträcka i längdlandslaget.

Nu säger skidskytten Emil Hegle Svendsen att han håller dörrarna öppna för att köra en av sträckorna i VM.

Norge har länge haft en tradition där de traditionella skidskyttarna även gästspelar i längdspåren. Åkare som Lars Berger, Ole-Einar Björndalen och Ronny Hafsås har alla vunnit längdtävlingar på yttersta världsnivå.

Vad tror ni, vem kör Norges tredjesträcka? Blir det Gjerdalen, Svendsen, eller kanske Skidpeppfavoriten Simen Oestensen. Och hur ställer ni er till att använda skidskyttar till längdstafettlagen?

Etiketter: