Nationskvoter för säsongen 2010/11

fis.jpgEftersom en ny säsong inletts betyder det att man räknar om kvoterna för hur många aktiva varje nation får ställa upp i världscuploppen. För Sveriges del är det full pott eftersom vi kommit upp i maxkvot på både dam- och herrsidan i sprint och distans (vilket betyder 6 startande)!

Förra säsongen hade vi hela 11 olika damer på världscuppoäng i distans och 12 i sprint! Nästan lika bra var det på herrsidan med 10 på distans och 12 på sprintsidan. Sedan hade vi ju även en världscupvinnare i Emil Jönsson vilket betyder att under sprintloppen får vi ha hela 7 startande herrar!

Värst av alla var dock Norge som hade hela 24 olika herrar som tog wc-poäng i distanscupen. Vilken makalös hög bredd dom har! Men, som konstaterats tidigare, den allra högsta toppen är inte lika bred längre…

Alla nationskvoter kan ni läsa om under tävlingsregler här på Skidpepp.se.

Etiketter: