Veckans tips (Gällivare)

tips_gallivare.jpg

OK, så var det dags för ännu ett läsartips. Den här gången blir det svårare eftersom vi har att göra med ett internationellt startfält som ännu inte mötts den här säsongen. Det gäller alltså att ha koll på hur försäsongen gått för hela världens åkare för att ta hem det. Eller så är man grym nationalist och fyller hela pallen med svenskar (inte helt omöjligt?).

Som ni ser i bilden ovan (och kanske minns ni) vann Charlotte Kalla sist det var tävlingar i Gällivare. Bjørgen tvåa och Saarinen trea. Blir det upprepning av den pallen eller får vi se någon annan kliva upp?

På herrsidan var det också svenskt i topp genom Marcus Hellners megalopp. Piller Cottrer blev tvåa och Northug kom trea. Tveksamt om vi får se den pallen i år med tanke på Northugs svajiga form/hälsa för tillfället. Piller Cottrer kom sexa förra helgen i Muonio så han verkar var i OK form i alla fall.

Som vanligt tippar ni pallen i herr- respektive damloppet. Och kommentarer kring själva tävlingen håller ni i den andra tråden, så slipper jag rensa!

Good Luck, och må bäste (svensk) vinna i Gällivare!