Ryska utövare ruttnar på sitt förbund

Det har diskuterats tidigare idag i en annan tråd här på hemsidan men jag tänkte det kan vara bra att ta upp det på riktigt. Det är trots allt en ganska stor nyhet.

Vad som hänt är att så gott som hela ryska landslaget har skrivit ett brev till Rysslands president Medvedev där de klagar över hopplösa förhållandena som råder inom förbundet. Enligt skidåkarna är ordföranden för förbundet, Vladimir Loginov, helt hopplös och har nu avgott på grund av klagomålen. Eller, formellt är det på grund av dåliga resultat under den gångna säsongen men inofficiellt är det revolution!

Det är DN/TT som skriver om det, som i sin tur citerar brevet:

”Vad säger det om dagens landslagsledning när Vladimir Loginov inte ens räknar idrottarna som människor? Han har offentligt kallat åkarna för ’uttjänt material’, ’som måste bearbetas’. . . De senaste åren har vi samlat på oss en mängd problem som förhindrat oss från att göra oss gällande på högsta nivå.”

”De tränare och läkare som gjort sig skyldiga till att ge åkarna otillåtna preparat straffas aldrig utan får fortsätta arbeta med landslaget. På så vis fortsätter dopningsproblemet att vara olöst”

Fan det låter helt underbart det här! Eller alltså det är ju hemskt att det ska bli så här men väldigt skönt att någon tar tag i saken!

Signaturen Fredde här på skidpepp har ögnat igenom hela brevet och kommit fram till följande:

”För övrigt handlade det om så vitt skilda saker som att deras fysio-team är helt odugliga. Att landslagstränarna inte har tid att göra det de borde göra utan försöker få ekonomin att gå ihop. Att mat, transporter och boende ofta är helt undermåligt bla får hela teamet ofta åka buss till tävlingarna i 12 timmar i stället för att ta ett flyg på en timme. Att vallateamet är så underbetalt att de är helt oengagerade. Att ledningen för skidförbundet är helt ointresserade av att utveckla skidåkningen utan bara koncentrerar sig på att få till tillräckligt bra resultat för tillfället för att de skall få ha kvar sina jobb.”

Alltså inte bara doping!

Signaturen Elin har en bekant som förr tillhörde ryska landslaget. Hon berättar att det inte räcker med att kicka ordföranden:

”Hon ser mycket positivt det som är på gång men menar att med deras hierarkiska organisation räcker det inte med att städa i toppen, man måste gräva djupt ner.”

Nu får vi hoppas att man rensar ordentligt i leden. Jag antar att presidenten inte vill att massa ryssar ska åka dit när det är OS på hemmaplan! Fast samtidigt vill han ju ha guld. Läskig avvägning det här.

Etiketter: