Elofsson skapar fortfarande rubriker

Eller ja, inte Pär Elofsson himself direkt utan istället var det två som slagit vad om att Elofsson skulle vinna OS-guld i Salt Lake City. Risto Dianoff heter karln som var helt säker på att Elof skulle hova hem guld och sa att han skulle skida till Umeå från finska Uleåborg om Elof inte vann. Som ni minns var det några år sen Salt Lake OS gick av stapeln och ni vet hur det gick.

Nu har iallafall Risto skidat de 55 milen hela vägen till Umeå där självaste Mr Elofsson tog emot. Det gillade Risto:

”Att säga att det var kul räcker inte, det är en fantastisk nostalgisk känsla när en sådan världsstjärna kommer hit. Och det är en lika fantastisk och sympatisk människa som när jag senast träffade honom, i Finland 1996.”

Elofsson:

”Det är bra många mil han åkt per dag och sammanlagt är det då mer än vad jag åkt i vinter. Jag vet inte om jag ska beklaga mig eller gratulera, det är ju mitt fel att han hamnat i det här…

Åh jag gillar Per.

Läs mer: Västerbottens-kuriren

Etiketter: