En bra intervju med Northug

Expressen.se har Tomas Pettersson intervjuat Petter Northug. Pettersson är en av få kvällsblaskejournalister som verkar kunna något om längdskidor på riktigt, och det märks. I intervjun berättar Northug bland annat att han är rätt så trött på att vara i fokus så himla mycket och är lite orolig inför nästa år då VM går på hans hemmaplan.

Han visar också upp den lugnare sidan av Northug vilket är skönt att få höra efter månader av jobbiga citat. Han förklarar också varför han håller på med dessa utspel:

”För att sätta press på mig själv. Slår jag mig på bröstet offentligt tvingas jag också leva upp till det i skidspåret.”

Pettersom undrar om han lovat för mycket någon gång.

”Inte än så länge (skratt). Men jag är förberedd på att det kommer att hända. Väljer man att prata så offensivt så får du vara redo på att smällen blir mycket hårdare när du misslyckas.”

Hur som helst förstärker intervjun den bilden jag fick av honom när jag var nere på Tour de Ski för ett par år sen. Då såg Petter åka iväg sittandes i baksätet av en bil med sin favoritkudde mot rutan. Då var han så långt ifrån den citatmaskin media oftast plockar upp.

Läs intervjun här

Etiketter: