Northug är omöjlig!

Det blev ännu en seger för norrmannen i dagens dubbeljakt. Det kan tyckas vara lite konstigt att Marcus Hellner inte blev åtminstone tvåa idag, men han fick se sig omkörd av både Bauer och Angerer på upploppet. Illa! I en intervju efter loppet berättade Hellner dock att han glömt bort att fokusera på upploppet och hade tankarna innan helt och hållet på ”bergspriset”, alltså bonussekunderna på toppen av mördarbacken.

Hur som helst väldigt bra kört av Hellner. Han fortsätter att imponera! I sammandraget ligger han nu tvåa, 40 sekunder efter Petter Northug.

Anders Södergren gled in som åtta, bara fyra sekunder efter täten. Han satte som vanligt färg på loppet och var med och drog upp tempot då och då. Lyckades även knipa en hel del bonussekunder idag också. Det var ju helt klart till Södergrens fördel att bonussekundrarna låg på toppen av mördarbacken. Det var faktiskt bara Northug som tog fler bunusar idag. Södergren ligger femma i sammandraget (trots att han inte gick vidare i sprinten i Stockholm!) och har helt klart pallchans imorgon!

Mats Larsson hänger kvar i tätstriden trots att han inte lyckades hålla ihop loppet helt och hållet idag. Han roffade åt sig 15 bonussekunder idag vilket hjälpte till att han inte halkat mer efter i totalen. Fem sekunder efter Hellner ligger han totalt och tyvärr är det tveksamt om han orkar hålla platsen i morgon eftersom skate inte riktigt är hans melodi.

Fjärde bästa svensk idag var Johan Olsson som blev 21:a. Han var verkligen anonym i detta lopp. Var sällan framme i tätklungan. Han är inte fjärde svensk i totalen. Det är faktiskt Jens Eriksson som ligger på en 16:e plats just nu. Han blev 27:a idag vilket är riktigt fint. Frågan är hur bra är han i ren fri stil? Finns risk att han tappar till +30 imorgon. Hoppas inte!

Daniel Rickardsson blev 30:e idag och 25:a i totalen. Emil Jönsson 38:a idag och 21:a i totalen. Jag hade faktiskt trott att Jönsson skulle gå lite bättre faktiskt med tanke på det fina SM-loppet han gjorde i nästan samma distans.

Resultat herrar

Ställning när en etapp återstår

På damsidan var det den stora revanschen för norskorna. Igår vallade de alla (utom Bjørgen) bort sig och idag blev det andra bullar. Etta tvåa och trea!

Charlotte Kalla har fortfarande dubbeljakt-demonen över sig och fick inte riktigt till det i skate-delen, även om hon verkade vara mycket mer positiv idag än efter tidigare dubbeljakter. Hon slutade sjua idag och ligger fyra i totalen, 1:47 efter Bjørgen i täten.

Andra svenska idag blev Anna Olsson som vill sluta karriären på topp som det ser ut. Hon gled in på femtonde plats och ligger nu trea i totalen strax före Kalla. Frågan är om hon kommer klara av att hänga på Kalla när hon är på jakt. Tveksamt. Tyvärr har ju Kalla nästan minuten upp till andraplats så det kommer nog bli nedre delen av pallen de två toppsvenskorna slåss om.

En som gärna är med och slåss om pallen är Steira som går ut bara några sekunder efter Kalla imorgon. Huah!

Anna Haag gick skapligt idag men vill nog mycket mer, speciellt på hemmaplan. 16:e idag och tolva i totalen.

Emma Wikén blev 30:e idag vilket ändå måste vara en grym placering för henne!

Resultat damer

Ställning när en etapp återstår

Startlistor inför söndagens jaktstart

Läs mer: DN, Aftonbladet 1 2, Expressen

Åh vad jag ångrar att jag inte åkte till Falun…

Etiketter: