Hur viktigt det är med bra TV-stämning

TV
Tänk att stämningen kring själva tv-sändningen kan vara så viktig för att man ska kunna uppskatta en svensk medalj! Faktorer som spelar in:

• Hur tv-produktionen görs

Detta har vi ältat från och till under åren som gått. Vissa länder producerar längd-TV uselt, andra gör det med bravur. OS-producenterna har varit lagom bra. Inga råtabbar men samtidigt långt ifrån perfekt.

• Vilka som är kommentatorer

Detta har vi också stött och blött fram och tillbaka. SVT vs Eurosport, Hård vs Karlsson osv. Man har sina favoriter och utan dem sabbas stämningen ordentligt.

Till slut finns det en tredje faktor, som vi inte diskuterat här. En faktor som förmodligen är viktigast av alla:

• Vilka man ser sändningen med

Tyvärr hade jag två rätt så oinsatta och salongsberusade typer vid min sida när jag såg Anna Haags megalopp igår. Detta pajade stämningen totalt. Mina vänner pratade sönder det mesta och frågade typ ”varför har alla röda kläder?”, ”är det där en svensk?”, ”de åker väl inte så fort alls?”. De missade även allt som var spännande och förstod inte så värst mycket. Detta dels på grund av att de var lite fulla och inte hängde med i svängarna och dels för att de bara inte hade fokus på rätt ställe – på skidåkningen. Det sms:ades om olika fester de skulle gå på osv. Helvete vad irriterande det var!!!

Igår var alltså två av dessa tre kriterier fyllda, men ändå kunde jag nästan inte glädjas utav Haags silver utan var bara råförbannad på mina bekanta. Usch!

Fast det dröjde inte länge innan jag släppte det där och bara njöt över Annas helt fantastiska lopp! Hurra!

Etiketter: