Inför 15km fritt

Hur ser det ut på herrsidan då? Ja där tror jag det är mer öppet. Många länder och skidåkare har nog tänkt att göra upp om det här. Inför tävlingen har det snackats väldigt mycket om Marcus Hellner, inte minst efter att Petter Northug ”hypat” svensken, eller rättare sagt snackat ner Emil Jönsson. Något som kan vara till fördel för Hellner är de lösa spåren eftersom han tillhör en av de lättare skidåkarna som inte gräver ner sig i den mjuka snön.

Men, det är långt ifrån säkert att Hellner blir bäste svensk. Johan Olsson kan drämma till med ett fint lopp, även om jag är tveksam till att det ska räcka till pallen. Sen har vi gamle gode Anders Södergren som vanligtvis skulle äga den här distansen men med tanke på vilket helvete han haft under den tidiga delen av vintern kan man inte kräva mycket. Dock har han genomfört ett fartpass i dagarna där det känts väldigt bra!

”Jag fick ett bra kvitto i går på träningen, för första gången på länge kändes det riktigt bra. Jag får ta första distansen lite som det blir. Jag hoppas att jag kan åka bättre och kommer i mål och har tagit ett kliv.”

Daniel Richardsson har lyft sig rejält i den fria stilen i vinter, men att det ska räcka till medalj är knappast troligt. Han ska nog vara riktigt glad om han hamnar bland de 20 första.

Motståndet då? Ja det är riktigt riktigt hårt. Vi har jävligt grymma italienare, en helt gäng fransmän, några tyskar, en schweizare, någon ryss. Sen har vi Bauer som är helt rå när han är i form och det var han åtminstone under Tour de Ski. Till langd.se sa han:

”Men dom här spelen handlar inte om Northug mot Bauer. Det är andra mycket starka åkare som till exempel Dario Cologna, Pietro Piller Cottrer, Tobias Angerer och kanske fem andra.”

Till slut: Petter Northug. Dock är nog morgondagens distans hans svagaste medaljchans, just med tanke på att den inte går som masstart.

Det känns ganska konstigt att inte nämna några fler norrbaggar men jag tror inte någon annan kommer kunna göra något. Ja det skulle vara skidskytten Hafsås då, men han har varit förkyld.

Anders Södergren, som själv inte tror han har med toppen att göra, har tippat medaljerna (till GP):

”En italienare, en svensk ’och då menar jag Hellner’, Lukas Bauer från Tjeckien.”

Startlistan 15 km herrar

Etiketter: