Jönsson tillbaka, svenskarna koser seg!!!

Alltså jag dör så bra svenskarna var idag!!!

Men alltid när man har som roligast blir det tråkigt.. Emil Jönsson, vinnaren och och numera ledare med nästan minuten i totalen, är rädd att skadan ska skakas fram igen och avbryter touren. Det tycker jag låter som en dålig idé. I övermorgon är det jaktstart och då kan han ta det förhållandevis lugnt eftersom skulle gå ut i en sådan ledning!

Första 15 kilometerna hade varit uppför och jag tror inte han hade tappat täten på den sträckan. Därefter lika mycket nedför där det är omöjligt att tappa så värst mycket tid så länge man inte har kassa skidor. Så i mål hade han lätt varit i täten. Och sen återstår ett masstartlopp 15 km klassiskt med instervallstart vilket han redan visat att han klarar borde kunna att hänga med i. Ja och sen är det sista etappen! Och varför skulle han vara sämre än någon annan på final climb? Det är ju inte direkt så att många tränar just den distansen… Well well, jag hoppas han gör rätt men i hjärtat känns det helt fel. Och herregud vilket bakslag för Ulvang & Co när totalledaren (som också leder överlägset!) hoppar av.

Men, vi kan faktiskt klara oss utan Jönsson för vi har en åkare till som är i jävligt fin form. Och då pratar jag så klart om Marcus Hellner som kom tvåa idag och även ligger tvåa i sammandraget (efter Jönsson). Jag skulle nog vilja säga att han tagit över taktiker-pinnen från geniet Thobias Fredriksson! Marcus åkte så sjukt snyggt idag trots att han kom ut sent i starten och han körde aldrig riktigt fult utan bara helt perfekt! Det ska bli en fröjd att se honom i övermorgon då det är 25 km fritt. Mums!

Bonus: Hellner ligger för närvarande tvåa i världscupen!

Teodor Peterson borde numera kunna titulera sig OS-medresenär med tanke på dagens insats! Två lopp inom åtta är kravet för att få åka. Nu är det i och för sig inte den absoluta sprinttoppen idag i Prag men ändå! Ruskigt rapp kille i starten vilket var en viktig egenskap idag där väldigt få lyckades köra om. Framtiden är god för svensk sprintåkning!

Resultat herrar

 
På damsidan var det inte lika roligt, men ändå kul att se hela fyra tjejer gå vidare. Är dock tveksam till diskningen av Hanna Brodin. Var det någon som såg några korridorer på upploppet? Sen så var det så fantastiskt kul att se Lisa Larsen närmast i bild innan starten. Det såg ut som om hon skulle spricka av nervositet. Sen hade hon inte riktigt raketen som krävdes i början för att få en bra placering utan hamnade sist direkt. Men, hon halkade inte efter så mycket vilket jag måste säga är riktigt coolt!

Magdalena Pajala var den som åkte bäst av svenskorna. Tyvärr kroknade hon strax innan målrakan i sin semi, men fram tills dess var hon riktigt grym!

Imorgon är det en välbehövlig vilodag för oss och för skidåkarna.

Resultat damer

Läs mer: DN, Aftonbladet 1, 2, Expressen

Etiketter: