05 januari 2010, av Oskar

100 kr till den svensk som spurtar ner Northug-gruppen?

För ett tag sedan här på Skidpepp diskuterades det lite löst om att man skulle starta någon slags facebook-grupp angående Northugs framfart i spåret. Jag vet inte vem som kom på idén men jag tycker det vore sjukt roligt om vi kunde starta en grupp som heter något i stil med

Alla sätter in 100 kr till den svensk som lyckas spurta ner Northug!

Då gäller alltså endast distanslopp då Northug och svensken har samma förutsättningar in på upploppet. Ju fler som går med i gruppen desto mer pengar till svensken! Och ingen behöver sätta in några pengar förrän det händer. Alltså att baggen blir nerspurtad.

Vad tror ni?

71 kommentarer till ”100 kr till den svensk som spurtar ner Northug-gruppen?”

Sign me up!

Jag kommer att sätta in 100 spänn var från mig själv och frugan.

Oskar, du får nosa upp kontonumret till den svensken som lyckas, den dagen det händer (om det någonsin händer).

Inlagd: 2010-01-05, 11:19
Skriven av: Gabriel

hellner kan bli rik :-)

Inlagd: 2010-01-05, 11:32
Skriven av: sonja

Kanskje dere skulle satt inn 100 spenn til Northug hver gang han spurtet ned en svenske også ;-)

Inlagd: 2010-01-05, 11:43
Skriven av: Clint

Clint, jag tycker ni borde börja spara pengar till Northug. Hans intänkter kommer utbliva snart när ”svensken” tar över

Inlagd: 2010-01-05, 12:12
Skriven av: Oskar

Jag hoppas att Hellner blir rik redan imorgon onsdag….

Inlagd: 2010-01-05, 12:26
Skriven av: Martin

Vi får väl döpa priset: Skidpepps bragdpris för fosterlandets ära.

Inlagd: 2010-01-05, 12:38
Skriven av: nisse

Jag är självklart med. Kanske kan Jönsson göra det i OS-stafetten.

Inlagd: 2010-01-05, 13:01
Skriven av: Alexander

Om Jönsson gör det i OS-stafetten sätter jag gladeligen in 500 spänn på hans konto.

Men allvarligt, kan man hålla Jönsson utanför stafettlaget om han är i den här formen under OS?

Inlagd: 2010-01-05, 13:03
Skriven av: Gabriel

haha!

Inlagd: 2010-01-05, 13:07
Skriven av: Sanna

Jønsson har en vei å gå dersom han skal utspurte Northug i OL-stafetten. Han klarte jo ikke å få til noen spurt etter det klassiske løpet nå sist lørdag til tross for at han hadde fått en billig reise.

Men dersom han satser på distanseløp i fremtiden, og klarer å beholde noe av spurtegenskapene og toppfarten kan han bli farlig. Hellner tror jeg ikke vil klare å spurte ned en Northug i form.

Inlagd: 2010-01-05, 13:11
Skriven av: Tor

Tror du har fel Tor. Tror inte Northug idag har en chans mot Emil Jönsson i en spurt frågan är däremot om Emil Jönsson hänger med Northug resten av spåret. Drömscenario vore att Jönsson, Northug och Teichman kommer in gemensamt för då skulle Northug aldrig dra och då tror jag faktiskt inte Northug har en suck i en spurt. Detsamma gäller en utvilad Hattestad eftersom dessa gossar är betydligt mer explosiva än Northug äv om Northug har tagit Hattestad en gång. Nåja det lär vi aldrig få veta för jag tror inte Jönsson är aktuell för någon sista sträck i en OS stafett.

Inlagd: 2010-01-05, 13:15
Skriven av: Kim

For å få opp adrenalinnivået hos dere svensker kan dere jo kose dere med denne videoen av ”helten” deres…

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=581301

Inlagd: 2010-01-05, 13:31
Skriven av: Tor

Som det ser ut nu sá vi bór kóra med Södergren-Olsson-Hellner-Jönsson.

Dock om om Norges stafettlag visar svaghetstecken sá kör vi med Hellner pa sista. Hellner är vár bästa slutman nágonsin och tar nog alla utom just Northug.

Inlagd: 2010-01-05, 13:36
Skriven av: Alexander

Ja, ska Rickardsson få chansen igen så ska han vara i riktig kanonform. Han gjorde bort sig kapitalt i Liberec och är på tok för ojämn.

Jesper Modin är ju ett intressant namn för en förstasträcka.

Inlagd: 2010-01-05, 13:45
Skriven av: Gabriel

Northug har redan nått den punkt då han inte kan vinna utan bara förlora.
För när han vinner en spurt numera säger alla jaha det var ju inget nytt.
Alltså är det ingen kick längre och han kan snart inte motivera sig.
Det är första steget mot förlust.
Han har vunnit ihjäl sig, sedan rasar fasaden.

Inlagd: 2010-01-05, 13:54
Skriven av: nisse

Alltså jönsson har gjort 1, ett, ETT bra distanslopp sen skriker ni att han ska in i stafettlaget. Jag fattar inte det här. Han skulle bli bortblåst av de bästa åkarna när farten skruvas upp sista kilometrarna. Han gjorde ett grymt bra lopp, inget snack om den saken, men det var just 1 lopp. Jag minns att även Magnus Ingesson gjorde nåt bra lopp ibland likt förbannat körde han alltid bort Sverige i stafett. Lika var det med Morgan Göransson and the list goes on.

I stafetten ska självklart DR/MF köra förstasträckan, lutar åt DR. Olsson andra Söder tredje och Hellner fjärde. Om en gosse är sjuk får MF hoppa in. Sen är nog Modin mitt andra val sen kanske kanske Jönsson kan komma på tal… Distans är en sak Sprint en annan.

Inlagd: 2010-01-05, 13:58
Skriven av: Martin V

Nån som kan sammanställa Emils resultat i distans de senatse åren. Jag kommer inte in på FIS hemsidan. Vet att han var 11:a på SM 15 km efter bla Kalle Gräfnings, Fredrik Karlsson och Brink. Har han åkt så många fler lopp?

Inlagd: 2010-01-05, 14:04
Skriven av: Martin V

ja ingen blir ju förvånad eller direkt imponerad länge utan många tar visterna förgivna.

Inlagd: 2010-01-05, 14:13
Skriven av: Sanna

Emil Jönnsson bör nog köra distans i Otepää och göra det bra för att vara aktuell för 1:a sträckan.

Inlagd: 2010-01-05, 14:14
Skriven av: Frans

http://www.teamsodergren.se/default.asp?visa=aktuellt&id=299

Södergren verkar positiv varje fall!

Inlagd: 2010-01-05, 14:19
Skriven av: Martin V

In och bli medlemmar i gruppen nu!

Inlagd: 2010-01-05, 14:33
Skriven av: Oskar

Martin V,

Jaså, du tycker att Daniel Rickardsson ska få chansen att förstöra ännu en stafett för Sverige?

Om han är i grym form kan han få köra, men han ska bevisa mycket efter totalfiaskot i Liberec. Jag vill inte genomlida ännu en sådan stafett för att Rickardsson inte klarar att hänga på.

Emil Jönsson har lyft mycket sig i distans i år, vilket indikerades av att han slog Markus Hellner på 15 km fritt i Bruksvallarna i November och nu i Tour de Ski.

Jag håller med om att han bör köra bra distans i Otepää, men skillnaden mellan Emil och Rickardsson är att Emil har en riktig vinnarinstinkt och han är den enda som kan utmana Northug i en spurt. Han spurtade ner Northug senast i somras på rullskidor och han är inte i mentalt underläge som alla andra åkare i WC är mot Northug.

Känner Emil själv att han är i form och att han mäktar med uppgiften så bör han få chansen.

Inlagd: 2010-01-05, 14:34
Skriven av: Gabriel

Och då pratar jag inte om förstasträckan utan om sistasträckan i stafetten.

Inlagd: 2010-01-05, 14:36
Skriven av: Gabriel

Dvs Södergren och Olsson får köra klassiska sträckorna, Hellner 3:an och Jönsson sista.

Inlagd: 2010-01-05, 14:38
Skriven av: Gabriel

Gabriels OS-stafettlag är klockrent, om Johan, Anders och Marcus är i fin form, och Emil har samma form som nu har vi ett grymt lag med en avslutare som tom. kan ge Northug nervdaller!

Inlagd: 2010-01-05, 15:02
Skriven av: Allan Vallan

Att ge Rickardsson hela skulden för stafettfiaskot i Liberec känns inte helt rättvist när hela laget underpresterade. Visst fick de ett taskigt utgångsläge när han tappat minuten på första sträckan, men det försvarar inte att Olsson tappade en halvminut, Fredriksson 40 sek och slutligen Hellner som la på 56 sekunder till.
Tre gånger har han kört i första laget och två av dem har slutat på pallen.

Men visst håller jag med om att Jönsson är ett spännande kort till stafetten, kan han visa att han har lyft sig så mycket på distans så att han platsar så ska han få åka. MEN jag vill gärna se honom åka något till distanslopp där det är tuff körning.

Inlagd: 2010-01-05, 15:25
Skriven av: Kattis

Det är väl självklart att det var Rickardssons fel i Liberec. Hur inspirerande är det att gå ut 1 minut efter? Tror du att Hellner hade tappat om han fått gå ut med tätkänning?

Man måste kunna prestera när det gäller och inte vika ned sig.

Inlagd: 2010-01-05, 15:34
Skriven av: Gabriel

Även om det inte är inspirerande så betyder det inte att man inte ska åka sitt bästa, en stafett är en stafett och allt kan hända.
Italien låg en halvminut efter Sverige efter två sträckor, men trots det slutade de före!? Där kan vi snacka om att prestera när det gäller och inte vika ner sig. Trots dålig inledning så satsade alla järnet, DET gjorde inte Sverige.
Hellner gick ut samtidigt som DiCenta, Hellner tappade 56 sek på täten medan DiCenta åkte upp sitt lag till 4:e plats och var 50 sek snabbare än Hellner på sträckan.

Inlagd: 2010-01-05, 15:47
Skriven av: Kattis

Gabriel. Ingen var mer förbannad är jag när DR skidade bort Sveriges chanser. Dock så har han visat i andra stafetter att han håller. Dels så har han presterat fina resultat både förra året och i år på klassiska distanser. Men DR är inte skriven i sten för mig. Har inget emot att MF åker om han kommer i något bättre form än han är nu. Saken är jag helt enkelt inte tror att Emil fixar en sträcka. Tror inte han är tillräckligt stark. visst jag kan ha fel men låt oss säga att Sverige går tillsammans med Angerer/Norrthug/Jönsson. I ett sånt läge kommer Angerer att ösa från början till slut annars blir han trea, det vet han. I ett sådant scenario tror jag Jönsson släpper. Han släppte ju faktiskt även i TDS loppet även fast det inte blev så mycket. En stafett är något annat än ett masstartlopp då det alltid går undan mot slutet av sträckorna och då kan det rinna iväg många sekunder.

Men visst om Jönsson fortsätter göra bra resultat på distans (vilket jag inte tror han kommer göra de närmsta året/åren) så låt han försöka. Men låt han då föröska i en världscup först, inte i ett VM.

Jag tror att DR:s risiga insats var en engångsföretelse, åtminstone hoppas jag det. Tror han blir en viktig kugge i ett framtida stafettlag.

Inlagd: 2010-01-05, 15:50
Skriven av: Martin V

Kattis, det är en helt annan fråga. Jag förstår om åkarna inte ville ta ut sig fullständigt när loppet var kört utan spara krut till 5-milen t ex. För mig kvittar det om vi kommer 4:a eller 8:a. Stafetten var förlorad efter Rickardssons startsträcka.

DiCenta var i kanonslag just då men det var ju knappast så att alla lagen åkte bättre än Sverige som du påstår.

Inlagd: 2010-01-05, 16:16
Skriven av: Gabriel

Ska Jönsson åka OS stafetten ska de vara på förstastäcken men tror nog de är fördel Rickardssons

Gabriel:i Bruksvallarna slår Emil Hellner de är helt rätt men tror nog de mer beror på att Hellner åkte dåligt han är 40 sek efter KERSHAW å 30 efter Johan Olsson 35 sek så,

Inlagd: 2010-01-05, 16:20
Skriven av: jossa

Jag har inte påstått att alla lagen åkte bättre än Sverige, bevisligen fanns det en hel del lag som åkte sämre. Min poäng är att man inte ska vika sig i stafett oavsett hur läget ser ut, för det händer alltid saker. Ett exempel är att om Fredriksson åkt jämt med täten på sin sträcka hade Hellner haft 20 sek upp till bronset en inte helt omöjlig uppgift för honom om han är i bra form.

Vi kan stöta och blöta den stafetten i all oändlighet. Du kommer aldrig att få mig att tycka att all skuld ligger på Ricklardsson. Han var den som underpresterade mest, men de andra hade kunnat göra bättre ifrån sig och medaljerna hade kunnat nås de tre övriga presterat på topp.

Inlagd: 2010-01-05, 16:29
Skriven av: Kattis

Jossa,

Man kan se det hur man vill. Man kan säga att Hellner åkte dåligt. Man kan också säga att Jönsson var 13 sekunder bakom Södergren som enligt egen utsago var i bra slag.

Emil har förbättrat sig enormt i distans och han besitter egenskaper som ingen annan svensk gör. Han bör få chansen i en stafett, för om det lyckas kan vi vinna guld.

Inlagd: 2010-01-05, 16:39
Skriven av: Gabriel

Kattis,

Läget var ju sådant att eftersom Södergren blivit sjuk så hade vi absolut inte råd med en genomklappning på förstasträckan. Fredriksson gjorde väl vad som kunde förväntas av honom, han ställde upp för laget och körde en sträcka han inte var bekväm med. Ingen skugga över honom. Att Olsson och Hellner inte gjorde några kanonsträckor är i min mening förståeligt med tanke på utgångsläget.

Man kan inte begära att åkare ska göra dunderupphämtningar efter en förstörd förstasträcka, men man kan begära att man inte ska klappa igenom och tappa 1 minut på täten på en förstasträcka i ett VM

Inlagd: 2010-01-05, 16:49
Skriven av: Gabriel

För att lyckas i stafett mot norge är det dom tre första sträckorna som gäller.
20-30sekunder före då klarar både Hellner och Emil av Northug även om han är i toppform.
Men faran med en sprinter är att har vi otur så blir det en ny Brink, då det brukar ta totalslut när det väl kommer.

Inlagd: 2010-01-05, 16:56
Skriven av: nisse

Diskussionen påminner lite om förra årets Larsenhysteri. Hon slog Kalla och sedan skulle hon in i ett stafettlag och bli nästa skiddrottning. Sanningen var väl snarare att hon hade en formtopp och har sedan presterat vad som kan förväntas av henne.

Ett lopp gör ingen skidåkare. Jönsson måste visa betydligt mer i min bok.

Gabriel: Tycker du att det är så stor skillnad på att ha Emil på sista mot Norrthug som att ha Hellner? Tänk på att det är en sak att ha en bra spurt i ett sprintlopp och en annan i en stafett när man åkt i 25 minuter. Jag tror att i en sådan situation är det kanske till och med fördel Hellner mot Jönsson…men vem vet. Jag tror dock inte hellner är chanslös i en stafettspurt mot Norrthug om han har en bra dag och lite tur.

Inlagd: 2010-01-05, 17:11
Skriven av: Martin V

Gabriel: Oavett vad som hände i VM (ingen idé att fortsätta den diskussionen ) så tycker jag i dagsläget att förstasträckan ska åkas av Rickardsson. Han har visat i de två klassiska lopp han åkt i år att han är tillräckligt bra och han har säkerligen lärt sig något efter den misslyckade VM-sträckan i fjol.
Jönsson är som jag skrivit tidigare ett intressant namn, men jag vill gärna se honom åka fler distanslopp (gärna någon stafett också men nu är ju det omöjligt innan OS) innan han ska åka ett såpass viktigt lopp som en sträcka i en OS-stafett.

Inlagd: 2010-01-05, 17:17
Skriven av: Kattis

Glöm inte Mathias Fredriksson! Han kommer nog bli bättre och bättre under den närmaste tiden.

Inlagd: 2010-01-05, 17:21
Skriven av: Oskar

Dersom Northug er i form så tror jeg ikke at hverken Hellner eller Jønsson slår ham på siste etappe.

Dersom Hellner får 15-20 sek ledelse så er han imidlertid så god at jeg tror at Northug ville ha fått store problemer med å ta ham igjen.

Diskusjonen Hellner/Jønsson har jo pågått en stund. Har den svenske ledelsen sagt noe om at de i det hele tatt vurderer Jønsson på stafett? I så fall burde han vel fått prøve seg på en stafett før OL.

Dersom Rickardsson går en ok første etappe så tror jeg Sverige vinner stafetten greit.

Inlagd: 2010-01-05, 17:39
Skriven av: Gif

Martin V: Jönsson släppte inte på 15 kilometersloppet utan han var bara kvar på sin plats i kön. han hade ju kunnat gått ut och försökt haka på petter när han kom ångande i eget spår. Så hade ju även and5ra kunnat gjort. Ingen gick ut och utmanade ryssen innan Petter kom. Varför kan man fråga sig. Om någon bytt spår, så hade Petter haft ett åproblem till att lösa. hade han vunnit då? det vet vi ju inte eftersom att alla verkade vara nöjda som det var. Utm Petter Northug.

Inlagd: 2010-01-05, 17:47
Skriven av: Sten

Vi får en spännande värdemätare i morgon då jag tror att Northug och Hellner kommer att försöka gå ifrån resten. Båda är intresserade av att skapa en lucka och Northug är säker väldigt revanschsugen.
Så håller formen i sig för Hellner så blir det spännande, det kan bli utbetalning av priset redan i morgon.

Inlagd: 2010-01-05, 17:50
Skriven av: nisse

Legkov og Vylegzhanin ute av touren. Angivelig på grunn av ” sykdom”.

Har mine mistanker om at Fis / wada må kalle inn til en pressekonferanse snart . Dette lukter doping lang vei.

Inlagd: 2010-01-05, 17:53
Skriven av: Gif

Efter insatserna på sprintloppen, så kanske man förvånas lite över att Jönsson inte hade bättre placering på prologen första dagen. Han åkte ju jättebra sedan på 15 kilometern. Men det är säkert så att frånvaron under skadeperioden gjorde att han behövde en riktig genomkörare. Tävling är ju en del av träningen oxå.

Inlagd: 2010-01-05, 17:54
Skriven av: Sten

Ref. Langrenn. com

Inlagd: 2010-01-05, 17:54
Skriven av: Gif

En gubbe mindre i tätklungan i morgon.
Petter var ju rädd för ryssarna i klättringen så det var väl bra för alla misstänker jag.

Inlagd: 2010-01-05, 17:58
Skriven av: nisse

Har med intresse läst diskussionen ovan om stafettlaget. Om Mathias kommer i bättre form (vi får se nu under resten av Touren) bör han absolut tas ut med sin enorma rutin. Han klappar inte igenom men måste som sagt höja sig.

Södergren är självskriven normalt men ingen optimal säsong tyvärr. En Anders i gammal god form hade varit självskriven. Glädjande att läsa det han skriver på sin hemsida och kul att han hade sällskap av Alsgaard i spåren. Hoppas att han hinner komma i form före OS.

Jönsson borde kunna platsa men frågan är om han själv vill och om han orkar med det höga stafettempot det är något annorlunda jämfört med en inhemsk tävling eller sällskapsresan i tourens etapp 2… Bör som flera andra redan skrivit ställa upp i Otepää.

Rickardsson och genomklappningen i Liberec: är lite rädd för att det upprepas och det är ganska givet att de efter påverkas negativt om de ligger en minut efter vid första växlingen jämfört om de ligger i ledning.

Hellner är den ende riktigt givne i dagsläget och många frågetecken finns. Blir inte lätt att ta ut ett lag men förhoppningsvis skingras flera moln innan dess.

Inlagd: 2010-01-05, 19:17
Skriven av: Jörgen

Glömde: är självklart med på hundralappen!

Inlagd: 2010-01-05, 19:19
Skriven av: Jörgen

Jag vet vem som är den enda svenska skidåkare som kan spurta ner Northug, Mats Larsson! Får han ordning på hälsan så är han om möjligt ändå snabbare än Northug, även i skate, då sker det på ett platt upplopp. Förra säsongen så spurtade han med lätthet ned Jönsson på en skiathlon i Östersund.

Tyvär måste jag också skriva att min uppfattning är att Jönsson inte ännu hör hemma i ett svenskt stafettlag.

Inlagd: 2010-01-05, 21:25
Skriven av: Sylvester

Gabriel : Jönsson var ändå rätt långt efter Olsson å KERSHAW är väl de men mer måste jämföra med från de loppet, både Olsson å kershaw har vait topp 10 på fritt 15 km i WC i år förlorar man ca 40 sek mot dom liggar men runt placerig 30 – 35 är nog där Jönsson ligger i distanslopp.

Inlagd: 2010-01-06, 11:59
Skriven av: jossa

Jörgen: nog är väl Johan Olsson åxå given i laget två topp 10 i WC lopp i år

Inlagd: 2010-01-06, 12:01
Skriven av: jossa

Jossa, jag tror att du har fel, speciellt om Jönsson är i den form han har nu. Men det är inte 15 km med indviduell start vi pratar om, utan en 10 km stafettsträcka vilket är något helt annat. Där handlar det bara om att hänga och spurta och det handlar om mycket psykologi. Klarar Jönsson att hänga så har vi stora möjligheter att faktiskt ta guld.

Inlagd: 2010-01-06, 12:14
Skriven av: Gabriel

Jag tror man måste ha minst 30 sekunder för att ha en chans att slå Norge, oavsett vem så åker sista sträckan för Sveriges del, eller något annat land med för den delan. Minns VM-stafetten i Liberec där Teichmann gick ut femton sekunder före Petter. Petter gick ut stenhårt och var ikapp redan efter någon kilometer och sedan slog han av och bara hängde där bakom. Är Petter med till slutet så är det kört, det finns ingen som kan ta honom. Det kommer att visa sig i klättringen på söndag också, har man inte lyckats skaka av sig honom i backen så vinner han Tour de Ski. Det är jag helt övertygad om.

Inlagd: 2010-01-06, 17:43
Skriven av: rs

Dere svensker kan vel heller lukte på en 2 eller 3 plass i OL staffeten. Norge har dere aldri sjanse til å slå!

Inlagd: 2010-01-09, 15:04
Skriven av: kk

Kan jo håpe på at Nordtug under VM i 2016 går på en ”brink”

Er vel mulig for svensker å sette inn
noen av de gamle gutta. Kanskje Wassberg har lyst.

Inlagd: 2010-01-09, 15:08
Skriven av: Leirik

Hundre svenske kroner er ikke mye. Det er risikofritt å tegne seg for betaling skal først skje når en svenske spurtslår ”bagen” – det kommer aldri til att hända.

Inlagd: 2010-01-09, 15:19
Skriven av: Norrbag

Eat yer heart out Swedes!

Vi nordmenn ELSKER å slå dere!
Långskidåkning var ikke det samma, de åren de var borte, nu har ordning i Unversum återvändt!

Inlagd: 2010-01-09, 16:25
Skriven av: ErikP

Dere svensker er desperate! Innrøm at dere ikke er gode nok! Norge vil alltid være foran dere!

Stolt Nordmann!

Inlagd: 2010-01-09, 19:46
Skriven av: Nordmannen

Sverige har ikke utrettet noe i langrenssporet siden Gunde.

Dere får holde dere til hockey og pingis. Norge hadde forresten knust Sverige glatt i hockey dersom vi også hadde 300 ishaller istedenfor 30.
Men nå er jo hockey en miniidrett, derfor er det ikke så viktig for oss.

Det er nok noe med den overlegne fysikken som gjør oss bedre i sport generelt

Inlagd: 2010-01-09, 19:46
Skriven av: Sverigesuger

Dette er idrett. Det er ingenting å krangle om. Ingen grunn til å slenge dritt. Hellner er en trivelig kar han. Og Charlott Kalla er helt nyyydelig. Det er åpenbart en ære for Northug å få denne ekstra oppmerksomheten. Før eller siden vil en svenske klare d. Det får gjerne bli LENGE til for min del. Det er nok mest sannsynlig at det skjer i en kaotisk sprint til slutt. Senere en gang. En annen gang.

Inlagd: 2010-01-10, 11:48
Skriven av: roy

northug er best dere svensker kan drømme om å slå han i en sprint

Inlagd: 2010-01-10, 17:14
Skriven av: obligatoriskt

Nu har jag tagit beslutet att det INTE blir några pengar till varken medaljörerna eller Södergren. Anledningen:

Om man kollar under förtydligande av spelregler i forumet så har vi beslutat att det endast gäller om förstaplatsen och på upploppet. Därför blir det inget för varken Hellner eller Södergren (som spurtade ner Petter igår).

Men misströsta inte!

Det är fortfarande två lopp kvar under OS där en svensk kan spurta ner Northug! Tyvärr är jag tveksam om det kommer ske eftersom vi förmodligen kommer vara överlägsna Norge i stafetten och på femmilen klarar nog inte Northug att hänga med eftersom det är klassisk stil. Men men, den som lever får se!!!
PS. bjud in alla era vänner så att det kan bli en rejäl slant!!!

Inlagd: 2010-02-21, 16:32
Skriven av: Oskar

Jönsson slog Northugg igår…..norbaggen hade inte en chans!

Inlagd: 2010-03-12, 09:09
Skriven av: Magnus

Jo, men inte ett distanslopp!

Inlagd: 2010-03-12, 10:10
Skriven av: Oskar

kanske blir svårt att hitta ett helt rättvist lopp att jämföra med?

Inlagd: 2010-03-12, 11:23
Skriven av: Sanna

ha ha vilken knasboll…
http://www.expressen.se/sport/Vintersport/1.1915071/northug-jag-vill-bli-utvisslad-i-sverige

Inlagd: 2010-03-12, 11:47
Skriven av: Sanna

Oscar, en sak jag tycker är lite luddig i reglerna är det här med ”samma förutsättningar in på upploppet”. Vad menas egentligen med det? Helt lika förutsättningar har man väl aldrig?

Om Northug hade kört ikapp Hellner på OS-stafetten och Hellner sedan hade spurtat ner Northug på upploppet, hade det inte gällt då?

Eller om Northug har fått dra mycket hårdare än svensken för att t.ex. hämta in en annan svensk utbrytare… Gäller det inte då?

Inlagd: 2010-03-12, 12:03
Skriven av: Manne

Petter Northug är liksom Margit Björgen fullproppade med ryss femmor, det är därför dem alltid vinner.

Inlagd: 2010-03-12, 12:44
Skriven av: Gro Harlem Bruntland

Manne: nu är jag inte Oskar men som jag förstått det är det bara i masstart distans (eller vid samtidig sista växling i längdstafetten) som belöningen kan komma i fråga.

Är en svensk då i sällskap med Petter när de kommer in på upploppet vid skidstadion och vinner ja då är alla kriterier uppfyllda.

OS-stafetten skulle sålunda inte ha räknats oavsett, för Norge var en bit efter vid sista växlingen.

Oskar får rätta mig om jag uppfattat det fel.

Inlagd: 2010-03-12, 14:58
Skriven av: Jörgen

Enkelt:

1. Distanslopp
2. Mass eller jaktstart
3. Northug + svensk tillsammans på upploppet
4. Svensk först i mål.

Inlagd: 2010-03-12, 22:02
Skriven av: Oskar

Fast med de reglerna Oskar så slog ju faktiskt Södergren Northug på OS jaktstarten i spurten.

Borde inte stafett räknas?

Inlagd: 2010-03-12, 22:05
Skriven av: Per

Oskar: samtidig (några sek) sista växling i stafetten gäller väl också som förutsättning?

Inlagd: 2010-03-13, 00:11
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values