21 november 2009, av Oskar

Herrarna höll i Beito

Utan Södergren i spåret var det istället Johan Olsson och Marcus Hellner våra förhoppningar låg hos. Båda åkte väldigt jämt och blev tillslut åtta respektive nia vilket är klart godkänt! Johan Olsson anser sig vara bättre i klassiskt så det ska bli ruskigt spännande och se honom åka i Kuusamo om en vecka. Hellner låg med bra länge i loppet men, likt den tidiga ledaren Lars Berger, kroknade i slutet. Men det är OK. Roligast av allt är att vi slapp Northug på pallen tycker jag, han har varit alldeles för kaxig. Istället klev en ung skidskytt fram och tog hem det, två tiondelar före Vittoz. Åh det var så fint när man fick se Hafsås gråta en skvätt när han insett att han vunnit.

Vad gäller de andra svenskarna hade man ju önskat sig världscuppoäng av Rikard Skutt Andreasson men han hade otur idag, 2 sekunder från poäng. Tiio Söderhielm halkade ner lite väl mycket han med, slutade 71:a tillslut över två minuter efter segraren. Men hur som helst bra att han fick köra lite vc.

Till slut,
• starkt norskt lag alltså.
• Vittoz än en gång snuvad på segern framför näsan.
• Tyskarna har inte riktigt hittat formen.
• Ryssarna verkar inte vågat dopa sig?

Topp tio

  1. Ronny Andre Hafsås
  2. Vincent Vittoz
  3. Matti Heikkinen
  4. Petter Northug
  5. John Anders Gaustad
  6. Geir Ludvig Aasen
  7. Alexander Legkov
  8. Johan Olsson
  9. Marcus Hellner
  10. Remo Fischer

17 kommentarer till ”Herrarna höll i Beito”

Ingen kan säga att Johan och Marcus gjorde ett dåligt lopp. Konkurensen är stenhård. Men Utan södergren och ändå ingen riktigt bra fyra, så blir det nog inte så kul i morgon. Men inte ge upp för det.

Inlagd: 2009-11-21, 17:02
Skriven av: Sten

Svenska stafettlaget: Söderhielm – Olsson – Andreasson – Hellner. Jönsson är verkligen saknad.

Norge kör med Rönning – Sundby -Hafsaas – Northug

Inlagd: 2009-11-21, 20:01
Skriven av: swestam

Herrarna behöver ett mirakel för en pallplats. Tur att vi har damerna!

Inlagd: 2009-11-21, 21:01
Skriven av: nisse

Synd att Sverige inte prioriterar stafett. Märkligt att varken Jönsson, Martin Larsson, Brink, Fredriksson, Mats Larsson är på plats. Vi kan inte bara ge upp hela tiden! Om vi ska bli världens bästa landslag på herrsidan så måste vi satsa även när Södergren är sjuk och Fredriksson inte är 100% i form. Jag vet att Jönsson tackade nej till platsen för att prioritera sprinten i Kusamo, men han hade säkert kommit om de om de frågat flera gånger. Jag tror Jönsson går till final i Kusamo oavs¨tt, men det är svårt att vinna eftersom alla normänn måste vara i form nu för att slåss om Os-platser.

Inget ont om Söderhielm som är en av våra mäst lovande skidåkare och kanske är bästa svensk inför nästa OS, men även om första sträckan imorgon inte kommer att gå i OS-fart så blir det en väldigt tuff uppgift.

För att avsluta lite mer positivt så har jag en väldig tro på damlaget. Skofterud åker bra, men det är ingen Kuitonen i hög form. Go tjejer, spöa Norge på hemmaplan!!

Fråga: Ifjol hade Japan en valla/slipmetod eller något annat som gjorde att de hade överlägset glid vid flera tillfällen i flera skidsporter. Norge har nu bekräftat att de fått denna valla/metod. âr det någon som vet om svenska landslaget har det?

Inlagd: 2009-11-21, 21:41
Skriven av: Alexander

Ryssland, Kazakstan, Italien, Japan har två lag på herrsidan. Norge har fyra.

På damsidan har Kazakstan, Tyskland, Ryssland två lag och Norge har tre.

Inlagd: 2009-11-21, 21:58
Skriven av: Alexander

Om Japanernas glidvallningsmetod är lika grym i alla fören som den var i OS-föret så lovar det inte gott för de andra nationerna om Norge ”fått den”.
Sen kan man undra hur många oljemiljoner ”fått den” motsvarar? :)

Inlagd: 2009-11-22, 02:22
Skriven av: Allan Vallan

Men alltså om så många nationer har minst två lag, varför inte vi? Grannationen som har några timmars bilfärd från hemmet. Vafan.

Inlagd: 2009-11-22, 02:59
Skriven av: Oskar

Alexander: Kommer Söderhielm att vara bästa svensk inför nästa OS, är mycket skeptiskt men du skrev ju kanske.

vet inte hur du menar med lovande?

Nå är det dags han börjar visa resultat
det har han ju inte gjort än någonstans.

Inlagd: 2009-11-22, 11:54
Skriven av: Andreas

Vädergudarna är på Sveriges sida. Det snöar i Beitostølen just nu. Tack till alla er som bad för det igår.

Inlagd: 2009-11-22, 12:10
Skriven av: Alexander

Andreas: Många åkare ligger på Tios nivå i flera år och plötsligt lyfter de sig ett hack och börjar presetera topp 10 i världscupen. Min poäng är bara att jag inte vet vilken av våra yngre åkare som kommer att ta det klivet.

Inlagd: 2009-11-22, 12:12
Skriven av: Alexander

Superlopp av Hellner! Han är klart med i topp i vinter. Tog in 30sek på sin sträcka, grymt bra.

Inlagd: 2009-11-22, 16:22
Skriven av: nisse

Northugs svenska fanclub!!
http://www.vgtv.no/?id=27337

Inlagd: 2009-11-22, 16:52
Skriven av: Alexander

Alexander:Jo jag vet Kolla bara på Anna Haag men just med Tiio så tror jag inte att han kommer att tillhöra värdeliten om några år (men jag kan ju ha fel)

Idag förstörde han ju iaf chansen på topp resultat i stafetten redan på första sträckan.

Inlagd: 2009-11-22, 17:48
Skriven av: Andreas

Andreas: Ingen trodde väl att Tio skulle följa ända in. Dock fick vi ett litet hopp när snön började falla. Jag anser att Sverige borde haft Emil Jönsson i första laget. Mitt alternativ två hade varit Martin Larsson, som gjorde en helt ok sprint i Bruksvallarna. Jag tror även att kanske Tynell, Ahrlin eller Svärd skulle kunnat hänga. Det var ju faktiskt så att relativt ”dåliga” lag hängde på nästan hela vägen.

Inlagd: 2009-11-22, 19:55
Skriven av: Alexander

Alexander: Larsson Svärd Tynell Ahrlin jag är tveksamt till om någon av dom hade haft en chans att hänga på i den form dom har nu, ett intrssant namn hade varit Jesper Modin

Inlagd: 2009-11-22, 21:00
Skriven av: jossa

Tiios första WC-stafett och det gick inte så bra… Men betänk att han var reserv efter det att Jönsson tackat nej samt Rickardsson + Södergren dragit sig ur. Tiio har framtiden för sig men åker nog inte flera stafetter för Sverige denna vinter..

Inlagd: 2009-11-22, 23:55
Skriven av: Jörgen

Jo jag vet att att ingen räknade att Tiio skulle hålla idag.

Men skrev det före att jag skulle aldrig tagit ut han till värdscupen just nu.

Tycker bara att Tiio är för dålig att åka i VC just nu.

Sen säger Alexander att han är ung å lovande talang men han är ju trots allt 25 år om han skulle vara bland dom bästa svenska åkarna till nästa OS då är han 29år och börjar se slutet på sin karriär.

Inlagd: 2009-11-23, 03:18
Skriven av: Andreas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values