Ännu en fantastisk svenskdag i spåren!

Det är så härligt att man inte är fotbollssupporter just nu. Inget VM för bollspelarna, däremot är det ju extremt lyxigt att man älskar längdskidor! Hurra för den här vintern!

Först måste jag be om ursäkt för det sena inlägget. Ni verkar dock klarat er fint på egen hand bland kommentarerna ser jag! Själv var jag ute på sedvanlig orienteringsträning när dagens stafetter gick så jag och Kristoffer spelade in rubbet och höll oss undan alla skidvänner och tv-apparater innan vi bänkade oss framför VHS:en.

Lindborg, vilken rysare

Innan jag istämmer i hyllningskören angående Anna Haag och Charlotte Kallas dundersträckor måste jag ändå imponeras av Sara Lindborg som åkte så grymt smart idag! Minns ni när det såg ut som om hon hade gått in i väggen i en uppförsbacke och man tänkte, ”jaha, så var den pallplatsen borta”? Jag tänkte så i alla fall. Men, istället för att försöka hänga med i toppen och sen gå käpprätt in i väggen valde hon att dra ner på tempot och släppa förbi lite åkare för att inte gå helt stum. När banan övergick i lite lättare partier kunde hon köra ikapp det hon tappat och Sverige var åter på banan. Så grymt!!

Anna Olsson åkte riktigt fint idag. Stabil tjej alltså. Jag måste säga att det redan nu känns lite vemodigt att hon tänkt sluta med skidåkningen efter denna säsong – hon är ju i sitt livs form ju!!

Och så har vi Haag och Kalla. Vilka tjejer! Det spelar ingen roll om Norge har hundra blonda fjällapor (ursäkta uttrycket, men det är ju så roligt!) när vi har Haag och Kalla i laget!

Alltså det måste varit evigheter sedan, eller kanske aldrig någonsin förut, som de svenska damerna ser ut att ha en bredare topp än herrarna! Till OS kommer det bli en riktig huggsexa om platserna och jag kan tänka mig att vi får se en hel del fina prestationer när våra tjejer, likt tjuren Ferdinands rivaler, kommer stångas om platserna i stafettlaget.

Resultat damer

Tiio inte riktigt där än

På herrsidan däremot märks det direkt om någon av toppåkarna är borta. När Södergren är sjuk och Daniel Rickardsson är skadad, ja då är det rätt så tomt för tillfället. Inte nog med att Tiio Söderhielm blev inslängd i stafettlaget, han fick gå förstasträckan, vilket måste varit enormt tufft för honom. Alltså han gjorde nog inte alls ett dåligt lopp med tanke på hans nivå, men det räcker inte på världscupen tyvärr. Dock var det nog en ruskigt bra erfarenhet för honom.

En som däremot höll ihop det riktigt bra idag var ju Rikard Andreasson! Lille skutt lät sig inte skrämmas av sina konkurrenter utan körde på finfint! Han är faktiskt en riktigt bra skate-reserv om nu Södergren eller Hellner (gud förbjude) skulle bli sjuka när det vankas OS-stafett.

Tänk om vi hade haft med svenskarna i toppen inför sista sträckan, då hade Hellner kunnat göra stordåd tror jag. Han åkte ju fantastiskt bra idag trots ett hopplöst utgångsläge och det måste jag säga är väldigt fint gjort. Jag tror inte det är många som skulle ha den peppen vid den placeringen. Snyggt åkt och det känns tryggt inför OS.

Resultat herrar

Till sist måste jag säga att jag anser att Emil Jönsson tog fel beslut i att inte åka till Beitostølen. Dels eftersom det hade varit oerhört intressant att se honom åka en stafettsträcka, men framförallt för att han inte kunnat fira sin flickväns makalösa framgångar. Klantigt!!

Läs mer: DN 1 2, Aftonbladet 1 2, Expressen 1 2