07 september 2009, av Oskar

Fredrik Persson lägger av

New Sweden-åkaren Fredrik Persson lägger skidorna på hyllan, meddelar han via New Swedens hemsida:

”Efter den gångna säsongen som inte alls blev så bra, mycket på grund av sjukdomar, så var motivationen att träna dagarna i ända ganska liten inför denna säsong. Men jag bestämde mig ändå för att fortsätta ett år till eftersom det var två år framåt jag tänkte när jag bytte tillbaka till min moderklubb inför förra säsongen och jag ville också ha betalt för den träning jag hade lagt ner inför den gångna säsongen då jag tränade hårt. Men när jag kom igång med träningen i maj månad, hade avverkat det första lägret med New Sweden och kroppen började svara på träningen igen, så kände jag ändå inte den där glöden och lusten som jag har känt tidigare då allt annat än skidåkning var oviktigt. Det kändes som att jag hade mer fokus på andra saker t.ex. vad jag ska syssla med den dagen jag slutar. Efter uteblivna framgångar och 30 år fyllda i vintras så har det blivit ännu mer tankar åt det hållet. Dessutom så påskyndades detta beslut av finanskrisen som i somras hade hunnit sätta sina tråkiga spår i flera sponsorföretag.”

Nu blir det istället arbete på Noname och framtagning av något slags skidfodral:

”Det är lite klurigt att beskriva vad det är för något men man kan snabbt sätta ihop sina skidor med hållaren utan att få kladdig valla från skidorna på sig själv när man bär skidorna. När man ska transportera skidorna t.ex i bilen eller i skidfodralet så får man inget kladd där heller.”

Man har även lagt upp en härlig bildkavalkad på deras hemsida.

Vi önskar Fredrik lycka till med det nya livet!

7 kommentarer till ”Fredrik Persson lägger av”

Jag vet tyvärr inte vem det är. Har han åkt i landslaget?

Inlagd: 2009-09-07, 17:29
Skriven av: nisse

Från det ena till det andra. Ingen verkar ha några synpunkter på det som varit i tex Torsby och Aure. Jag tycker att det finns en del överraskningar.
Tex var Muranen klart starkare än Saarinen i Aure, vad betyder det? Sandra Hansson var klart bättre än jag trott, slog Britta i sprint med god marginal. Sara Lindborg var jätte stark i Torsby, är hon äntligen på G? Lisa Larssen gjorde ett väldigt svagt lopp i Torsby, har hon varit sjuk? Tio Söderhjelm gjorde ett bra lopp i Torsby och Jocke är tydligen väldigt imponerad av honom. Kan det vara en man för toppgruppen? Har ni några synpunkter?

Inlagd: 2009-09-07, 17:57
Skriven av: nisse

Svårt säga vad de betyder att Muranen slår Saaringen,Kalla ser stark ut presterat bra resultat både Aure å Torsby så hon liggar nog rätt till. Anna Haag å Anna Olsson ser åxå starka ut om man ser till Aure resultaten. Britta gjorde inga bra resulsat i Aure svårt säga vad de beror på Ida Ingmarsdotter var bra i Aure så länge hon kunde vara med, Sara Lindborg kommar att göra en bra säsong tror jag,sedan ska man nog inte dra för stora växlar av Torsby loppet å Aure är trots allt bara uppbyggnads period men de är ju en finger visning om hur man liggar till.

Inlagd: 2009-09-07, 20:40
Skriven av: jossa

Mina funderingar är: Vi har egentligen bara tre säkra åkare på både dam och herrdistans. Alltså två lediga platser i varje lag. Man kan ju spekulera om tex Sara Lindborg, Sandra hansson, Lisa Larssen kan vara aktuella. Och Tio Söderhjelm och någon till på herr. Eller om man vill dubblera med sprintåkare vilket vore synd. Jag tror Fredriksson, Britta och Lina får svårt att ta plats i distanslaget.

Inlagd: 2009-09-07, 22:26
Skriven av: nisse

På damsidan är nästan alla tjejer förutom Kalla bättre i
klassiskt,så blir hård konkurrens om platserna på dom
klassiska loppen givna är Kalla,Haag.Olsson Britta
kan nog åxå känna sig given 3 topp 17 förra året
sedan ligger Lina närmast den 5 platsen i dagsläget
men finns många som har chans att ta den plasten
tänker närmanst på Sara L. Maria R, Hanna B, Sandra H,
Ida I;Hanna F. På fristill är det mer öppent tycker jag
där kan bara Kalla å Haag känna sig givna där kommer
Lisa L vara med å kriga om en plats med dom ovannämde
förutam Lina å Sandra som vi kan räkna bort i fritt.

Inlagd: 2009-09-08, 15:39
Skriven av: jossa

Jag kan berätta lite om Pirjo Muranen, för det gäller att ha koll på henne till vintern. Pirjo Manninen var en jättetalang och satsade långt upp i junioråldern på medeldistanslöpning 800-3000m parallellt med skidåkningen. Därför var hon helt överlägsen då skidåkningen plötsligt fick en gren som liknar medeldistans (sprintskidåkning) och vann allt i sprintväg inklusive det första VM guldet som delades ut i grenen. Sen åkte hon på en allvarlig höftskada och var borta i ett år. Efter höftskadan kunde hon inte springa på väldigt länge så hon gav upp friidrotten och började satsa på att också prestera på längre distanser som längdåkare. Hon bytte tränare 2004 (tränas av samma tränare som Sami Jauhojärvi). Idag är Muranen 28 år och fört NU börjar hon ha tillräckligt med uthållighetsträning bakom sig för att prestera också på längre distanser. Förra säsongen gjorde hon sin bästa distanssäsong nånsin och sommarens resultat/träning pekar på att nästa säsong blir ännu bättre.

Hon har samma överraskningspotential i OS som Anna (Dahlberg) Olsson, framförallt då på distanser med gemensam start.

Sen måste jag kommentera Sandra Hansson. Vad jag förstått så har hon haft problem med sponsorer. Hade hon ställt upp i nån svensk uttagningstävling förra säsongen är jag säker på att hon varit inne i landslaget nu. Det är lätt att vara efterklok, men hoppas att hon trots sponsorproblemen har fått träna bra och kan slå sig in i landslaget i november i Bruks.

Ursäkta att vi kapar Fredrik Perssons tråd på det här sättet. Men ser framemot det nya skidfodralet han ska ta fram. Det behövs absolut nåt nytt för de kletiga klisterskidorna.

Inlagd: 2009-09-08, 16:19
Skriven av: Frans

Frans, och ni andra, det är helt ok om ni inte följer slaviskt vad originalartikeln handlat om.

Intressant läsning om Muranen!

Inlagd: 2009-09-08, 21:39
Skriven av: Oskar

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values