Lite orolig av ”Emil 100% fokuserad på OS”

jo_olsson.jpg
Johan Olsson i målet efter besvikelsen på VM

Jag brukar alltid höja en varningens finger när skidåkare blir för inställda på en distans, ett lopp i ett OS osv. Ni kanske minns Johan Olsson i vintras? Eller varför inte även självaste Emil Jönsson på samma mästerskap. Emil till längd.se:

”Det är OS som gäller till 100 procent. Allt annat kommer i skuggan av det.”

Olsson var i och för sig nog den största medaljkandidaten vi hade, ja om nu inte det konstiga vädret hade dragit in i Liberec. Men, som skidåkare på den nivån måste man ju inse att vädret och andra faktorer kan ställa till det och är det verkligen då så sunt att ha fokuseringen inställd på ett enda lopp över hela säsongen? Blir det inte lite för högt ställda krav och blir inte fallet efteråt så himla hårt om man inte lyckas?

Fast för att gå och vinna det där guldet måste man kanske ha inställningen Det loppet. Vad vet jag, som endast är s.k. elitmotionerande orienterare utan varisig formtoppar eller fokuseringar…

Vad tror ni?