Sandra Hansson måste ju åka SM-tremilen!

Om en vecka är det SM-stafetter samt fem- respektive tremil. Då hoppas jag att Sandra Hansson ställer upp så vi får slut på alla frågor om hur bra hon egentligen står sig på en tävlingsbana mot det resterande svenska fältet. Sedan november förra året då Hansson åkte norska öppningstävlingar istället för det svenska, har snacket gått om hur bra hon egentligen är. Många ville se henne i världscupen i det första klassiska loppet i Kuusamo, men hon blev inte uttagen eftersom hon åkte ”fel” uttagningslopp. Istället satsade hon vidare på långloppscupen och har trots en hel del sjukdomar åkt riktigt bra.

I en intervju på langd.se sa hon så här om hon kommer åka något mer i Sverige framöver:

”Vi får se, jag är sugen på att åka tremilen på SM i Åsarna, problemet är att jag inte har någon backning. Jag kan åka NM (Norska mästerskapen) samma helg med min norska klubb också, då får jag service med allt. Som sagt, jag vill gärna åka SM men det är en lång resa själv i bil, plus allt som ska ordnas med vallning och dricka på egen hand, men vi får se…”

Det är otroligt trist att det ska handla om serviceteamet. Om nu Sandra satsar mot OS och vill visa svenska lagledningen att hon ska ha en plats där borde hennes klubb i Oslo ha förståelse för det och hjälpa henne i SM istället.

Well, den som lever får se. Än så länge har hon inte anmält sig.

Sandra är tydligen anmäld i NM. Så var det med det.