Kalla trea, Olsson femma – Kowalczyk totalvinnare

Majdic sträckte händerna i luften när hon gick i mål trots att hon idag med sin tolfteplats blev tvungen att lämna över sin gula ledartröja till totalvinnaren Justyna Kowalczyk, sluggerdrottningen som visar att bra teknik inte spelar någon roll så länge man har världens fetaste motor inombords.

Charlotte Kalla såg ut att tappa pallen idag men höll i hop det väldigt fint i slutet och spurtade ner Steira som man vet inte är den rappaste när det vankas mållinje. Johaug lyckades dock inte Kalla klå. Norskans skate-frenesi uppför mördarbacken var bara för mycket för Kalla – hon kanske blev helt virrig av att se stavarna gå där, tjoff tjoff tjoff.

Anna Olsson, spurtkanonen nummer ett, låg och sladdade i slutet av storklungan som jagade Kalla & Co. Jag och säkert många andra trodde nog inte att hon skulle orka hänga med i klungans tempo men lyckades hålla sig kvar och när det började dra ihop sig till spurt var Anna helt plötsligt först av alla – otroligt snygg gjort. Olsson blev alltså femma.

Nästa svenska blev Anna Haag, på en 34:e plats, som inte haft det så himla bra sedan hon blev sjuk innan VM.

Inte långt efter Haag spurtade Lisa Larsen in på en helt ok 41:a plats. Värt att notera är att hon hade 21:a åktid av alla idag!! Äntligen visar stockholmskan att hon är grym i fri stil!

Hanna Brodin kom näst sist på en 60:e plats.

Läs mer: Aftonbladet, DN