27 mars 2009, av Oskar

Gunde slutar!

Det var som vi befarade, Gunde tackar för sig, och fortsätter att fylla på i ”vi som bara stannar någon säsong”-gruppen.

Emil Jönsson sa till Aftonbladet så här angående Gundes avhopp:

”Det är ju OS som kommer, man behöver kanske inte byta folk varje säsong, det är inte det bästa. Jag trodde han skulle vara kvar längre och kriga.”

men:

”Det här är tråkigt och förvånande, men för oss aktiva spelar det mindre roll, jag har kvar min träningsplan. Det blir mest mer för förbunden att rådda med.”

Ärligt talat, nästa person som tillträder som chef/tränare/whatever borde skriva på ett fett jävla kontrakt så att de inte kan lämna positionen direkt – det här håller ju inte!!

Varför kan man inte hitta några Pichlers till längdslandslaget?

En sak är bra med att det hela tiden slutar och börjar folk i landslagsledningen – längdskidor syns i media även när det inte är snö ute. Fast egentligen, hur bra är det i jämförelse med hur struligt det blir för de stackars aktiva?

9 kommentarer till ”Gunde slutar!”

Av vad han sade för en vecka sedan så tror jag att det ligger något bakom. För det verkar ju konstigt att en mediasugen Gunde hoppar av före OS. Men i vilket fall tror jag inte att det spelar någon roll för dom aktiva dom är ju väldigt självgående och är omgivna av flera experter. Däremot är det ju sämre för jakten på sponsorpengar. Det vore bra med någon ny kändis typ Elofsson som efterträdare han är ju erfaren i vad som krävs.

Inlagd: 2009-03-27, 14:33
Skriven av: nisse

Verkar märligt. Är det någon som har någon förklaring till detta?

Mina teorier är att det varit för många saker som lämnats åt slumpen och Gunde har irriterat sig på detta och till slut givit upp. Gunde har många gånger sakt att han kan bara satsa när det är 100% (utifrån så verkar det vara många saker som inte är 100% i skidförbundet). Det vore tråkigt om det bara är en ekonomisk fråga. Torgny Mogren sa på 1990-talet att Gunde skulle vara den bästa förbundskapten eller landslagschef, men att förbundet nog inte har råd att anstaälla honom.

Inte längd, men den näst viktigaste sporten: Glädjande så slog Helena Jonsson Kati Wilhelm idag. Det vore otroligt kul om hon skulle vinna världscupen.

Inlagd: 2009-03-27, 15:04
Skriven av: Alexander

Kan det ha med klena resultat att göra? Få medaljer i VM och blygsamma världscupplaceringar i totalen? Hoppas inte det..
Det blev ju trots allt 5 olika världscupvinster av fem olika svenska åkare.
När hände det Sverige senast?
Vilket innebär medaljchans för samtliga dessa till nästa OS.

Inlagd: 2009-03-27, 18:29
Skriven av: Guten

Nej jag tror tyvärr det är en ekonomisk
fråga. Hans eget företag blev väl lidande
och förbundet har väl inte kunnat kompensera för det. Det är min personliga gissning. Pengar brukar vara orsak till det mesta, för han sa ju att det inte bara berodde på honom i förra veckan. Resultaten är ju sannerligen inget att skämmas för.

Inlagd: 2009-03-27, 20:42
Skriven av: nisse

Klart att det har med klena resultat att göra. Idag har vi inga som kan motsvara de krav man måste ställa för att vara bland de främsta i Världen. Och Gunde har HÖGA krav. När han ser att det aldrig dom aldrig kommer att bli några elitidrottsmän för att dom är för lata så är det bättre att han slutar.

Inlagd: 2009-03-27, 21:38
Skriven av: Jonas

Min spontana reaktion är att Gunde tycks vara en synnerligen klok man, som helt och fullt har koll på vad som sker.

Inlagd: 2009-03-27, 22:21
Skriven av: Tobbe Eng.

Jonas: Skärpning! Om du läser Gundes uttalanden före beslutet så framgår det att han kunde tänka sig att stanna. Han poängterade att det finns två parter i avgörandet. Så mediakåt som Gunde är så
tror jag inte han slutar frivilligt.
Men personligen så tycker jag att det är lite svek över avhoppet. Sedan till resultaten så har Sverige ett av dom mest lovande lagen och att kalla dom lata är väl ganska oförskämt. Och att hylla Gundes höga krav går ju inte i hop med dom TV satsningar han gjort.

Inlagd: 2009-03-28, 08:30
Skriven av: nisse

Om man ska se till Gundes uttalanden om två parter kan det tolkas som om Gunde ställde krav (varav ekonomin kan vara en del, men det kan också ha handla om annat) som han inte fick igenom och därför valde sluta.

Svenska skidförbundet gör bort sig igen… Bråten tillbaka som ansvarig för sprint?? Suck.

Förbundsledningen har gjort flera misstag denna vinter sen verkar det finnas för många småpåvar där. Gunde hade minst 2 chefer ovanför sig och sen två nivåer ner till de aktiva. Kan inte vara optimalt?

Inlagd: 2009-03-28, 19:28
Skriven av: Jörgen

Nå men egentligen skulle ju Gunde fixa till organisationen och det har han ju gjort nu.

Inge konstigt att han slutar det tar nog mycket tid å hålla på med det han har gjort sista åren.

Inlagd: 2009-03-29, 10:03
Skriven av: Andreas

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values