Bråten tillbaka som tränare?

Nu när de svenska sprintrarna blivit ifrånåkta av sprintgutta är det tydligen dags att rekrytera en speciell sprinttränare (och kanske starta ett sprintlag?). En som enligt TT blivit tillfrågad är mannen som rörde om i grytan ordentligt för några år sedan, Inge Bråten. Han ledde Norges landslag under Dählie-tiden och då var det succé. Sen när han kom till Sverige blev det genast problem eftersom han inte gick ihop så bra med alla i landslaget (Läs: Fredrikssons). Sen så hade han en hel del hälsoproblem under tiden han var tränare åt Sverige. Hur han mår idag vet jag inte, men han har ju kommit en bit upp i åren. Det har iofs även Wolfgang Pichler och han ångar på som vanligt. Om året som gåttt säger Bråten så här till TT:

”Jag har lidit med de svenska sprintåkarna den här säsongen, de har saknat motivation och de har saknat en spark i baken. Jag skulle gärna jobba tillsammans med Ola Rawald.”

Nu är det bara att vänta och se. Vad tror ni, kommer Bråten tillbaka till Sverige? Är det bra? Kan han träna sprinters?

Till slut: Det jag ser mest framemot vid ett eventuellt sprintlag är hemsidan – Sverige måste knäcka sprintgutta på webben – once and for all!! Och jag hjälper hjärna till!

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: