Cologna tog hem totalen

Jaktstart är kul. Tyvärr hade Dario Cologna alldeles för långt försprång idag för att det skulle bli en riktigt spännande avslutning av världscupen. Northug brände sina chanser igår då han inte riktigt fick till det. Trots att norsken inte kunde ta hem totalen var han bara tvungen att spurta ner hela klungan (med Hellner mfl) i slutet idag, sjukt svängigt. Så än så länge håller Northugs citat om att han aldrig kommer förlora en spurt mot svensken. Som ni kanske såg i den längre intervjun med Northug som ligger ute på svtplay.se förklarar han att det mesta av det där bara är ”show” för att försöka blåsa liv lite i skidåkningen. Jag gillar det, även om han kanske är lite väl dryg ibland. Och jag gillar att jag inte gillar honom just på grund av det. Eh, ja ni förstår.

Marcus Hellner blev tillslut åtta.

En som fick väldigt lite plats av Karlsson och Jonsson idag var Johan Olsson. Han körde ju riktigt bra men när han kom i bild var det sällan Karlsson ens nämnde att han var där – som om allting handlade om Cologna idag. Lite trist må jag säga. Olsson spurtade ner Piller Cottrer på upploppet och blev 13:e.

Resten av svenskarna var väl inte så himla bra idag – tänka sig att det är en sådan stor skillnad mellan sprinters och distanslöpare när det kommer till längre lopp. Emil Jönsson som snackat om att han ska bli bättre på distanslopp har ju inte haft en suck under de tre senaste tävlingarna. Det blir lite fånigt att se sprintspecialisterna harva runt runt där bara för att få sina världscuppoäng de fick med sig i Stockholm. Någonting måste helt klart göras här. Antingen gör man om sprintgrenen så att den passar distansåkare ännu bättre, eller så skiljer man dessa grenar åt ännu mer.

Daniel Rickardsson 49:a, Jesper Modin 53, Calle Halfvarsson 55, Mats Larsson bara 56:a, Teodor Peterson 59:a och Emil Jönsson 68:a…

Fast samtidigt önskar man ju inte att det blir totalförändringar i världscupen varje år – börjar bli rätt så tjatigt att försöka hänga med i alla regeländringar med bonussekundrar osv. helt klart något som urvattnar skidåkningen tycker jag.

Nu är det en halvtimme kvar till damernas start och jag hoppas Anna Olsson håller ihop det bra – det är ju faktiskt bara 10 kilometer

Läs mer: Aftonbladet, DN

Etiketter: