Det som inte fick hända…

I år var det dags. Efter 20 års väntan skulle vi äntligen sätta alla andra nationer, inklusive Norge, på plats i en VM-stafett. Sverige skulle gå ifrån på andra och tredje sträckan och Marcus Hellner skulle få en behaglig resa fram till mål och guldet. Det kändes nästan för bra för att vara sant.

Det var för bra för att vara sant.

I morse släpptes nämligen bomben: Anders Södergren har blivit sjuk. Ersättare blir Mathias Fredriksson.

Som tur är har Mathias formkurva pekat uppåt och i söndags var han bland de snabbaste av alla på skate-delen. Men Mathias kan inte göra det som vi hade hoppats Södergren skulle göra – att spräcka fältet och gå ifrån resten av världseliten.

Nu får vi istället förlita oss i Hellners spurtegenskaper. Han är bra, han slår nog de flesta, och det kan mycket väl bli medalj, men utan Södergren i laget är det inte lika roligt längre. Han är ju the man!

Jaja, än är det inte kört, nu håller vi tummarna för att det ska gå bra ändå!

Och till sist: Jag hade tänkt att söndagens femmil skulle bli det roligaste masstartsloppet jag någonsin sett då jag faktiskt hade förhoppningen om att Södergren och hans form skulle köra skiten av allt och alla. Helt plötsligt känns det loppet som vilket annat masstarstslopp som helst: dötrist!

Fan vad jag hatar Sveriges otur med sjukdomar! …som enligt Aftonbladet härstammar från ett hotell i Italien. Sjukdomarna alltså, inte oturen. Eller det är kanske samma sak…

Läa mer: Aftonbladet, DN