Insändare: angående uttagningar

Skidpepp-läsaren Claes Herlitz mailade in en insändare idag som jag valt att publicera:

Det finns anledning att föra fram stark kritik mot det sätt som uttagningen av tjejtruppen till VM gått till.

Maria Rydqvist har i år gjort sin bästa säsong hittills och borde redan från början ha varit självskriven i truppen. Hon har aldrig nånsin blivit besegrad av Hanna Brodin, som visserligen är mycket duktig men helt saknar erfarenhet av tävlingar på denna nivå och som dessutom aldrig tävlat i en tremil.

Tjejtruppen är för liten. Det är svårt att förstå att nio killar men bara sju tjejer har blivit uttagna eftersom tjejerna har ett minst lika tufft program som killarna. Rydqvist borde ha blivit uttagen som första namn efter de sex som togs ut för en vecka sedan, och den åttonde platsen borde ha stått mellan Lisa Larsen och Brodin.

Jag är förvånad och beklämd över den uppenbara ”bortdömning” av Rydqvist som gjorts.

Claes