Brodin till VM!

Av de tre tilltänkta har man nu äntligen bestämt sig för vem som får åka till VM – Hanna Brodin! Men, enligt längd.se så låter det som om det kanske inte var förstahandsvalet när man läser att landslagsledningen säger så här om Lisa Larsen:

”Dialogen med henne mynnade ut i att Lisa inte känner sig redo för VM, att formen inte är den hon önskat. I största samförstånd beslutade vi därför att låta henne träna och tävla på hemmaplan för att istället få åka världscuptävlingar efter VM.”

Formen inte är den hon önskat? Hon tog ju för fan silver på JVM – det är väl ändå ganska bra form? Well, åtminstone kul att hon får åka lite världscup snart – som vi har längtat!

Brodin har också redan blivit uttagen till skiathlonen och 30 km fritt på VM. Kanske blir mer? Just nu känns de distanserna som något som Larsen kunde åkt också. Det jag nu skulle vilja se är Brodin i sprinten, tillsammans med …ja, vilka åker egentligen den individuella sprinten?

Sen är det tråkigt att Maria Rydqvist inte får åka ner till mästerskapet. Jag antar att hon är riktigt ledsen just nu. Mitt råd är bara att träna grishårt nu och sedan, i nästa världscuplopp hon får ställa upp i, visa landslagsledningen och resten av svenska folket att det var fel beslut att inte skicka ner henne.

Till sist måste jag säga att det är riktigt coolt att det verkligen är flera damer som krigar om platser till VM – inte det vanligaste inom svensk skidåkning väl?