12 februari 2009, av Oskar

Sprint redan i morgon!

Glöm nu inte att världscupsprinten i Valdidentro går redan i morgon fredag, med start i SVT kl 11.20. Är man storfan så får man inte glömma att gå in på FIS sida för sprinten redan kl 09.45 för att kolla hur det går i kvalet!

Som ni alla vet så är det VM-åkarna som kör sprinten, som går i fri stil. Frågan är vilka som får köra? Eftersom vi får ha fler åkare i världscupen än på VM så tror jag morgondagens lopp blir en slags uttagning av redan vm-uttagna. T ex, hur står sig Mats Larsson mot Marcus Hellner? Och hur bra är Hanna Brodin gentemot resten av damlaget? Det verkar som om Brodin inte är med nere i Valdidentro då hon istället valt att tävla i Sverige.

Svenska damerna

  • Lina Andersson
  • Anna Olsson
  • Ida Ingemarsdotter
  • Britta Norgren
  • Charlotte Kalla

Svenska herrarna

  • Emil Jönsson
  • Björn Lind
  • Thobias Fredriksson
  • Marcus Hellner

Väldigt konstigt att man inte ställer upp med fler herrar. Är det så svårt att flyga ner Brynte, Peter Larsson och Modin? För Sverige får väl starta med sju pers väl?

Imorgon har även Majdic och Hattestad möjligheten att avgöra sprintcupen. Ligger de 250 poäng före tvåan efter loppet, ja då är saken klar.

13 kommentarer till ”Sprint redan i morgon!”

Hanna Brodin kör väl inte i Italien. Hon är väl hemma fortfarande och är anmäld till Skandinaviska cupen i Ulricehamn i helgen.

Inlagd: 2009-02-12, 11:46
Skriven av: swestam

Bodin åker Skandinaviska cupen i Ulricehamn i helgen

Inlagd: 2009-02-12, 12:08
Skriven av: jossa

Japp, och där möter hon Lisa Larsen och Maria Rydqvist =)

Inlagd: 2009-02-12, 12:55
Skriven av: Katten

De verkar dock inte starta i samma klass vilket gör att de inte går på riktigt samma tider, dock skall det väl inte spela så stor roll på 5 km. Norskan Östberg är väl med i Marias klass också så det kan ju också vara en intressant jämförelse.

Inlagd: 2009-02-12, 14:52
Skriven av: Ivve

Är ni helt säkra på att Hanna åker i Ulricehamn?

Inlagd: 2009-02-12, 17:31
Skriven av: Andreas

Lina, Anna, Ida, Britta och Charlotte åker imorron och ingen Virpi för Finland (är det problem med foten måntro?)

Herrarna Emil, Björn, Thobias och Marcus.

Inlagd: 2009-02-12, 19:48
Skriven av: Andreas

Andreas: helt säkra kan man inte vara att Hanna åker i Skandinaviska cupen men hon är anmäld och i en intervju i början av veckan (jag tror det var i Radiosporten) svarade hon på frågan hur hon skulle ladda upp för VM att hon skulle vara hemma denna vecka och delta i svenska tävlingar.

Inlagd: 2009-02-12, 19:57
Skriven av: swestam

Jo jag har också hört nått sånt fast jag visste inte om hon har ändrat sig.

Inlagd: 2009-02-12, 21:11
Skriven av: Andreas

Andreas: Kuitunen skriver på sin hemsida att hon just nu fokuserar på VM:s öppningsdistans 10km klassiskt. Hon tycker det är bättre att droppa sprinten imorn och använda det klassiska distansloppet på lördag som genomkörare inför VM.

Och hennes häl börjar vara i skick igen efter överbelastningen i Tour de Ski.

Inlagd: 2009-02-12, 22:39
Skriven av: Frans

Tack för upplysningen, jag läser aldrig på hennes hemsida.

okej men är inte säker att det var en överbelastning i hälen hon har ju själv sagt att det är (kommer inte ihåg vad det heter) men samma sak som Astrid Jacobsen opererade i för i somras eller är det en överbelastning? Hon överväger ju att operera hälen efter säsongen.

Inlagd: 2009-02-13, 00:06
Skriven av: Andreas

Angående Peter Larsson , Brynte, och Modin så vågar de (Joakim, Magnus ) nog inte riskera att få sina uttagningar ifrågasatta genom att Någon av dessa skulle placera sig bättre än de ordinarie i ”sprinttruppen” . Jag tycker att det är oerhört dåligt och är bara en fortsättningar på årets konstiga och ibland missvisande laguttagningar , jag tänker på SM i ”fel teknik” och lite andra saker som redan är avhandlat

Så tråkigt att det hela tiden lämnas frågetecken om att någon eller några hade varit bättre , man måste sätta upp tydliga kriterier för vilka lopp som ska gälla och sessa ska vara i rätt teknik / distans för vad som gäller både inför VM och tidigt på säsonegn i Bruks .

Inlagd: 2009-02-13, 08:26
Skriven av: Erik

Nå är det bra som det är, Dom kan ju inte ändra SM distanserna då dom kör vartannat år klassiskt och vartannat år fristil samma sak gäller nästa år då blir det fel lopp i förhållande till OS.

2010 ska dom visst ha SM tävlingarna samtidigt som VC går i Rybinsk det är 300 poäng som står på spel så om nån ligger nära Totala eller en del seger i VC så måste den ju skippa SM.

Inlagd: 2009-02-13, 08:42
Skriven av: Andreas

Klart man kan ändra distans och stil, detär inget som är statiskt från år till år.Personligen tycker jag man kan köra SM sist på säsongen 2010.Det visar ju sig att årets SM, inte hade med VM-uttagningar att göra.Sen i dagens sprint inga större svenska överraskningar,Lind orkar ett kval och en kvartsfinal,detsamma med Ingemarsdotter.Lina.A höll ihop det som väntat i fristil.Att Kalla och Hellner är i final, på denna typ av bana det ska man bara kunna kräva.

Inlagd: 2009-02-13, 15:02
Skriven av: lkh

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values