Sprint redan i morgon!

Glöm nu inte att världscupsprinten i Valdidentro går redan i morgon fredag, med start i SVT kl 11.20. Är man storfan så får man inte glömma att gå in på FIS sida för sprinten redan kl 09.45 för att kolla hur det går i kvalet!

Som ni alla vet så är det VM-åkarna som kör sprinten, som går i fri stil. Frågan är vilka som får köra? Eftersom vi får ha fler åkare i världscupen än på VM så tror jag morgondagens lopp blir en slags uttagning av redan vm-uttagna. T ex, hur står sig Mats Larsson mot Marcus Hellner? Och hur bra är Hanna Brodin gentemot resten av damlaget? Det verkar som om Brodin inte är med nere i Valdidentro då hon istället valt att tävla i Sverige.

Svenska damerna

  • Lina Andersson
  • Anna Olsson
  • Ida Ingemarsdotter
  • Britta Norgren
  • Charlotte Kalla

Svenska herrarna

  • Emil Jönsson
  • Björn Lind
  • Thobias Fredriksson
  • Marcus Hellner

Väldigt konstigt att man inte ställer upp med fler herrar. Är det så svårt att flyga ner Brynte, Peter Larsson och Modin? För Sverige får väl starta med sju pers väl?

Imorgon har även Majdic och Hattestad möjligheten att avgöra sprintcupen. Ligger de 250 poäng före tvåan efter loppet, ja då är saken klar.