19 november 2008, av Oskar

Därför åker inte Lisa Larsen

När det var klart att Lisa Larsen inte blivit uttagen till Gällivare mailade jag förbundet och frågade varför. Detta svar fick jag av Per-Åke Yttergård:

”Förbundskaptenerna Magnus Ingesson och Jocke Abrahamsson har valt att inte ta ut henne till Gällivare efter samråd med henne, hennes tränare i Mora och Juniorlandslagstränaren Catrine Engman. Hon riktar in sig mot junior VM och visar det sig att hennes form är lika bra efter JVM kan det bli aktuellt att ta ut henne på WC i vår.”

Till längd.se säger Jocke Abrahamsson:

”Hon imponerade i Bruksvallarna och var givetvis i diskussionen inför Gällivare. Men efter en helhetsvärdering, där hon själv också var involverad, kom vi fram till att hon står över den här gången.”

Så det är bara att vänta till efter JVM då…

Då hoppas jag att hon skräller högt i t ex Falun!

7 kommentarer till ”Därför åker inte Lisa Larsen”

Nejdå, hennes tid i wc kommer.

Inlagd: 2008-11-19, 14:50
Skriven av: Andreas

Det hoppas vi verkligen att den gör men det är ju alltid kul med en ny svensk tjej som tar världscuppoäng (nu är det ju inte alls säkert att hon hade gjort det) när norrmännen får fram talanger på löpande band.

Inlagd: 2008-11-19, 15:45
Skriven av: Ivve

Kul förresten att de mindre svenska idrottsförbunden tar sig tid att svara på frågor via mail på detta sättet. Jag har ju svårt att tro att Lars-Åke Lagrell skulle svara på frågan om varför Martin Olsson eller Jonas Olsson inte uttagna till dagens match mot Holland.

Inlagd: 2008-11-19, 15:49
Skriven av: Ivve

Så här säger Lisa själv om att inte bli uttagen.

– De sade att jag har tiden framför mig och att jag är ung, vilket stämmer. Men lite besviken blev jag såklart, säger Lisa som tog JVM-brons på 10 km F förra året.

Garanterat hade hon inte tackat nej om dom hade frågat henne om hon vill åka.

Inlagd: 2008-11-19, 18:32
Skriven av: Andreas

Ivve, du får tänka på att det var Skidpepp som mailade, och skidpepp är inte vad som helst! hehe

Inlagd: 2008-11-19, 20:15
Skriven av: Oskar

Mailade jag oxå och fick samma svar.
De har nog fått ett och annat mail får man hoppas. Så vet dom att vi bevakar att LL får chansen framöver : )

Inlagd: 2008-11-19, 21:01
Skriven av: Guten

En sen kommentar i denna fråga:

Jag tror attden verkliga anledningen till att Lisa ej blev uttagen är att hon med största sannolikhet hade gjort ett väldigt bra lopp kanske i klass med Anna Haag dvs näst bästa svenska. Då ha de det blivit ett väldigt tryck på att hon skulle åka staffett i förstalaget och då hade man missat en av 2 möjligheter före vm att testa möjliga uppställningar för ett svenskt damstafettlag i vm. För jag antar att Lisa ej är disponibel för stora vm pga säsongsupplägg mot jvm.
Det är lite synd men jag har viss förståelse för detta.

Inlagd: 2008-12-30, 14:59
Skriven av: Christer

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values