HELLNER FROM HELL

hellner-efter-vinst_.jpg

Alltså vad är det som händer egentligen??!!

Emil Jönsson hade så jävla rätt! Svenskarna fick ”perspektiv” och ett lugn i och med Södergren och hans operation, vilket i sin tur ledde till SUPER-RESULTAT idag!!!

När Marcus Hellner satte sig längst in vid bordet på presskonferensen ropade Gunde direkt, ”Du är i mittpunkten nu! Sätt dig i mitten!”. Hellner lydde glatt Gundes råd och började väl sakta men säkert inse vad han ställt till med.

Om hur det var att han bara kollapsade efter mål förklarade Hellner:

”Sista två kilometerna innan mål var som att åka genom en tunnel. Jag sket i hur det kändes i kroppen och bara körde! Publiken runt omkring bara skrek och när jag väl korsat mållinjen bara kollapsade jag.”

Sedan loppet i Bruksvallarna förra helgen har han känt sig ganska seg och inte alls på hugget. T.o.m. innan start kändes det sådär berättar han, så förmodligen är han lika förvånad som vi!!

Piller Cottrer, dagens tvåa, var lite sur över att han blev slagen med drygt en sekund idag, men var samtidigt glad för Hellners skull eftersom det var hemmaplan och allt! Sist han höll på vinna här i Sverige var det Elofsson som satte stopp för honom. Han lovar dock att han ska försöka komma tillbaka och vinna en gång innan karriären är slut.

Northug, trean berättade att han inte visste om att han var med i tätstriden. Han trodde han krigade om platserna kring sju åtta och det var inte förrän han var endast 2 km från mål som han fick reda på att han var nära att ta hem tävlingen! Då hade han lite under tio sekunder upp till Hellner. En kilometer senare var avståndet bara sex. Vilken tur för oss svenskar att han inte fick reda på sin möjlighet tidigare, för då hade han nog blivit svårstoppad tror jag!

Till slut, under hela presskonferensen står Gunde en liten bit bort, tårögd, och bara ler. Vilken dag på jobbet alltså!

Nu ska vi ut och prova spåren, återkommer med mer efteråt!!

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN