Aftonbladet betygsätter året som gått

sportbladet_logga.jpgSportbladets Johan Flinck har betygsatt årets längdskidåkare (men även alpint och skidskytte) och jag måste säga att jag håller nog hans betyg på nästan alla skidåkarna.

Charlotte Kalla var den enda som fick topp-betyg, alltså fem plus, tätt följd utav Anna Hansson och Emil Jönsson. Jag skulle däremot ge Jönsson en femma för han har åkt väldigt bra och stabilt under HELA säsongen, till skillnad från Charlotte Kalla som har varit lite mer svajig. Iofs var Kallas enda mål Tour de Ski och det tog hon ju hem…

Sen är Flinck lite väl hård mot Robin Bryntesson genom att bara ge honom en tvåa i betyg. Jag håller verkligen inte med. Han vann ju U23-VM och teamsprinten i gårdagens SM samt vann b-finalen i Stockholm m.m. Jag skulle ge honom minst en trea, helt klart!

Att ge Mats Larsson en etta är också lite taskigt. Han gjorde faktiskt en riktigt grym tävling under Tour de Ski. Men visst det har inte varit hans år i år.

Håller med om att Ida Ingemarsdotter ligger där och pendlar mellan en tvåa och en trea men jag skulle nog ge henne en trea pga silvret i U23-VM.

Man listar även ”årets”, där ”årets gladaste” var Anders Södergren efter Holmenkollen:

”Ingen kan se så barnsligt lycklig ut som Södergren.”

Jag håller med, Södergren är så jävla skön!

Vad skulle ni sätta för betyg på svenskarna?