18 mars 2008, av Oskar

Aftonbladet betygsätter året som gått

sportbladet_logga.jpgSportbladets Johan Flinck har betygsatt årets längdskidåkare (men även alpint och skidskytte) och jag måste säga att jag håller nog hans betyg på nästan alla skidåkarna.

Charlotte Kalla var den enda som fick topp-betyg, alltså fem plus, tätt följd utav Anna Hansson och Emil Jönsson. Jag skulle däremot ge Jönsson en femma för han har åkt väldigt bra och stabilt under HELA säsongen, till skillnad från Charlotte Kalla som har varit lite mer svajig. Iofs var Kallas enda mål Tour de Ski och det tog hon ju hem…

Sen är Flinck lite väl hård mot Robin Bryntesson genom att bara ge honom en tvåa i betyg. Jag håller verkligen inte med. Han vann ju U23-VM och teamsprinten i gårdagens SM samt vann b-finalen i Stockholm m.m. Jag skulle ge honom minst en trea, helt klart!

Att ge Mats Larsson en etta är också lite taskigt. Han gjorde faktiskt en riktigt grym tävling under Tour de Ski. Men visst det har inte varit hans år i år.

Håller med om att Ida Ingemarsdotter ligger där och pendlar mellan en tvåa och en trea men jag skulle nog ge henne en trea pga silvret i U23-VM.

Man listar även ”årets”, där ”årets gladaste” var Anders Södergren efter Holmenkollen:

”Ingen kan se så barnsligt lycklig ut som Södergren.”

Jag håller med, Södergren är så jävla skön!

Vad skulle ni sätta för betyg på svenskarna?

6 kommentarer till ”Aftonbladet betygsätter året som gått”

Jag gillar inte Flincks betygs sättning. Jag tycker att han inte bedömer åkarna efter deras egna förutsättningar utan efter en mall.
Anna Hansson förtjänar fem plus, hon har gjort en säsong långt över alla förväntningar även om hon inte hamnade på pallen. Håller med dig om att Bryntesson förtjänade ett plus till, han vann ju som du säger JVM!
Ska inte skriva så mycket mer för då blir min kommentar nästan ett helt inlägg!

Vad har du för planer med sidan nu när säsongen är över?

Inlagd: 2008-03-18, 10:33
Skriven av: Kattis

Well, det blir ju verkligen inte lika många inlägg som under tävlingssäsongen, men om du kollar i arkivet och ser vad jag skrev om under juli, augusti osv så får du nog ett hum

Inlagd: 2008-03-18, 11:09
Skriven av: Oskar

Oj, jag blir nästan lite upprörd, Brynte ska ju lätt ha en trea, på gränsen till en fyra! Och Emil Jönsson är väl en självklar femma, herre gud, kämpar ensam mot ”hela norges armé” hela säsonger och förlorar kampen mot Hattestad med 2 ynka poäng.

(Haha, förresten, heter han Ola Vigen i förnamn, eller Vigen Hattesta i efternamn?)

Roligt att läsa lite om skidåkning i media tycker jag i alla fall, det känns som att intresset har vuxit efter Vinterstudion och kanske framförallt Kallas succé i Tour de Ski. Vad tycker du, Oskar?

Inlagd: 2008-03-19, 12:56
Skriven av: Paladin

Jo, det har dykt upp lite mer skidor i media, trots att det varken är vm eller os. och det är bra.

Inlagd: 2008-03-26, 01:51
Skriven av: Oskar

Varför ska Anna H ha en 5:a? Fast det beror ju på hur man betygsätter åkarna ska man gå efter förra sesången så ska ju Anna ha en 7:a.

Nå hon har ju gjort en helt klart lysande sesång samma med Kalla och Emil.

Inlagd: 2008-04-02, 11:11
Skriven av: Andreas

håller helt med om att Anna H, Brynte och Emil kunde ha fått en poäng till allihopa.

Inlagd: 2008-04-09, 14:19
Skriven av: Slash

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values