Björn Lind fick äntligen ett SM-guld

Det var faktiskt helt ok produktion av TV4 Sport idag från SM-sprinten. Själva resultattavlorna i bild var väl kanske inte de snyggaste i stan och allt flimrade så där härligt b-igt, men det gick att läsa! Och kul med placeringar efter halva loppet vid toppen där man knappt såg något ändå.

Det var faktiskt lite unikt att någon annan kanal än SVT tog hand om längdtävlingar för jag vet inte om det någonsin hänt förr? TV4 Sport som tidigare hette Sport-Expressen har faktiskt gjort andra ”smalare” produktioner förut och då tänker jag framför allt på Tiomila förra och förrförra året då de sände live under hela stafetten som alltså går på natten i många timmar! Jag såg det inte direkt då men jag har kollat på nerladdad repris nyligen och det var faktiskt helt ok!

Tänk om TV4 Sport skulle satsa lite på skidor och kanske sända hela SM-veckan nästa år, det vore så grymt! Jag tror att får vi upp statusen på den nationella skidåkningen kan det nog hjälpa till att få fram fler duktiga skidåkare. Mer exponering ger mer pengar från sponsorer osv. Fatta vad mäktigt det skulle vara om det blir huggsexa om vem som ska få sända SM, hehe lite som det är i allsvenskan m.m. Önsketänkande kanske…

Tillbaka till själva loppet. På damsidan blev det en liten skrällseger. Eftersom Charlotte Kalla inte hann tillbaka till Sverige från Bormio blev det istället Mia Eriksson som fick representera Tärendö idag, och som hon gjorde det – med vinst, endast en pjäxa före Ida Ingemarsdotter som blev tvåa. Tredjeplatsen gick till Maria Rydqvist som för övrigt vann dubbeljakten härom dagen.

På herrsidan fick Björn Lind äntligen kliva upp högst på pallen. Han har aldrig varit bättre än trea i SM och till TV4 Sport berättade han att fram tills nu var hans bästa placering i skidskytte där han hade ett silver från JSM. Tvåa blev Thobias Fredriksson som kanske gjorde en lite väl otaktisk öppning för att vara honom genom att lägga sig först upp på krönet innan långa nedförsbacken. Bronset gick till Fredrik Persson. Robin Bryntesson som var snabbast i kvalet fick sig nöja sig med en fjärdeplats.

Uppdatering: Jag märkte inte det i tv-sändningarna men enligt Robin själv gick hans stav strax innan upploppsrakan. Därav ickeseger. Ja, enligt han själv såklart.

Resultat
Läs mer: DN