Sprint-SM på TV ikväll!

product-622907.jpgGårdagens trista avslutning av världscupen (i svenskögon mätt) var faktiskt inte det sista skidloppet på tv för säsongen! Ikväll sänder TV4 Sport, som tidigare gick under namnet Sport-Expressen, sprint-SM i Borlänge. Hur den produktionen kommer bli har jag ingen aning om men med tanke på att Sverige har väldigt många bra sprinters kan det bli en riktigt grym tävling att kolla på.

Tävlingen börjar kl 17 med kval/prolog. Sändningarna börjar som vanligt lite senare, vid första kvartarna, kl 19. Det bli spännande om TV4 Sport de lyckas producera tävlingen på ett bra sätt. Det vore hur som helst skönt att få slippa världscupens helt hopplösa mellantidsskyltar som när de (sällan) funkat så är de väldigt svåra att förstå.

Längd.se föreslår Thobias Fredriksson som segrare med tanke på att han redan har 5 sådana sedan disciplinen infördes på SM-veckan år 2000. Jag tror dock på Robin Bryntesson. Han är nog den ende som klarar att slå Emil Jönsson som kanske inte är helt återställd från Bormio? Fast å andra sidan har de flesta kört lika hårt här hemma under SM. Startfältet är starkt och jag tror nog att det är 15 pers som kan ta medalj idag. Det är för övrigt 119 herrar anmälda till prologen så jag förstår om TV4 Sport inte vill sända alla dessa kval.

på damsidan däremot är det endast 26 anmälda, alltså inte ens tillräckligt många för att någon ska slås ut i kvalet! Konstigt, var är alla tjejer?? Lina Andersson har visat ruggigt bra form under de senaste veckorna (Drammen och SM) så det finns nog ingen som kommer slå henne idag? Tänk att hon har legat däckad i kikhosta eller något liknande mellan november och januari, och nu är tillbaka och spöar skiten med resten av sverigeeliten. Hur går det till? Ser att även att sjuk/chock-Britta Norgren står på startlinjen. Det ska bli kul att återse henne, men den som jag hejar mest på är nog Annika Löfström, eftersom hon slagit igenom så fint nu i slutet av säsongen.

Ni som inte har lyckats ratta in kanalen än kan läsa hur man gör det här.