Emil hyllar Stattin

a247560_002_.jpg

I en intervju med Emil Jönsson (som tyvärr inte gick vidare från kvarten i Lahti idag, mer om det sen) i Aftonbladet, berättar Emil om sina vansinniga träningsmetoder i det förhållandevis okuperade landskapet i Årsunda:

”Det är ju inte så kuperat så då har jag släpat runt på ett bildäck både när jag sprungit och kört rullskidor. Det blir som att åka uppför en lång backe i 2,5 timmar. Det är perfekt! Man bor ju inte nere i Mellaneuropa med alperna bredvid sig så då får man försöka hitta andra lösningar.”

Men det viktigaste i artikeln var nog frågan om vad han tycker om ”den omstridde” Bengt Stattin. Då berättar Jönsson:

”Jag hade aldrig kommit så långt utan Bengt.”

och det är inte så dålig recension inte. Däremot säger det ju inget om hur Stattin är som person, men att han ser till att skidåkarna tränar hårt, det kan nog ingen säga emot! Och det är väl en av de viktigaste egenskaperna?