Lind fyra, Kalla åtta

lindlack.jpg

Med tanke på hur ansiktsuttrycken såg ut var nog varken Björn Lind eller Charlotte Kalla så glada efter deras placeringar i dagens sprint i Lahti. Lind låg väldigt bra till i finalen men halvvägs in blev det lite strul med jänkaren Andrew Newell som försökte tränga sig förbi på innersidan i en kurva. Det var väl ok men lite väl fult. Efter det lackade Lind och vände sig om och sa säkert ett och annat till Newell innan han kom på att han fortfarande låg bra till i loppet, och körde vidare. När det vankades upplopp såg det nästan ut som om han gav upp i förtid och blev därför bara fyra. Krafterna kanske var slut men han såg lite väl uppgiven ut. Men hur som helst är det en riktigt bra placering av Lind och även en hel del fina världscuppoäng.

Norsken Glørsen vann och Newell tog andraplatsen. Trea blev baggen Hattestad.

Emil Jönsson låg bra med och ledde länge sin kvart där även Lind deltog i, men sedan började han tappa och rätt som det var låg han sist och alldeles för långt ifrån avancemang. Jönsson blev femma i sin kvart och utslagen, vilket resulterade i en 23:e plats tillslut.

P.g.a. Jönssons mediokra resultat idag har norbaggarna, som står på kö efter honom i sprintcup-sammandraget, knappat in lite. Han leder nu bara med 38 poäng över Hattestad. Tack vare den fina placeringen av Lind idag har han klättrat lite i listan och är numera 6:a.

Robin Bryntesson blev tredje svensk att gå vidare från kvalet men han klarade inte heller att gå vidare och blev 17:e.

Fredrik Byström hade 55:e tid i prologen, Peter Larsson hade 60:e och Marcus Hellner 67:e.

Resultat herrar

 

På damsidan låg hoppet på Ida Ingemarsdotter och Charlotte Kalla som var de som tog sig vidare från prologen. Ida blev trea i sin kvart men hade tyvärr för dålig tid för att gå vidare som lucky loser. Kalla däremot vann sin och såg ruggigt stark ut. I semin ledde hon fint in mot upploppet men när finskan Muranen kom upp bredvid hände det som inte fick hända!! När finskan skulle dra till med ett stavtag satte hon staven i Kallas skida/bindning/pjäxa(?) och det sa bara pang och stopp för stackars Charlotte som föll i backen.

kalla_lahti.jpg

Så det blev B-final för Charlotte som stakade in som tvåa där, vilket betyder alltså 8:a totalt. Ida fick platsen 16 till slut. Lina Andersson 33:a och Anna Hansson 54:a.

Resultat damer

Läs mer: DN