Uttagningar till Lahti

På lördag går en sprint i fri stil och på söndag är det 10/15 km klassiskt med individuell start.

Två personer är inte lika vanliga i vc-sammanhang och det är Fredrik Byström och Fredrik Karlsson. Byström kör sprint och Karlsson 15km. Som jag berättade tidigare gick Byström bra i sprintarna i Kina. Han gick tyvärr inte vidare från kvalet i onsdags på slottsprinten utan blev 44:a. Karlsson har precis kommit från U23-VM där han blev 6:a på 30km. Strax innan det körde han i vc-slushen i Liberec och kom då på en lite blygsammare plats, 54:a.

Det känns som om vi har ett starkt sprintlag på herrsidan med till Lahti. Marcus Hellner och Peter Larsson är ju helt klart bättre i fristilssprint. Hoppas Larsson börjar leverera snart! Björn Lind är ju alltid Björn Lind, men hur är det med motivationen? Det är svårt att säga om det är att hans ork går ur honom som om någon sprängt en ballong med en nål eller om det är så att han inte orkar satsa när han märker att han inte är på väg till pallen? Hur som helst såg han stark ut i Canmore och bara han slipper trassla in sig så mycket så kan det nog gå bra. Robin Bryntessons vinst i b-finalen i onsdags har gett mersmak:

”Nu laddar jag om batterierna och behåller känslan från B finalen och hoppas på en lyckad dag på Lördag. Målet är att vara bättre än 7a.”

Men vart är Thobias Fredriksson? Är han sjuk eller inte uttagen?

Som ni ser så är inte Anders Södergren med. Han har valt att stanna hemma och träna inför Holmenkollen. Detta gör att största hoppet på bra placeringar läggs på Mats Larsson och kanske Daniel Rickardsson. Larsson orkade inte med alls i Falun förra helgen. Hoppas det går bättre nu. Rickardsson kom trea nyligen i skandinaviska cupen på samma distans så man vet aldrig!

På damsidan är det väl Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter vi ska ha högst förväntningar på vad gäller sprinten. Lina Andersson är väl inte helt tillbaka plus att hon är ju mycket bättre när det är klassiskt.

Det ska också bli kul att se hur bra Lina kan gå på söndag när det är 10k klassiskt. Hon är ju grym på den distansen vanligtvis. Jag tippar dock på att Anna Hansson åker bäst av svenskorna.

SVT sänder inte tävlingarna – trist! Istället ligger allt fokus på Vasaloppet…

Sverige

Damer Herrar
Lina Andersson (sprint + 10 km)
Sofia Bleckur (sprint + 10 km)
Anna Hansson (sprint + 10 km)
Ida Ingemarsdotter (sprint)
Charlotte Kalla (sprint + 10 km)
Sara Lindborg (10 km)
Robin Bryntesson (sprint)
Fredrik Byström (sprint)
Marcus Hellner (sprint + 15 km)
Emil Jönsson (sprint)
Fredrik Karlsson (15 km)
Peter Larsson (sprint)
Björn Lind (sprint)
Daniel Rickardsson (15 km)
Mats Larsson (15 km)